Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


03-08-05
JIM Vol. 2 #1-6

του ΣΕΑ

Writer/Artist: Jim Woodring

First Published: 1996

Format: 6 issue Limited Series

Fantagraphics Books

ΙΣΤΟΡΙΑ: Πολλές μικρές αυτοτελείς ιστορίες, συνθέτουν κι αποσυνθέτουν τον ιδιαίτερο κόσμο του Jim Woodring. Χαρακτήρες καθημερινοί, αλλά με αλλοτριωμένες προσωπικότητες, σε κάδρα και καταστάσεις που αγγίζουν κάθε συμβολική θεωρία που έγινε ποτέ συμβατή για τον κοινό νου. Στο σύμπαν που ξεδιπλώνεται μπροστά στην πραγματικά ανίδεη αντίληψη κάθε αναγνώστη, οι λέξεις "συγκυρία" και "ελευθερία βούλησης" δεν υπάρχουν. Κάθε γεγονός είναι αποτέλεσμα ενός βαθύτερου κυρίαρχου πλάνου, το οποίο κάνει αδέκαστους κύκλους γύρω από την ανθρώπινη φύση.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η δυναμική του σχεδίου του Woodring σε συνδυασμό με την πλαστικότητα των χρωμάτων του, είναι τα στοιχεία εκείνα που θα κεντρίσουν το μάτι στην αρχή. Η σχεδιαστική απλότητα και το εύπεπτα έντονο χρώμα ίσως ξεγελούν για τις προθέσεις του δημιουργού αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που αρχικά πιστεύει κανείς: Ο Jim Woodring καταφέρνει να "διηγηθεί" τη μη προσαρμογή της ανθρώπινης ψυχής χωρίς τυμπανοκρουσίες. Οι ήρωές του μπορεί στην ουσία της ύπαρξής τους να μην είναι αυτό που λέμε "αντιπροσωπευτικοί του μέσου καταναλωτή" αλλά η πολυδιάστατη μορφή τους αυτοσαρκάζει το δικό της ηθικό κατεστημένο.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Οι επόμενες ιστορίες του Woodring (τις οποίες πρώτα είχα διαβάσει) στα συλλεκτικά FRANK, είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό reprints των δύο volumes του JIM.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μία λέξη: Σουρεαλισμός. Αντάξιο έργο με αυτό του Νταλί, ο δημιουργός Jim καταφέρνει σε λίγες σελίδες να παρουσιάσει ένα ευρύ (αν όχι υπερπλήρες) φάσμα των ανθρώπινων αδυναμιών και συναισθημάτων. Γρήγορο στην ανάγνωση, αλλά με νοήματα που θα μπορούσαν να γεμίσουν ολόκληρους τόμους ανάλυσης. Ίσως το καλύτερο στο είδος του, το JIM αποτελεί την πεμπτουσία της μεταμοντέρνας αισθητικής στον χώρο των comics.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Φυσικά, To volume 1 του JIM αλλά και τα oversized FRANK #1 & 2, στα οποία θα βρείτε και κάποιες νέες ιστορίες. Εφάμιλλο είναι και το THE ONE του Rick Veitch, το οποίο αγγίζει τη σφαίρα του μεταφυσικού μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα αιτιολόγησης.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi