Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


31-08-05
X-FACTOR: PRISONER OF LOVE

του ΣΕΑ

Writer: Jim Starlin

Artist: Jackson Guice

First Published: X-Factor Special (1990)

Format: One-shot Graphic Novel

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Μέσα από την καθημερινότητα ενός σύγχρονου ήρωα όπως ο Beast, η φαινομενική τελειότητα της παραδειγματικής του υπόστασης έρχεται σε ρίξη με τον συναισθηματικό του κόσμο. Η αποκρουστική εμφάνιση του Hank Mc Coy θα τον οδηγήσει σε ένα παραλλήρημα αναζητήσεων της ανθρωπιάς του. Ο παράγοντας όμως που θα αλλάξει άρδειν κάθε βαθιά τεκμηριωμένη άποψη για το υπερεγώ αυτού του νοήμοντος απόκληρου θα έλθει από την ίδια του τη φύση την οποία και προσπαθεί να επιβεβαιώσει. Ο Beast θα ερωτευτεί, θα αναστηθεί και θα πεθάνει. Και θα αναγεννηθεί ξανά, αυτή τη φορά όμως ως Hank Mc Coy.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η ιστορία φαντάζει απλή: ένας τέλειος από κάθε άποψη έρωτας, ο οποίος έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να μεταγγίσει την χαμένη ελπίδα, να βοηθήσει με τον πιο άρτιο τρόπο τον ήρωα, στην ανάκτηση του διασκορπισμένου του Eγώ. Μία ονείρωξη που θα έρθει όμως σε ρίξη με την πραγματικότητα, αποδεικνύοντας στον αναγνώστη πως τίποτα δεν κρατάει για περισσότερο από μία στιγμή. Μία στιγμή πάθους, απόλυτης ευτυχίας, λίγα λεπτά από μία αναίτια ύπαρξη η οποία -ξαφνικά- αποκτά νόημα και σκοπό. Το ζητούμενο όμως βρίσκεται στη συνέχιση αυτού του παραλληρήματος μέσα στο μυαλό και την ψυχή του Beast. Εκεί βρίσκεται η πραγματική ολοκλήρωση: Βαθιά κρυμμένη στην καρδιά του -εξωτερικά τουλάχιστον- προβλήματος.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Παρόλη την ουτοπική αρτιότητα αυτού του graphic novel, η αίσθηση που αφήνει μία δεύτερη ανάγνωσή του είναι ενός overreacted δράματος. Χωρίς να χάνει τίποτα από την αρχική του αίγλη, η περαιτέρω ανάλυσή του οδηγεί στο συμπέρασμα πως χωρίς το overdoseable drama το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Ίσως μάλιστα και περισσότερο λειτουργικό.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το PRISONER OF LOVE θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι. Όμως το happy ending -βασικός κινητήριος τροχός σε κάθε παιδική μυθοπλασία- στέκεται ανύμπορο στο οπισθόφυλλο αυτής της ιστορίας. Στη θέση του, ένα γλυκό παράπονο για ένα alternate ending ατενίζει το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον ενός από τους τραγικότερους ήρωες του Marvel universe. Η συγκεκριμένη παραλλαγή του BEAUTY AND THE BEAST δεν είναι ένα ακόμη Dark Phoenix Saga. Οι αφηγηματικοί νόμοι των comics δείχνουν ανύμποροι να "διορθώσουν" κάτι τόσο απλοϊκά φερόμενο, όπως τα ανθρώπινα συναισθήματα. Η πραγματικότητα όμως πολλές φορές διαφέρει από τις όποιες προσωπικές ανάγκες για μία ουσιαστικότερη αλήθεια, την αλήθεια της πραγματικής Αγάπης.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Το FANTASTIC FOUR: 1234 κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα, παίζοντας με περισσότερο ανάμεικτα και περίπλοκα συναισθήματα, σε μία πιο σύγχρονη version ενός κοινωνικοψυχολογικού μυθιστορήματος.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi