Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


07-09-05
LEGION QUEST

του ΣΕΑ

Writers: Various

Artists: Various

First Published: UNCANNY X-MEN #320-321, X-MEN #40-41, X-FACTOR #109, CABLE #20(1995)

Format: 6-issue storyline

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η αρχή του τέλους...όταν τίποτα δεν πηγαίνει καλά, όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι λύσεις λιγοστεύουν...όμως ακόμη και τότε, κάποια πράγματα είναι καλύτερο να μένουν θαμένα. Μία φαινομενικά εύκολη λύση θα αποβεί μοιραία για ολόκληρο το universe της Marvel: ο μέχρι τότε ξεχασμένος γιός του Xavier θα ξυπνήσει από το κώμα για να προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο γύρω του. Όμως κανείς δεν την έβγαλε "καθαρή" παίζοντάς το Θεός: Εξαιτίας ενός τραγικού σφάλματος θα σκοτώσει τον πατέρα του 20 χρόνια στο παρελθόν, αντί του Magneto. Το γεγονός αυτό θα είναι η αιτία του γνωστού Age of Apocalypse, φέρνοντας στην επιφάνεια περισσότερες παγίδες και νεφελώδη οράματα από όσα θα μπορούσε να αντέξει ο δύσμοιρος τούτος κόσμος.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα από τα καλύτερα preview storylines του περασμένου αιώνα. Σε 5 μόλις τεύχη, η Marvel κατάφερε το αδιανόητο για τα σημερινά τουλάχιστον comics: να παρουσιάσει μία ριζική αλλαγή ενός ολόκληρου universe με τέτοιο τρόπο, ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να μυηθεί σε αυτή την "αλλοτρίωση" από τις πρώτες κιόλας σελίδες. Η φυσικότατη ομαλή μετάβαση από το present στο dark future ήταν εκείνη ουσιαστικά που κατάφερε να "πουλήσει" το όλο Age of Apocalypse εγχείρημα με απίστευτη επιτυχία.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Μετά από ένα καταπληκτικό ξεκίνημα, ένα επίσης πολύ καλό development στο καθεαυτό mega event του AoA, ήρθε το αναμενόμενο "τέλος" και η επιστροφή στο normal universe, χωρίς καμία ουσιαστική μετάπτωση. Το πολυσυζητημένο feedback του AoA έμεινε ανεκμετάλλευτο, ενώ κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν έξυπνα. Αντί γι αυτό θάφτηκαν στη δαιδαλώδη λαίλαπα που λέγεται loose end.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καμία απολύτως προετοιμασία δεν ανταποκρινόταν στο impact που θα προκαλούσε το συγκεκριμένο crossover. Ο ανυποψίαστος αναγνώστης, μέχρι σχεδόν την τελευταία στιγμή δεν είχε καν διανοηθεί τις μεγάλες αλλαγές που του επιφύλασσε το major disaster που του χτυπούσε την πόρτα. Η πλήρης διαγραφή της ιστορίας του X-Universe και η εκ νέου συγγραφή μίας μυθολογίας που για δεκαετίες χτιζόταν τεύχος το τεύχος ήρθε σαν κεραυνός από το πουθενά. Παρόλ'αυτά, το Legion Quest όχι μόνο δεν ξένισε τους X-fans, αλλά τους καθήλωσε και τους τρομοκράτησε με τη μεγαλοπρέπεια των ηρώων του. Το τελευταίο χτύπημα του Crystalisation Wave που ήρθε να σαρώσει τα πάντα ήταν το cliffhanger του ενός εκατομμυρίου, μιας και απέδωσε με τις καλύτερες προδιαγραφές, ειδικά σε μία εποχή που τα comics είχαν καταντήσει pop hits της εβδομάδας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μία άλλη εκδοχή πετυχημένου "elseworlds" θα μπορούσε να θεωρηθεί και το Days Of Future Past (UNCANNY X-MEN #141-142) με τη διαφορά ότι κράτησε δύο μόνο τεύχη και αναφέρεται σε ένα εναλλακτικό μέλλον μίας ήδη υπάρχουσας ιστορίας. Από την άλλη, το Legion Quest δημιουργήθηκε με βάσει τη λογική του INFINITY CRISIS και του ZERO HOUR της DC, μόνο που σε αυτά οι αλλαγές ήταν κάτι παραπάνω από ριζικές.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi