Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-09-05
WITCHBLADE #1-9

του ΣΕΑ

Writers: David Wohl, Brian Haberlin, Michael Turner

Penciler: Michael Turner

First Published: Witchblade # 1-9

Format: 9-issue storyline (1997)

Image Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Το Witchblade είναι ένα αντικείμενο- σύμβολο της αιώνιας δύναμης της ανθρώπινης υπόστασης. Ένα γάντι με υπερφυσικές διαστάσεις, που μεταμορφώνει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη του σε πανίσχυρη πολεμική μηχανή. Σημειώστε πως η λέξη "μηχανή" δεν χρησιμοποιήθηκε τυχαία: ο άνθρωπος-host του witchblade γίνεται υποχείριο αυτού του διαχρονικού μυθικού artifact με απότερο σκοπό την ικανοποίηση των ορέξεών του για την αύξηση της παρά φύσην θνησιμότητας. Το οξοίμωρο σχήμα όμως είναι ο απαιτούμενος συνδιασμός για την επίτευξη του θανάσιμου στόχου: ο κάτοχος πρέπει να είναι γυναίκα. Έχουμε λοιπόν την Sara Pezzini, μία φαινομενικά αλύγιστη αστυνομικό, η οποία θα αναδειχτεί στην πλέον κατάλληλη σύμμαχο του μυθικού γαντιού. Τίποτε όμως σε αυτή τη ζωή δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Η ντεντέκτιβ Sara Pezzini έχει όλα τα στοιχεία μίας χολυγουντιανής ηρωίδας. Οι αντίπαλοί της επίσης. Τα άπειρα κλισέ μιας καλοστημένης ταινίας δισεκατομυρρίων διανθίζουν τις σελίδες ενός καυστικά υπερβάλλοντος mainstream -good girl- comic. Αυτή όμως είναι η πρώτη εντύπωση. Πίσω από τα ατελείωτα φρεσκοσυντηρημένα σκηνικά ενός σύγχρονου δράματος, κρύβεται μία εναλλακτική μεταφορά κάποιου επιστολογραφικού μυθιστορήματος του Γκαίτε. Η μοιραία γυναίκα που θα καταστρέψει, θα "αναστήσει" και θα "αποτεφρώσει" κάθε ανδρική επιλογή αποδεικνύεται αναίτια ανύμπορη να ξεπεράσει την ψυχολογική της βεντέτα. Έρμαιο μιας μοίρας που ήρθε να σφραγίσει έναν συναισθηματικό κόσμο που ούτως ή άλλως βρισκόταν στο χείλος της λήθης του, η πρωταγωνίστρια θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της καταπατημένης της συνείδησης.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Όχι πολύ μετά από αυτό το ανέλπιστα καλό ξεκίνημα, το WITCHBLADE θα κάνει μία πολύμηνη κοιλιά μέχρι το τεύχος #60, για τουλάχιστον 30 τεύχη, αφήνωντας ανοιχτά πόρτες, παράθυρα και loose ends που λίγο ακόμα και θα ισοβαθμούσαν εκείνα της ιστορίας των X-men.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δράση, στυλιζαρισμένο σχέδιο, ένα ενοχλητικά ορισμένες φορές ομοιόμορφο κάδρο εξέλιξης αλλά και χαρακτήρες σωστά δομημένοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του WITCHBLADE. Η αλληγορία του συγκεκριμένου όμως storyline κρύβεται πίσω από την κρυστάλλινη μάσκα που καλύπτει με δέος την ηρωίδα: ο πραγματικός εχθρός δεν είναι κάποιος ημίτρελλος μεγιστάνας που διψά για την απόλυτη δύναμη. Είναι η ίδια εκείνη αυταπάτη του εαυτού της ηρωίδας, μία κέρινη υπόσταση που τίνει να αλλοιώσει και να αλλοιωθεί, να παραμορφώσει τον ήδη κατακερματισμένο συναισθηματικό της κόσμο. Μίσος και έρωτας, αγάπη και μίσος, άπειροι ψυχοφθόροι συνδιασμοί που όμως ποτέ δε θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τον δικό τους μύθο: την άρρικτη αυτο-εξάρτηση.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν σας άρεσε ο Michael Turner, ακολουθήστε τον στις μετέπειτα δουλειές του στα FATHOM και SUPERMAN/BATMAN #8-13 to name a few. Το DARKNESS της αμέσως επόμενης περιόδου κινείται σε παρόμοιους ρυθμούς, σε διαφορετικό πεδίο εξέλιξης. (Αν πάλι σας συγκίνησε το υποερβολικό μπούστο της πρωταγωνίστριας, δοκιμάστε και το PENTHOUSE του μήνα).



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi