Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


21-12-04
DAWN: LUCIFER'S HALO

του ΣΕΑ

Writer/Artist: Joseph Michael Linsner

First Published: 1995

Format: 6-Issue Limited Series

Sirius Entertainment

ΙΣΤΟΡΙΑ: Dawn: The Goddess of Birth and Rebirth. Darian Ashoka: The Horned God Within. Ένας αιώνιος έρωτας του Ανθρώπου με το ασυνείδητό του, δοσμένος άρτια μέσα από το πρίσμα μιας μυθολογικής ιστορίας: Το φωτοστέφανο του Εωσφόρου αλλάζει χέρια. Γίνεται το αντικείμενο του Πόθου, του Μίσους, το απαγορευμένο μήλο των 7 αμαρτημάτων. Κι όλα αυτά συγχρόνως. Το background εναλλάσσεται συγκεχυμένα μεταξύ Γης και Ουρανού, πραγματικότητας και μεταφυσικής θρησκολογίας.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Καταρχάς το σχέδιο. Ο Linsner αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως είναι master του "illustrating the untouchable", κάτι σαν σύγχρονος «αγιογράφος» των comics. Το όλο concept της Dawn ως Θεάς της Γέννησης και της Αναγέννησης είναι ακριβώς το αντίθετο του παρωχημένου. Μετά τα πρώτα λεπτά (ή ώρες) drooling του αναγνώστη έρχεται το σημείο που ίσως αξίζει περισσότερο στο συγκεκριμένο εγχείρημα: Το σενάριο. Τα πραγματικά δύσκολα νοήματα, απόρροια ενός συμπλέγματος θρησκειών και θρύλων, δίνουν στο comic μία υπερφυσική αίσθηση γαλήνης, που οδηγεί σε εσωτερική αναζήτηση. Αναζήτηση όχι του «Υπέρτατου Όντος», αλλά ενός ρεαλιστικού ερωτηματικού: Της Αιώνιας ερώτησης.
Όλα αυτά, άριστα δεμένα με τις καταπληκτικές σκηνές μάχης, την απομυθοποίηση του Μύθου αλλά και του καθ' όλα εναρμονισμένου με την ιστορία στησίματος, έχουν ως αποτέλεσμα μία αριστουργηματική Διαθήκη.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Next...

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μία διαφορετική πρόταση, μία πιο ψυχολογική προσέγγιση της θρησκευτικοποίησης της μυθολογίας, ένα κράμα διαφορετικών αντιλήψεων περί του «άλλου» κόσμου και της Γένεσης που, αν μη τί άλλο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο και με τη δημιουργία μίας καινούργιας (;) εσωτερικής ανάγκης: The Quest for the Real Dawn.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ασφαλώς την «συνέχεια» της ιστορίας στο επόμενο 4-issue mini series της Dawn, THE RETURN OF THE GODDESS και το πιο πρόσφατο THREE TIERS που βρίσκεται στο πέμπτο τεύχος του (από τα 6).



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi