Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


29-12-05
RONIN

του Γιώργου Χατζηκωστή

Writer/Artist: Frank Miller

First Published: 1983-1984 (TPB 1987)

Format: six issue limited series

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: H υψηλά τεχνολογικά ανεπτυγμένη και ταυτόχρονα βαθιά παρηκμασμένη Νέα Υόρκη του πρώτου μισού το 21ου αιώνα γίνεται το πεδίο της τελικής σύγκρουσης μεταξύ δυο αντιπάλων απο την Ιαπωνία του 13ου αιώνα: του Ronin, ενός samurai που αναζητά την λύτρωση και την επαναφορά της τιμής του και του δαίμονα Agat, δολοφόνο του αφέντη του πρώτου. Από το τελικό αποτέλεσμα θα κριθούν πολλά περισσότερα απο όσα φαίνονται με την πρώτη ματιά. Αν όλα αυτά σας φαίνονται κάπως περίεργα, τότε θυμηθείτε ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Προσπαθήστε να έχετε ανοικτό μυαλό!

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Πάνω απο όλα ο πειραματισμός του Miller στο σχέδιο. Μέσα στις 300 περίπου σελίδες της ιστορίας του, χρησιμοποιεί από διπλά splash pages και σελίδες που κυριαρχεί το μαύρο μέχρι και 16 panels ανά σελίδα επιβάλλοντας έτσι τον ρυθμό που θέλει εκείνος, παίζοντας με το μάτι του αναγώστη. Το μέλλον όπως το φαντάστηκε έχει όλα τα trademarks του δημιουργού του, δηλαδή διεφθαρμένες μορφές εξουσίας με τα μέλη της κοινωνίας σε απόγνωση (αφού επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας) και το μαύρο χιούμορ παρόν όταν δεν το περιμένεις. Το τελευταίο είναι που αντί να ελαφρύνει τα γεγονότα, τους προσθέτει επιπλέον βάρος.Μέσα σε όλα αυτά περιπλανιέται ένας master less samurai, εκτός τόπου και χρόνου, συναντώντας καλόγριες, ένα ξεπεσμένο hippy , nazis, gangs, cannibals, έναν private army και τον έρωτα της ζωής του στο πρόσωπο μιας δυναμικής γυναίκας που είναι ικανή να σταθεί δίπλα του...

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Η κλιμάκωση στο 6ο και τελευταίο τεύχος που οδηγεί στο εκρηκτικό φινάλε είναι εξαιρετική, αλλά το τέλος το ίδιο, έρχεται κάπως απότομα και μένεις με μια μικρή απορία. Το συγκεκριμένο comic του Miller έχει θαφτεί απο το βάρος άλλων πιο γνωστών δημιουργιών του, ενώ ο ίδιος μοιάζει να χάνει το μαγικό του άγγιγμα με το πέρασμα του χρόνου.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το RONIN είναι ένα απλό στη συλληψή του, comic (good guy vs demon) και χωρις να παρεκκλίνει απο τον αρχικό του σκοπό, φιλτράρει τα παρακάτω (βαθιά ανάσα): samurais, demons, dystopian future, cybernetics, ρομάντζο, AI, ρατσισμό, μυστήριο, τηλεκίνηση, ψυχικά τραύματα, ανομολόγητες επιθυμίες, χιούμορ και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ξέχασα να αναφέρω μερικά. Ε, το να το κάνεις αυτό και να μην σου βγεί ένας παρδαλός αχταρμάς, θέλει ταλέντο και μαγκιά.Το λιγότερο.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: To μέλλον έχει επίσης απασχολήσει τον Miller στο κλασσικό DARK KNIGHT RETURNS και στο εξαιρετικό GIVE ME LIBERTY. Αν θέλετε περιπλανώμενους samurai υπάρχει πάντα το LONE WOLF AND CUB.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi