Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


12-04-05
INVISIBLE PEOPLE

του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Writer/Artist: Will Eisner

First Published: 1992

Format: Original Graphic Novel

DC Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Κάποιοι άνθρωποι περνούν από μπροστά μας χωρίς ποτέ να τους δίνουμε σημασία. Κάθε ένας από αυτούς όμως έχει μία ιστορία να διηγηθεί. Και κάποιων οι ιστορίες αξίζουν -αν μη τι άλλο- να ειπωθούν.
Όπως αυτή του Pincus Pleatnik του ανθρώπου που πάντοτε περνούσε απαρατήρητος στο πλήθος κι αυτό κάθε άλλο παρά τον ενοχλούσε, απολαμβάνοντας την ευλογία της ανυπαρξίας. Μέχρι τη στιγμή που ο κόσμος «αποφάσισε» ότι ο ήρωάς μας είναι νεκρός. Και είναι τότε που το όνειρο της αφάνειας, μετατρέπεται σε έναν εφιάλτη περιέργων συμπτώσεων, όπου το καταφύγιο γίνεται φυλακή και η ανωνυμία, ανυπαρξία.
Ή εκείνη του Morris, ενός περιπλανόμενου άντρα με τη δύναμη να γιατρεύει τον πόνο των ανθρώπων, ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τη δική του άσκοπη ύπαρξη. Μία δεύτερη ευκαιρία όμως που του δίνεται υπόσχεται να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα...
Με τρίτη την ιστορία της Hilda Gornish η οποία μετά από 40 χρόνια μοναξιάς, κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να αράξει και να βρει αγάπη και τρυφερότητα στο πλευρό ενός άντρα, του καλόβολου Herman. Το συμβόλαιο όμως της ευτυχίας της περιλαμβάνει και τη μητέρα του Herman, μία γυναίκα που συνδέεται με παθολογική αγάπη με τον γιο της, αρνούμενη να τον αφήσει να ενηλικιωθεί ουσιαστικά στο πλευρό μιας άλλης γυναίκας που δεν θα είναι η μάνα του. Το περίεργο -αλλά και τόσο συνηθισμένο- αυτό Οιδιπόδειο θα δημιουργήσει ένα αρρωστημένο σύμπλεγμα με τις δύο γυναίκες να μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως.

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Μάστορας της διαπεραστικής και συχνά οδυνηρά ρεαλιστικής ματιάς πάνω στην ανθρώπινη ψυχολογία και τα παιχνίδια της μοίρας, ο Will Eisner μας δίνει για άλλη μία φορά ένα set ιστοριών με εξαιρετικά αναπτυγμένους χαρακτήρες, συναρπαστικό artwork και υποδειγματικό storytelling. Τρεις απολαυστικές ιστορίες που ψυχαγωγούν και ταυτόχρονα προβληματίζουν τον αναγνώστη πάνω στο τρίπτυχο-trademark του δημιουργού: ρεαλισμός, τραγική ειρωνεία και πάθος.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Cliche but true: Απολύτως τίποτα!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το INVISIBLE PEOPLE, είναι μία στοιχειωμένη ματιά στους ανώνυμους, τους απόκληρους και τους ξεχασμένους από τη ζωή και τα όνειρα, ανθρώπους. Αριστουργηματική εικονογράφηση, διάλογοι που αποτελούν αφηγηματικά πρότυπα και σενάριο που χτίζεται με μαθηματική οικονομία χαρακτηρίζουν χωρίς καμία διάθεση υπερβολής αυτό το must have-must read-must talk about, comic.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Τα CONTRACT WITH GOD, DROPSIE AVENUE, MINOR MIRACLES και THE BUILDING (όλα του Eisner) τα οποία έτσι κι αλλιώς κινούνται στην ίδια θεματική.



comicdom files archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi