Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


18-01-05
RED SONJA #6

του Βασίλη Χειλά

Writers Roy Thomas, Clara Noto, Wendy Pini

Artist: Frank Thorne

First Published: 1977

Format: Single issue

Marvel Comics

ΙΣΤΟΡΙΑ: Η Red Sοnja, σε αναζήτηση του απηχθέντος συντρόφου της, Mikal, φθάνει στον περιβόητο Singing Tower, όπου πέφτει θύμα των μεθυστικών και υπνωτικών λουλουδιών που τον περιβάλουν. Ένα ζευγάρι τυφλών εντομοανθρώπων την μεταφέρει στο εσωτερικό του πύργου, όπου ο τερατώδης φύλακας του την προορίζει για να αναλάβει τον πιο αναπάντεχο ρόλο της ζωής της: να γίνει η επόμενη βασίλισσα-μέλισσα μιας τεράστιας κηρήθρας!

ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ: Αυτή η ντελιριακή σειρά, που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν στον τίτλο MARVEL FEATURE (Vol.2), έμεινε στην ιστορία ουσιαστικά για έναν μόνο λόγο: Την αποκάλυψη του ξεχωριστού καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα Frank Thorne. Ο απίστευτος αυτός άνθρωπος έδωσε με τη φιγούρα της Red Sonja μια νέα διάσταση σε αυτό που αποκαλούμε ηρωική φαντασία. Φανταστείτε μια υπερβολικά καμπυλόγραμμη πολεμίστρια με πρόσωπο βγαλμένο από το Penthouse και με μόνη αμυντική θωράκιση μια ισχνή πανοπλία-μπικίνι, να σουλατσάρει με θράσος σ΄ έναν κόσμο απολίτιστων, δολοφονικών κι, ως επί το πλείστον, παραμορφωμένων αρσενικών! Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο πάνω στην τέχνη του (όντας επίσης inker, letterer και colorist του εαυτού του) κατάφερε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον απόλυτα συμπαγές, εξίσου συναρπαστικό και μεθυστικό με αυτό του Barry Windsor-Smith στο CONAN.

Το εν λόγω τεύχος όμως έχει και μια άλλη ιδιαιτερότητα. Πέραν της συνήθους συνεργασίας στο σενάριο του Roy Thomas με την Clara Noto, στη συγκεκριμένη ιστορία έχει βάλει το χεράκι της, σε μια προ-Elfquest επίδειξη των ικανοτήτων της, η ιδιοφυής Wendy Pini. Η συμβολή της επιφανειακά δείχνει αόρατη, όμως σε κανένα άλλο τεύχος της σειράς δεν υπήρξαν μαζεμένα τόσα σεναριακά καρυκεύματα, όπως η αυτοπαγίδευση των «βασιλισσών» από τα ίδια τους τα μαλλιά, η παραλυτική επίδραση του νέκταρ στην εκάστοτε βασίλισσα, το σκήπτρο-κεντρί των μικροσκοπικών εντομοανθρώπων, η ινδουιστική εμφάνιση της γιγάντιας βασίλισσας, αλλά και μια διάθεση άκρατου λυρισμού στο κείμενο, στοιχείο που χαρακτηρίζει τη μετέπειτα δουλειά της.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ: Το ότι επρόκειτο για μια ιστορία 17 μόλις σελίδων και από μια ομάδα δημιουργών που δεν ξαναεμφανίστηκε μαζί. Με τέτοια συνταγή και τόση συσσωρευμένη καλλιτεχνική ενέργεια γεμίζεις τουλάχιστον τρία graphic novels.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αποτέλεσμα όλων αυτών; Μια μαγική ιστορία που δε χορταίνεις όσες φορές κι αν διαβάσεις και μερικές από τις πιο - συμβολικά - καυτές ερωτικές σκηνές στην ιστορία των κόμικς, όταν οι μικροσκοπικοί κηφήνες χύνουν στο μισάνοιχτο στόμα της ναρκωμένης Sonja το χρυσό νέκταρ που απαιτείται για τη μεταμόρφωση της στην επόμενη βασίλισσα της κηρήθρας. Δίχως άλλο, ένα "one-issue masterpiece"!

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Από Thorne: GHITA OF ALIZARR, σαν δίδυμη αδελφή της Sonja στο 1984 της Warren (1979). RIBIT, σαν τη Sonja στα 12 της! (Comico, 1989). Από Thomas: Το μνημειώδες -και υποτιμημένο- ΚULL THE CONQUEROR (Marvel, 1971), μαζί με Mary και John Severin. Και φυσικά, οτιδήποτε με τον τίτλο ELFQUEST και την υπογραφή των Wendy και Richard Pini.comicdom files archive | email the author
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi