Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
27-11-04

Best Bets

Τι πουλάει αυτό τον καιρό; Τι θα πουλήσει στο μέλλον; Κατά πόσο μία «ευκαιρία» είναι πραγματική ευκαιρία; Ένα μικρό scan της εποχής, για καλές περιπτώσεις investment.

Πολλές φορές η επιτυχία έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ας μην πάμε πολύ μακριά. Θυμάστε τα Y: the last man; Teen Titans, Dead @ 17 και την απότομη άνοδο της αξίας τους; Ποιος να το περίμενε πως θα έφταναν τόσο ακριβά ένα intellectual Vertigo, ένα relaunch της DC κι ένα small press comic με μετριότατο σχέδιο; Το συμπέρασμα που βγαίνει από κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι πως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις από πού να περιμένεις την έκπληξη. Γι αυτό έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, και κυρίως σε μικρές εταιρίες. Σύντομα θα εμφανιστεί ένα νέο "Liberty Meadows"που θα αποδειχτεί χρυσωρυχείο! (προς το παρόν πάντως, τίποτα τέτοιο δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου.)

Συνήθως τα πιο λογικά στοιχήματα είναι και τα καλύτερα: Variants. Όχι όμως τα κλασσικά variants της Top Cow, αυτά ούτως ή άλλως δεν εμφανίζονται στο previews, μπορείς να τα προμηθευτείς μόνο μέσω διαδικτύου, όπου και έφτασαν από τα conventions της Αμερικής με ήδη αυξημένες προδιαγραφές. Variants της Marvel και της DC, αυτά με τις κλασσικές πλέον αναλογίες 1:12 ή 1:65. Θα μου πείτε τώρα και πώς θα τα βρείτε! Έλα ντε! Εδώ πολλές φορές τα μαγαζιά της περιοχής σας δεν φέρνουν καν 65 Wolverine #20 για να πάρετε το ένα και μοναδικό variant που αναλογεί! (Στην προκειμένη περίπτωση, μόνο δύο τέτοια τεύχη έφτασαν στην Ελλάδα.) Οπότε αρκεστείτε στα 2nd/3rd prints, και τα Director's Cut Editions, που πολλές φορές «ανεβαίνουν». (Το Avengers #500 Director's Cut έχει ήδη διπλασιάσει την τiμή του.)

Ας πάμε τώρα σε κάποια special events που τρέχουν αυτό τον καιρό. Όπως έλεγα αρκετό καιρό πριν, (και σχεδόν κανείς δε με άκουγε), το 1602 πάτωσε. Ούτε καν στο cover price δεν μπόρεσε να μείνει (το βρίσκεις άνετα τουλάχιστον 1.50 δολλάρια κάτω ανά τεύχος.) Όμως, αυτό τον καιρό, ψηφίζω Identity Crisis. Βασική διαφωνία που έχω με τον Σακαρίδη, αλλά κάτι μου λεει πως στο άμεσο μέλλον (εντός τριών ετών), το συγκεκριμένο limited series θα εκτιναχτεί στα ύψη! Πράγμα που μάλλον δε θα γίνει με το Avengers Disassembled, ούτε ακόμα κι αν το συνδέσουν με το major summer event της Marvel για το 2005, όπως και ακούγεται.

Νέες σειρές. Κατά γενικό κανόνα, σημαντικές καινούργιες σειρές -συνήθως τα πρώτα τεύχη- γίνονται, τουλάχιστον για ένα Χ χρονικό διάστημα, hot. Και αυτό πράγματι ισχύει, απλά αναλογιστείτε τα Superman/Batman, Teen Titans, Astonishing X-Men, X-Statix, Sojourn, και πολλά άλλα πιασιάρικα comics. Για προσπαθήστε να βρείτε τα πρώτα τεύχη! ΧΑ! Με αυτή λοιπόν τη λογική, καλή περίπτωση θα ήταν τα καινούργια Avengers, Captain America και Iron Man, καθώς και το JLA Classified που μόλις ήρθε, κι έχει ήδη εξαντληθεί. Α, και το Intimates, να μην ξεχάσουμε. Βέβαια, περιπτώσεις «long-term relationship» σαν αυτή του Ultimate Spider-man είναι μία στο εκατομμύριο, και δεν ξέρεις από πού θα σου κάτσει. Απλά ελπίζεις!

Τέλος, επικεντρωθείτε σε εταιρίες μικρού βεληνεκούς, που όμως έχουν μεγάλα ονόματα. Π.χ. η Avatar. Εμένα προσωπικά δε μου γεμίζει το μάτι το ύφος της, όμως η Ellisτική Warrenοκρατεία ίσως σας βγει σε καλό. Ένα απλό παράδειγμα: Scars. Σειρά του Warren Ellis στην Avatar πριν από 2 χρόνια, που ούτε ξέρω αν καν συνεχίζεται (σημείωση editor: ήταν limited series). Για ψάξε όμως να βρεις το Sampler! Κι αν το βρεις κάτω από 12 δολλάρια να 'σαι ευχαριστημένος! (1.50 Ευρώ cover price αν θυμάμαι καλά.)

Αυτά για σήμερα, ελπίζω να σας ξύπνησα το επιχειρησιακό σας δαιμόνιο, έστω και λίγο!

NEXT TIME: Δεν το λέω μην το γρουσουζέψω! (Όχι, δεν είναι αυτό το επόμενο θέμα μας, ανόητε!)market watch archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi