Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
13-08-05

The Big Kahuna

No more specials. Από σήμερα και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα θα επιστρέψουμε στην κλασική φόρμα του MARKET WATCH που όλοι αγαπήσαμε. Όπως σας είχα υποσχεθεί την περασμένη εβδομάδα, έχουμε μία καινούργια στήλη, η οποία θα ασχολείται με τα shops στυλ Dynamic Forces, με το WIZARD και γενικότερα με τέτοιες trendiες που κάνουν τη ζωή μας πιο... (συμπληρώστε τον χαρακτηρισμό της αρεσκείας σας).

Α, ναι, να μην το ξεχάσω, να επιβεβαιώσω κι εγώ το στοίχημα που έβαλα με το Σακαρίδη, πως το "52*" θα κοστίζει το λιγότερο $2.25. (Χμμ...άραγε καδραρισμένο στο σαλόνι θα δείχνει καλά το AVENGERS vol.1 #4 CGC 9.2;)

 

Hot Book Of The Week

Και πάλι η DC έχει την τιμητική της. Αυτή τη φορά όμως το χρωστάει στο WIZARD Magazine, το οποίο στη στήλη του "Treasure Hunt" διαφημίζει το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #168 ως το τεύχος που αποτελεί το background της δημιουργίας της "Justice League inside the Justice League", όπως είχε αναφερθεί από το IDENTITY CRISIS. Έχουμε λοιπόν ένα τεύχος που μέχρι πρόσφατα κόστιζε περί τα $4.00 σε VF, να έχει φτάσει τη σήμερον στα $40.00! (για το όλο θέμα WIZARD θα μιλήσουμε στον καινούργιο τομέα).

 

To The Limit

Το επερχόμενο "The Other" crossover στους τίτλους του Spider-Man. Ένα ακόμη deja vu από την Marvel, με άπειρες υποσχέσεις. Ο κακομοίρης ο Spidey έχει περάσει τα πάνδεινα, χωρίς κάποιες ουσιαστικές αλλαγές μέχρι στιγμής, κι νομίζω πως ακόμη ένα major event στη ζωή του δε θα αλλάξει και πολλά. Αν κρίνω και από τις παραγγελίες των διαφόρων retailers εντός κι εκτός Ευρώπης, το συμπέρασμα είναι το ίδιο: ο κόσμος έχει κουραστεί, και κανένας δε δείχνει να ενδιαφέρεται πλέον για "κοσμοϊστορικές αλλαγές", οι οποίες συνήθως μένουν στα λόγια. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων, οπότε ας μη λέμε μεγάλα λόγια. Ένα δεύτερο printing πάντως θα το κάνει η Marvel, στα πρώτα τεύχη τουλάχιστον, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Και είναι βέβαιο αφού το τιράζ έχει πέσει τόσο πολύ τα τελευταία 10 χρόνια, και μάλιστα στην Marvel η οποία δεν κόβει ούτε μία κόπια περισσότερη από το μέσο όρο παραγγελιών του περασμένου μήνα για έναν τίτλο!

 

Disappointment

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω! Η Marvel έχει τελευταία τον πρώτο λόγο σε αυτό το κομμάτι της στήλης μου, μια κι εκτός του HOUSE OF M -σαν γεγονός- και κάνα-δύο τίτλους που πραγματικά αξίζουν, όλα τα υπόλοιπα τεύχη που εκδίδει μηνιαίως -κατά δεκάδες- αυτή η εταιρία είναι από αδιάφορα έως... αδιάφορα! Ακόμη και τα comics που πάντα γούσταρα να διαβάζω, ή που θεώρησα καταπληκτικά στα πρώτα τους τεύχη έχουν πλέον περάσει στη σφαίρα της λήθης! NEW AVENGERS; Από τη μια το Savage Land, από την άλλη το Sentry Saga, έχει καταντήσει εντελώς παρωχημένο μετά από μόλις 7 τεύχη! ASTONISHING X-MEN; Εξαιρουμένου του γεγονότος πως πηγαίνει α-πί-στευ-τα αργά η όλη ιστορία, συν του ότι βλέπουμε ένα τεύχος το τρίμηνο, συν του ότι το #11 βρομούσε OMAC PROJECT (θα το καταλάβετε στο #4), συν του ότι έχω αρχίσει να εκνευρίζομαι με την απορία που κανείς δε μου λύνει "αφού το HOUSE OF M έχει άμεση σχέση με τους 2 προαναφερθέντες τίτλους, γιατί αυτοί δεν έχουν ένα γαμημένο tie in δικαιωμάτικα;" Οχτακόσιους άσχετους συνειρμούς σε comics ευτέρας διαλογής και εκεί που πρέπει τίποτα! Aaaargghhh...έχω αρχίσει να κουράζομαι αφάνταστα...

 

Massive Hysteria

Για τους συλλέκτες, αλλά και για όσους θέλουν να διαβάσουν ολοκληρωμένα τα φετινά μεγάλα events των "big two", θα σας παραθέσω σήμερα μία λίστα με τα τεύχη που πραγματικά πρέπει να διαβάσετε για να παρακολουθήσετε τα HOUSE OF M και INFINITE CRISIS. Τώρα, όσοι ενδιαφέρονται για τα πλήρη tie-ins και related, στείλτε μου ένα email γιατί ο χώρος δε μας φτάνει.

HOUSE OF M
Τα πράγματα εδώ είναι πιο απλά. Έχουμε κυρίως τον βασικό τίτλο και κάποια παραδιπλανά τευχάκια. Τα διάφορα installments που παίζουν σε κάθε Marvel issue δεν επηρεάζουν την κεντρική ιστορία, ενώ ο Quesada δήλωσε πως λειτουργούν ξεχωριστά. Όποιος θέλει ας τον πιστέψει.

EXCALIBUR VOL.2 #14

HOUSE OF M #1-8

PULSE #10

SECRETS OF THE HOUSE OF M #1-5

HOUSE OF M SPIDER-MAN #1-4

THE PULSE: HOUSE OF M SPECIAL EDITION

κι ερχόμαστε στις ανακοινώσεις του WWC, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να παραγγείλετε τα εξής:

HOUSE OF M: THE DAY AFTER

GENERATION M limited series

SON OF M limited series

και ίσως το AVENGERS #15 και το limited series X-MEN: DEADLY GENESIS, αλλά αυτά είναι κάπως πιο εξιδεικευμένα.

INFINITE CRISIS
Περνώντας τώρα στην DC, τα τεύχη είναι προφανώς περισσότερα, και ακόμη δυσκολότερο να βρεθούν!

IDENTITY CRISIS #1-7

SUPERMAN/BATMAN #6

COUNTDOWN TO INFINITE CRISIS

BIRDS OF PREY #80

OMAC PROJECT #1-6

VILLAINS UNITED #1-6

BATMAN: THE 12-CENT ADVENTURE

FLASH #219

WONDER WOMAN #214

ADAM STRANGE #8

RANN/THANAGAR WAR #1-6

DAY OF VENGEANCE #1-6

JSA #73-75

JLA #115-119

GREEN ARROW #52-55

SUPERMAN #219, ACTION COMICS #829, ADVENTURES OF SUPERMAN #642, WONDER WOMAN #219 ("Sacrifice" storyline)

INFINITE CRISIS #1-8

JLA #120-121

και τέλος το "52*". Περισσότερα τεύχη, αλλά μεγαλύτερο και το γεγονός. Αν αυτά σας φάνηκαν πολλά βέβαια, που να διαβάσετε την πλήρη λίστα! Θυμάστε τη λίστα που σας είχα παραθέσει στο παρελθόν; Ε, αυξήθηκε από τότε, ή καλύτερα... υπερδιπλασιάστηκε!

 

The Professionals

Γνωρίζατε πως στη Γαλλία η αγορά των αμερικάνικων comics είναι υποτιμημένη; Αναφέρομαι στην αυτή-καθεαυτή αγορά των foreign όπως αποκαλούνται comics, κι όχι στα reprints, από τα οποία παρεπιπτόντως η Γαλλία έχει και περίσσευμα! Έχουμε λοιπόν τις 3000 εκδόσεις ετησίως των εγχώριων albums από τη μια, τα δεκάδες reprints των αμερικάνικων εκδόσεων Marvel, DC, Dark Horse, Aspen, Top Cow και πάει λέγοντας μηνιαίως από την άλλη, τα οποία επιπροσθέτως πολλές φορές έχουν και καινούργια εξώφυλλα (!!) -το οποίο συναντάται και στην Γερμανία- οπότε το collectability των US comics παραμένει intact για μία πολύ μικρή μερίδα συλλεκτών οι οποίοι τείνουν να εξαφανιστούν και αυτοί.

 

Ups...

Marvel 70's. Τα έχουμε ξαναπεί, αλλά τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο έχει αρχίσει να εξαπλώνεται. Την τιμητική τους έχουν major τίτλοι όπως οι AVENGERS, X-MEN, FANTASTIC FOUR και AMAZING SPIDER-MAN, ενώ ακολουθούν κατά πόδας δευτερεύοντες, οι οποίοι σπάνια απασχολούσαν τους συλλεκτες, όπως CAPTAIN AMERICA και IRON MAN. Το κάπως θετικό στην όλη υπόθεση είναι πως τα όποια key issues που συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία παραμένουν στις υψηλές, πλην όμως σταθερές τους τιμές. (Να υπογραμμίσω πως τα AVENGERS για ένα απίστευτα μεγάλο διάστημα τευχών, σχεδόν όλα τα τεύχη δηλαδή μετά το #150, δεν παρουσιάζουν φαινόμενα μεμονωμένων key issues! Παρ' όλα αυτά, ο συγκεκριμένος τίτλος είναι εκείνος που επωφελείται περισσότερο από αυτό το κύμα αυξήσεων! Τα τεύχη #160-180 για παράδειγμα, σε VF+/NM καταστάσεις φτάνουν μέχρι και τα 10 δολλάρια each! Φυσικά το ίδιο ισχύει και με τα UNCANNY X-MEN και AMAZING SPIDER-MAN, τα οποία όμως ήταν ούτως ή άλλως ακριβά.

 

...and Downs

Τα limited incentive variants της Marvel τελευταία έχουν μειώσει κατά πολύ το διάστημα παραμονής τους στην λίστα των ακριβών τευχών. Αυτό οφείλεται στην ίδια την εταιρία, η οποία τελευταία βρήκε το κόλπο των προσφορών του στυλ : "Αγοράστε ένα MARVEL MILESTONE EDITION IRON MAN για $6.50 (original cover price: $3.50) και πάρτε δωρεάν ένα NEW AVENGERS #7 variant!" Προσφορές που γίνονται αποκλειστικά στους retailers, οι οποίοι τρέχουν μαζικά να πουλήσουν σε δημοπρασίες τα δωρεάν τους τευχάκια, με αποτέλεσμα ηυπερ-προσφορά που παρουσιάζεται να ρίχνει κατακόρυφα τις τιμές.

 

Variant Watch

Foreign Special Edition Cover Variant! Η καινούργια μόδα στο λατρευτό σύμπαν των εναλλακτικών covers. Εξώφυλλα που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις μεταφρασμένες εκδόσεις των διαφόρων τίτλων στην Ευρώπη, τα οποία στη χώρα παραγωγής τους μπορείς να βρεις άνετα σε κάποιο περίπτερο! Ένα μικρό δείγμα αυτών θα σας παρουσιάσω ευθείς αμέσως στοοο....

 

Cover Me!

Υπάρχουν φυσικά και τα ευρωπαϊκά variants, τα οποία ασφαλώς και είναι απείρως ακριβότερα από τα αντίστοιχα αμερικάνικα!

Exhibit A
WITCHBLADE #3, Γερμανία.

 

Exhibit B
MARVEL MEGA #19, Γαλλία.

 

Exhibit C
GHOST #5, Γαλλία.

 

Exhibit D
BATMAN Variant, Γαλλία.

 

Comics Related

Nothing to see here, son. Move it, move it!

 

New Column

...ζητά τίτλο! Ακόμη τίποτα δεν κατάφερα να βρω, οπότε θα το λέμε άτιτλο δωμάτιο.

WIZARD Magazine. Ποιός να το περίμενε πως η δύναμη του τύπου θα ήταν τόσο μεγάλη! Χα! ...ναι, καλά, αρκετά με τις μαλακίες. Λογικό και αναμενόμενο είναι, ένα τόσο ευρείας κατανάλωσης εξειδικευμένο περιοδικό σαν το WIZARD, να έχει κάποιο σημαντικό ρόλο στην οριοθέτηση της αγοράς! Το περίεργο βέβαια είναι πως το price guide που περιέχεται στο WIZARD, το οποίο όλοι γνωρίζουν πως καλύτερα να μην το συμβουλεύεσαι αν θες να ψωνίσεις σε ρεαλιστικές βάσεις, δεν έχει καμία ουσιαστική δύναμη σε αυτό που λέμε "δρομολόγηση κοστολόγησης". Αντίθετα με αυτό, τα προτείνόμενα από το WIZARD, comics, είτε σαν best bets είτε σαν Hidden Treasures ή όπως αλλιώς τα ονομάζουν ανάλογα με τις περιστάσεις, έχουν αρκετή δύναμη στο παραεμπόριο! Το παράδειγμα που ανέφερα με το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #168 είναι ένα από τα πολλά! Στις προθέσεις του WIZARD οφείλεται -κατά πολλούς- η ξαφνική άνοδος τίτλων όπως Y: THE LAST MAN, DEAD@17, αλλά και δεκάδες άλλα ξεχασμένα maistream issues τα οποία αν δεν ερχόταν ο τάδε editor να σου επισημάνει πως "αυτό έχει άμεση σχέση με το δείνα γεγονός" το πιθανότερο ήταν να παρέμεναν θαμμένα στον πάτο της θάλασσας! VISION AND SCARLET WITCH mini series; Εκτός του ότι ήταν κακό, ήταν και... κακό! Αλλά χάρη στο "you know what", σήμερα ανήκει στην elit των HOUSE OF M tie-ins! Συμπέρασμα; Η δύναμη του Τύπου είναι απεριόριστη!

 

And Now... Something Completely Different

Να αρχίσω πάλι να μιλάω για το Καλοκαίρι και τα όποια παραλειπόμενα αυτού; Γιατί όχι; Αλλωστε, τέτοια συμβάντα όλοι θα συναντήσετε καθημερινά, ασχέτως εποχής.

Και μέσα στη ζέστη, την ταλαιπωρία, τον εκνευρισμό (αυτές δεν είναι διακοπές, είναι η Κόλαση του Δάντη!) έχουμε κι αυτά τα ηλίθια ρεπορτάζ και έρευνες του κώλου από τα Μέσα "ενημέρωσης" για το πόσο αρρενωποί είναι οι Έλληνες! "Πόσο πηδηχταράς γίνεστε τη Θερινή περίοδο;" "Μία καλοκαιρινή σχέση στην παραλία της Βούλας μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό;" "Απατάτε τον άντρα σας στις διακοπές του;" "Τί θέλουν οι γυναίκες;" Αν ήξερα τί θέλουν οι γυναίκες εδώ θα ήμουν Πέμπτη βράδυ, να γράφω το MARKET WATCH για το COMICDOM;;; Εκείνες ξέρουν τί θέλουν; Εμένα τί μου χώνεις το μαραφέτι στο στόμα να σου δώσω την απάντηση στο ερώτημα των πέντε εκατομμυρίων; Είναι ορισμένα πράγματα που παραμένουν μυστήριο, σαν το "Ποιός έφτιαξε το σύμπαν;" ("Ο Θανάσης τό έφτιαξε!" - υποθέτω ξέρετε από πού είναι η ατάκα!)

Περισσότερα όμως για το σύμπαν την επόμενη εβδομάδα γιατί θα μου καούν οι πατάτες... Αυτή τη στιγμή έχει μεγαλύτερη σημασία το "Τί θα φάω το βράδυ" από το "Η Δέσποινα Βανδή θα κάνει καριέρα στην Τεχεράνη ή στα Ενωμένα Εμιράτα Χαλκιδικής;"

 



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi