Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
20-08-05

No Dogs - No Tricks!!!

Hot Book Of The Week

Αυτή τη φορά στο συγκεκριμένο section, έχουμε ένα variant! Μάλιστα, ένα Retailer Exclusive Convention Incentive (αμάν αυτά τα ονόματα!) από το HOUSE OF M! Αναφέρομαι στο HOUSE OF M #1 με το special εξώφυλλο του Joe Madureira, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο Wizard World Chicago προφανώς για να "γιορτάσουν" την επιστροφή του καλλιτέχνη στην Marvel.

Το συγκεκριμένο variant εστάλη στους ανά τον κόσμο retailers σαν "δώρο". Το catch της όλης υπόθεσης είναι πως κάθε μαγαζάτορας έλαβε μόνο ένα από αυτά, ανεξαρτήτως του αριθμού παραγγελιών του! Με άλλα λόγια, είτε παραγγέλνεις 2, είτε 1000 αντίτυπα του συγκεκριμένου series, δικαιούσαι ένα μόνο αντίτυπο από το variant! Γι αυτό το λόγο όπως καταλαβαίνετε μιλάμε πλέον για ένα υπερ-σπάνιο τεύχος που έχει προοπτικές για πολλά φράγκα! Όμως... (ακολουθήστε το "όμως" στο άτιτλο ακόμη section για την Dynamic Forces this time!)

 

To The Limit

H Marvel ανακοίνωσε τις σειρές που θα συνεχίσουν το "House Of M" storyline και είναι οι HOUSE OF M: THE DAY AFTER, GENERATION M limited series, SON OF M limited series, X-MEN: DEADLY GENESIS και την επόμενη χρονιά στο WOLVERINE. Επίσης, αν διαβάσετε προσεχτικά αυτό ή το επόμενο PREVIEWS (τα solicitations της Marvel ανακοινώθηκαν πριν από λίγες ημέρες) θα αντιληθφείτε πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Σε πολλούς τίτλους έχουμε HOM Aftermath, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει "κάτι που ξέχασε η Wanda Maximoff", ή αλλιώς κάτι που ξεπήδησε από το event. Είτε αυτό λέγεται μία σπαστική κολλίτιδα σε έναν υγιέστατο μέχρι πρότινως superhero είτε ένας ολοκαίνουργιος villain από τη σειρά (στην οποία ως τώρα δεν έχω δει κανέναν άλλο πέρα από τον Magneto). Ο φίλος μας ο Joe Quesada μας διαβεβαίωσε, βέβαια, πως όλοι οι τίτλοι θα λειτουργήσουν ξεχωριστά, και δε θα είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθείς όλο το X-line π.χ. για να καταλάβεις τί παίζεται (εξαιρούνται τα Spider-Man titles, βλέπε "The Other ").

Το κατά πόσο βέβαια κάτι τέτοιο θα ισχύσει στην πραγματικότητα είναι άλλο θέμα. Η Marvel, μετά από τόσες δεκαετίες, γνωρίζει πολύ καλά το πως λειτουργεί το μυαλό ενός fanboy: όταν διαβάσει μία καλή ιστορία, ψάχνει όλα τα related comics. Οπότε, δημιουργούμε έναν καλό, χολιγουντιανό πυρήνα όπως το HOUSE OF M, το οποίο είναι γραμμένο με αυτήν ακριβώς τη λογική, και αφήνουμε τους υπόλοιπους τίτλους μετά από αυτό να βρούν το δρόμο τους ρίχνοντας το δόλωμα του, κατά συνθήκη, Aftermath. Αυτό βέβαια θα αποδειχθεί στις παραγγελίες του επόμενου μήνα όπου κάνουν την εμφάνισή τους τα συγκεκριμένα κρυφο-tie-ins, αλλά από την ως τώρα πορεία των πραγματικών tie-ins του HOUSE OF M, τα νούμερα αυτό ακριβώς λένε.

 

Disappointment

Δε μπορώ να πω πως τη συγκεκριμένη εβδομάδα που διανύσαμε απογοητεύτηκα με κάτι συγκεκριμένο... δεν έγινε και τίποτα το συνταρακτικό άλλωστε, οπότε δεν έχω κάποιο λόγο να είμαι pissed off. Ας περάσουμε λοιπόν στο...

 

Massive Hysteria

Όχι ακριβώς "massive" ακόμη, αλλά σιγά-σιγά κάτι κινείται υπογείως...

Αναφέρομαι στα comics της Marvel (αλλά και της DC σε κάπως μικρότερο βαθμό) των 70's, τα οποία -το έχω ξαναπεί άλλωστε- γίνονται ολοένα και περισσότερο hot properties. Τα σημάδια έχουν αρχίσει να γίνονται ακόμη πιο εμφανή: μέχρι στιγμής, εκείνες οι σειρές που έπαιρναν αξία ήταν το φυσιολογικό επακόλουθο ενός τέτοιου κύματος, δηλαδή οι βασικές fan-favorite σειρές όπως UNCANNY X-MEN, AVENGERS, BATMAN, AMAZING SPIDER-MAN και άλλες τέτοιου βεληνεκούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως παρατηρήθηκε μία άνοδος και σε άλλες σειρές, οι οποίες μάλιστα είχαν να σαλέψουν από την χρυσή εποχή του Miller! Τεύχη του DAREDEVIL ή του CAPTAIN AMERICA, που ποτέ δεν ήταν στο top list των συλλεκτών γιατί πολύ απλά δεν είχαν κανένα λόγο αν είναι (προ-Miller εποχή στο DAREDEVIL, οποιοδήποτε 70's issue στο CAPTAIN AMERICA), από τη μία στιγμή στην άλλη απέκτησαν συλλεκτικό ενδιαφέρον!

Κάτι τέτοιο φυσικά είναι μόνο η αρχή, γι αυτό κι εγώ σας προειδοποιώ πως τις σειρές που είχατε σκοπό να "κλείσετε" κι απλά το παραμελούσατε τόσο καιρό, ίσως και να είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Αργότερα, πολύ απλά θα χρειαστείτε και δεύτερη δουλειά!

 

The Professionals

Ας ρίξουμε μια ματιά στις πωλήσεις του Ιουλίου. Στην κορυφή όπως αναμενόταν, βρέθηκε το ALL-STAR BATMAN & ROBIN #1. Λογικό ακούγεται, μια και η επιστρογή του Frank Miller στο Batman, σε σχέδιο Jim Lee και με την ένδειξή "το συγκεκριμένο story παίζει στο DARK KNIGHT RETURNS Universe" δεν είναι ψιλά γράμματα. Βέβαια ας μην απατώμαστε: η DC, για σιγουριά, κατέφυγε σε ένα κλασικό πλέον κόλπο αύξησης των πολήσεων, προσφέροντας μία exclusive φιγούρα σε παραγγελίες άνω των 260-270 περίπου. ʼρα δε μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι για τη συγκεκριμένη "επιτυχία" του concept, παρά τα 260 χιλιάδες αντίτυπα που πούλησε.

Στη συνέχεια θα βρεθούμε σε μία ρεζερβέ -όπως αποδεικνύεται τους τελευταίους μήνες- θέση, τη δεύτερη, την οποία κατέχει το NEW AVENGERS, με αρκετά μεγάλη διαφορά από την πρώτη, στα 158.700. Το σημείο όμως που θα σταθώ είναι οι 2 επόμενες: HOUSE OF M #3 και #4. Απ' ότι φαίνεται το major event της Marvel άρχισε επιτέλους να αποκτά ενδιαφέρον για τους αναγνώστες, που μέχρι στιγμής δεν έδειχναν την αναμενόμενη ζέση.

To RED SONJA #1 φυσικά και συναντάται, όχι μόνο στα 50 πρώτα τεύχη, αλλά στη θέση #14! Κάτι αρκετά σημαντικό για μία καινούργια εταιρία, αλλά να μην ξεχνάμε τη διαφήμιση που έγινε και το ποιος βρίσκεται πίσω από την D.E!

Τέλος να υπογραμμίσω το Market Share των δύο μεγάλων εταιριών, με μία διαφορά αρκετά μικρή: 37% για την Marvel, 33% για την DC. Η μάχη συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται επ' άπειρον, κάτι που βέβαια είναι γνωστό.

 

Ups...

Ανεβαίνουν και πάλι οι παλιές σειρές της Top Cow. Από το CYBERFORCE και το WEAPON ZERO, μέχρι το DARKNESS vol.1 και το CURSED, τα νούμερα των πωλήσεων για τα back issues αντικατοπτρίζουν μία πορεία όχι ιδιαίτερα αξιόλογη, αλλά τουλάχιστον αντίθετη (προς τα πάνω) με εκείνη που συνήθιζαν τέτοιες σειρές. Ακόμα είναι νωρίς για συμπεράσματα βέβαια, το μέλλον όμως είναι μπροστά.

 

...and Downs

Από την άλλη πέφτουν συνέχεια όλα τα -ολοκληρωμένα ή μη- runs της CrossGen. Ασχέτως ποιότητας ή αγοραστικής αξίας της εποχής που η ατυχέστατη εταιρία δούλευε ακόμα, τα CrossGen comics είναι πλέον ένα μάτσο... χαρτιά. Μπορεί να ακούγομαι κάπως υπερβολικός, αλλά η αλήθεια δε βρίσκεται και πολύ μακριά. Αν λοιπόν δεν είχατε ολοκληρώσει κάποιες σειρές από την εταιρία, σπεύσατε.

 

Variant Watch

Τίποτα το καινούργιο, τίποτα το ιδαίτερο. Next time.

 

Cover Me!

Sketch covers... είτε μιλάμε για reprints, είτε για variants, οι black&white sketch versions κάποιων εξωφύλλων πάντοτε θα μας δείχνουν δύο πράγματα: την πραγματική καλλιτεχνική αξία του σχεδιαστή ή του μελανωτή τους, ή την πραγματική καλλιτεχνική αξία του κολορίστα, του οποίου η έλλειψη έχει ένα αποτέλεσμα λιγότερο καλό (ή "καμία σχέση") με το "παρθένο" pencilled (ή και inked) cover. Στη δεύτερη κατηγορία αφιερώνεται σήμερα το Cover Me!, παρουσιάζοντάς σας το τί μπορεί να καταφέρει ένας καλός colorist όταν έχει μεράκι!

 

Comics Related

Καινούργιο expansion για το card game VERSUS από την Marvel, το οποίο αυτή τη φορά κινείται με βάση τους Avengers. Το promotion του συγκεκριμένου expansion ως φαίνεται πέτυχε, και τα exclusive tin boxes που είχαν εμφανιστεί σε αποκλειστικούς χώρους gaming, πουλάνε σαν τρελλά.

 

New Column

(συνέχεια από το Hot Book Of The Week)
...η τελευταία τακτική της Dynamic Forces τείνει να αλλάξει τα δεδομένα: Προσφέροντας, έστω και σε μικρή ποσότητα, το συγκεκριμένο variant μέσα από το online μαγαζί της για $49.99, αυτομάτως βάζει κάποιο πολύ συγκεκριμένο όριο στην ανώτατη τιμή του. Το όριο ουσιαστικά είναι ακόμα χαμηλότερο, μια και ένας retailer που κάνει παραγγελίες από την DF ως μέλος, θα το αγοράσει σε ακόμη χαμηλότερη τιμή. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τους κανόνες του ανταγωνισμού, έχουμε ένα 30% κάτω της αναγραφόμενης λιανικής τιμής της DF και αυτό μέχρι να κορεστεί η αγορά.

Βέβαια το τελευταίο ισχύει σε περιπτώσεις που το τιράζ είναι μεγάλο, πάνω από 1000 αντίτυπα, ή αναφερόμαστε σε τίτλο περιορισμένου ενδιαφέροντος (βλέπε SHI titles). Το τιράζ για το HOUSE OF M #1 Convention Exclusive Retailers Variant δεν το γνωρίζω, αλλά σας υπόσχομαι να το ψάξω.

 

And Now... Something Completely Different

Είχα αναφερθεί στο παρελθόν στην αγένεια που συναντάται στις μέρες μας σε διάφορους χώρους και γενικότερα στην καθημερινότητά μας. Καιρός λοιπόν να αναφερθώ και σε κάτι παρεμφερές, σε αυτό που λέγεται "καχυποψία". Είναι γεγονός πως οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Στρεσαρισμένες όσο δεν παίρνει, για διαφορετικούς λόγους σε κάθε έναν από εμάς, αλλά πάντα με το ίδιο αποτέλεσμα: τη δυσλειτουργία του νευρικού μας συστήματος.

Για την αποφυγή λοιπόν τέτοιων καταστάσεων, ο ανθρώπινος οργανισμός και συγκεκριμένα ο ανθρώπινος μηχανισμός σκέψης αποφάσισε να οξύνει τη λειτουργία της καχυποψίας, ή αλλιώς "το μισό μάτι". Όλα καλά και άγια ως εδώ θα μου πείτε, δεν μπορούμε να είμαστε καλοί με τους πάντες, ποτέ δεν ξέρεις τί θα συναντήσεις, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου κι άλλα τέτοια. Όμως υπάρχει κι ένα μέτρο! Ή τουλάχιστον, πρέπει να υπάρχει...

Η καχυποψία, λοιπόν, έχει γίνει τρόπος ζωής. Ξυπνάς με την καχυποψία, κοιμάσαι με αυτήν, δεν εμπιστεύεσαι κανέναν και για τίποτα, ακόμα και το "καλημέρα σας" κρύβει κάτι από πίσω του!

"Χμμ... καλημέρα σας μου είπε... τί να ενοούσε άραγε; Το βλέμμα του έμοιαζε περισσότερο με "κακή στραβή κι αναποδη να είναι η μέρα σου παλιομαλάκα"... αλλά τον ξέρω εγώ τί στριμμένο άντερο είναι, προχθές μου είπε "καλό βράδυ"..."

Τί άλλο να πώ; Ηρεμία! Δεν είναι όλα γκρίζα! Υπάρχουν κι άλλα χρώματα, δεν θέλου όλοι το κακό μας!

 



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi