Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
19-11-05

Sick! Sick! Sick!

Γεια σας αγαπητοί αναγνώστες μου. Μετά από μια βδομάδα απίστευτης πίεσης, επιστρέφω -όχι δριμύτερος, θα εξηγήσω γιατί- για να γράψω την αγαπημένη σας στήλη! Είναι από εκείνες τις βδομάδες που έχουμε στα χέρια μας τα νούμερα πωλήσεων της Diamond, οπότε και θα ασχοληθούμε κατά κύριο λόγο με αυτά αλλά θα έχουμε και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα θέματα που θα σας καθηλώσουν!

Τέλος, να εξηγήσω τις παρενθετικές παύλες: είμαι στον υπολογιστή, γράφω τη στήλη, πίνω τσάι του βουνού με βότανα και μέλι (τα βότανα είναι εντός του τσαγιού, το μέλι το προσέθεσα μόνος μου) και βήχω σαν νταλικέρης. Να πω την αλήθεια δεν ξέρω πώς ακριβώς βήχουν οι νταλικιέρηδες, αλλά είναι προτιμότερη έκφραση από το να πω "βήχω σαν φούστης". (Για τον "φούστη" θα μιλήσουμε στο τελευταίο, εναλλακτικό κομμάτι του σημερινού MARKET WATCH).

 

Hot Book Of The Week

Η αποψινή ατραξιόν της βιομηχανίας δεν είναι άλλη από το JSA: CLASSIFIED #4. Το origin της Power Girl επιτέλους αποκαλύπτεται και αν σκεφτούμε το πώς τελείωσε το VILLAINS UNITED αλλά και το INFINITE CRISIS #1, θα καταλάβουμε πως κάθε άλλο παρά ασήμαντο είναι! Μην ψάξετε να βρείτε κόπιες, όσοι προλάβατε-πήρατε, έχει γίνει ήδη ανάρπαστο το πρώτο printing.

 

Disappointment

Η Marvel τους τελευταίους μήνες κάνει κάποιες "καινούργιες" κινήσεις, επανερχόμενη σε παλιές συνταγές γύρω στις 3 δεκαετίες και βάλε πίσω. Μετά τα Marvel Zombies, τα Marvel Monsters και το γενικό κλίμα "ό,τι θυμάμαι χαίρομαι" -βλέπε What If?- φέρνει στην επιφάνεια τα... Marvel Romance! Προσπερνάω τα "I LOVE MARVEL" τεύχη-εγκώμιο στον Αγιο Βαλεντίνο (my ass), και ερωτώ: πόσοι από τους σημερινούς αναγνώστες ενδιαφέρονται για romance comics στις μέρες μας; Το ίδιο ερώτημα είχε πέσει στο τραπέζι και για τα Marvel Monsters, τον Sentry, τους κλώνους του Spider-Man, τον Captain Universe,... η αλήθεια είναι πως οι πωλήσεις δεν πιάνουν πάτο, αλλά ούτε και φτάνουν στην 20άδα. Η "back to the roots" τακτική που ακολουθούν και οι δύο μεγάλες εταιρίες δείχνει πολύ απλά πως το υπερηρωικό ένστικτο έχει πλέον κορεστεί, με αποτέλεσμα μία κυκλική ανατύπωση παλιών οδηγιών χρήσης. Πράγμα που ισχύει και για τα μεγάλα crossovers που τρέχουν αυτόν τον καιρό, αλλά μια και είναι ακόμα νωρίς, δε θα σας κάνω spoilers. Θα πω μόνο πως οι αναγνώστες δε δείχνουν ενοχλημένοι (το αντίθετο). Μήπως όμως αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν και πολλές εναλλακτικές επιλογές;

 

Diamond's Sales & Market Share Report for October 2005

Καταρχάς, ας δούμε το TOP 20 των πωλήσεων του Οκτωβρίου:

    1. INFINITE CRISIS #1 (Of 7)
    2. HOUSE OF M #7 (Of 8)
    3. NEW AVENGERS #12
    4. JUSTICE #2 (Of 12)
    5. FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN #1
    6. UNCANNY X-MEN #465
    7. VILLAINS UNITED #6 (Of 6)
    8. JLA #120
    9. AMAZING SPIDER-MAN #525
    10. JLA #121
    11. WOLVERINE #34
    12. ULTIMATE X-MEN #64
    13. ULTIMATE SPIDER-MAN #84
    14. X-MEN #176
    15. WOLVERINE #35
    16. RANN THANAGAR WAR #6 (Of 6)
    17. ULTIMATE FANTASTIC FOUR #24
    18. BATMAN #646
    19. GHOST RIDER #2 (Of 6)
    20. GREEN LANTERN CORPS RECHARGE #2 (Of 6)

Η πρώτη θέση αναμενόμενη. Το ότι όμως μιλάμε για ένα νούμερο της τάξεως των 249 χιλιάδων αντιτύπων, τότε πρόκειται για σημαντική επιτυχία! Ειδικά όταν η δεύτερη θέση του HOUSE OF M #7 αντιστοιχεί σε σχεδόν τις μισές πωλήσεις, στις 134 χιλιάδες δηλαδή. Κολλητά έρχονται τα δύο επόμενα, NEW AVENGERS #12 και JUSTICE #2 με 128 και 125 χιλιάδες αντίστοιχα. Η διαφορά όμως αρχίζει να μεγαλώνει με το FRIENDLY NEIGHBORHOOD SPIDER-MAN #1, που όπως φαίνεται, έπεσε στην ίδια λούμπα που είχε θαφτεί το SEVEN SOLDIERS (κι ακόμα εκεί βρίσκεται). 85 χιλιάδες αντίτυπα για πρώτο τεύχος καινούργιου τίτλου Spider-Man, που μάλιστα είναι και το πρώτο μέρος ενός πολλά υποσχόμενου major crossover δεν είναι καθόλου καλά.

Και μια και μιλήσαμε για SEVEN SOLDIERS, ας δούμε τις θέσεις που καταλαμβάνουν τα τρέχοντα mini series: ...ναι, δε θα τις δούμε, γιατί πολύ απλά δεν είναι μέσα στην εκατοντάδα. Nuff Said!

Να παρατηρήσω σε αυτό το σημείο το SENTRY #2, που αυτό το μήνα έπεσε πάνω από το συνηθισμένο 40% από το πρώτο τεύχος, και βρέθηκε στην απογοητευτική θέση #30, με 53 χιλιάδες αντίτυπα. Να πω "I told you so";

Η DC αυτό τον μήνα έχει το πάνω χέρι, με ένα 39,12% έναντι του 37,04% της Marvel. Τα πράγματα βέβαια αναμένεται να δυσκολέψουν με το "Decimation" της δεύτερης, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό.

 

House of M Countdown

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατολισθητική πορεία των τευχών του limited series HOUSE OF M μέχρι το #7. Έχουμε λοιπόν και λέμε:

  • HOUSE OF M #1 (of 8) - 281,183
  • HOUSE OF M #2 (of 8) - 178,030 (-36.7%)
  • HOUSE OF M #3 (of 8) - 155,954 (-12.4%)
  • HOUSE OF M #4 (of 8) - 150,495 ( -3.5%)
  • HOUSE OF M #5 (of 8) - 142,521 ( -5.3%)
  • HOUSE OF M #6 (of 8) - 138,131 ( -3.1%)

Περίπου άλλα 3% έπεσε και το #7, αλλά μάλλον το όγδοο και τελευταίο τεύχος θα σημειώσει κάποια άνοδο (λογικά). Θα έχει πάντως πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα πάνε τα post-HoM projects όπως το HOUSE OF M: THE DAY AFTER. Προβλέψεις δε ρισκάρω να κάνω ακόμη.

 

The End Of Time...

Τα πρώτα σημάδια του post-crisis της DC μεταφέρονται από τον ίδιο τον Dan Didio... σε συνέντευξή του λοιπόν στο Newsarama, αναφέρει ποιοί τίτλοι θα κοπούν, ή θα... μεταλλαχθούν. Έχουμε τα εξής τελευταία τεύχη:

PLASTIC MAN with #20

FLASH with #230

SUPERMAN #226 (last issue for that numbering)

WONDER WOMAN #226 (last issue of that run)

GOTHAM KNIGHTS #74

GOTHAM CENTRAL #40

JLA #125

BATGIRL #73

 

Short News

- Παγκόσμιο ρεκόρ της Heritage στις πωλήσεις movie posters. Λεγόμενα vintage-συλλεκτικά κομμάτια, από ταινίες όπως οι WINGS, και THIEF OF BAGHDAD απέφεραν συνολικά το υπέρογκο ποσό των 1,56 εκατομμυρίων δολλαρίων!

- Η Marvel ανανέωσε για οχτώ ακόμη χρόνια τη συμφωνία της με την Activision, για την παραγωγή video games με κεντρικούς χαρακτήρες τους X-Men και τον Spider-Man, για PC και κονσόλες. Μέχρι σήμερα η Activision έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια X-Men και Spider-Man videogames.

- Αποτυχημένη ήταν τελικά η κίνηση της Marvel να προσπαθήσει να ενώσει το Ultimate line με το Marvel Universe. Ακράδαντο επιχείρημα, η πώληση από την Dynamic Forces του ULTIMATE FANTASTIC FOUR #21 Greg Land signed προς $20.00 μόνο!

 

And Now... Something Completely Different

Τον τελευταίο καιρό, έπεσε στην αντίληψή μου, μία τάση της ελληνικής έγκριτης δημοσιογραφίας, να παραποιεί κάποιους... άκομψους χαρακτηρισμούς.

Για να σας το κάνω πιο λιανά, όταν στο Χ περιοδικό ποικίλης ύλης θέλουν να βρίσουν, για να μην "ενοχλήσουν" τους αναγνώστες και τα δημόσια (και χριστά, μην το ξεχνάμε!) ήθη, αλλάζουν ένα γράμμα (συνήθως το αρχικό) της λέξης, κάνοντάς την περισσότερο... εύπεπτη.

Με αυτό λοιπόν τον τρόπο, φτιάχνουμε φράσεις όπως η ακόλουθη:

"Και πήγα στο τάδε μπαράκι, και βλέπω πως γινόταν της φουτάνας! Ο κάθε φούστης είχε πιάσει από ένα σκαμπό, και περιτριγύριζε το θεόμουμο την barwoman, λες και αυτόν θα διάλεγε να μαμήσει στο τέλος της μαμημέμης της μάρδιάς της!"

Τώρα, τί να σχολιάσω από αυτό; Τί ακριβώς καλύπτουν αυτά τα άκομψα ΜΠΙΠ που αφήνουν εντελώς άφραγη την υπόλοιπη λέξη, πλην εκείνου του μαμημένου γράμματος; Αν δηλαδή βγω και πώ "πούστης" θα με κυνηγήσουν οι γριές της Μονής Πεντέλης ενώ αν το αλλάξω σε "φούστης" θα περάσει απαρατήρητο; Αν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΜΙΕΣΑΙ!

(Ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτά τα "κολπάκια" και μπορούμε να βγάλουμε την χολή μας χωρίς να στιγματιστούμε!)

 



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi