Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
04-02-06

Back From The Dead - Part Two

Επιστρέφουμε -και πάλι- στο site του COMICDOM για ένα ακόμη, ολοκαίνουργιο MARKET WATCH, που θα σας συναρπάσει! Ξέρω, το έχω ξεφτιλίσει με τις αναβολές και τις καθυστερήσεις, αλλά δυστυχώς, οι δουλειές μαζεύτηκαν και κάποιος έπρεπε να τις κάνει! (Και ποιος ο ιδανικότερος από εκείνον στον οποίο ανήκαν; Ακολουθεί επεξήγηση για τους διανοητικά παράλυτους:) Εγώ δηλαδή!

Anyway, here we go again, δέστε τις ζώνες σας, γιατί η προσγείωση δε θα είναι και τόσο ομαλή! -Εσύ εκεί ο χοντρός, δεν είναι ώρα να πας τουαλέτα! Κρατήσου λίγα λεπτά ακόμα!-

 

Hot Book Of The Week

MARVEL ZOMBIES #1. Το mini series του Robert Kirkman που θέλει ένα πλήθος famous υπερηρώων της Marvel σε μεταθανάτια κατάσταση να καταβροχθίζουν τον Magneto όχι μόνο έπιασε τόπο, αλλά έγινε hot property μέσα σε λίγες μέρες! Όσοι δεν το προλάβατε... περιμένετε για το TPB.

 

And The Winner Is...

...Me! Φυσικά αναφέρομαι στο στοίχημά μου με τον Σακαρίδη, για την τιμή του "52" της DC. $2.50 τελικά το cover price, πράγμα πολύ λογικό, ειδικά αν σκεφτείτε πως το 99% των DC comics είναι πάνω από $2.75. Ακόμα και το LOONEY TUNES που θεωρείτο ένας από τους φθηνότερους τίτλους, αν δε με απατά η μνήμη μου κοστίζει σχεδόν όσο ένα average DC issue. Αρα, το $2.50 ανήκει στα πλαίσια του φθηνού, χωρίς να κάνει ζημιά στην εταιρία comic. VAMPIRELLA #21 Linsner Cover Royal Blue 1/100 Limited σου 'ρχομαι!

 

Disappointment

Βασικά, σε αυτό το κομμάτι θα μιλήσουμε για την απάτη της χρονιάς, με τίτλο "WOLVERINE: ORIGINS". Το θέμα αρχικά είχε ως εξής: Μετά το HOUSE OF M mini series, το σκεπτικό ήταν ο Wolverine να ξυπνήσει στην κανονική πραγματικότητα με πλήρη ανάκτηση της μνήμης του. Το τί ακριβώς θυμήθηκε θα το βλέπαμε σε ένα 6-issue storyline στον ομώνυμο τίτλο της Marvel, αρχής γενομένης από το #26. Έλα όμως που εδώ μιλάμε για έναν από τους 2 hottest characters της εταιρίας! Και hot σημαίνει moneymaker, με άλλα λόγια, θα τη βγάλουμε καθαρή με 6 μόνο τευχάκια; Όχι φυσικά, γι αυτό λοιπόν ο κύριος Quesada έδωσε οδηγίες στον συγγραφέα της ongoing σειράς, Daniel Way, να τρενάρει όσο γίνεται αυτό το storyline, αφήνοντας το "ζουμί" για το επερχόμενο δεύτερο ORIGIN limited series, το οποίο στην πορεία μετετράπη και σε ongoing!!! Καθαρό παράδειγμα λοιπόν του "τραβάω από μαλλιά και δόντια την ιστορία για να βγάλω φράγκα"! Συγχαρητήρια, μόλις κερδίσατε το βραβείο της κοροϊδίας της χρονιάς. Και έχουμε μόλις Φεβρουάριο...

 

The Professionals

Θα έχετε ακούσει πολλές δορές, και από αυτή αλλά κι από παλαιότερες γενιές, το απόφθεγμα πως "Η Ελλάδα ζει στο δικό της σύμπαν" -universe για τους κομικσόφιλους-. Τελικά μάλλον, αρχίζω να συνειδητοποιώ πως οι φήμες αληθεύουν. Να ευχαριστήσω σε αυτό το σημείο τον δημοσιογράφο-αρθρογράφο του ενθέτου "9" της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, Χρήστου Ξανθάκη, που με βοήθησε στην αυτή συνειδητοποίηση. Βέβαια μπορεί και να κάνω λάθος, και αυτός ο διαφορετικός κόσμος να είναι όλος δικός του! Ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος, στον οποίο ο Alan Moore είναι βελγογαλλικής καταγωγής, και ο Sergio Aragones -συγγνώμη, "Σέργιο Αραγονές" ήθελα να πω- είναι ο μυστικός καλλιτέχνης πίσω από δημιουργήματα άλλων! Και για να γίνω πιο σαφής:

-Στο εξώφυλλο του "9" #289, διαβάζουμε τον τίτλο "VENDETTA ...για τον Alain Moore".

-Στο άρθρο για τον Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ -aka Alain Moore- φιγουράρει ο τίτλος "ΤΟ ΚΟΜΙΚΣ ΤΟΥ MOORE ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ...VENDETTA" (πολύ ευφάνταστος τίτλος, αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημά μου.)

-Στη στήλη των νέων του ίδιου τεύχους, και κατά την παρουσίαση του Ο ΓΚΡΟΥ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ των εκδόσεων Τερζόπουλου, μαθαίνουμε πως "τον Αραγονές σίγουρα τον θυμάστε από το Spy vs Spy στο MAD".

Αγαπητέ κύριε Ξανθάκη λοιπόν, θα σας κάνω 2 φιλικές παρατηρήσεις σαν μια ανιδιοτελή προσφορά της στήλης: Κατά πρώτον, η λέξη ΚΟΜΙΚΣ δεν υπάρχει. Υπάρχει αντ' αυτής, το COMIC και στον πληθυντικό τα COMICS. Αν πάλι θέλετε σώνει και καλά να την ελληνοποιήσετε, το ΕΝΑ COMIC γράφεται ΚΟΜΙΚ και όχι ΚΟΜΙΚΣ. Τα ΚΟΜΙΚΣ είναι ΠΟΛΛΑ. (Next week θα μάθουμε να μετράμε μέχρι το ΔΕΚΑ).

Επίσης, Ο κύριος Αραγονές, (πολύ καλός μας φίλος), ουδέποτε δεν ήταν ο δημιουργός του "Spy vs Spy" στο περιοδικό MAD ούτε και σε κανένα άλλο. Με άλλα λόγια, ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης δε συνηθίζει να χρησιμοποιεί ψευδώνυμα όπως "Antonio Prohias".

Τελικά το μόνο που κάνει καλά ο κύριος Ξανθάκης είναι να απαντάει στη στήλη των γραμμάτων και να quotάρει τίτλους "ψαγμένων" ταινιών σε press releases...

 

Variant Watch

Συνεχίζοντας το "αφιέρωμα" της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσω ένα πλήρες set DIVINE RIGHT του Jim Lee. Enjoy!

DIVINE RIGHT PREVIEW AMERICAN ENTERTAINMENT EXCLUSIVE
DIVINE RIGHT 0.5 WIZARD MAIL-AWAY
DIVINE RIGHT 0.5 WIZARD MAIL-AWAY, SPECIAL WIZARD SILVER FOIL EDITION
DIVINE RIGHT 0.5 WIZARD MAIL-AWAY, SPECIAL WIZARD SILVER FOIL EDITION, SIGNED BY JIM LEE
DIVINE RIGHT 01-02, 04-11
DIVINE RIGHT 01 AMERICAN ENTERTAINMENT EXCLUSIVE CHRISTIE BLAZE VARIANT
DIVINE RIGHT 03 BLUE CHROME COVER VARIANT
DIVINE RIGHT 04 FAIRCHILD VARIANT
DIVINE RIGHT 08 VARIANT

 

Short News

Κατά την ανακοίνωση των Oscar Awards Nominations για το 2005, ανάμεσα στις υποψηφιότητες βρέθηκαν δύο comics-related ταινίες. Έχουμε λοιπόν nominations για τα βραβεία "Performance by an Actor in a Supporting Role" για τον William Hurt και "Best Adapted Screenplay" για τον Josh Olson, για την ταινία A HISTORY OF VIOLENCE βασισμένη στο graphic novel των John Wagner και Vince Locke, ενώ το BATMAN: BEGINS προτάθηκε για το Oscar "Achievement in Cinematography" στον Wally Pfister.

 

Η DC επαναφέρει τα 80 Page Giant issues, προσθέτοντας το "G" σε όποιο τεύχος όποιας ongoing σειράς της παρουσιάσει τα αντίστοιχα φαινόμενα. Η αρίθμηση αυτών θα συνεχιστεί από το #15.

 

Original Art News

Τα σημερινά νέα αφορούν το πασίγνωστο comic strip KRAZY KAT. Τα original pages αυτού, ανέκαθεν ήταν προβληματικά. Ένας μεγάλος αριθμός σελίδων του έπρεπε να ανακατασκευαστεί, μιας και οι εκάστοτε newspaper editors αρέσκονταν στο να κόβουν τις σελίδες για να τα μετατρέψουν σε μορφή comic strip. Το γεγονός αυτό δημιούργησε προβλήματα κατανόησης του strip, που φάνηκαν μόνο όταν τα κομμάτια μπήκαν εν τέλει στη σωστή τους σειρά. Το κυριότερο παράδειγμα ήταν είναι το πρώτο comic strip του τόμου KRAZY AND IGNATZ, από την πρώτη Ιανουαρίου του 1933, όπου η κανονική του σειρά ήθελε το πρώτο και το τελευταίο καρέ ανάποδα! Σε αυτή τη σταυροφορία βασικός αρωγός ήταν ένας συλλέκτης από την Γερμανία, ονόματι Erich Brandmayr, του οποίου οι υποδείξεις αποδείχτηκαν σωτήριες σε πολλές "ακαταλαβίστικες" σελίδες. Σας παρουσιάζω λοιπόν, τα πρώτο και το 2/19/1933 strips, με το σωστό πλέον στήσιμο.

 

And Now Something Completely Different...

Δε σας τη σπάει κάποιες φορές η πολλή "καλοσύνη"; Αυτό το "χτυπάω κάτω από τη μέση αλλά με το γάντι" που συνήθως συναντάται στους κύκλους σας; (όποιος κύκλος κι αν είναι αυτός, παντού το ίδιο συμβαίνει). Θες να με βρίσεις; Πες το μου κατάμουτρα. Θες απλά να με εκνευρίσεις; Κάντο αλλά χωρίς τριγυρίσματα κι υπεκφυγές. Κι αν πάλι δε θες, ε, τότε, μην το κάνεις!

Δε φταίει κανείς άλλος εκτός από εσένα αν ΕΣΥ είσαι ένας κατεστραμμένος, τελειωμένος junkie -συμπληρώστε το hobbie της αρεσκείας σας- που δεν έχει στην πραγματικότητα προσωπική ζωή! Πράγματα που συναντάμε καθημερινά, σε παρέες, κοινωνικές συναναστροφές και μέσα μαζικής αλληλεγγύης. Κανένας πλέον σε αυτή τη ζωή δε λέει αυτό ακριβώς που σκέφτεται! Προσπαθεί να καλύψει την ασχετοσύνη ή τη μιζέρια του με βαρύγδουπες εκφράσεις, αναμένοντας ένα επιφώνημα θαυμασμού από τον ακροατή του, ή μία έκφραση απορίας στο παχύρρευστο βλέμμα του.

Στην πραγματικότητα βέβαια, το πλήρες κενό ουσιαστικότητας καλύπτει το άλλο κενό της αμάθειάς του. Όπως καταλάβατε, το "γυρωφέρνω το θέμα" - δεν έχει μόνο το πρόσωπο της επίθεσης αλλά και της αυτοάμυνας. Αμυντική προδιάθεση απέναντι σε κάθε υπαρκτό ή ενδεχόμενο αντίπαλο. Κι αυτό είναι μόνο το κερασάκι στο παγόβουνο. Για όλους αυτούς τους εμμέσως πλην... εμμέσως τύπους που ποτέ δεν έμαθαν να είναι ευθείς και "τσεκουράτοι",



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi