Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
12-02-06

Words From Inside

Να 'μαστε πάλι μαζί ΚΑΙ αυτή την εβδομάδα (το "και" ήταν με κεφαλαία for no reason) με μία ημέρα καθυστέρηση, αλλά it's OK. Κατά βάση για σάς το κάνω, το ξέρω πως τις Κυριακές τις αφιερώνετε εξ' ολοκλήρου στην ανάγνωση του MARKET WATCH, οπότε ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα να ανεβαίνει Σάββατο (ελπίζω να μην το διαβάζει αυτό ο Σακαρίδης - "You know I am", Δ.Σ.). Συν του ότι σας μεταφέρω έτσι κι ένα κύμα φρεσκάδας μιας κι από το Σάββατο και μετά η στήλη αρχίζει να σαπίζει (να τη φυλάτε σε ξηρούς χώρους κάτω από τη θερμοκρασία δωματίου).

 

Αυτήν την εβδομάδα όμως, έχουμε και ένα πιο ειδικό αφιέρωμα. Ένα αφιέρωμα στο μεγαλύτερο site δημοπρασιών comics, όχι τόσο από άποψη ποσότητας, αλλά από άποψη ποιότητας. Ένας κανονικός δημοπρατικός οίκος για γερά πορτοφόλια και δυνατούς συλλέκτες. Ένα αφιέρωμα στην Heritage. Το οποίο ανεβαίνει χάρη στη βοήθεια του Ben Samuels, Consignment Director της Heritage, με ειδίκευση στα Vintage Comics και Comic Art. Απαντώντας σε καίριες ερωτήσεις για το site αλλά και τη γενικότερη πορεία της εταιρίας, βοήθησε στην προβολή μίας πιο ολοκληρωμένης εικόνας της μεγαλύτερης δημοπρατικής γκαλερί στο internet.

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα βασικά.

 

ΣΕΑ: Για εκείνους που δεν έχουν ξανακούσει το όνομα της Heritage, για τί ακριβώς μιλάμε;

Ben Samuels: Είμαστε μία δημοπρατική εταιρία, που ειδικεύεται σε ακριβά, high grade Gold και Silver Age comics, και original art.

 

ΣΕΑ: Με ένα μικρό surfing στο site σας, το πρώτο πράγμα που "χτυπάει" είναι πως σίγουρα δε μιλάμε για δημοπρασίες που απευθύνονται σε όλες τις οικονομικές κλίμακες υποψήφιων αγοραστών. Μοιάζει περισσότερο με έναν μεγάλο δημοπρατικό οίκο ή κάποια γκαλερύ.

Ben Samuels: Ακριβώς. Ο στόχος της εταιρίας είναι να συναγωνιστεί τα Christies και Sotheby's. Μην ξεχνάμε πως εκτός από τα comics, η Heritage ασχολείται και με Νομίσματα, Currency, Movie Posters, Americana, Music, Hollywood memorabilia, καιFine/Decorative art.

 

Πράγματι, μία βόλτα από το site θα έπειθε οποιονδήποτε. Αλλά ας ασχοληθούμε με τον τομέα που όλοι αγαπάμε: τα comics. Πολλές φορές στο παρελθόν, σε προηγούμενα installments έχω αναφερθεί σε δημοπρασίες της Heritage, η οποία έχει έναν μαγικό τρόπο να ανακαλύπτει τα πιο απίθανα πράγματα. Original comic strips από τις απαρχές της βιομηχανίας, πανάκριβα key issues σε καταστάσεις NM, μέχρι και άγνωστα κομμάτια της comic Ιστορίας όπως το προσφάτως εμφανιζόμενο SHAZAM Ashcan. Η διαρκής συνεργασία της με συλλέκτες όπως ο Larry Jacobs ή ο Don Levine, δίνει την ευκαιρία στην Heritage πρωτίστως και εν συνεχεία στον υποψήφιο πελάτη, να μπορεί να επιλέξει από μία τεράστια γκάμα συλλεκτικών αντικειμένων. Μεγάλες συλλογές καταφτάνουν κάθε μήνα στις αποθήκες της.

 

ΣΕΑ: Ποιά είναι η ακριβότερη αγοραπωλησία που έχει διαπραχτεί από την Heritage;

Ben Samuels: Προσφάτως πουλήσαμε ένα Flash Comics #1 [Mile High pedigree (DC, 1940) CGC NM+ 9.6 Off-white to white pages] για $273,125.00.

 

Μη σας τρομάζει το νούμερο. Μία απλή επίσκεψη θα σας φέρει αντιμέτωπους με πολλές χιλιάδες δολλαρίων, αφού ένα φτηνό item θεωρείται κάποιο PORKY PIG σε VF που με βία αγγίζει τα #200.00.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι, πώς εμπιστεύεσαι τόσα λεφτά σε μία online διαπραγμάτευση; Πόσο σημαντική είναι η δημιουργία ενός καλού ονόματος και αν φυσικά, αυτό αρκεί;

 

ΣΕΑ: Πού πιστεύεις πως οφείλει η Heritage το τόσο καλό της reputation; Σε ποιά ακριβώς θέματα πιστεύεις πως το site κυλάει ικανοποιητικά, και ποιά χρειάζονται ίσως κάποια βελτίωση;

Ben Samuels: Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία αγορά όσο το δυνατόν πιο διαφανή, με την τιμιότητα και τον επαγγελματισμό ως πρωταρχικούς μας στόχους. Προστατεύουμε την ταυτότητα των αγοραστών και πωλητών μας, ενώ η ποιότητα και η αυθεντικότητα κάθε δημοπρασίας που ανεβάζουμε αποτελεί πλήρως δική μας ευθύνη.

ΣΕΑ: Με ποιόν τρόπο η Heritage προστατεύει τον υποψήφιο πελάτη της;

Ben Samuels: Τα περισσότερα comics που πουλάμε είναι CGC graded, ώστε ο αγοραστής να έχει την πιστοποίηση της ποιότητάς του comic από μία ουδέτερη εταιρία, εξειδικευμένη σε αυτό τον τομέα. Σε όσα comics γίνεται grading από εμάς, αν παρουσιαστεί το οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να επιστραφούν με το πλήρες refund να αποδίδεται στον αγοραστή. Οι πελάτες μας επίσης, έχουν την ασφάλεια να γνωρίζουν πως έρχονται σε επαφή με μία εταιρία η οποία έχει 20ετή πείρα στη βιομηχανία, και που καθημερινά συναλλάσσεται μεγάλα χρηματικά ποσά και αντικείμενα Τέχνης με μεγάλη συλλεκτική αξία.

ΣΕΑ: Υπάρχει κάποιο "επίπεδο πελατών" ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης του site ή των χρηματικών ποσώς που διακινεί;

Ben Samuels: Όχι. Όλοι μας οι πελάτες είναι ίσοι για μας και τους αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Και μιας και μιλήσαμε για grading, και με βάση πάντα τις πολύ στενές σχέσεις της Heritage με την CGC, λογικό είναι να προκύψει το ερώτημα για το ποιός κατάλογος grading προτιμάται. Είναι γνωστό πως η CGC ακολουθεί κατά γράμμα τα στάνταρ του OVERSTREET PRICE GUIDE. Παρ' όλα αυτά, μια και κανείς δεν είναι τέλειος, προβλήματα πάντα μπορούν να προκύψουν.

 

ΣΕΑ: Αναφορικά με το grading, είναι γνωστό πως χρησιμοποιείται τα κριτήρια του OVERSTREET,τα οποία γενικά θεωρούνται ως τα πλέον αξιόπιστα από την comic κοινότητα. Έχοντας υπ' όψιν πως το grading, δεν είναι μία ακριβής επιστήμη, πόσο συχνά έχετε προβλήματα ή διαφωνίες για αυτό;

Ben Samuels: Προσπαθούμε να αξιολογούμε τα comics μας με κριτήρια όπως αυτά της CGC, της οποίας τα στάνταρ είναι βασισμένα στον οδηγό της OVERSTREET. Διαφωνίες επί του θέματος σίγουρα θα υπάρχουν, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ατόμων με τα οποία συναλλασσόμαστε καθημερινά, αλλά αυτά τα φαινόμενα είναι ευτυχώς πολύ σπάνια.

 

Μία μεγάλη "διαφωνία" ήταν φυσικά και το σκάνδαλο των δημοπρασιών του Jason Ewert λίγους μήνες πριν, που συντάραξε τα ήσυχα νερά της CGC, μια και κατάφερε να περάσει ένα μεγάλο αριθμό restored τευχών σαν originals. Το πόσο αυτό επηρέασε την Heritage, όμως, ίσως ανήκει σε ένα διαφορετικό πλάνο:

 

ΣΕΑ: Ποιά είναι η άποψή σου περί του πρόσφατου "Jason Ewert/CGC scandal"; Πιστεύεις πως θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα τους κύκλους των συλλεκτών;

Ben Samuels: Καταλαβαίνω και γνωρίζω πως η CGC μετά από το συγκεκριμένο σκάνδαλο Ewert άλλαξε σε μία πιο σκληρή πολιτική όσον αφορά τα τεύχη που έχουν υποστεί trimming. Πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει τη συλλεκτική διαδικασία στο πολύ μακρινό μέλλον.

 

Ας δούμε, όμως, ποιά tools προσφέρει η Heritage στους πελάτες της. Το πρόσφατο GPAnalysis σύστημα βοηθά σε μία ευκολότερη σύγκριση τιμών και την αντίστοιχη κατηγοριοποίηση των τευχών που ενδιαφέρουν τον εκάστοτε συλλέκτη, ενώ υπάρχει και το λεγόμενο "Buyer's Premium".

 

ΣΕΑ: Το GPAnalysis είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους συλλέκτες και τα certified comics, και η δημιουργία του φαίνεται ως μία αρκετά έξυπνη κίνηση. Ποιό είναι το feedback που παίρνετε από τους χρήστες;

Ben Samuels: Πρόκειται πλέον για μία πολύ διαδεδομένη και πολυχρησιμοποιούμενη δυνατότητα, την οποία στηρίζουν και επικροτούν πολλοί συλλέκτες.

ΣΕΑ: Τί ακριβώς είναι το "Buyer's Premium";

Ben Samuels: Πρόκειται για έναν πολύ μικρό "φόρο" που χρεώνουμε τους αγοραστές μας, καθαρά για τα λειτουργικά έξοδα του site.

 

Είπαμε λοιπόν: Heritage σημαίνει εξειδίκευση. Κι αυτό σημαίνει πως...

 

ΣΕΑ: Υπάρχει καμία περίπτωση μελλοντικά να δούμε κάποιο Heritage Exclusive Variant, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και το Ebay με το WITCHBLADE #80; Πόσο πιθανό είναι να αρχίσει η εταιρία σας να ασχολείται με το "άθλημα" των variants;

Ben Samuels: Πάρα πολύ λίγο. Επικεντρωνόμαστε κυρίως σε comics των δεκαετιών του 1940, του '50 και του '60, εφόσον αυτά είναι σε πολύ καλές καταστάσεις. Ασχολούμαστε ελάχιστα με Modern Age comics, ανεξαρτήτως είδους ή κατηγορίας.

 

Και ασφαλώς, αφού είχα τον Ben "απέναντί" μου, προσπάθησα να εκμαιεύσω κάποια πληροφορία για μία φήμη που κυκλοφορεί καιρό. Αν και δεν πήρα κάποια συγκεκριμένη απάντηση, νομίζω πως κάτι κατάφερα!

 

ΣΕΑ: Πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε ακουστεί πως είχαν εμφανιστεί οι original σελίδες του MARVEL COMICS #1. Υπάρχει κάποια ενημέρωση περί του πού ακριβώς βρίσκονται αυτές;

Ben Samuels: Μόνο ο χρόνος θα δείξει. Έχε το βλέμμα σου στραμμένο στις μελλοντικές μας δημοπρασίες!

 

ΣΕΑ: Τί να περιμένουμε από την Heritage στο μέλλον; Ποιοί είναι οι στόχοι της εταιρίας για το 2006;

Ben Samuels: Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συλλέκτες ακόμα καλύτερα comics και art στην αγορά. Πολύ σύντομα αναμένουμε ολόφρεσκα και άκρως ενδιαφέροντα συλλεκτικά items!

 

And Now... Something Completely Different

Αυτή η συγκεκριμένη εβδομάδα που το MARKET WATCH διανύει, είναι ξεχωριστή. Είναι ιδιαίτερη. Μία εβδομάδα της οποίας μία από τις μέρες είναι ξεχωριστή. Είναι μία μέρα που όλος ο κόσμος γιορτάζει...

Τα πουλάκια τιτιβίζουν χαρωπά κι ευτυχισμένα, τα συννεφάκια τρεμοπαίζουν στον παγερό αγέρα του χειμώνα, ενώ τα σκιουράκια ανεβαίνουν στις φωλίτσες τους στις κουφάλες των δέντρων για να φάνε τα βελανίδια τους...

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί αυτή την εβδομάδα γιορτάζουν τον Αγιο Βαλεντίνο... τον Αγιο του Έρωτα, της Αγάπης, της Αδελφοσύνης και δεν ξέρω τί άλλο...

Αυτήν την Τρίτη λοιπόν, όλοι οι ερωτευμένοι και μη, θα ξεχυθείτε στους δρόμους, στα σοκάκια, στα χωράφια, στις στέγες των σπιτιών και θα προσφέρετε αγάπη... Τί πιο ωραίο... Να προσφέρεις αγάπη... Να προσφέρεις στοργή...

Να προσφέρεις καρδούλα επίχρυση με αλαβάστρινα χερούλια, 5.99 Ευρώ. Κηροπήγιο "I Love Lucy" κόκκινο 12.29 Ευρώ. Κηροπήγιο "I Love Lucy" κόκκινο με χρυσοποίκιλτη κορδέλα με στρας 16.99 Ευρώ. Κάρτα "Είσαι το Αρκουδάκι/Ελαφάκι/Σκιουράκι/Ιγκουανάκι/Μαγκουστάκι/Κροκοδειλάκι Μου" 3.78 Ευρώ έκαστη. Κάρτα "I Love Lucy" 4.24 Ευρώ. Κάρτα "Πάρτ'αρχίδια Μου και τύλιξ' τα για το σπίτι, με τις ηλίθιες κωλογιορτές σου" Ανεκτίμητη.

 



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi