Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
05-03-06

Blast From The Past - part #2

Γεια σας και πάλι από το dungeon του σπιτιού μου, όπου και φιλοτεχνείται, κάθε εβδομάδα, το MARKET WATCH (Α.Κ.Α. η αγαπημένη σας στήλη). Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, τον περισσότερο χώρο θα καταλάβει το δεύτερο μέρος του αφιερώματός μας στην εξέλιξη της αγοράς τα τελευταία... 9 χρόνια. Μετά από τα Market Sales του Ιουλίου του 1997 που αναλύσαμε πριν 15 ημέρες, σειρά έχει, φυσικά, ένα WIZARD magazine εκείνης της εποχής. Συγκεκριμένα, το WIZARD #74, του Οκτωβρίου του 1997, με το εξώφυλλο των Fantastic Four (αυτό είχα). Για να περάσουμε λοιπόν στο ζουμί!

WIZARD #74 Analysis

 

Ξεκινώντας από το εξώφυλλο, διαβάζουμε τα top σημεία που θα μας κάνουν να αγοράσουμε το εν λόγω περιοδικό. "READ IT HERE FIRST: INSIDE HEROES RETURN!" Αυτό είναι και το σημαντικότερο νέο εκείνης της εποχής, η επιστροφή στο regular universe των τεσσάρων τίτλων της Marvel που είχαν περάσει για 12 τεύχη στα χέρια των Jim Lee και Rob Liefeld, μέσω "Onslaught". Κάτι που πλέον δε θέλουμε καν να θυμόμαστε και που ήδη στα τέλη του 1997 είχε ξεκινήσει την καθοδική του πορεία στα back issue sales.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με διαφημίσεις κάποιων καινούργιων σειρών, όπως το VAMPIRELLA MONTHLY και το CAPTAIN AMERICA vol. 3, όπου και στου οποίου τη διαφήμιση έχουμε το sunburst cover, έτσι για ξεκάρφωμα. Μέχρι σχετικά πρόσφατα, πάντως -2 με 3 χρόνια πίσω- κάποια από τα sunburst εξώφυλλα ήταν ακόμα ψιλοακριβά, με σημαντικότερο αυτών, το THOR #1. Πλέον, είναι λίγο δυσεύερτα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή κανείς δεν τα ζητάει.

Προσπερνάμε τη στήλη των γραμμάτων και τα ερωτήματα των αναγνωστών για το Amalgam Universe (δε θέλω κάν να μπω στη διαδικασία να το αναλύσω), και φτάνουμε σε μία μεγάλη, δισέλιδη διαφήμιση ενός από τα σημαντικότερα crossovers εκείνης της χρονιάς, το "Family Ties", που έπαιζε στα WITCHBLADE #18, 19 και DARKNESS vol. 1 #9, 10. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, το "Family Ties και κυρίως το πρώτο μέρος του, είχε εκτιναχθεί στα ύψη, ενώ στην Ελλάδα ήταν gold opportunity για deal. Ειδικά το εξώφυλλο της American Entertainment έφτανε τις 20.000 δραχμές, αν ήξερες να το προωθήσεις σωστά!

Συνεχίζοντας, θα πέσουμε σε ένα αφιερωματάκι για το νέο απόκτημα της Marvel, τον Steven T. Seagle, που αναλάμβανε τότε το UNCANNY X-MEN και την αρχή του storyline "Trial Of Gambit", όπου ξαναεμφανίστηκε ο Magneto κλπ, κλπ. Μεγάλος ντόρος και πολλές συζητήσεις, τότε, για Vertigo-ποίηση του X-Universe, όλοι ανέμεναν σαν μεσσία τον Seagle, για να απογοητευτούν 3 τεύχη αργότερα (και πολλά λέω). Πλέον, ούτε που θυμάμαι πότε ακριβώς είχε γίνει αυτή η μετάταξη (α, κάτσε το λέει, UNCANNY #350. Μάλιστα... το μόνο που λείπει είναι να θυμηθώ και το ιστορικό context του τεύχους).

Λίγο πιο πέρα, ο φίλος μας ο Joe Madureira θα αποκαλύψει το επόμενο, προσωπικό του project, που δεν είναι άλλο από το... BATTLE CHASERS! Ο τίτλος που θα ανεβάσει και θα ρίξει σε διάστημα δύο τευχών τον all-star favorite καλλιτέχνη της εποχής, εξαιτίας της βαρεμάρας του. (ένα τεύχος το τρίμηνο συνολικά, στην καλύτερη, για ένα ποταπό 8-issue story!). Και φυσικά, αμέσως μετά, ένα αντίστοιχο νέο για το DANGER GIRL, που μέχρι και σήμερα αποτελεί συλλεκτικό κομμάτι (τουλάχιστον στην αγορά των variants).

Προσπερνάμε ένα από τα κλασσικά lame "Question Of The Month" ερωτηματολόγια του WIZARD (το οποίο και αναδεικνύει τους JLA ως την "toughest Superhero Team" ανάμεσα σε X-Men, Avengers, Fantastic Four ,Gen 13 και Other -αυτό το τελευταίο μέλλον είναι εκείνο το spin-off από το SHADOWHAWK-, ασχέτως αν οι πωλήσεις του ήταν χαμηλότερες από όλα τα άλλα -ίσως όχι από το Other, αλλά τί να λέει;-) και φτάνουμε στα WIZARD FAN AWARDS. Ας δούμε μερικά:

 

Favorite Penciler: Jim Lee (Deja Vue)

Favorite Colorist: Laura Allred (το MADMAN τότε ήταν στα ντουζένια του)

Favorite One-Shot or Mini-Series: KINGDOM COME (τα καλά comics γίνονται πάντα κλασσικά)

Favorite Villain: Onslaught (κάτι τέτοιες ψηφοφορίες μας φάγανε!)

Favorite Comic Toy Line: Spawn Series 6 (ενώ τώρα η McFarlane Toys μόνο Spawn δε βγάζει!)

Comics Greatest Moment, 1996: Heroes sacrifice themselves to stop Onslaught. Αυτό στο ONSLAUGHT: MARVEL UNIVERSE special, αν θυμάστε, ένα καθαρά χολιγουντιανό τεύχος, που γράφτηκε για να συγκινήσει. Και συγκίνησε, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει τις οικονομικές δόξες του X-MEN: ALPHA, πράγμα λογικό, ειδικά μετά την απογοήτευση των φανς από το "Heroes Roborn".

 

Σε αυτό το σημείο, θα σας διαβάσω κάποιους σκόρπιους τίτλους από νέα της εποχής, για να μπείτε στο κλίμα:

LADY DEATH #0 sows her "Wicked Ways"

Daniel's THE TENTH Goes Monthly

Wolverine Revisits "Days Of Future Past"

 

Ακολουθεί μία διαφήμιση της μεταφοράς του SCUD: THE DISPOSABLE ASSASSIN σε videogame, που μας κάνει να λυπόμαστε για την άδικη μοίρα του τίτλου, επειδή έτσι απλά, ο δημιουργός του αποφάσισε να μην ξαναγράψει ποτέ του comics.

Αφιέρωμα στη νέα σειρά της DC, NIGHTWING και το κλασσικό -τότε- "Casting Call" του WIZARD θα μας θυμήσει ένα αρκετά κωμικό έτος. (Alec Baldwin σαν Bruce Wayne, Julie Strain σαν Catwoman και William Dafoe στο ρόλο του Joker! Α, και φυσικά, το WIZARD προτείνει σαν τον καλύτερο για Mr. Freeze τον Patrick -Xavier- Stewart!)

Αφιέρωμα στο Chiago Con, ένα άρθρο που συγκρίνει τις δυνάμεις των DC superheros με κάτι πούμα και κάτι σκαθάρια και μία πολυ-συνέντευξη των Kurt Busiek, Scott Lobdell και Mark Waid για το "Heroes Return" (άντε πάλι). Το οποίο "Heroes Return", πλέον, είναι "ούτε κρύο ούτε ζέστη" και θεωρείται σαν μία ακόμη μεταβατική περίοδος των τίτλων, με τις τιμές των πρώτων τευχών (AVENGERS, FANTASTIC FOUR, CAPTAIN AMERICA, IRON MAN, THOR) σε επίπεδα "ό,τι πάρεις ένα Ευρώ".

Περνώντας στα merchandise, θα βρούμε 2 αρκετά ακριβά αντικείμενα, που σήμερα ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους: Το Statue της Fairchild από το GEN 13 στα $169.00 (σήμερα κάτω από $50.00) και τα Batman Bookends στα $295.00 (σήμερα πάνω από $400.00 - πάντοτε τα bookends, με εξαίρεση της Lady Death/Purgatory γίνονται πολύ γρήγορα συλλεκτικά).

Ακολουθεί κατάλογος τιμών για action figures, που πλέον έχει δικό του περιοδικό (το TOYFARE), ο μηνιαίος -τότε- διαγωνισμός "Homemade Heroes", όπου έφτιαχνες υπερήρωες από barbie κούκλες και μικρό μου Πόνυ και τα φωτογράφιζες, (η Ζήνα είχε κερδίσει εκείνον τον Οκτώβριο), διαγωνισμός που θα μας κάνει να απορήσουμε γιατί το WIZARD stuff έγινε ξαφνικά τόσο τσίπικο. Κάποτε έδιναν πραγματικά αξιόλογα και πλούσια δώρα στους διάφορους διαγωνισμούς τους, με τα κουκλάκια, τους φακέλους, το letter of the month κλπ, ενώ πλέον αν πάρεις ένα υπογεγραμμένο EXILES, πρέπει να είσαι κι ευχαριστημένος!

Προσπερνάμε επίσης τα reports του περιοδικού για τις νέες ταινίες NICK FURY (ναι, εκείνη με τον Hasselhoff) και SPAWN, συν ένα character profile του Cable (την εποχή λίγο πριν το crossover του με τον X-Man/Nate Grey), για να φτάσουμε αισίως στα...

 

TOP 10 Comics (of the Month)

Ας το πάρουμε ανάποδα:

#10: MIGHTWING #1

#9: BODY BAGS #1 (Αυτό που έκανε reprint η Image προ λίγων μηνών)

#8: ASTRO CITY vol.2 #1 (Λογικό, ειδικά μετά τη μεγάλη αίσθηση που είχε κάνει το limited series).

#7: FANTASTIC FOUR #1 (Που έμεινε ελάχιστα στο top 10, λόγω αδυναμίας του Brandon-πού χάθηκε αυτό το παλληκάρι;-Choi να κρατήσει ένα normal σενάριο για περισσότερα από 3 τεύχη)

#6: RESURRECTION MAN #1

#5: JLA #2 (Τα πρώτα τεύχη του run του Morrison είχαν αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις μέχρι και σήμερα)

#4: THE DARKNESS #1

#3: WITCHBLADE #1 (Όπως και το DARKNESS, παρέμειναν για αρκετούς μήνες σε τόσο υψηλές θέσεις. Σκεφτείτε απλά πως, ακόμα και τώρα, οι τιμές τους είναι οι υψηλότερες από οποιοδήποτε άλλο #1 εκείνης της τριετίας!)

#2: DARKCHYLDE #1 (Κι εδώ αρχίζουν τα γέλια. Ίσως ο πιο... πώς να τον χαρακτηρίσω... ο πιο "αρπάζω την ευκαιρία, καταστρέφω κάθε ελπίδα βελτίωσης του τίτλου, το γαμάω στα special covers, δε δίνω δεκάρα για σχέδιο/σενάριο κλπ, γιατί έχω gold wraparound" τίτλος όλων των εποχών! Πλέον, τα $25-30.00 του που άξιζε το normal εξωφύλλο του #1, λίγες βδομάδες μετά την κυκλοφορία του, έχουν αντικατασταθεί από την απόλυτη φτήνια! - Ο Σακαρίδης μου έλεγε πως έχει πάρει τρία αντίτυπα του #1 σε πακέτα "100 comics, $9.99")

#1 JLA #1 (Tα είπαμε για τον Morrison, κι ειδικά σε μία εποχή που ο φίλος μας ο Grant θεωρείτω γκουρού, επιπέδου Miller, από πολλούς).

Στο "Buried Treasure", το WIZARD μας προτείνει να επενδύσουμε στο AQUAMAN #2, το τεύχος που ο χαρακτήρας χάνει το χέρι του, επειδή... επέστρεψε ο Green Arrow! Πάντα σωστό στις συμβουλές του, δεν μπορώ να πω, αν κάθε retailer το ακολουθούσε πιστά, δε θα ξέραμε τί να διαβάσουμε εμείς οι αναγνώστες!

Τέλος, έχουμε τον κλασσικό "Price Guide", έναν από τους καταλόγους των καλών εποχών, τότε δηλαδή που το WIZARD δεν έβαζε μόνο ό,τι είχε μια "Α" αξία, αλλά τα πλήρη runs των σειρών. Μας έφαγαν όμως οι αναβαθμίσεις, βλέπεις!

 

Αυτό ήταν το μικρό αφιερωματάκι σε μία, παλαιότερη εποχή, θυμηθήκαμε πράγματα που σήμερα μας δημιουργούν την ακατάσχετη τάση για γέλια, ή κλάμματα, όπως το πάρει κανείς. Ας επιστρέψουμε στο MW, με μία ανακοίνωση και 2 υποστήλες.

 

Best Comic Of The Week

Δεν είναι άλλο από το AMAZING SPIDER-MAN #529. Εξαντλημένο πλέον τεύχος, με second printing στα σκαριά, το οποίο έγινε -προς το παρόν- συλλεκτικό για 2 λόγους: εδώ έχουμε την πρώτη εμφάνιση της νέας στολής του Spider-Man και τον πρώτο πρόλογο του "Civil War" event, του φετινού καλοκαιριού. Αν όλα πάνε καλά και το "Civil War" διαβάζεται -δε θέλω κάτι περισσότερο, ειλικρινά- τότε το AMAZING SPIDER-MAN #529 αναμένεται να γίνει κάτι αντίστοιχο με το SUPERMAN: SECRET FILES 2004.

Hot Variant Of The Month

MARVEL ZOMBIES, αυτή τη φορά. Το #1 ήδη είχε ξεπεράσει τα $10.00 σε απλή μορφή, μέχρι που ήρθε το Variant Edition και ξεσήκωσε τα ταμεία! Η συνταγή ήταν απλή (εκτός του impact που ήδη είχε δημιουργήσει ο τίτλος και το όνομα του Kirkman για κράχτης): τροποποιούμε -ζομποποιούμε, καλύτερα- γνωστά εξώφυλλα της Marvel. Στα variant, λοιπόν, πιάνουμε ένα από τα all-times best-selling covers, εκείνο του SPIDER-MAN #1!

 

Έκθεση Comics και Εικονογράφησης...

...του Γιώργου Στρίγκου, στο ASHINART, Καρέα 11, στο Μέτς, μέχρι και την Τρίτη, 7 Μαρτίου. Μπορεί το όνομα να μη σας λέει κάτι, αλλά μία επισκεψη θα σας πείσει. Ένας από τους ελάχιστους ζωγράφους που μπορούν και έχουν τη διάθεση να κάνουν comics, όχι γιατί είναι hip και trendy, αλλά επειδή το αγαπούν. Αξίζει πραγματικά να κάνετε μία βόλτα, να δείτε τη δουλειά του Γιώργου και να μιλήσετε μαζί του, για τα πάντα, με την πλέον φιλική διάθεση!

 



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi