Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
14-05-05

Hot Book Of The Week
Δεν χωράει αμφιβολία περί τούτου: Αυτή τη βδομάδα έχουμε 2 comics στην HOT κατηγορία μας!

Πρώτον, το RANN-THANAGAR WAR #1, το δεύτερο mini series της DC μετά το OMAC PROJECT που οδηγεί στο INFINITE CRISIS. Αν δεν το είχατε προπαραγγείλει λυπάμαι πολύ, αλλά θα πρέπει να περιμένετε το second printing (το οποίο βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, αλλά κάτι τέτοια η DC τα κάνει.)

Το δεύτερο pick είναι φυσικά το RED SONJA #0, το relaunch αυτής της κλασσικής Conanοειδούς ηρωίδας των 70's από την Dynamite Entertainment. Για μόλις 0.25 cents εξαντλήθηκε πριν καλά-καλά βγει στα stands, κι αναμένεται το 2nd printing.

Δεν το παραγγείλατε ούτε αυτό; Τί να σας πω τότε...είστε άξιοι της μοίρας σας!

 

To The Limit
H Alias Entertainment έχει προβλήματα. Πολλοί από τους τίτλους που είχε ανακοινώσει στο PREVIEWS δεν έχουν δει το φως του ήλιου, κι αυτό ο publisher το αναγάγει σε "λανθασμένα deadlines". Άλλο προγραμμάτισαν δηλαδή, κι άλλο τους βγήκε! Ακόμα κι αν δεχτούμε αυτές τις δηλώσεις ως αληθείς, (δε μου το βγάζετε από το μυαλό πως κάτι παίζει με τις πληρωμές, δεν είναι δυνατόν να καθυστερήσουν τα deadlines τόσων πολλών τίτλων ταυτόχρονα από την ίδια εταιρία!) κάτι τέτοιο δε βοηθάει καθόλου την Alias. Οι αναγνώστες βλέπουν με θετικό, πλην όμως σκεπτικό μάτι μία καινούργια εταιρία, μη γνωρίζοντας το αν θα αντέξει τον ανταγωνισμό και πόσο. Τέτοια "λάθη" λοιπόν, κάθε άλλο παρά αποδείξεις των δυνατοτήτων της είναι.

 

New Ice Age
Η DC άλλαξε logo. OK, so what? Δεν μπορώ να καταλάβω τί θα βοηθήσει αυτό τις πωλήσεις... Άντε, ας το δούμε, να χαρούμε, να γελάσουμε, να το συζητήσουμε με φίλους δίπλα στο αναμένο τζάκι πίνοντας λικέρ και παίζοντας RISK στην κόκκινη χνουδωτή μοκέτα...

 

Massive Hysteria
...among the greek community! Η δημοσίευση του συγγραφέα Βασίλη Λώλου και η επερχόμενο συμμετοχή του στην ανθολογία FLIGHT VOL. 2 από την Image Comics, έχει σπείρει τον πανικό στους εγχώριους κύκλους αναπαυμένων στις δάφνες τους καλλιτεχνών! Ζήλεια, φθόνος και μίσος πλανάται ανάμεσά μας! Άλλοι τον "θάβουν", άλλοι "υπερασπίζονται" το όνομά του με νύχια και με δόντια (λες και το είχε ανάγκη αυτό ο Βασίλης) γλύφοντας λίγο παραπάνω τον "καλό τους φίλο" μήπως και δείξει κανένα δικό τους σχεδιάκι στο San Diego και βάλουν κι αυτοί ένα pin-up στο επόμενο trade paperback του Liefeld!

Cool guys! Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά! Και, αν μη τί άλλο, θα πρέπει να σταθούμε σε ένα και μόνο σημείο: Η Αμερική τελικά δεν είναι και τόσο μακριά όσο μας έλεγαν! Stick your fucking mind to that, and do some work! (παρεμπιπτόντως, έχω παραχωρήσει το σημερινό "And Now... Something Completely Different" στον Δημήτρη Σακαρίδη για να πει και αυτός της άποψη του για τον πανικό που δημιουργήθηκε - άλλωστε, από δικό του άρθρο ξεκίνησαν όλα)

 

The Professionals
Και πάλι στα ελληνικά δρόμενα... και συγκεκριμένα, στους έλληνες retailers! Άντε, ας γίνω ακόμη περισσότερο δεικτικός, κι ας κάνω focus σε ένα μαγαζί στα εξάρχεια. Ο λόγος; Γνωρίζατε πως αν αγοράσεις το πρώτο τεύχος ενός limited series από τα stands είσαι υποχρεωμένος να γραφτείς με το ζόρι και σε όλα τα επόμενα τεύχη; Μιλάμε για επαγγελματισμό! (Λάθος λέξη: Αλμπανισμό ήθελα να πω.)

 

Ups...
Οτιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το πολυαναμενόμενο INFINITE CRISIS της DC. Και μιλάμε οτιδήποτε, από limited series και one-shots που έχουν και το logo, μέχρι παλιές ψιλοαναφορές στο "x" τεύχος WONDER WOMAN σχετικά με το πιρούνι που κρατούσε ο Blue Beetle στο τελευταίο του γεύμα!

 

...and Downs
Παλιά mini series της Marvel. Ακόμα και τα 80's έχουν αρχίσει να παίρνουν την κάτω βόλτα, με τρανή εξαίρεση το πρώτο TRANSFORMERS mini (οι λόγοι λίγο-πολύ γνωστοί). Χμμ... ίσως χρειάζονται ένα major summer event στο οποίο να αλλάζουν ορισμένα πράγματα για λίγα τεύχη μόνο, ίσα-ίσα μέχρι να ξανάρθουν στα ίσα τους; Μπα...

 

Variant Watch
Ειλικρινά, έχω αρχίσει να χάνω τη μπάλα! Ο κάθε δευτερο-τριτοκλασάτος τίτλος που βγαίνει από μία νεοσύστατη εταιρία έχει κι από ένα -το λιγότερο- variant! Και δε μιλάμε για τα απλά, τα εναλλακτικά variants που βγαίνουν κανονικά στο PREVIEWS ως 1:1, αλλά για Dynamic Forces, Tower, και τα συναφή special covers, των οποίων η τιμή έχει σαν βάση τα $9.99! Εντάξει το δέχομαι, ο fan του τάδε καλλιτέχνη θα το πάρει. Ο σκληροπυρινικός fan όμως, διότι συνήθως οι δουλειές που παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα covers είναι εντελώς του ποδαριού, οπότε ο "μου αρέσει ο Jim Lee, καλό εξωφυλλάκι θα το πάρω" fan ούτε που θα σκεφτεί να σκάσει 3 φορές το normal price για μία μετριότητα...

 

Cover Me!

Good Cover: WONDER WOMAN #216 - τα λόγια περιττεύουν πιστεύω...

 

Bad Cover: ASTONISHING X-MEN #10, DISTRICT X #10 -Μάλλον είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που η Marvel λέει "τα νούμερο #10 των τίτλων θα έχουν όλα κεφάλια"... τί να πω...

 

Comics Related
One word: the THING Gloves. U got the idea.

 

And Now... Something Completely Different
Όπως ανέφερα και παραπάνω, σήμερα κάνει guest στο συγκεκριμένο section ο Δημήτρης Σακαρίδης.

Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στο forum του ComicArt μετά από το Master Of The Obvious που έγραψα προχθές.

Αρχικά, δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα λεγόμενα των περισσοτέρων users του forum. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη και αν μπορεί να βρίσκει και ένα βήμα από όπου θα την εκφράζει... more power to him.

Απογοητεύτηκα όμως και εκνευρίστηκα με την αντίδραση του ίδιου του Βασίλη Λώλου και έτσι αποφάσισα να παραθέσω την άποψη μου για το θέμα συνολικά. Αν ειλικρινά νομίζει ο Βασίλης πως το κείμενο που έγραψα την περασμένη Πέμπτη (πέρα από το κομμάτι με τα συγχαρητήρια, τις ευχές κ.λπ) αφορούσε συγκεκριμένα αυτόν, τότε είτε δεν είναι πάρα πολύ έξυπνος ή απλά δεν ξέρει να διαβάζει.

Το θέμα Λώλος-Cloonan-FLIGHT ήταν απλά η αφορμή για να ξεκαθαρίσω την παρεξήγηση που υπάρχει σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της Image και ΤΙΠΟΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Ο Βασίλης πάλι θεώρησε πως επρόκειτο για αήθη επίθεση εναντίον του. Η γνωριμία μου με τον Βασίλη περιορίζεται στη μία και μοναδική φορά που μας είχαν συστήσει στο Relax, η οποία δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ένα απλό «χάρηκα», άρα προφανώς προσωπικοί λόγοι δεν υπάρχουν. Από την άλλη, δεν είμαι συγγραφέας ή σχεδιαστής comics -ούτε και φιλοδοξώ να γίνω τώρα στα γεράματα- άρα μάλλον δεν υφίσταται ούτε περίπτωση ζήλιας. Μετά από όλα αυτά, το για ποιο λόγο θα ήθελα να επιτεθώ, να διαβάλλω ή να πλήξω με οποιονδήποτε τρόπο το Βασίλη Λώλο, -ο οποίος καταλαμβάνει μέσα στις καθημερινές μου σκέψεις τον ίδιο περίπου χώρο που θα καταλάμβανε και μια ψείρα που κάθεται σε μια τρίχα των αρχιδιών μου- παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα για μένα. Ίσως θα ήταν καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο και αν κατορθώσει να ξεκαθαρίσει το σύγχυση που -προφανώς- έχει δημιουργηθεί στο μυαλό του, ίσως και να σας απαντήσει.

Το πιο απίθανο στην όλη ιστορία είναι πως ορισμένοι καλοθελητές (όπως π.χ. ο φίλος και συνεργάτης του Βασίλη στο SUBART, Κων), σε μία απίστευτη επίδειξη γλυψαρχιδισμού, έσπευσαν να υποστηρίξουν το "καμάρι του χώρου" και να επιτεθούν με τρισχαριτωμένους χαρακτηρισμούς στον "κακό" Σακαρίδη και -κατ' επέκταση- στο ακόμη πιο κακό COMICDOM. Βγάζοντας φάτσα-φόρα στο "τραπέζι" της συζήτησης όλη την "αντικειμενικότητα" και την "καλή διάθεση" τους με χαρακτήρισαν "ζηλιάρη", "τραγκαουνάκη", "ανήθικο" και "πομπώδη" (just to clear it up, είναι πιο πομπώδες να προσπαθείς να ξεκαθαρίσεις μια παρεξήγηση έστω και με "διδακτικό" ύφος, ή να το παίζεις καταξιωμένος καλλιτέχνης με εκφράσεις του στιλ "δεν θα μου σπάσετε τα νεύρα - άντε γειά";) χωρίς όμως, σε καμία περίπτωση, να προσπαθήσουν καν να εξηγήσουν τι ακριβώς ήταν αυτό που έγραψα το οποίο "προσέβαλλε" τόσο πολύ το Βασίλη ή "υπονόμευσε" την "επιτυχία" του. Προσωπικά, ακόμη δεν έχω καταλάβει που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα και θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων σε όποιον μου εξηγήσει (με σοβαρά επιχειρήματα και χωρίς τραμπουκισμούς και φαιδρές ασάφειες περί "ζήλειας" και "δαγκώματος αρχιδιών") τι κακό είπα για το Λώλο στο προχθεσινό κείμενο.

Μία τελευταία κουβέντα, γιατί πολύ το κουράσαμε το θέμα. Βασίλη, κόψε το -και καλά- υπεράνω υφάκι «θα σας απαντούσα αλλά απαξιώ - δεν θα μου χαλάσετε το πάρτι» και προσγειώσου. Το ότι έκανες πέντε cyberspace γλυφομούνια σε μια "almost famous" σκιτσογράφο που σου έδωσε μια ευκαιρία να εκδώσεις τη δουλειά σου δεν δικαιολογεί, σε καμία περίπτωση, το καλάμι που έχεις καβαλήσει. Είσαι πάρα πολύ μικρός (στην ηλικία) για να τη «δεις» τόσο άσχημα και σίγουρα δεν θα σου βγει σε καλό στο μέλλον. Καλό σου ταξίδι.

Όσο για τους υπόλοιπους "υπερασπιστές του αλήθειας και τιμητές του δικαίου" είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε στο μέλλον.



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi