Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
04-06-05

Hot Book Of The Week

Μεγάλος ντόρος έχει αρχίσει να γίνεται με τα annuals των ultimate τίτλων. Σχέδιο Jae Lee και εξώφυλλο Greg Land υπόσχεται το ULTIMATE FANTASTIC FOUR, μία επανεμφάνιση-έκπληξη το ULTIMATE SPIDER-MAN και ούτω καθεξής (βασικά τα "ουτω καθεξής" είναι τα ULTIMATE X-MEN και ULTIMATES, αλλά δε θυμάμαι τί μας έταξαν αυτά). Οι πωλήσεις τους βέβαια έχουν αρχίσει να πέφτουν μήνα με το μήνα, και ειδικά του ULTIMATE SPIDER-MAN. Ελπίζω τουλάχιστον αυτά τα annuals κάτι να κάνουν γιατί αλλιώς...

 

To The Limit

Στο καινούργιο PREVIEWS, που ήρθε προχθές στην Ελλάδα, εμφανίστηκε επιτέλους και η καινούργια σειρά της -επίσης καινούργιας- Supergirl. Όλα καλά μέχρι εδώ. Ανακοινώθηκε επίσης το relaunch του GREEN LANTERN CORPS κάπου τον Νοέμβριο αν δεν κάνω λάθος. Έχουμε λοιπόν σχεδόν όλους τους παλιούς τίτλους της DC σε πυρετό relaunch και άντε να δούμε μέχρι πού θα φτάσουν! Υποτίθεται βέβαια πως όλη αυτή η αναδιοργάνωση της εταιρίας έγινε για περικοπή άχρηστων τίτλων και χαρακτήρων που μπέρδευαν τον αναγνώστη με τα πολλαπλά origin τους! Αλλά είπαμε: Η DC προσπαθεί να γίνει η νέα Marvel, που σημαίνει πως αν δε βγάλει για πολλοστή φορά δεκάδες άχρηστους τίτλους (βλέπε Batman titles) δε θα μπορέσει να κάνει το σωστό ξεσκαρτάρισμα και να επιλέξει τους 2 καλούς! (Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή τη λογική, αλλά anyway...)

 

New Ice Age

Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τα ESSENTIALS της Marvel. Ως γνωστόν, πρόκειται για μεγάλα trade paperbacks που περιλαμβάνουν γύρω στα 20 τεύχη το καθένα μέσο όρο. Η Marvel προσπαθεί με αυτή της την αξιόλογη κίνηση να γεφυρώσει το χάσμα των παλιών της ιστοριών, δίνωντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να διαβάσει τις κλασσικές Silver και Bronze Age ιστορίες, των οποίων τα τεύχη είναι πλέον από τσιμπημένα και δυσεύρετα έως πανάκριβα. Ποιο είναι το catch σε όλα αυτά; Το χρώμα. Για λόγους οικονομίας η Marvel βγάζει αυτά τα trade paperbacks ασπρόμαυρα, με αποτέλεσμα να χάνεται ένα σημαντικότατο κομμάτι της οπτικής των τευχών. Βέβαια, στον αντίποδα, πολλοί υποστηρίζουν πως το χρώμα στις δεκαετίες των 60's και 70's δεν ήταν ό,τι καλύτερο.. και δεν έχουν και πολύ άδικο. Καταλήγουμε λοιπόν πως τα ESSENTIALS αποτελούν απλά ένα καλό reading material σε πολύ καλές τιμές. Reccomended!

 

Massive Hysteria

...στην ελληνική comics community! Κυρίως από τους υποστηρικτές των ευρωπαικών και "σοβαρών" comics, οι οποίοι μάχονται με νύχια και με δόντια προσπαθώντας να αφορίσουν κάθε superhero comic πέσει στην αντίληψή τους! Relax, guys! Γιατί τόσο μίσος και σπαραγμός; Ξεχνάτε μάλλον πως αν δεν υπήρχε το "boom" των superhero comics δε θα είχαμε φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα; Πως χωρίς αυτά, δε θα είχαμε ούτε WATCHMEN, ούτε DARK KNIGHT RETURNS, ούτε φυσικά DAREDEVIL του Miller στο όνομα των οποίων πίνετε νερό;

 

The Professionals

Τα ασπρόμαυρα comics πουλάνε το ίδιο καλά με τα έγχρωμα...Wrong! Επίσημες στατιστικές και sales reports δείχνουν ακριβώς το αντίθετο, αλλά κανείς δεν θέλει να το καταλάβει! Και για όσους "επαγγελματίες" των πωλήσεων φέρνουν σαν παράδειγμα το SIN CITY ή το MAUS, μπορώ να αντιπαραθέσω (όπως και όποιος ασχολείται σοβαρά με το άθλημα) άλλα 200 διαφορετικά comics που έκλεισαν λόγω χαμηλών πωλήσεων! Το ότι πολλά ασπρόμαυρα των 70's και 80's έγιναν στο revamp τους έγχρωμα, μήπως λέει κάτι; Μπά...

 

Ups...

Τα comic strips albums. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την ξαφνική άνοδό τους, αλλά ισχύει! Είχα καιρό να δω συλλογή από DOONESBURY να ξεπερνάει τα $5.00 στο Ebay, κι αυτό είναι το λιγότερο! Κάθε ανθυποδιάσημο strip φαίνεται πως βρήκε επιτέλους το πραγματικό του κοινό!

 

...and Downs

Εξαίρεση αποτελεί το comic strip LIBERTY MEADOWS, (ένα από τα αγαπημένα μου, προσωπικά) του οποίου τα παλαιότερα τεύχη έχουν αρχίσει και πέφτουν ραγδαία! Γεγονός πολύ λογικό, μια κι ο δημιουργός του Frank Cho έχει κοντά ενα εξάμηνο να βγάλει καινούργιο τεύχος! Οι αναγνώστες εκδικούνται!

 

Variant Watch

Τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτό το κομμάτι, υπόσχομαι την επόμενη φορά να κάνουμε ένα αναλυτικότατο check-up των current variants!

 

Cover Me

Good Cover: HOUSE OF M #1 - QUESADA VARIANT. Η εικόνα είναι χίλιες λέξεις πιστεύω. Απλά... WOW!

Bad Cover: ATOMIKA #5. Ο τίτλος με τα πιο πρόχειρα εξώφυλλα σε run στην ιστορία ξαναχτυπά! Κάτι σαν κάδος απορριμάτων. Όλοι οι μεγάλοι cover artists λες και παθαίνουν αγκύλωση όταν πιάνουν το μολύβι για το ATOMIKA cover που τους αναλογεί! Θαυμάστε!

 

Comics Related

Ειλικρινά έψαξα πολύ να βρω κάτι ενδιαφέρον στα καινούργια toys, action figure, statues, αφίσσα-κάρτα-κορνίζα αλλά τζίφος! Ελπίζω την επόμενη εβδομάδα να σταθώ πιο τυχερός!

 

And Now... Something Completely Different

Είμαι τόσο πτώμα που αδυνατό να σκεφτό κάτι άλλο. Η βδομάδα μου ήταν τόσο ξενέρωτη που αν έβγαινε σε ταινία θα την σκηνοθετούσε ο Αγγελόπουλος με breakdowns από Lynch! Neeeext...



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi