Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
11-06-05

Hot Book Of The Week

Αυτή τη βδομάδα τα νούμερα λένε, για μία ακόμα φορά, DC. Συγκεκριμένα, το CRISIS ON INFINITE EARTHS limited series, το ZERO HOUR, και μία ακόμη άνοδος παρατηρείται σε παλαιότερα GREEN LANTERN comics. Η λογική λέει πως θα ακολουθήσουν τα TEEN TITANS των Wolfman και Perez, μια και ήδη το GRADUATION DAY (Donna Troy's death) βρίσκεται ήδη στα $25.00!

 

To The Limit

Στο WizardWorld: Philadelphia και συγκεκριμένα στο panel της Marvel για το HOUSE OF M, ούτε λίγο ούτε πολύ ειπώθηκε πως ένα κομμάτι (αν όχι όλο) του "universe" του Grant Morrisson στο NEW X-MEN ήταν ουσιαστικά απόρροια της "τρέλλας" της Scarlet Witch. Δηλαδή με άλλα λόγια αναμένουμε κάποιον να πατήσει το DELETE... Εγώ τώρα πώς να το χαρακτηρίσω αυτό; Να αναφερθώ στην προφανέστατη "κλοπή" μίας πάγιας τακτικής της DC, που φανερώνει την "τάση" της Marvel να αντιγράψει το CRISIS; Να μιλήσω για τα φτηνά κόλπα στα οποία καταφεύγει εδώ και χρόνια το "House of Ideas" του στυλ "όλα ήταν ένα άσχημο όνειρο"; Τα περί Ben Reilly ακόμα δεν τα έχουμε ξεχάσει! Καταντάει κουραστικό, τουλάχιστον...

 

New Ice Age

Αυτήν την εποχή βιώνουμε ένα ακόμη κύμα relaunch σε παλιές και ξεχασμένες τις περισσότερες φορές, σειρές. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με κάτι τέτοιο, ειδικά σε περιπτώσεις indie comics τα οποία πραγματικά ήταν άξια προσοχής. Όμως το treatment που τους γίνεται σε αυτά τα brand new volumes, αποτελεί το λιγότερο κακοποίηση των χαρακτήρων. Μία συμβουλή: αν δεν μπορείς να ξαναδώσεις τη φλόγα της προηγούμενης ποιότητας, μην τα αγγίζεις. Δε σε υποχρέωσε κανένας κύριε Χ, να ξεθάψεις τον Flaming Carrot, τους Teenage Mutant Ninja Turtles, τους Transformers, τον Tick, και ούτω καθεξής, δίνωντας έτσι μία εντελώς λανθασμένη εικόνα στους potential νέους αναγνώστες για την ολότητα των ιστοριών τους! Στο κάτω-κάτω, πολλές από αυτές τις σειρές δεν είχαν και τόσο μεγάλο κοινό ώστε να αισθάνεσαι υποχρεωμένος για κάτι τέτοιο!

 

Massive Hysteria

...στα γραφεία του WIZARD. Δεν μπορώ να καταλάβω τις αιτίες που οδήγησαν τους "συναδέλφους" στην απέναντι όχθη σε αυτήν την προχειρότητα που βλέπω εδώ και αρκετούς μήνες στο WIZARD MAGAZINE. Διαβάζοντας λοιπόν το price guide που έχει πάντοτε στο τέλος του περιοδικού, ανακάλυψα πως τόσα χρόνια ζούσα σε μία παράλληλη ζωή! Μία άλλη πραγματικότητα, όπου το WITCHBLADE είχε βγάλει 86 τεύχη, και το DEMON ήταν μία ολοκληρωμένη σειρά! Το φίλτατο WIZARD όμως ήρθε να με προσγειώσει, λέγοντάς μου πως το WITCHBLADE τελείωσε στο δέκατο τεύχος, ενώ το DEMON της DC ήταν μόνο ένα #0 one-shot issue!

To όλο σκηνικό βέβαια είναι πολύ πιο απλό: αποφασίστηκε -δεν ξέρω γιατί- πως μόνο τα κάπως πιο ακριβά τεύχη έχουν δικαίωμα ύπαρξης στους τιμοκαταλόγους τους (οι οποίοι παρεπιπτόντως δεν είναι και τόσο επαγγελματικοί) ενώ τα υπόλοιπα τεύχη μάλλον δε βγήκαν ποτέ! Έτσι έχουμε φαινόμενα σαν τα προαναφερθέντα, ή κάποιες άλλες "ταρζανιές" όπως ενδείξεις του στυλ: "Tα υπόλοιπα printings των 7 τευχών της σειράς τιμώνται κάπου γύρω στο cover price"! Πέντε πάνω-πέντε κάτω θα τα βρούμε βρε αδερφέ, πώς κάνεις έτσι...

 

The Professionals

Για μία ακόμα φορά αυτό το κομμάτι του MARKET WATCH θα το απασχολήσει το ελληνικό δαιμόνιο! Ένα comic shop κάπου κοντά στο κέντρο της Αθήνας, έχει μία κάπως παράξενη νοοτροπία σχετικά με τους πελάτες του: οι αναγνώστες λέει των mainstream comics είναι εκείνοι που έχουν μία μεγαλύτερη ευκολία στο να "σουφρώνουν" την πραμάτεια του καταστήματος, ενώ οι άλλοι, οι καλοί, (μα για τους undergroundάδες μιλάω, ακόμα δεν το κατάλαβες) δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο!

Τώρα πως μπορεί ένας άνθρωπος που θέλει να λέγεται επαγγελματιάς να βγάζει (και να μη διστάζει να τα εκφράζει και δημοσίως) τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα που δεν έχουν καμία απολύτως λογική βάση, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως να φταίει η έλλειψη ηλίου στο ημιυπόγειο. Ίσως πάλι να φταίει η ακατάσχετη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ίσως να φταίω και εγώ που αδυνατώ να κατανοήσω τις βαθύτερες σκέψεις των επαγγελματιών του χώρου. Whatever...

 

Ups...

Τα είπαμε, να μην τα ξαναλέμε: Οτιδήποτε σχετίζεται με τα παλαιότερα Big Events της DC! Τρέξτε προλάβετε!

 

...and Downs

Στα down τους τα ULTIMATE X-MEN. Η συγκεκριμένη σειρά ποτέ δεν ήταν βέβαια και στα πολύ χάι της, αλλά δεν περίμενα να δω κι άλλη πτώση. Ποιος ξέρει, ίσως τα Annuals που έρχονται τα βοηθήσουν λιγάκι...

 

Variant Watch

Η νέα μόδα είναι τα ονομαζόμενα second, third, κλπ printings. Άλλες φορές ολοκαίνουργια εξώφυλλα, άλλες φορές παραποιημένα τα αρχικά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το αποτέλεσμα είναι αξιοπρόσεκτο, αλλά υπάρχουν και φορές που είναι βέβαιο πως το όλο θέμα ήταν απλά "αναγκαίο". Έτσι μόνο μπορώ να χαρακτηρίσω τα αλλεπάλληλα sketch covers, τα οποία δε με χαλάνε καθόλου -το αντίθετο- όμως δείχνουν ξεκάθαρα στον αναγνώστη πως η εταιρία δεν ήθελε να ξοδευτεί περισσότερο για ένα πραγματικό variant. Την επόμενη εβδομάδα θα σας κάνω μία μικρή συλλογή από τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου sketch multiprinting variants!

 

Cover Me!

Good Cover: X-MEN: PHOENIX ENDSONG #4. Μπορεί η συγκεκριμένη limited σειρά να έχει πάρει αντιφατικές κριτικές, αλλά όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: Τα εξώφυλλά της ήταν καταπληκτικά!

Bad Cover: X-MEN PHOENIX: ENDSONG#4 second printing variant. Ή αλλιώς το ονομαζόμενο "το έχω στη βιτρίνα του μαγαζιού μου κάνα τρίμηνο και το τρώει το λιοπύρι" variant! Αυτό το ξεπλυμένο λοιπόν εξώφυλλο, αισθητικά εμένα προσωπικά μου αρέσει. Πώς όμως ο τυχαίος αγοραστής του θα πειστεί ότι έτσι είναι τα actual χρώματα και δεν έχει γίνει σταφίδα από την έκθεση στον ήλιο;

 

Comics Related

Η DC ανακοίνωσε πως για κάθε 75 αντίτυπα που θα παραγγέλνει ένας retailer από το JUSTICE#1 του Alex Ross, θα του δίνεται η ευκαιρία με 10 μόνο δολλάρια να αποκτήσει αυτή την exclusive Superman φιγούρα! (δείτε φωτό). Εμένα δε μου γεμίζει το μάτι. Βέβαια το όλο σκηνικό είναι καινοτόμο, ελπίζω όμως την επόμενη φορά να προσφέρουν πιο ενδιαφέρουσες φιγούρες κι όχι κάτι σαν κι αυτό! (δείτε φωτό ΕΙΠΑ!)

 

And Now... Something Completely Different

Μία γενική αίσθηση σταρχιδισμού πλανάται στην Αθήνα... λές και ξαφνικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τίποτα! Σε σημείο μάλιστα να γίνονται όλοι αγενείς (για να μην αρχίσω να λέω πιο βαριές κουβέντες). Ακόμα και οι υπάλληλοι στα μαγαζιά σου μιλάνε σαν να τους χρωστάς!

Πηγαίνεις όλος χαρά να πιεις ένα φραπεδάκι και να χαζέψεις καμιά γκόμενα που θα περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο (γιατί σ'αυτό το πεζοδρόμιο έχει 3 τόνους σκουπίδια και μόνο ποντίκια τολμούν να το διαβούν) και σου 'ρχεται ο "ψ" σερβιτόρος (αν σου έρθει δηλαδή και δε σ' αφήσει να περιμένεις κάνα 20λεπτο μέχρι να σου φέρει κατάλογο -συμβουλή: να ξέρετε από πριν τί θα πιείτε, γιατί...- και κανένα 20λεπτο ακόμα μέχρι να σου φέρει την παραγγελία, τη λάθος παραγγελία κατά προτίμηση) με ένα ύφος απότομο, που αν δε σε αρχίσει στα χαστούκια θα πρέπει να του πεις κι ευχαριστώ!

Άσε τις περιπτώσεις που η παραγγελία θα είναι λάθος:

-"Εεε... είχα παραγγείλει φραπέ γλυκό με γάλα, όχι καπουτσίνο σκέτο"
-"Είστε σίγουρος;"
-"Ναι, σίγουρος είμαι."
-"Μήπως δε θυμάστε καλά;"
-"Μια ζωή φραπέ γλυκό με γάλα πίνω, τώρα θα αλλάξω;"
-"Κι εγώ πού να ξέρω ρε παληκάρι αν άλλαξες γούστα και φλόρεψες και θες καπουτσίνους σήμερα; Είχατε και στο χωριό σου καπουτσίνους;"
-"Όχι δεν είχαμε, γι αυτό παράγγειλα ΦΡΑΠΕ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΑΛΑ!"
-"Να πας να τον φτιάξεις μόνος σου! Ε ρε την κοινωνία μου, με τους τρελλούς που μπλέκω κάθε μέρα!"

Του φέρνεις το δίσκο καπέλο ή όχι; ΕΣΥ αποφασίζεις!
(690-777-77564, χρέωση 2 Ευρώ το δίλεπτο)



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi