Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του ΣΕΑ
16-07-05

"Χώσιμο" Special!

Ε, ναι λοιπόν, δεν πάει άλλο. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Αρκετά ανεχτήκαμε ως αναγνώστες, fans, retailers, dealers, reviewers, marketwatchers. Σήμερα θα γίνω Σακαρίδης. Αυτό είναι ένα all-"fuck the mainstream" column. Όποιος λοιπόν δεν αντέχει λόγω fanboyσμού, λόγω ηλιθιότητας, λόγω χαμηλής χοληστερίνης, καλύτερα να μη διαβάσει το επόμενο άρθρο. Δε θα πάρω ομήρους.

(Βαρύγδουπες δηλώσεις, να δω πως θα ανταπεξέλθω!)

 

Hot Book Of The Week

Όλοι λένε πως αυτό το τεύχος είναι ουσιαστικά η αρχή του INFINITE CRISIS της DC. Όλοι το ψάχνουν. Η τιμή του παραμένει λογική ακόμα, αλλά όχι για πολύ. Μιλάω για το SUPERMAN SECRET FILES 2004. Δεν ξέρω γιατί. Ακόμα το ψάχνω (το τεύχος).

 

To The Limit

Τα καινούργια περί HOUSE OF M τα ακούσατε; Μετά τις τελευταίες οικονομικές αποτυχίες, λέει ο φίλος μας ο Quesada πως ουσιαστικά, το HOUSE OF M δεν είναι και το μεγάλο event που λέγαμε, αλλά ο πρόλογος του μεγαλύτερου crossover που θα έρθει του χρόνου (προφανώς αναφέρεται στο Spider-Man Event). Κάτι σαν το IDENTITY CRISIS της DC δηλαδή, μόνο που δεν το είχαν υπολογίσει!

ʼκου να δεις! Κι εμείς που λέγαμε πως το AVENGERS DISSASSEMBLED ήταν το prelude, τελικά αποκαλύφθηκε πως ήταν ο πρόλογος του προλόγου του μεγάλου γεγονότος! Αν είναι ποτέ δυνατόν! Εκδοτική εταιρία είναι η Marvel ή η λαϊκή της γειτονιάς μου; Προς το τέλος ξεπουλάμε; Ό,τι πάρεις από HOUSE OF M εκατό, γιατί έρχεται το HOUSE OF ARACHNOIDC ή πώς στο διάολο θα λέγεται; Συγνώμη κιόλας, αλλά εκτός του ότι μας περνάτε για ηλίθιους, μας τρώτε και τα λεφτά! Οι παραγγελίες των HOM tie-ins, mini-series κλπ έχουν γίνει ήδη, ένα μήνα νωρίτερα τί το διαφορετικό συνέβαινε; Τα ίδια σκατά στην Marvel! Το Market Share το έχει πάρει φαλάγγι η DC εδώ και ένα τρίμηνο, οπότε απάτη για να πουλήσετε κανένα τευχάκι επιπλέον.

Το θέμα βέβαια είναι πως δε φταίνε αυτοί, αλλά όλοι εμείς (και εσείς) οι αναγνώστες που δεχόμαστε σα μαλάκες ό,τι μας σερβίρουν! Τρέχουμε σαν τα πρόβατα μήπως χάσουμε το SPIDER-MAN HOM ή το HOM limited series κι αφού το διαβάσουμε κι ανακαλύψουμε πως το όλο θέμα είναι ένα ακόμα WHAT IF?, μία ακόμη διαφορετική version του Marvel Universe που κάποιος παπάρας συγγραφέας είπε "Χμμμ, εμένα ποτέ δε μου άρεσε το όλο θέμα mutants-outlaws, γιατί δεν τους κάνουμε Αρεία Φυλή; Και τί γαμάτος αυτός ο Magneto, ό,τι πρέπει για αυτοκράτορας!" Ε, δε γίνονται έτσι τα major events, λυπάμαι.

Και μια που το θυμήθηκα: Ακούγεται επίσης, πως μετά το HOM θα έχουν απομείνει γύρω στους 300 μόνο mutants στην Γη. Φανταστείτε τη φρίκη! Από ένα mini-series να έχει ο καθένας και μόνο την κάτσαμε! Και βγαίνει κι ο Quesada δειλά-δειλά σε συνεντέυξεις και λέει πως μάλλον βρίσκεται στη δύση της καριέρας του ως editor-in-chief στην Marvel (το οποίο ο ίδιος αποκαλεί σαν "κάτι που ούτως ή άλλως θα έκανε τον κύκλο του") αλλά δεν ξέρει το πότε. Να σου πω εγώ το Πότε; Αμέσως μετά το SPIDER-MAN: HOUSE OF BOURDELO major extravaganza event.

 

Disappointment

Κι εκεί που είχα αρχίσει να συμπαθώ την DC... μετά την αποχώρηση του Alan Moore οριστικά πλέον (είχε επιστρέψει επειδή η DC αγόρασε την Wildstorm και μαζί της τον Alan, ο οποίος είχε θέσει σαν όρο να μην έχει καμία επαφή με τη "μητρική" ετιαρία) έρχεται τώρα και η αποχώρηση (οριστική; θα δείξει) του Keith Giffen να ταράξει τα νερά. Φήμες ακουγόντουσαν εδώ και ένα χρόνο περίπου, πως η εταιρία θέλει να διαγράψει με τις κινήσεις της και τους χαρακτήρες που διάλεξε να σκοτώσει-αλλοτριώσει το υπο-universe του Giffen. Ο ίδιος είχε βγει και τις είχε υποστηρίξει, σας παραθέτω τα λόγια του:

"How is this even a question? I've got a mini-series running starring dead Sue, dead Ted and Max the murderer! Do the math! And it's not ending! Ambush Bug? Toast. Scarlet Skier? Sure, Didio's calling it an accident but I know better. (...) And did I said a mini-series? Sorry. My bad. It's not a mini-series. It's a story arc crammed into an omnibus book that might as well be titled "Stuff We Really Don't Want To Publish, But We Already Paid For, So..." (...)

Is DC out to get me? 2 words: IDENTITY CRISIS and COUNTDOWN! Okay...four words but you know where I'm coming from! Is DC out to get me? Well, duh!"

Και φυσικά (τί φυσικά, εντελώς αφύσικα θα έλεγα), εκεί που όλοι περιμέναμε μια απάντηση του στυλ "Όχι, όλοι είμαστε μια οικογένεια, αυτά είναι παπαρολογίες ποτέ δε θα κάναμε κάτι τέτοιο" βγαίνει ο Dan Di Dio, Editor-In-Chief της DC και όχι μόνο το επιβεβαιώνει αλλά... διαβάστε το μόνοι σας:

"On second thought, you know what? Screw him! I say we give the pathetic has-been the same level of respect he gave the DCU in his various Ambush Bug series! Is DC out to get Giffen?

Who isn't?"

Μετά από όλα αυτά, τί αναγνωρισιμότητα ενός καλλιτέχνη μου λέτε και μαλακίες... αν δε σε γουστάρει ένας editor καλά θα κάνεις να αλλάξεις εταιρία, ή καλύτερα επάγγελμα, γίνε ηχολήπτης, όλοι από εκεί αρχίσανε άλλωστε!

 

Massive Hysteria

Και πάλι για τηDC ο λόγος. Σε προηγούμενα MARKET WATCH, είχα υποστηρίξει την όλη κίνηση του CRISIS που κάνει η εταιρία για να τα φέρει στα ίσα της, να φτιάξει επιτέλους αυτό το γαμημένο το universe που είναι χίλια κομμάτια και 82 CRISIS και ZERO HOUR και MILLENIUM και δεν ξέρω τί άλλο δεν κατάφεραν να το ισορροπήσουν. Και ακόμα το πιστεύω πως κάτι πάει να γίνει. Τρανή απόδειξη οι καλές ιστορίες που γράφονται στο core αυτού του πονήματος (βλέπε βασικά limited series και crossovers στους major titles). Όμως μου φαίνεται πως μάλλον προσπαθούν να αρμέξουν τη χρυσή χήνα! (Εμάς δηλαδή).

Είπαμε crossover, είπαμε κανένα tie-in δε βλάπτει, αλλά το θέμα έχει αρχίσει να γίνεται γελοίο! Θυμάστε τα μεγάλα crossdressings της Marvel; INFERNO, ONSLAUGHT, ACTS OF VENGEANCE και το αποκορύφωμα το AVENGERS DISASSEMBLED; Όλα είχαν κάτι κοινό: Τα εντελώς άσχετα tie-ins σε εντελώς άσχετους τίτλους! Ε λοιπόν, και τώρα με το CRISIS κάτι παρόμοιο γίνεται.

Παράδειγμα: Στο BATMAN #639, σε κάποιο σημείο ο Batman συνομιλεί με τον Green Arrow, και μέσα στα άλλα η κουβέντα περνάει ξόφαλτσα από τα γεγονότα του IDENTITY CRISIS. Του λέει ο Green Arrow (αν θυμάμαι καλά το σκηνικό) "Δε σε βλέπω καλά, δε μου έχεις εμπιστοσύνη;" Και ο φίλτατος Batman απαντά πως "Σε κανέναν δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη, δεν είμαι σίγουρος". Και αυτό ήταν όλο! ΤΡΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΑ PANELS ΜΕ ΔΥΟ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΤΑΚΕΣ! Κάτι παρόμοιο θα συναντήσετε και στο FLASH #219, το WONDER WOMAN #214, (αλλά με άλλους χαρακτήρες, να μην επαναλαμβανόμαστε κιόλας), 2 τεύχη του NIGHTWING (τα οποία ακόμα ψάχνω να βρω τί στο κέρατο είναι κρυμμένο που τα κάνει tie-ins) μέχρι το BATMAN 10 CENT ADVENTURE παίζει ρόλο στο INFINITE CRISIS! (Γαμώτο, κι είχα πάρει μόνο τρία αντίτυπα!) Έλεος! Κάντε και λίγο κράτει! Μήπως και το DETECTIVE COMICS #27 είναι tie-in επειδή πρωτοεμφανίστηκε ένας από τους πρωταγωνιστές του event; Αν είναι έτσι να τρέξω να το πάρω πριν ανέβει κι άλλο η τιμή του! (Τί λέμε τώρα...)

Note: Τα CRISIS tie-ins βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολα στο ψάξιμο για όποιον αντέχει. Με άλλα λόγια αν δεν παίρνατε τους μισούς τίτλους του DC Universe, κλάψτε τα! Είναι πλέον πανάκριβα τα περισσότερα και σίγουρα με τις καινούργιες πολιτικές των καταστημάτων εν Αθήναις δε θα τα βρήτε στα ράφια (βλέπε "βγάζω ελάχιστα πράγματα έξω γιατί φοβάμαι μη μου μείνουν" policy.)

 

The Professionals

Και, επιστρέφουμε στην προσφιλή μας Marvel... Ένα μόνο θα πω:

Ο Hawkeye επιστρέφει.

"Μα καλά, ο Joe δε μας έλεγε πως "dead stays dead";"

Ναι, σωστά, αλλά μετά βγήκε και είπε (τόσο μαλάκας είσαι; Πού έχεις το μυαλό σου; Το ξέχασες;):

"It's About Good Stories."

Αν δεν μπορείς να γράψεις μια καλή ιστορία χωρίς να πεθάνεις το μισό σου universe άλλαξε κι εσύ επάγγελμα, ρώτα και τον κακόμοιρο τον Giffen που του θερίζουν όλους τους ήρωες! Ποιον κοροϊδεύουν θα ήθελα να ξέρω... βγες, και πες από την αρχή "Ρε παιδιά, το ξέρετε πως το comic είναι ένα μέσο ψυχαγωγίας, άρα ένας χαρακτήρας ουσιαστικά ποτέ δεν μπορεί να πεθάνει", θα το καταλάβω. Αλλά μη με εμπαίζεις μπροστά στα μάτια μου και αλλάζεις συνέχεια τακτικές και απόψεις! Στην αρχή ήταν το" Ό,τι πεθαίνει-πεθαίνει". Μετά έγινε "Αν πεθάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ όμως, έτσι; Το πτώμα βρέθηκε;Ε; Ε;" Στη συνέχεια άλλαξε πάλι σε "Λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα.... Αντε, όποιος πεθάνει ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ θα ισχύει ο κανόνας Νο1" και τέλος έχουμε το τελικό-καμία αιτιολόγηση "Το θέμα είναι να γράφεις καλές ιστορίες." ΑΑΑΑ!!!

(Και να φανταστείτε πως δεν ασχολήθηκα με το ακόμα πιο εξωφρενικό, την επιστροφή του Bucky!!!)

Πάρτε λοιπόν μεγάλο-μεγάλο το εξώφυλλο (ένα από αυτά) της επιστροφής του Hawkeye να το ευχαριστηθείτε, ειδικά εσείς που όχι μόνο δεν ξεσηκώνεστε, αλλά βγαίνετε και στα διάφορα sites, forums, περιοδικά κλπ και φωνάζετε "Επιτέλους επέστρεψε το παληκάρι, το περιμέναμε πως και πώς! ʼγιος ο Quesada!"

 

Ups...

Θυμάστε εκείνο το limited series της Marvel (που συνοδευόταν και από μια σειρά one-shots) που θέλησε να μας περάσει τον Sentry σαν έναν παλιό-ξεχασμένο ήρωα ενώ στην πραγματικότητα ήταν ολοκαίνουργιος και γυαλιστερός; Αυτά λοιπόν τα τεύχη ανεβαίνουν λόγω της ομώνυμης σειράς που αρχίζει σε λίγο στους δέκτες σας. Stay Tuned!

 

...and Downs

Για downs δε βρήκα αυτή τη φορά κάτι το αξιοπερίεργο, next time.

 

Variant Watch

4 words: HOUSE OF M Variants. Ναι, αυτά που ποτέ δε θα δούμε στην Ελλάδα όπως πάει με την Diamond UK. Είναι προφανέστατο πως η Marvel πάει να βγάλει τα λεφτά της από το HOM από αυτά τα περιορισμένης έκδοσης εξώφυλλα. Και μάλιστα τα διαφημίζει περισσότερο από τα normal issues! Κοίτα να δεις... εκεί που η DC άρχισε να γίνεται Marvel, η Marvel άρχισε να γίνεται Top Cow...

 

Cover Me

Ο ξεπεσμός ενός cover artist...

Good Cover: LOKI #2

Bad Cover: HOUSE OF M #2

 

Comics Related

Παρόλο που βρήκα κάτι εκτρώματα της Marvel του στιλ "τούρτα γενεθλίων Fantastic Four with Fantasticar" δεν κατάφερα να ανασύρω τις φωτογραφίες... next time επίσης!

 

And Now... Something Completely Different

Μετά από όλο αυτό το χώσιμο, θα σας αφήσω έτσι στο πλέον αντιδραστικό κομμάτι του MARKET WATCH; ΧΑ! Είστε γελασμένοι!

Ο λόγος σήμερα για όλους εκείνους τους "παντογνώστες" που μας έχουν κάνει τα νεύρα τσατάλια. Ως γνωστόν σε αυτή τη χώρα, όλοι έχουμε ΑΠΟΨΗ. Όχι μία συγκεκριμένη άποψη για ένα επίσης συγκεκριμένο θέμα, αλλά μία -και καλά- εμπεριστατωμένη άποψη για ΟΛΑ τα θέματα! Πας να συζητήσεις σαν άνθρωπος κι εσύ γύρω από ένα θέμα που κατέχεις και ενδιαφέρεσαι να ανταλλάξεις δύο κουβέντες με κάποιον επίσης "κατέχοντα", και ως δια μαγείας, σχεδόν πάντα θα πεταχτεί κάποιος τρίτος από την παρέα, από το forum, από το δρόμο, από τα γκαρσόνια που άλλη δουλειά δεν έχουν να κάνουν παρά να κρυφακούνε τη συζήτησή σου και να γελάνε όταν κάτι τους φαίνεται περίεργο, και θα πετάξει την προσωπική του μαλακία! Θα πει κι αυτός την ΑΠΟΨΗ του επί του θέματος, για το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρει περισσότερα από αυτά που είχε κάποτε διαβάσει στο COSMOPOLITAN (ή στο WIZARD for that matter).

Όλοι μας συναντάμε καθημερινά τέτοιους ανθρώπους. Οι ηλικίες ποικίλουν, αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό όλων αυτών των παρασίτων, εντομοειδών, υπανθρώπων βρίσκεται στην εφηβική προς μεταεφηβική εποχή. Τυπάκια στα 19-20 άντε 22, θα ψάξουν με κάθε τρόπο να "στην πουν" έτσι για να περνάει η ώρα, για χαβαλέ, για να ακουστεί η φωνή τους (που η χροιά της είναι σα να βγαίνει από το πηγάδι των Ταρτάρων συνήθως), για να το παίξουν "μεγάλοι", για να κερδίσουν το σεβασμό ή να γλύψουν κάποιους άλλους. Το θέμα είναι απλά να μη δίνετε σημασία. Ή ακόμα καλύτερα, αν έχετε αποθέματα αντοχής, να τους την μπαίνετε χειρότερα, σε υπερθετικό βαθμό, σε σημείο να τους ξεφτιλίζετε σαν ανθρώπους, συνομιλητές και "αδελφές ψυχές". Δεν είμαι κακός. Απλά αυτό το φαινόμενο κάποια στιγμή πρέπει να εκλείψει για την ψυχική υγεία όλων ημών (και υμών) των υπολοίπων.



market watch archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi