Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
13-09-05

On/Off

Αυτό το μήνα επέλεξα να ρυθμίσω το διακόπτη, τόσο εντός, όσο και εκτός comic book χώρου. Το απαιτεί νομίζω, η καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουμε.


ΟΝ η ανακοίνωση των NEW YORK TIMES πως ξεκινώντας από το φύλλο της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, σκοπεύουν να εντάξουν στην ύλη τους ένα εβδομαδιαίο section με comic strips, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της συγκεκριμένης εφημερίδας. Το εν λόγω section θα είναι διαθέσιμο και online στο site της εφημερίδας, οπότε την ερχόμενη εβδομάδα μην παραλείψετε να είστε από τους πρώτους που θα το τσεκάρετε.

ΟΝ η βράβευσή της σχεδιάστριας φωτισμών Ελευθερίας Ντεκώ και του σχεδιαστή ήχου Θεόδωρου Τσεβά στην απονομή των 57ων Δημιουργικών ΕΜΜΥ. Οι δύο δημιουργοί απέσπασαν τα EMMY για τη δουλειά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στην κατηγορία Outstanding Lighting Direction (Electronic, multi-camera) for VMC Programming. Δεν γνωρίζω τις άλλες υποψιηφιότητες ώστε να μπορώ να κρίνω αν δικαίως πήραν το βραβείο, αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές με πιάνουν τα εθνιστικά μου (ουχί τα εθνικιστικά μου -για όσους δεν γνωρίζουν τη διαφορά).

ΟN το γεγονός ότι ανοίγουν τα σχολεία κι εγώ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΟΝ γιατί θυμάμαι τη γκρίνια μου όταν ήμουν πιτσιρίκι και τους ενήλικες να μου λένε με περισπούδαστο ύφος: "Aχ, θα ρθει εποχή που θα νοσταλγείς τα σχολικά χρόνια!" Ε, λοιπόν μπάρμπα, έχω τελειώσει το σχολείο από το 1993 και δεν νοστάλγησα ΠΟΤΕ ούτε τα δημοσιουπαλληλάκια που μου κάνανε "μάθημα", ούτε τα μαλακομπουκώματα που είχα για συμμαθητές, ούτε την κονσέρβα γνώση που έπαιρνα. Έτσι για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.

ON οι δύο νέες κυκλοφορίες που άκουσα πρόσφατα και παίζουν εναλλάξ και μονοληπτικά στο CD player μου. Αναφέρομαι στον πρώτο ελληνικό hip hop δίσκο που τράβηξε EVER την προσοχή μου (ΣΑΤΥΡΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ από τον Stereo Mike) και εξίσου παραδόξως για τα σημερινά μουσικά γούστα μου το άλμπουμ PICTURES από τον Timo Maas. Κάντε υπομονή μέχρι το επόμενο Monthly Installment του ΝΟΙΖ και θα μάθετε το γιατί (like you should care!)

ΟFF η ανάληψη του τίτλου ULTIMATES από τους Jeph Loeb και Joe Madureira. Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω με ποιο σκεπτικό αντικαθιστάς ένα τόσο επιτυχημένο (εμπορικά και ποιοτικά) δίδυμο όπως τους Millar-Hitch, για να βάλεις στη θέση τους ένα συγγραφέα με άνισες μεταξύ τους δουλειές και έναν ξεχασμένο, τέως hip καλλιτέχνη που μάλιστα το σχέδιό του θα είναι MAJOR TURN OFF για τους σημερινούς αναγνώστες του τίτλου που λάτρευαν τον sketchy φωτορεαλισμό του Hitch. Ή μάλλον, μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό, αλλά αυτή η λατρεία στον Μαμωνά δεν θα πάψει ποτέ να με εξοργίζει. Αν έτσι αποφασίζουν να γιορτάσουν τα 5α γενένθλια του Ultimate Universe, ξυπνήστε με όταν τελειώσει η φιέστα.

OFF η κατά πάσα πιθανότητα καταδικαστική απόφαση της Κομισιόν για τις "παράνομες" ενισχύσεις του ελληνικού κράτους στην Oλυμπιακή Αεροπορία και στις Oλυμπιακές Αερογραμμές. Έτσι το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να ζητήσει από την εταιρεία το ποσό (που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ) με περιθώριο δύο μηνών. Πρακτικά αυτό οδηγεί στη συντριβή της εταιρείας και παρότι ο πρωθυπουργός δήλωσε από τη ΔΕΘ ότι οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν, πάντα ξέρουμε ποιοι την πληρώνουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

OFF το γεγονός ότι σε 3-4 μήνες ενεργοποιείται το νέο σύστημα παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την τήρηση αρχείου όλων των τηλεφωνικών κλήσεων, ακόμα και των αναπάντητων, και επιτρέπει την καταγραφή "υπόπτων". OFF το γεγονός ότι η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφράζει επιφυλάξεις για την επεξεργασία δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. OFF το γεγονός ότι σταδιακά εδώ και χρόνια μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στον κόσμο του 1984 κι εμείς παραμένουμε απαθείς, χωρίς να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που μας προσφέρει το πολίτευμά μας. Who protects us from the protectors, gentlemen?

OFF η στάση των ΗΠΑ απέναντι στην πρωτόγνωρη θεομηνία που έπληξε τη Λουϊζιάνα και το Μισισιπή. OFF γιατί παρά την αδυναμία του κρατικου΄μηχανισμού να βοηθήσει τους πολίτες του, είχαν και τα μούτρα να το παίξουν υπεράνω και να αγνοήσουν την προσφορά της Κούβας να αποστείλει 1.100 γιατρούς στη Ν. Ορλεάνη, επιχείρηση που θα πραγματοποιούνταν με αποκλειστική χρηματοδότηση της Κούβας και χωρίς να τεθεί κανένας όρος. Για όσους δεν θυμούνται, το Σεπτέμβριο του 2004, η Κούβα αντιμετώπισε τον Ivan -τον πέμπτο πιο μεγάλο τυφώνα στην ιστορία της Καραϊβικής- μετακινώντας σχεδόν 2.000.000 κατοίκους, ακόμα και ζώα και πουλιά. Ουδείς πέθανε και ο ΟΗΕ ανακήρυξε αυτή την επιχείρηση σαν ένα μοντέλο για την πρόληψη καταστροφών. Οι ΗΠΑ δεν απάντησαν ποτέ στην προσφορά της Κούβας. Τις ίδιες ώρες που οι άνθρωποι πέθαιναν εγκαταλειμμένοι.



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi