Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
28-06-05

Listmania - My Favorite Brian Bolland Covers

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Brian Bolland είναι ίσως ο καλύτερος cover artist που υπάρχει σήμερα στη βιομηχανία. Τα εξώφυλλα που απαρτίζουν τη λίστα, είναι το αποτέλεσμα ενός τρελού "τσεκουρέματος" που έπρεπε να πέσει προκειμένου να μην καταλήξουμε σε γραφικότητες τύπου "τα 34 αγαπημένα μου εξώφυλλα από τον Brian Bolland". Είμαι βέβαιος πως θα διαφωνείτε με αρκετές επιλογές, περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας. Καλή θέαση και ραντεβού εδώ την άλλη Τρίτη για NOIZ Fortnight και επιτελούς με τις επιλογές από το PREVIEWS που έρχεται!

 

JUDGE DREDD #30 (Eagle Comics)
Απρίλιος, 1986

Ίσως η πιο αγαπημένη μου Judge Dredd ιστορία. To τριών τευχών storyline με τίτλο Fungus, το διάβασα για πρώτη φορά πιτσιρικάς στο περιοδικό ΑΓΟΡΙ και έκτοτε παραμένω γοητευμένος από τη φρικαλεότητα αυτής της φουτουριστικής ασθένειας. Τα προσβεβλημένα θύματα γεμίζουν σταδιακά με μύκητες που δεν διαφέρουν και πολύ από τα εδώδιμα μανιτάρια, για να βρουν φρικτό θάνατο, όταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, εκρήγνυνται! Εκπληκτική ιστορία και θεϊκό Bolland cover! Παλιές αγάπες γαρ...

 

ΒΑΤΜΑΝ THE KILLING JOKE (DC)
1988

Το δημιουργικό σμίξιμο του Alan Moore και του Brian Bolland χάρισε στην τέχνη των comics το BATMAN: THE KILLING JOKE, πιθανόν την καλύτερη ιστορία Joker που έγινε ποτέ. Το σαγηνευτικά σκοτεινό εξώφυλλο του Brian Bolland είναι μία από τις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις κατά την οποία το εξώφυλλο είναι ταυτισμένο στη συνείδηση του κοινού με το ίδιο το comic.

 

ANIMAL MAN #5 (DC)
Δεκέμβριος 1988

Ο Morrison αποκάλυψε από πολύ νωρίς στο ANIMAL MAN τη διάθεσή του να διερευνήσει το όριο της εικονογραφημένης φανταστικής αφήγησης με την πραγματικότητα. Κατά την άποψή μου η διάθεση αυτή καταγράφεται στο καλύτερο εξώφυλλο της σειράς (και ένα από τα καλύτερα covers ever) με το χέρι του Bolland να ζωγραφίζει τον ήρωα, ενώ μόνο το ολοκληρωμένο κομμάτι του σχεδίου παίρνει τρισδιάστατη μορφή. Fuck!, Wow! και λοιπά ώριμα επιφωνήματα.

 

ANIMAL MAN #20 (DC)
Φεβρουάριος 1990

Κουλουριασμένος σε εμβρυακή στάση, κρατώντας ένα μπουκάλι με το περιεχόμενό του σκορπισμένο γύρω του, την κορνίζα της οικογένειάς του σπασμένη και τη στολή του πεταμένη στην άκρη, βρίσκεται ο πρωταγωνιστής αυτού της σειράς. Όταν του το επιτρέπει το story, ο Bolland δημιουργεί εικόνες σπάνιου ρεαλισμού, όπως αυτή.

 

WONDER WOMAN #72 (DC)
Μάρτιος 1993

Είδα για πρώτη φορά αυτή την αφίσα πάνω από τα stands στο Relax Your Soul Comics κι έμεινα να την κοιτάζω αποχαυνωμένος για αρκετή ώρα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη απεικόνιση της αρχετυπικής υπερηρωίδας του DC Universe. Κι επιτέλους, είναι θηλυκή, χωρίς αυτό να μειώνει τα χαρακτηριστικά της πολεμίστριας (όπως για παράδειγμα στα σχέδια του Michael Turner).

 

SWAMP THING #153 (DC/Vertigo)
Απρίλιος, 1995

Η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών "εμπλουτίζει" το σχέδιό της με τη γερμανική σβάστικα, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται ένας αναίσθητος Swamp Thing που παραπέμπει στον εσταυρωμένο. Απορίας άξιο το πως στις ΗΠΑ, επιτράπηκε να βγει αυτό το εξώφυλλο στα stands και μάλιστα από μία εκ των δύο κορυφαίων εταιριών (με μπόλικα διαπιστευτήρια πατριωτισμού).

 

THE INVISIBLES #10, vol.2 (DC/Vertigo)
Νοέμβριος 1997

Draw your women hot, your men cool and your cover will rock! Ισοπεδωτικό, αλλά άκρως αληθινό. Πάντα; Χμμμμ...τουλάχιστον εν προκειμένω! Το τελευταίο τεύχος του "Sensitive Criminals" απεικονίζει στο εξώφυλλο την Edie ξαπλωμένη στο κρεβάτι (και σχεδόν γυμνή) να τραβάει τζούρα όπιου, με τον King Mob δίπλα της στο ίδιο ακριβώς τριπάκι. OK, το όπιο είναι παράνομο και κάνει κακό, τα κόκκαλα του Dr. Wertham θα τρίζουν, αλλά... what the fuck! Αυτό είναι ένα από τα πιο sexy illustrations που αξιώθηκα να δω: Ever!

 

THE INVISIBLES #15, vol.2 (DC/Vertigo)
Μάιος 1998

Μόνο στην περίπτωση που έχετε διαβάσει διηγήματα του H.P. Lovecraft, θα βρείτε λογικό τον παραλληλισμό μου για την ομοιότητα των πλασμάτων αυτού του cover και των εξίσου φρικιαστικών υβριδίων που περιγράφονται στις ιστορίες του ανεπανάληπτου αυτού συγγραφέα. Γεγονός που μου δημιουργεί την εξής σκέψη: θέλω να δω διηγήματα του Lovecraft εικονογραφημένα από τον Bolland! Α, και όταν γίνει, ξυπνήστε με.

 

THE INVISIBLES #4, vol.3 (DC/Vertigo)
Μάρτιος 2000

Ο Tom O' Bedlam, ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή του Dane προετοιμάζοντάς τον για να δεχθεί στη ζωή του τους Invisibles και ενθαρρύνοντάς τον να δει τον κόσμο όπως πραγματικά είναι, έρχεται να μετρήσει "τέσσερα" λίγο πριν το τέλος. Το element των αριθμών σε αντίστροφη μέτρηση λειτούργησε εικαστικά με άψογο τρόπο στο τελευταίο volume της σειράς κι αυτό το εξώφυλλο είναι αντιπροσωπευτικότατο παράδειγμα.

 

ADVENTURES OF THE RIFLE BRIGADE #1 (DC/Vertigo)
Οκτώβριος, 2000

Βρετανικός μιλιταρισμός ειδωμένος με πολύ χιούμορ, φολκλόρ και ψευτοηρωική πόζα. Γουστάρω τρελά αυτό το εξώφυλλο γιατί παρότι ο Bolland δεν κάνει κάτι πρωτότυπο, βρίσκω ευφυέστατη την ποζεράδικη αισθητική της ομάδας και ιδιαίτερα τον "χαριτόβρυτο" στρατιώτη κάτω από το λογότυπο της Vertigo. Το συγκεκριμένο cover ανήκει στο πρώτο τεύχος του miniseries 3 τευχών σε σενάριο Garth Ennis και σχέδιο Carlos Ezquerra.



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi