Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου
12-07-05

PREVIEWS Picks - July 2005

Χαιρετώ και σας καλωσορίζω στο αυτόνομο πλέον Previews Picks, όπου κάθε μήνα, μόλις έρχεται στα χέρια μας το καινούριο PREVIEWS, θα ξεφυλλίζουμε τον κατάλογο παρέα με έναν guest (αυτή ήταν η έκπληξη που υποσχέθηκα την προηγούμενη εβδομάδα) και μαζί θα προτείνουμε νέες κυκλοφορίες που αξίζει να παραγγείλουμε. Πρώτος καλεσμένος μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Δημήτρη Σακαρίδη, τον άνθρωπο που αν είχε πει όχι πριν από δέκα χρόνια στην πρόταση να ξεκινήσουμε μαζί το COMICDOM, σήμερα θα είχαμε και οι δύο άφθονο ελεύθερο χρόνο, peace of mind και σαφώς καλύτερη προσωπική ζωή.

 

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου: Δημήτρη, επαναλαμβάνεις μετά από μένα: "Ορκίζομαι να περιορίσω στο ελάχιστο τα inside jokes"...
Δημήτρης Σακαρίδης: Δεν ξέρω για inside jokes, αλλά έχω να πω ένα πράγμα: Δουλειά δεν είχε ο διάολος... Λες και δεν είχα αρκετές δουλειές να κάνω για το COMICDOM, αποδέχτηκα και την πρότασή σου για το πρώτο Previews Picks. Το επόμενο guest μου, πάντως, δεν το βλέπω πριν το Μάρτιο του 2006.

ΗΚ: Τελικά ή έχεις άγνοια κινδύνου ή είσαι πολύ "ευγενικός" για να πεις όχι.
ΔΣ: Μήπως να αρχίζαμε γιατί αυτό το PREVIEWS είναι "γεμάτο" και βλέπω να το ξημερώνουμε;

 

ΤΗΕ CURSE OF DRACULA TPB (Dark Horse, page 21)
ΗΚ: To team που έδωσε σπουδαίες ιστορίες στον τίτλο τη δεκαετία του 70 (Marv Wolfman-Gene Colan) επιστρέφει με νέες ιστορίες. Αμφίβολο το αποτέλεσμα, αλλά λέω να το "τσιμπήσω", just in case...
ΔΣ: Εγώ απλά βλέπω δύο κουρασμένους και γερασμένους δημιουργούς. Pass...
ΗΚ: Πάντως εμένα το story μου φαίνεται ενδιαφέρον.
ΔΣ: It's your money!

DAMN NATION TPB (Dark Horse, page 25)
ΔΣ: Κάτι μου λέει ότι σκέφτεσαι να το παραγγείλεις αυτό... Συνήθως δίνεις ευκαιρίες στα μοντέρνα horror comics.
ΗΚ: Δεν έχεις άδικο, αλλά προσωπικά μου "μίλησε" πολύ το artwork του J. Alexander. Και το story της Αμερικής που μπαίνει σε καραντίνα εξαιτίας μίας επιδημίας βρικολακισμού, ακουγεται να έχει fun.
ΔΣ: Για μένα το πραγματικό horror στα comics σταμάτησε πριν από 30 χρόνια.

CRAVAN HC (Dark Horse, page 28)
ΗΚ: Εδώ μιλάμε για δική σου επιλογή, μια και εμένα το artwork του Geary δεν με ενθουσιάζει.
ΔΣ: Ιεροσυλία! Για μένα ο Rick Geary είναι ένας από τους ελάχιστους δημιουργούς από τους οποίους δεν έχω δοκιμάσει καμία απογοήτευση ως τώρα. Όλα τα comics του ξεκινούν από το "απίστευτα ικανοποιητικό" και φτάνουν (πολύ συχνά) ως το αριστούργημα. Η ιστορία του μυστηριώδους Arthur Cravan είναι ούτως ή άλλως συναρπαστική και είμαι βέβαιος πως ο Geary σε συνεργασία με τον Mike Richardson θα την αποδόσει όπως της αξίζει.

YOU DESERVED IT TPB (Dark Horse, page 30)
ΗΚ: Δεν ξέρω πολλά για αυτό το comic, αλλά και μόνο το γεγονός ότι η περιγραφή του ξεκινάει με τη φράση "Is Bob Fingerman a cynical misanthrope or a disappointed humanitarian?" μπαίνω σε εντελώς αυτοαναφορικό τρίπακι για να μην το παραγγείλω.
ΔΣ: Εκτιμώ ιδιαίτερα τις ικανότητες και το ταλέντο του Bob Fingerman και σίγουρα σε ένα πιο "ελαφρύ" PREVIEWS, θα το παράγγελνα με κλειστά τα μάτια. Δυστυχώς υπάρχουν τόσα πολλά paperbacks και graphic novels τα οποία με εξιτάρουν περισσότερο αυτό το μήνα που είμαι αναγκασμένος να το προσπεράσω.

SHAZAM/SUPERMAN: FIRST THUNDER #1 (DC, page 64)
ΔΣ: Αν και γενικά δεν είμαι πολύ φίλος του Judd Winick, ο ικανοποιητικός τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τον Captain Marvel στο πρόσφατο storyline "Lightning Strikes Twice" σε συνδυασμό με το πάντα υπέροχο σχέδιο του Josh Middleton με αναγκάζουν να δώσω μία ευκαιρία σε αυτό το mini series.
ΗΚ: To σχέδιο του Middleton είναι too cartoonish για τα γούστα μου και σε τελική είμαι βέβαιος ότι αν είναι καλό θα το πάρω από σένα!

CRISIS ON INFINITE EARTHS: THE ABSOLUTE EDITION HARDCOVER (DC, page 69)
ΗΚ: Μπόλικο και ελκυστικό το extra stuff, αλλά βρε παιδί μου 100 δολάρια cover price;
ΔΣ: Με δεδομένο ότι διανύουμε μία ιδαίτερα δημιουργική περίοδο για τα καινούρια comics, προτιμώ να διαθέσω τα λεφτά μου για να δοκιμάσω κάτι καινούριο, παρά να τα ξοδέψω σε ένα special edition του οποίου ήδη έχω τα original τεύχη, όσο έντυπωσιακό κι αν είναι το πακέτο.
ΗΚ: Συμφωνώ απόλυτα. Guys, το comic είναι εξαιρετικό, ψάξτε το σε editions που μπορεί να μην είναι absolute, αλλά έχουν το ίδιο το comic. Σε τελική ανάλυση τα extras δεν είναι η ουσία, όσο κι αν ανά στιγμές γουστάρουμε όλοι να τα χαζεύουμε.

GREEN LANTERN CORPS: RECHARGE #1 (DC, page 73)
ΔΣ: Σε κάτι τετοιες περιπτώσεις, έρχονται σε σύγκρουση μέσα μου, ο αναγνώστης με τον fan boy. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, επικρατεί ο δεύτερος. Παρόλο που δεν είμαι ιδαίτερα σύμφωνος με την επιστροφή των Green Lantern Corps και με το γενικότερο κύμα "επιστροφών" της DC, αισθάνομαι σχεδό ηθική υποχρέωση να παραγγείλω αυτό το limited series έστω και σαν φόρο τιμής στις αναμνήσεις μου.
ΗΚ: Sakaridis gets emotional! Πρόσεχε φίλε θα απογοητεύσεις το κοινό σου που σε προτιμά κυνικό.
ΔΣ: Το κοινό μου ας κάνει υπομονή μέχρι την πέμπτη που θα έχω SLEDGEHAMMER. Είμαι σίγουρος πως δεν θα απογοητευτεί.
ΗΚ: Αρκετά όμως είπαμε για μας, ας μιλήσουμε και λίγο για το comic. αυτό που με χαλάει με το συγκεκριμένο είναι ότι επειδή ο προηγούμενος Green Lantern (Kyle Rayner) είχε αρκετούς fans, όπως και ο Guy Gardner, μαζεύουν όλους τους δευτεροκλασσάτους -σε σχέση πάντα με τον Hal Jordan- και τους δίνουν δικό τους "τσαρδί".
ΔΣ: Ενώ αν ήταν στη Marvel, θα έδιναν στον καθένα και από ένα "τσαρδί"!

SHOWCASE PRESENTS: SUPERMAN VOL. 1 TP (DC, page 80)
SHOWCASE PRESENTS: GREEN LANTERN VOL. 1 TP (DC, page 80)
ΗΚ: Not for me, οι αρχετυπικοί υπερήρωες σε black & white έκδοση. Όσο φτηνό και να 'ναι, όσο και να παρακινεί τους αναγνώστες να διαβάσουν all-time classic πράγματα. ΘΕΛΩ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ SUPERHEROES! GOT IT?
ΔΣ: Σε εντελώς προσωπικό επίπεδο, δεν διαφωνώ. Κι εγώ προτιμώ τους υπερήρωες in color. Παρ' όλα αυτά δεν βρίσκω κακή την ιδέα της DC, η οποία στην ουσία είναι αντιγραφή της ιδέας της Marvel με τα ESSENTIALS, καθώς με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στους αναγνώστες να διαβάσουν κάποιες παλιές ιστορίες με ελάχιστο κόστος. Βέβαια θα το έβρισκα πολύ πιο χρήσιμο αν τα συγκεκριμένα paperbacks περιελάμβαναν Golden Age ιστορίες, με τεύχη τα οποία είναι πραγματικά δυσεύρετα και οικονομικά απλησίαστα.

SEVEN SOLDIERS: MISTER MIRACLE #1 (DC, page 81)
ΔΣ: Αφού δεσμεύτηκα ότι θα αγοράσω ολόκληρο το πόνημα του Grant Morisson θα ήταν δειλία να κάνω πίσω τώρα. Μέχρι στιγμής βέβαια το όλο σκηνικό θυμίζει μία λουστραρισμένη παπαριά, αλλά η δέσμευση είναι δέσμευση.
ΗΚ: Βρε αποδεσμεύσου εσύ και δεν θα σε παρεξηγήσει ο Grant. Είναι άνθρωπος με κατανόηση. Σοβαρά τώρα, το SEVEN SOLDIERS, άλλοτε μου αρέσει περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, αλλά ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει να πει στο σύνολό του. Ας πάρουμε κι αυτό μια και φτάσαμε ως εδώ και βλέπουμε.
ΔΣ: Η έκπληξη θα είναι να αποδειχθεί πως έχει πράγματι κάτι να πει και δεν επιδίδεται απλά σε mainstream masturbation!
ΗΚ: Ζηλεύουμε τον Morrison, Σακαρίδη; Κάνε πλάκα που θα το ακούσεις κι αυτό κάποα στιγμή. Ειδικά αν προσθέσεις στην κριτική σου και τη λέξη "cyber".
ΔΣ: Εγώ δεν ζηλεύω κανέναν. Απλά μερικοί άνθρωποι βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερό μου εαυτό. Ή τον καλύτερο (depends on your point of view).
ΗΚ: Cyber masturbation, λοιπόν. Ναι θα συμφωνήσω ότι είναι πιο ενδιαφέροντας από τον mainstream masturbation.

VIGILANTE #1 (DC, page 83)
ΔΣ: Περνάμε σε έναν ακόμα δημιουργό ο οποίος πολύ σπάνια απογοητεύει το κοινό του. Το όνομα του Bruce Jones αποτελεί εγγύηση ποιότητας και προσωπικά παραγγέλνω το VIGILANTE με κλειστα μάτια.
ΗΚ: Η ευγενική χορηγία Σακαρίδη θα κάνει το θαύμα της και εδώ. Προσωπικά, λέω next.

WILDCATS: NEMESIS #1 (Wildstorm, page 98)
ΔΣ: "Next" για μένα, είναι αυτό! Παρόλο που δεν είμαι fan ούτε του Robbie Morrison ούτε του Talent Caldwell, είμαι περίεργος να δω αν θα κλείσουν κάποια από τα subplots που είχε αφήσει ανοιχτά ο Casey στο VERSION 3.0.
ΗΚ: Δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ αυτής της άποψης. όπως και δεν θα πρότεινα αυτό το comic για αγορά.

A HISTORY OF VIOLENCE TP - NEW EDITION (Vertigo, page 112)
ΗΚ: Και τώρα που βγαίνει η ταινία, τρέξτε θύματα να αγοράσετε το new edition που είναι πιο καλό από το παλιό γιατί... είναι καινούριο! Εξαιρετικό comic, αλλά αυτή η πολιτική των εταιριών μου δίνει στα νεύρα.
ΔΣ: Εγώ πάλι που δεν έχω το old edition, έχω τρια επιχειρήματα υπέρ του comic: α) Ο John Wagner είναι καλός συγγραφέας, β) ο Vince Locke είναι εξαιρετικός σχεδιαστής και γ) 300 σελίδες με 10 μόνο δολάρια είναι value!

THE QUITTER HC (Vertigo, page 112)
ΔΣ: Αν έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο pick από αυτό το PREVIEWS, this would be it! O Harvey Pekar δεν χρειάζεται τη δική μου διαφήμιση, καθώς η πορεία του στο χώρο των alternative comics, μιλάει από μόνη της.

ΗΚ: Γαμάτος ο Pekar κι από ότι είδα από τις preview σελίδες, το comic τα σπάει, σκέφτομαι όμως μήπως να περιμένω καλύτερα το softcover;

FELL #1 (Image, page 132)
ΔΣ: Είμαι σχεδόν βέβαιος πως το ρεσιτάλ απογοητεύσεων του Warren Ellis θα συνεχιστεί, αλλά η μαζοχιστική μου φύση με ωθεί να το παραγγείλω και αυτό. Αναμείνατε αρνητικό review σε λίγους μήνες.
ΗΚ: Εμένα η μαζοχιστική φύση μου, βρίσκεται σε ύπνωση αυτό τον καιρό. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

RONIN HOOD OF THE 47 SAMURAI (Image, page 139)
ΔΣ: Διαβάζοντας το preview στο Free Comic Book Day special, είχα μείνει εκστασιασμένος. Αν δεν υπήρχε το THE QUITTER, αυτό θα ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, το top pick μου από το current PREVIEWS. Η ιστορία συνδυάζει τα καλύτερα elements από samurai story και western, ενώ το artwork του Craig Rousseau είναι απλά flawless!
ΗΚ: Wow! Μόλις συνειδητοποίησα ότι αυτό το μήνα δεν θα πάρω τίποτα από Image. Ευτυχώς για την εταιρία που δεν είμαι ο μέσος αναγνώστης...

THE SENTRY #1 (Marvel, page M39)
ΗΚ: Οι εμμονές του Bendis με συγκεκριμένους ήρωες δεν εξηγούνται πάντοτε με βάση τη λογική και ο Sentry είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Ξέρω ελάχιστα για τον χαρακτήρα, το concept αυτής της σειράς δεν με ενθουσιάζει, αλλά θα τη δοκιμάσω για δύο λόγους: Γουστάρω πολύ τη δουλειά που γίνεται στο NEW AVENGERS και είμαι περίεργος να δω τί σχέδια έχουν στο House of Ideas για τον ήρωα.
ΔΣ: Εγώ παρόλο που έχω εμπιστοσύνη στον Jenkins (αν το έγραφε ο Bendis δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να το συζήτήσω), δεν θα το παραγγείλω πρώτον γιατί μου φαίνεται πολύ related στο NEW AVENGERS, έναν τίτλο που δεν διαβάζω (self-defense mechanisms and all that shit) και δεύτερον γιατί το σχέδιο του John Romita Jr. είναι κυριολεκτικά ανυπόφορο τα τελευταία χρόνια.

THE FANTASTIC FOUR PRESENTS FRANKLIN RICHARDS: SON OF A GENIUS (Marvel, page M40)
ΔΣ: Λατρεύω το cartooning του Chris Eliopoulos και αυτός είναι ο κύριος λόγος που θα παραγγείλω αυτό το one-shot. Ακόμη και αν η ιστορία δε λέει και πολλά πράγματα, το artwork θα είναι σίγουρα ευχάριστο.
ΗΚ: Όσο κι αν μ' αρέσει η δουλειά του Eliopoulos, δεν μπορώ να διαβάζω ιστορίες με ένα χαρακτήρα που παραμένει πιτσιρίκι εδώ και δεκαετίες. Εκτός κι αν τη σειρά τη γράφει ο Bill Willingham και ο χαρακτήρας λέγεται Πινόκιο!
ΔΣ: Από μια άποψη δεν έχεις άδικο, αν και το συγκεκριμένο comic δε νομίζω πως έχει και μεγάλη σχέση με το continuity, οπότε τέτοιου είδους ανησυχίες είναι μάλλον περιττές.

SUPREME POWER: HYPERION #1 (Marvel, page M66)
SUPREME POWER: NIGHTHAWK #1 (Marvel, page M67)
ΔΣ: Αν και έχω επανειλημμένως εκφράσει τις αμφιβολίες μου για τις ικανότητες του Straczynski, πρέπει να ομολογήσω πως το SUPREME POWER είναι ένα πολύ καλό comic (αν και βασανιστικά αργό, ορισμένες φορές). Τώρα λοιπόν που ο core τίτλος είναι σε hiatus για μερικούς μήνες, θα παίρνω τη δόση μου από αυτά τα δύο limited series, τα οποία εκτός των άλλων, θα έχουν και ικανοποιητικό artwork από τους βετεράνους Dan Jurgens και Steve Dillon. Ελπίζω μόνο να μην ξοδέψουμε τα τέσσερα πρώτα τεύχη των 5-issue series μόνο για το set-up.
ΗΚ: Έχω ήδη αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως τελικά το SUPREME POWER γυρίζει γύρω από τον εαυτό του. Κι όταν αναρωτιέμαι για το ongoing, σπάνια δοκιμάζω το ltd.

SQUADRON SUPREME TPB (Marvel, page M95)
ΗΚ: Δεν θεωρώ καθόλου υπερβολικό το δελτίο Τύπου της Marvel, που λέει ότι πριν τα WATCHMEN, MARVELS και ΚINGDOM COME υπήρχε το SQUADRON SUPREME, μια και ο "συγχωρεμένος" Mark Gruenwald άλλαξε με αυτή τη σειρά το ρου των υπερηρωικών comics. Αν και πρόκειται για 4η έκδοση του trade, δεν είχα αξιωθεί μέχρι τώρα να το αποκτήσω και νομίζω πως ήρθε πλέον η ώρα.
ΔΣ: Εγώ έχω τα original τεύχη, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρω το paperback, αλλά, για την ιστορία, αναφέρω ότι πριν από το SQUADRON SUPREME υπήρχε το MIRCLEMAN του Alan Moore.

SEVEN DAYS TO FAME #1 (After Hours, page 210)
ΗΚ: Και πάμε στους small publishers. Τώρα αρχίζει το γερό ξήλωμα!
ΔΣ: Εμένα η καταστροφή μου ξεκινάει στο σημείο που τελειώνουν οι premier publishers του PREVIEWS. Απόδειξη αυτού, το ότι από τη σελίδα 210 μόνο, έχω ήδη τρία πράγματα που μου φαίνονται ενδιαφέροντα. Για το συγκεκριμένο comic δεν έχω να πω και πολλά, καθώς τα ονόματα των δημιουργών μου είναι ψιλό-άγνωστα, αλλά με τράβηξε το εντυπωσιακό εξώφυλλο. Ελπίζω να μην το μετανιώσω.

SHERMAN’S ROOM #1 (After Hours, page 210)
ΔΣ: More Chris Eliopoulos. Εδώ μάλιστα έχει και την ευθύνη του σεναρίου, οπότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο 100%. Funny little kids... Aliens... What’s not to like?
ΗΚ: Ευτυχώς, σε αυτή τη δουλειά του Eliopoulos, δεν υπάρχει χαρακτήρας που να παραμένει πιτσιρίκι εδώ και δεκαετίες (ή τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο). So I'll give it a try.

SMOKE & GUNS (AiT/PlanetLar, page 210)
ΔΣ: Οι πιθανότητες να είναι το συγκεκριμένο graphic novel, μια μεγαλοπρεπέστατη, εξυπνακίστικη, trendo-μαλακία είναι αυξημένες (κρίνοντας και από το αμαρτωλό παρελθόν της -too hip to be real- εταιρίας του Larry Young). But, I’ll take my chances.
ΗΚ: Εμένα ο τίτλος και μόνο, με προδιαθέτει αρνητικά.

VICTORIA'S SECRET SERVICE #0 (Alias Enterprises, page 219)
YENNY #1 (Alias Enterprises, page 219)
ΔΣ: Από τη στιγμή που γκρινιάζω διαρκώς πως τα comics σήμερα είναι πολύ ακριβά, θα ήταν στην καλύτερη περίπτωση, αχαριστία και στη χειρότερη, υποκρισία να μην παραγγείλω αυτά τα δύο πρώτα τεύχη από την διαρκώς ανερχόμενη Alias Enterprises, καθώς κοστίζουν μόλις 75 cents το καθένα. Όταν ένα καινούργιο comic είναι τόσο φτηνό, δεν ρωτάω... απλά το αγοράζω!
ΗΚ: Γκρίνιαξα ποτέ για την τιμή των comics; Όχι, έτσι; Great! Αυτό σημαίνει ότι την γλιτώνω;

VAMPIRELLA: REVELATIONS #0 (Anarchy Studios/Harris Comics, page 222)
ΔΣ: Εννοείται πως ισχύει το ίδιο που είπα και για τα comics της Alias. Ακόμη περισσότερο μάλιστα, καθώς το πρώτο τεύχος του νέου VAMPIRELLA limited series κοστίζει μόνο 25 cents! Βέβαια, ως fan της συγκεκριμένης ηρωίδας, πιθανότατα θα το αγόραζα ακόμη και αν κόστιζε 10 δολάρια. But, that’s not the point.
ΗΚ: Είσαι φιλοξενούμενος στη στήλη μου και οφείλω να είμαι ευγενικός. (Θα το αγόραζε αγαπητοί αναγνώστες, όπως και να' χε, όσο και να' χε)

A NIGHTMARE ON ELM STREET: PARANOID #1 (Avatar Press, page 236)
ΔΣ: Πρέπει να είναι η 200στη φορά που δηλώνω το θαυμασμό μου για το απαράμιλλο ταλέντο του σχεδιαστή Juan Jose Ryp. Ακόμη και αν το comic το έγραφε ο χειρότερος συγγραφέας του κόσμου, ακόμη και αν το έγραφε ο μεγαλύτερος εχθρός μου, θα το αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο Brian Pulido δεν είναι ούτε ο χειρότερος συγγραφέας του κόσμου, ούτε ο χειρότερος εχθρός μου...
ΗΚ: Μμμμμμμ, I'll take the sponsorship. Money's runnning out.

SMALL PRESS EXPO (SPX) 2005 ANTHOLOGY- COMIC BOOK LEGAL DEFENCE FUND (p253)
ΗΚ: Αυτή η ετήσια έκδοση δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ και κρίνοντας από τους φετινούς συμμετέχοντες (Charles Burns, Gary Panter, Chester Brown, Jordan Crane, Scott Morse, Seth, Megan Kelso, Martin Cendreda, Ron Rege, Andy Runton, Paul Lyons, Mat Brinkman, Brian Chippendale, Dan Krall, Kurt Wolfgang, Marc Bell, Scott Campbell, Greg Cook), αυτό δεν παίζει να συμβεί ούτε και φέτος. Highly recommended από την πλευρά μου.
ΔΣ: Παρακολουθώ αυτά τα anthologies από τότε που ξεκίνησαν και δεν σκοπεύω να σταματήσω φέτος.

EVIL ERNIE IN SANTA FE #1 (Devil’s Due Publishing, page 263)
ΗΚ: Είμαι περίεργος να ακούσω τα επιχειρήματά σου για αυτή την επιλογή...
ΔΣ: Μη έχοντας διαβάσει στη ζωή μου περισσότερα από 3 comics με πρωταγωνιστή τον Evil Ernie, ξεκινάω από clean slate και με δεδομένη την εκτίμηση που έχω για τον Alan Grant αλλά και το money back guarantee offer της Devil’s Due, δε νομίζω πως είναι κακή ιδέα να δοκιμάσω αυτό το limited. Αν δε μου αρέσει μπορώ να στείλω ένα γράμμα στην εταιρία και να φωνάζω ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!!!
ΗΚ: Το τελευταίο με τις φωνές, άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές του "ελληνάρα" μέσα μου (έτσι, έτσι...)

PUSH MAN & OTHER STORIES HC - DRAWN & QUARTERLY (p276)
ΗΚ: Οι γνώσεις μου για τον Yoshihiro Tatsumi περιορίζονται σε καθαρά εγκυκλοπαιδικό επίπεδο, ανυπομονώ όμως να διαβάσω αυτά τα short stories από τον δημιουργό που θεωρείται κορυφαία μορφή των εναλλακτικών ενήλικων manga.
ΔΣ: Ούτε εγώ ξέρω πολλά για τον Tatsumi και με δεδομένη την άγνοια αυτή δεν θα δοκιμάσω το συγκεκριμένο graphic novel. Δράττομαι όμως της ευκαιρίας να κάνω μία παρατήρηση για τον Adrian Tomine: Την επόμενη φορά που θα δω το όνομα του -αναμφισβήτητα εξαιρετικά ταλαντούχου- Tomine στην ίδια πρόταση με αυτά των Clowes, Ware, Spiegelman, με τη λογική ότι πρόκειται για ισοδύναμους καλλιτέχνες, θα αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

DAYDREAMS & NIGHTMARES: THE FANTASTIC VISIONS OF WINSOR MCCAY SC (Fantagraphics, page 284)
ΔΣ: Ο Winsor McCay είναι, κατά την προσωπική μου (και όχι μόνο) άποψη, ένας από τους 4-5 σημαντικότερους δημιουργούς στην ιστορία των comics. Η δουλειά του στο LITTLE NEMO IN SLUMBERLAND θεωρείται από τους περισσότερους ως ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα που έχει παράγει το μέσο και βρίσκεται στις top lists όλων των θεωρητικών και ιστορικών. Σε αυτό το paperback έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε και τις άλλες, λιγότερο γνωστές δουλειές του, οι οποίες μπορεί να μη διαθέτουν το "λούστρο" του LITTLE NEMO, αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από πλευράς ποιότητας, φαντασίας και δημιουργικότητας. DON’T MISS IT!!!
ΗΚ: Respect, αλλά δεν έχω άλλα λεφτά καρντιά μου.

MAGNUS ROBOT FIGHTER VOL. 1 GN (iBooks, page 294)
ΔΣ: Guilty as charged. Είμαι αμετανόητος fan των ηρώων του Valiant Universe και έτσι η παραμικρή ευκαιρία να διαβάσω καινούργιες ιστορίες με τους αγαπημένους μου χαρακτήρες είναι αφορμή για γιορτή. Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι και το γεγονός της επιστροφής της Louise Simonson, της οποίας τα ίχνη ομολογώ πως είχα χάσει, τα τελευταία χρόνια.
ΗΚ: Δεν με έλκει καθόλου αυτό το comic, έστω και για να σκεφτώ την προοπτική αγοράς του. Next.

BLACK HOLE COLLECTED HC (Pantheon Books, page 315)
ΗΚ: Από τη στιγμή που διάβασα τα τεύχη BLACK HOLE, είχα μπει σε mode ανυπομονησίας για την ημέρα που θα έβγαινε σε trade. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή η σειρά του Charles Burns είναι ένα από τα σπουδαιότερα αμερικανικά comics που έγιναν ποτέ και είναι τώρα η σειρά μου να πω ότι αν έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο pick από αυτό το PREVIEWS, this would be it!

ΔΣ: δεν έχω να προσθέσω κάτι για την ποιότητα του BLACK HOLE, απλά θα ήθελα να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα η εξωφρενικά χαμηλή τιμή ($24.95) του ογκωδέστατου hardcover.

SMOKE & MIRROR #1 (Speakeasy, page 332)
SPELLGAME #1 (Speakeasy, page 332)
ΗΚ: To πρώτο δεν πρόκειται να το αγγίξω, αλλά το δεύτερο φαίνεται ενδιαφέρον: Las vegas, συνομωσίες και τόνοι σαπίλας (όπως θα έλεγε ο Βασίλης Σάκκος) κάτω από τα neon lights της πρωτεύουσας του τζόγου. Story που υπόσχεται πολλά και καλό creative team (Dan Mishkin, Ramon Perez, & Darwyn Cooke)
ΔΣ: Η αλήθεια είναι πως ό,τι έχω διαβάσει ως τώρα από την Speakeasy ήταν μάλλον απογοητευτικό. Το GRIMOIRE μου φάνηκε να μην έχει λόγο ύπαρξης, το BEOWULF έμοιαζε με προχειροδουλειά και το ATOMIKA είναι άνετα ένα από τα 5-6 χειρότερα comics που έχω διαβάσει τα τελευταία 5 χρόνια. Παρ' όλα αυτά, θα δώσω μερικές ακόμη ευκαιρίες στη νέα αυτή εταιρία και θα παραγγείλω δύο ακόμη τίτλους (μετά από το OF BITTER SOULS που παράγγειλα από το προηγούμενο PREVIEWS), με την ελπίδα πως δεν θα με απογοητεύει διαρκώς. Πάντως, αν έπρεπε να προτείνω μόνο έναν από τους δύο, τότε θα στοιχημάτιζα στο SPELLGAME, το οποίο διαθέτει και το "καλό όνομα" του Dan Mishkin στο σενάριο.

I LUV HALLOWEEN VOL. 1 (Tokyopop, page 339)
ΔΣ: Η Νο 1 εταιρία Manga στην Αμερική συνεργάζεται με έναν από τους κορυφαίους συγγραφείς χιουμοριστικών comics. Ο Keith Giffen στην Tokyopop! Μοιάζει λίγο με ανέκδοτο, αλλά είναι πραγματικότητα. Το περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.
ΗΚ: Μήπως και τα ίδια τα σενάρια του Giffen δεν είναι μακροσκελή, ανέκδοτα με εγκεφαλικό χιούμορ; Anyway, απ' ότι κατάλαβα ετοιμάζεσαι να αρχίσεις να μιλάς για manga, οπότε λέω να σε αφήσω να σολάρεις...

DEVIL MAY CRY 3 VOL. 1 (Tokyopop, page 341)
LIGHTS OUT VOL. 1 (Tokyopop, page 343)
STEADY BEAT VOL. 1 (Tokyopop, page 343)
.HACK BOX VOL 1-3 BOXED SET (Tokyopop, page 345)
PLANET BLOOD VOL. 3 (Tokyopop, page 350)
SOUL TO SEOUL VOL. 3 (Tokyopop, page 352)

ΔΣ: Δεν έχεις άδικο, όντως τον τελευταίο καιρό βρίσκομαι σε full manga mode. Αποφάσισα λοιπόν να εμπλουτίσω ακόμη περισσότερο τις (ομολογουμένως, όχι ιδιαίτερα πλούσιες - yet) γνώσεις μου, με μερικές αγορές από την Tokyopop που βγάζει, κατά κοινή ομολογία, τα καλύτερα manga στην αμερικανική αγορά. Τα συγκεκριμένα manga είναι αυτά που μου φάνηκαν πιο ενδιαφέροντα για αυτό και αποφάσισα να διαθέσω σχεδόν ένα βδομαδιάτικο για να αγοράσω (για τα PLANET BLOOD και SOUL TO SEOUL, σκέφτομαι να πάρω και τα δύο πρώτα volumes που είναι διαθέσιμα στο backlist της εταιρίας -page 358- από το οποίο πιθανότατα θα ψωνίσω και άλλα πράγματα).

MUTTS SUNDAY EVENINGS TP (page 392)
ΔΣ: Το MUTTS του Patrick McDonnell είναι, με διαφορά, το καλύτερο comic strip αυτή τη στιγμή και αναμφισβήτητα, ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο!
ΗΚ: Δεν το έχω διαβάσει, οπότε, I'll take your word for it!

ΗΚ: H ώρα έχει πάει αισίως 4 το πρωί και πριν χαιρετήσουμε τον κόσμο να σας υπενθυμίσουμε ότι οι παραγγελίες κλείνουν γύρω στις 15 του μηνός, φροντίστε λοιπόν να ενημερώσετε έγκαιρα το comic shop από το οποίο ψωνίζετε. See you next week!



noiz archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi