Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
29-04-05

Evolution

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Νωχελικά ανοίγουμε τα μάτια μπροστά στην ολοένα αυξανόμενη απειλή της πραγματικότητας. Στη Βρετανία είναι και πάλι ώρα κάλπικου φόνου. Θα παίξει ρόλο η αντίληψη των ανθρώπων ή μήπως και πάλι δεν υπάρχει ελπίδα; Ρητορικές ερωτήσεις ανούσιας χροιάς. O Bryan Talbot όμως είχε βρει ουσιαστικές απαντήσεις χρόνια πριν...



ΤHE ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT:

Writer & Artist: Bryan Talbot

Letterer: Steve Haynie

Dark Horse Comics





Ξεπατικώνοντας κανείς σκιές προσωπικών εμμονών, αναγκαστικά κάνει κύκλους... Το Adventures Of Luther Arkwright είναι ένα από τα πράγματα που μου κράτησαν ζωογόνο συντροφιά σε στιγμές βουκολικής αποχαύνωσης στη βρετανική επαρχία. Έγινε φίλος και ελπίδα ότι η αγγλοσαξονική φυλή δεν συναντάται μόνο σε τεράστια supermarket με τέσσερα παιδιά ανά οικογένεια ανηλίκων που καταναλώνουν πατατάκια με δυναμική αδηφάγους χαβούζας. Πέρα όμως από τις βαυκαλιστικά μικρόνοες προσωπικές μου ανάγκες για τις οποίες θα είμαι για πάντα ευγνώμων στο comic και στον Bryan Talbot, ε ναι λοιπόν υπάρχει και ευρύτερο πλαίσιο αξιολόγησης. Το Adventures Of Luther Arkwright ΕΙΝΑΙ αριστούργημα για μια πληθώρα λόγων.

Ξεκινώντας τη πορεία του από τις σελίδες του Brainstorm Comix, o Luther Arkwright θα αποτελέσει χαρακτήρα φετίχ για τον Talbot και θα γίνει avatar της δημιουργικής του ζέσης. Ο Luther θα αναγάγει τον Talbot σε guru της new age επανάστασης των βρετανικών comics. Oι περιπέτειές του τα σπάνε μεγαλειωδώς και ποικιλοτρόπως ειδικά αν αναλογιστεί κανείς κάποια πράγματα σε ένα tardικό ταξίδι στο χρόνο.

Η βρετανική αυτοκρατορία κάποια στιγμή όπως είναι φυσικό καταρρέει και οι Βρετανοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δημιουργία μιας ασθμαίνουσας πολυπολιτισμικής κοινωνίας που γεμάτη με τους καρπούς της ιμπεριαλιστικής της πολιτικής, μοιάζει έτοιμη να βουλιάξει. Το ασφυκτικά συντηρητικό κόμμα των Tory εκπροσωπεί απειλή για σκεπτόμενους ανθρώπους όπως ο Bryan Talbot. Το Adventures Of Luther Arkwright αποτελεί ουσιαστικά μια εναλλακτική εξιστόρηση του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Βρετανίας. Με τυπική, βρετανικά φλεγματική άνεση ο Talbot ξεδιπλώνει το σπειροειδές σχήμα που στο μυαλό του αποτελεί το παρελθόν, παρόν και μέλλον της χώρας του. Οι πολιτικές του αλληγορίες, ο πειραματικός τρόπος αφήγησης και η κινηματογραφική διαδοχή των καρέ επηρέασαν και τον Alan Moore ανάμεσα σε μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει όλους τους επιφανείς βρετανούς δημιουργούς του σήμερα.

Δύσκολα μπορεί να επαινέσει καλύτερα το υπερφιλόδοξο αυτό πόνημα του Talbot. Είναι μια πνευματική πρόκληση που οδηγεί στην εσωτερική επανάσταση. Ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην εξέλιξη και την απόλυτη Αντίληψη. Με συνοδεία καλειδοσκοπιακούς παφλασμούς εγκεφαλικών κυμάτων ο Τalbot μας ανοίγει πραγματικά τις πύλες για το άβατο του ωκεανικού συλλογικού ασυνειδήτου. Η επιλογή είναι δική μας.


FILMTERRA OBSCURA

Angus
Farenheit 451
The Gospel According To St Matthew

MUSICA

Isis: Celestial
Isis: Oceanic
Isis: Panopticon
Isis: Live 3, 12/17/04

Πριν από κάποιες ώρες είδα live τους Isis. Έχοντας λιώσει άπειρες ώρες μιζέριας και πίκρας σε ένα δωμάτιο τους τελευταίους 6 μήνες με Isis, Pelican και 5ive, νόμιζα πως το live των Isis θα ήταν απλά ένα πισωκύλισμα στη μιζέρια και όχι ζωογόνος εμπειρία. Επίσης δεν δήλωνα φανατικός οπαδός. Να πάω να καώ λοιπόν. Γιατί οι Isis live ήταν εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή. Στις 21 Mάη παίζουν Ελλάδα. Αυτοί που τους ξέρουν, δεν έχουν ανάγκη την ακατάσχετη φλυαρία μου για το ζήτημα. Για τους υπόλοιπους, σας εκλιπαρώ μην το χάσετε.



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi