Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
19-08-05

Cyst

Σκονισμένο και παραχωμένο στα ράφια πίσω από το ταμείο, το τεύχος μπήκε στη ζωή μου. "Είναι ίσως το αγαπημένο μου comic" είπε ο Keith. Εγώ ήθελα κάτι που να μπορώ να κολλήσω στη πτυχιακή μου, αυτή που δεν μπορώ να αρχίσω εδώ και μήνες, και μου έχουν μείνει είκοσι μέρες να τη γράψω. Και μου δίνει αυτό. Περισσότερα, πολύ περισσότερα από ό,τι περίμενα.

 

THE BIOLOGIC SHOW #1

Writer/Artist: Al Columbia

Fantagraphics Books

 

Κάτι σαν κύστη νιώθω να εμποδίζει το μυαλό μου. Μπορεί να είναι κουκούλι και μέσα από αυτό να υφανθεί, σαν από μεταξοσκώληκα, μια υπέροχη ιδέα. Μάλλον όμως αναπαράγονται σάπια κύτταρα και μέσα υπάρχει αυτό που περιμένω: Σκατά. Αυτό που με απασχολεί συνεχώς είναι το δέρμα. Οι μορφές που παίρνει. Η δυσμορφία. Το δυσώδες περιεχόμενο σε ένα σχεδόν υβριστικά όμορφο πακέτο. Μυαλό που επιπλέει στη ρευστότητα ατελείωτων ποταμών σάρκας. Η θάλασσα του συλλογικού ασυνειδήτου συγχωνεύεται με τα ρεύματα του δέρματος. Και δεν ξεχωρίζεις τίποτα ως άσχημο ή όμορφο.

Ο Al Columbia στην ηλικία των 19 ετών έγινε βοηθός του Bill Sienkiewicz στο BIG NUMBERS (uberproject του Alan Moore). Όταν ο Sienkiewicz αποχώρησε μετά το δεύτερο τεύχος, ζητήθηκε από τον Columbia να πάρει τη θέση του. Αφού σχεδίασε το τρίτο και το τέταρτο τεύχος, για άγνωστους λόγους και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, κατέστρεψε το τέταρτο τεύχος και εξαφανίστηκε από το προσκήνιο για λίγο. Η σειρά σταμάτησε στο δεύτερο τεύχος, τα τεύχη του Columbia δεν δημοσιεύτηκαν και η εταιρία του Moore (Mad Love) φαλίρισε. Στα λίγα πράγματα που έκανε μετά (εκτός του ότι ήταν μέλος σε συγκρότημα που έπαιζε και ο Peter Bagge, ονόματι The Action Suits) συγκαταλέγονται τα τεύχη #0 και #1 του BIOLOGIC SHOW και συμμετοχές σε ανθολογίες όπως το BLAB! Στο BIOLOGIC SHOW ο Columbia δεν ακολουθεί το στυλ του Sienkiewicz αλλά το δικο του, μακάβρια προσωπικό δρόμο.

Συνειρμική γραφή και κολλάζ εικόνων που θυμίζουν το ERASERHEAD και τα πρώτα μικρού μήκους του David Lynch (ειδικά το GRANDMOTHER και το AMPUTEE) είναι οι πρώτες εντυπώσεις από το BIOLOGIC SHOW. ʼρρωστο, μιαρό και εμετικά γνώριμο σε σημεία πατάει κάτω οποιοδήποτε νερόβραστο γοτθίζον προϊόν της Slave Labor.

H σάρκα στις σελίδες του Biologic Show αλλάζει, γίνεται εφιάλτης, ενώνεται με το χάος της σκέψης και φτάνει στο πυθμένα της ύπαρξης. Δύο ιστορίες. Η πρώτη, το "Peloria", ακολουθεί τον Pim και τη Francie σε μια βόλτα στο κέντρο. Δεν υπάρχει σαφής δομή. Η διαδοχή των εικόνων χώνεται έρποντας κάτω από τη δική σου σάρκα, και ενώ αρχικά σου έδινε αίσθηση ασφάλειας, ξαφνικά σε τσακίζει. Δύο παιδια σε ατέρμονο ταξίδι στη καρδια του σκότους.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα στο "Slow Machine", όπου φαινομενικά οι χαρακτήρες έχουν αλλάξει αλλά με κάποιο βδελυρό τρόπο, νιώθεις ότι έχουν κολλήσει στον αμφιβληστροειδή σου εικόνες από τη προηγούμενη ιστορία. Καφκικός εφιάλτης σερβιρισμένος με ζαχαρένιο παραπέτασμα LSD, δεν σου δίνει περιθώριο διαφυγής.

Ήταν απλά 24 σελίδες. Δεν ξέρω γιατί με έπνιξαν έτσι. Σαν να με έβαλαν κάτω από το μικροσκόπιο για διχοτόμηση. Η κύστη μου αποκαλύφθηκε. Με άνοιξαν. Και αρνούνται πεισματικά να με κλείσουν.

 

FILMTERRA OBSCURA
Freaks
The Grandmother
The Amputee

MUSICA
Fennesz: Endless Summer
Feed Us Fetus: Cadaver Cadaver
Today Is The Day: Sadness Will Prevail

 

"got a hoof in my pocket
and I'm walking with a stranger
I've got teeth and a jaw
I know no danger
and when I lay me down to sleep
I bellydance on the devil’s knees"

slow machine



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi