Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
11-02-05

Reaction

Η κοινότητα των comic book artists δεν είναι βυθισμένη σε ένα λήθαργο ναρκισσιστικής απάθειας σχετικά με τα κοινωνικά δρώμενα. Το REAL WAR STORIES αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα αξιοποίησης της δύναμης των comics ως μέσο έκφρασης.

REAL WAR STORIES

Writers: Various

Artists: Various

Editor: Joyce Brabner

Eclipse Comics

Η Joyce Brabner, ακτιβίστρια και σύζυγος του Harvey Pekar (AMERICAN SPLENDOR), είναι ο ιθύνων νους πίσω από αυτήν την προσπάθεια. Η C.C.C.O (Central Committee for Conscientious Objectors) και μέλη της, δίνουν τις ιστορίες τους σε αναγνωρισμένους καλλιτέχνες με σκοπό την προειδοποίηση και την αφύπνιση συνειδήσεων. Το Βιετνάμ, το Ελ Σαλβαδόρ και άλλες πληγές που επέφερε η πολιτική των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες αντιρρησιών συνείδησης μας δίνουν συγκλονιστικές ιστορίες στα πλαίσια αυτής της 50σέλιδης ανθολογίας.

The Elite Of The Fleet: The story of Tim Merill as told to Mike W. Barr (writer) and Brian Bolland (artist)

Υπό μορφή συνέντευξης μαθαίνουμε την ιστορία του Tim Merill σε σχέση με την στρατολόγηση του στο ναυτικό και την επακόλουθη παραίτηση του. Ο Barr με απλό και λιτό τρόπο, όπως ακριβώς αρμόζει, συμπτύσσει τις αναμνήσεις του Merill σε μια συμπαγή ιστορία. Το σχέδιο του Bolland είναι συγκλονιστικό και αποτυπώνει με υπέροχο τρόπο τα συναισθήματα απλών καθημερινών ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με την παράνοια του στρατού.

Tapestries Parts I & II: Story by W.D. Ehrhart and Alan Moore, Art in I: Stan Woch and John Totleben, Art in II: S. R Bissette

Έχοντας διαβάσει τα βιβλία του βετεράνου του Βιετνάμ, W.D. Ehrhart αλλά και μιλώντας μαζί του, ο Alan Moore μας δίνει δύο από τα καλύτερα δείγματα γραφής του. Στο πρώτο μέρος της ιστορίας παραλληλίζει τη μαθητική ζωή του Ehrhart με τη ζωή του στο στρατό, με έναν τρόπο αλλόκοτα ανησυχητικό. Με απλότητα κι αμεσότητα ο Moore περιγράφει την απάνθρωπη φύση του πολέμου, ενώ στο δεύτερο μέρος με την εκπληκτική συμβολή του Bissette, μας δίνει μια ελεγεία για την χαμένη αθωότητα του ανθρώπου σε ένα παράλογο στρόβιλο βίας.

Τhe Decision: Andy Marger's story as told to Denny O' Neil (writer) and Steve Leialoha (artist)

Δύο αναγνωρισμένοι δημιουργοί όπως οι Denny O' Neil και Steve Leialoha, καταφέρνουν με εξαίσιο τρόπο να μεταφέρουν στο χαρτί τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις ενός καταδικασμένου σε φυλάκιση αντιρρησία συνείδησης, του Andy Marger. Το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ φαντάζει για ακόμα μια φορά ανήμπορο να αναδείξει τη δικαιοσύνη ως αγαθό και o Andy Marger μπορεί να έχασε προσωρινά την ελευθερία του αλλά κέρδισε τη μάχη για την εσωτερική ελευθερία που το Κράτος δεν κατάφερε να του στερήσει.

Oλες οι ιστορίες του REAL WAR STORIES (καθώς και το εκπληκτικό εξώφυλλο από τον Bill Sienkiewicz) επελέγησαν από την Brabner με σκοπό να οδηγήσουν τους αναγνώστες στην αντίδραση και την κατακραυγή ενάντια σε έναν ακόμη άδικο πόλεμο. Από το 1987 (που εκδόθηκε το REAL WAR STORIES) μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ συνεχίζουν μια πολιτική που δημιουργεί θύματα εντός κι εκτός των συνόρων τους. Κάποιοι άνθρωποι θα συνεχίσουν να αντιδρούν. Γιατί είναι ο μόνος δρόμος.

FILMTERRA OBSCURA

Full Metal Jacket
Catch 22
Born On the Fourth of July

MUSICA

Sacred Reich: Surf Nicaragua
Dead Kennedys: Fresh Fruit For Rotting Vegetables
Biohazard: Urban Discipline



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi