Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
30-09-05

Hatred

Από το HELLBOY, είχα να διαβάσω ένα comic που να με θέλει να κάνω headbanging διαβάζοντας το. Death/grind to the core, το παρακάτω βδελυρό ανοσιούργημα, σε πετάει σε moshpit σχεδόν σε κάθε σελίδα. "Better than going to the movies" είχε γράψει ο Kevin Smith για το PREACHER. Ε, λοιπόν η ανάγνωση του OINK αντιστοιχεί με μία από τις καλύτερες συναυλίες που θα πάτε ποτέ στη ζωή σας. Γι’ αυτό και το βιώνεις σαν κλωτσιά στο στομάχι.

 

OINK: HEAVEN'S BUTCHER

Writer/Artist: John Mueller

Art Director: Amie Brockway

Design: Kevin Lison

Editors: Philip Amara & Catherine Garnier

Kitchen Sink Comix

 

Μισανθρωπικό και μηδενιστικό, το OINK διαβάζεται με συνοδεία ενάρετης καφρίλας στα ηχεία. Σίγουρα ο κάθε καφρούλης φίλος της στήλης θα βρει πολύ υλικό που να συνάδει με το comic καθώς τα τρία τεύχη που ξεδιπλώνονται μπροστά του σαν αποκαΐδια μάχης, διαθέτουν συστατικά όπως: θεοκρατική κοινωνία, σφαγή αθώων, γενετικά πειράματα στο όνομα του Θεού, ανατροφή σκλάβων ως λύση σε οικονομική κρίση και επακόλουθη σταδιακή γενοκτονία που λαμβάνει χώρα σε δημόσια σφαγεία. Ότι σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο τη ανθρώπινη φυλή και να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον κοντινότερο τοίχο βρίσκεται εδώ μαζεμένο. Όχι τραγικά πρωτότυπο σαν σύλληψη, το OINK εντυπωσιάζει με το μίσος που ξεχειλίζει από τις σελίδες του σαν από πετσοκομμένη αρτηρία.

Γουρουνόμορφος φυλακισμένος με το όνομα Oink ετοιμάζεται για την τελευταία του εξομολόγηση σε έναν ιερέα που περιφρονεί και σε ένα Θεό που σιχαίνεται. Εξιστορεί γιατί εκτός από τα χιλιάδες εγκλήματα που έχει διαπράξει κατά καιρούς, κάποτε έγινε ο σφαγέας του παραδείσου.

Στην πόλη Heaven και μέσα σε ένα δημόσιο σφαγείο/φυλακή, οι κρατούμενοι δέχονται το κήρυγμα ιερέων που προσπαθούν να τους πείσουν ότι το να εργάζονται και να σφαγιάζονται είναι το θέλημα ενός ελεήμονος Θεού. Όταν ένας φίλος του ξεκοιλιάζεται και σταυρώνεται παραδειγματικά, ο Oink αποφασίζει να τερματίσει την αδικία εξαγνίζοντας τη φυλακή με φωτιά. Αφού δραπετεύσει έρχεται αντιμέτωπος με την ομάδα δολοφόνων του καρδινάλιου που ελέγχει την πόλη και αφού μαθαίνει το λόγο ύπαρξης του καθώς και το ότι ο επικαλούμενος παράδεισος τροφοδοτείται με αίμα, σκατά, ψυχές και την αδιαφορία των ανθρώπων αποφασίζει να εξαπολύσει την εκδίκηση του που συνοδεύεται με πίδακες αίματος, ανελέητη βία και τη μυρωδιά καμένης σάρκας.

Το γεγονός ότι οι κακοποιημένοι σκλάβοι όπως ο Oink είναι προϊόντα της διεστραμμένης σκέψης ιερέων και επιστημόνων και αποτέλεσμα της διασταύρωσης ανθρώπου με γονίδια χοίρου δίνει προφανώς στο comic ένα οργουελιανό επίχρισμα (στο ANIMAL FARM του Orwell, τα ζώα επαναστατούν εναντίον των ανθρώπων και τα γουρούνια είναι από τις ηγετικές μορφές της εξέγερσης). Ο Mueller χρησιμοποιεί την ίδια αλληγορία για να στηλιτεύσει την ανθρώπινη φύση και να εκφράσει το ανελέητα πεσιμιστικό όραμα του για το μέλλον.

Αυτό που κάνει την ιστορία εκδίκησης του Oink να ξεχωρίζει είναι εκτός των άλλων, το painted artwork του Mueller που θυμίζει αρκετά Bisley (τερατωδώς μυώδη σώματα, εξωφρενικές αναλογίες), αλλά διαθέτει ένα πιο μιαρό χαρακτήρα εξαιτίας των μουντών, ρυπαρών χρωμάτων και των αφηρημένων γραμμών που χρησιμοποιεί για να απεικονίσει κτηνωδία και άρρωστες καταστάσεις σε οποιοδήπότε σημείο (όπως την sex slave του καρδινάλιου). Εκπληκτικό είναι και το lettering του Mueller που εκφράζει με τον πλέον αρμόζοντα τρόπο το θολωμένο από μίσος και άγνοια για την φύση του, μυαλό του Oink.

Σε πολλούς οι διάλογοι θα φανούν κλισέ και υπερβολικοί. Για κάποιους άλλους θα σημαίνει την ακρόαση όμορφων και τριανταφυλλένιων ακουσμάτων όπως Slayer, Morbid Angel, Napalm Death, Bolt Thrower, Pig Destroyer, All Out War, Obituary, Death κ.ο.κ.

Let The War Begin!

Bred from the bowels
Sheep one and all
Bound by the doctrine of lies
To fucked human shit, I shout blasphemy!
As I make my way thru to
The promised land

Smell of shit is so foul
Writhe in disgust
Earth heaves and death comes to call
All the waste - Cling to your lie
You are as sand and the wind blows
My disgust - A fever
To kill a thousand more

Gene dead from birth
God's holy fuck
Canonized but of no use to me
Human shit, waste begone from my earth!!
("World Of Shit (The Promised Land)", Morbid Angel)

 

MUSICA
Morbid Angel: Covenant
All Out War: For Those Who Were Crucified
Pig Destroyer: Terrifyer

FILMTERRA OBSCURA
Shaolin Vs. Evil Dead
Escape From New York
Soylent Green



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi