Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
07-10-05

Glacier Gazing

Επέτειος, γενέθλια. Στιγμές που θρυμματίζονται από το πέρασμα του χρόνου και φτάνουν μπροστά σου σαν ηχώ συμβάντων που πασχίζεις να θυμηθείς. Προτάσεις που επαναλαμβάνονται με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια παντελή έλλειψη σκοπού. Δεύτερο πρόσωπο ενικού και συγκαταβατικό ύφος που δεν ενοχλούν αρκετά ώστε να γίνουν "οι τρίχες που βουλώνουν το νεροχύτη σου", γιατί τελικά δεν είναι τόσο σημαντικά. Κάτι παραμένει όμως (και όχι, it is not the memory). Comics σαν το παρακάτω, σε επαναφέρουν και εξολοθρεύουν δηλώσεις αυτολύπησης με την διαύγεια τους.

 

MOTHER, COME HOME

Writer/Artist: Paul Hornscheimer

Collection Editor: Diana Schutz

Dark Horse Books

 

Το MOTHER, COME HOME είναι μια συλλογή των τευχών #2-4 της σειράς FORLORN FUNNIES που πρωτοδημοσιεύτηκαν το 2002 από την Absence Of Ink. Η σειρά αυτή καθώς και ο δημιουργός της, Paul Hornscheimer, δέχτηκαν αποθεωτικές κριτικές από sites όπως το comic book galaxy. Το πόσο ξεχωριστή είναι ξεκινά, πολλές φορές κατά ειρωνικό τρόπο, από την απαρίθμηση των πραγμάτων που φέρνει στο μυαλό.

Θυμίζοντας τον κλειστοφοβικά νοσταλγικό τρόπο αφήγησης του Chris Ware και την γλυκόπικρα ρομαντική διάθεση του Seth, o Hornscheimer μας οδηγεί στη σοφίτα των αναμνήσεων του, δίχως καμιά μελοδραματική ή εκβιαστική διάθεση. Οι χαρακτήρες του βιώνουν τραγικές καταστάσεις καταφεύγοντας σε μικρές γωνιές του μυαλού τους. Το πόσο απαλά αυτές διευρύνονται ώστε να κυριεύσουν συγκινησιακά το ουδέτερο μέχρι πριν μυαλό σου, είναι ένα από τα προτερήματα της γραφής του.

Φορώντας μια παιδική μάσκα, ο μικρός Thomas μετατρέπεται σε φύλακα της εύθραυστης πραγματικότητας του έτσι όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το θάνατο της μητέρας του. Ο πατέρας του αρνείται να συμβιβαστεί με το χάος που αφήνει στον κόσμο του η απώλεια της γυναίκας του και αφήνει τον Thomas μοναδικό υπεύθυνο μιας ρουτίνας που καταρρέει. Το παζλ της ύπαρξης είναι κάτι που αντιμετωπίζουν κι οι δύο μέσα από τα θαμπά χρώματα που δίνει ο Hornscheimer σε στιγμές που γεννιούνται αποσπασματικά μέσα από υπολείμματα εικόνων και φευγαλέες σκέψεις.

Το MOTHER, COME HOME σε υπνωτίζει με τον υπόκωφο βόμβο μιας ελεγείας που θρηνεί για τις στιγμές που δεν γυρίζουν εύκολα πίσω. Η πρώτη ανάγνωση ξύνει μόνο την επιφάνεια. Σταδιακά ανακαλύπτεις το πόσο βαθιά μπορεί να ριζώσει μέσα σου. Η επανάληψη φράσεων συντελεί στον τελετουργικό χαρακτήρα που διαθέτει το όλο εγχείρημα. Η παιδική ηλικία πεθαίνει χωρίς περιττές φανφάρες. Με κάθε ανάγνωση αρχίζει ξανά και παίρνει μορφή σαν ένα ντελικάτο γλυπτό από αναμνησιακό πάγο.

Χωρίς να υπάρχει απόλυτη σιγουριά για το πόσο αυτό το comic είναι αυτοβιογραφικό ή όχι, σε βυθίζει σε ένα ρεύμα νοσταλγίας που σε αφήνει πιο δυνατό μετά την ανάγνωση του και σου δίνει μια αίσθηση οικειότητας που δεν την χρεώνεις σε εύκολους συναισθηματισμούς. Ο Hornscheimer δημιουργεί το δικό του σύμπαν, τους δικούς του κανόνες, χωρίς αυταρχισμό. Χωρίς να καταφεύγει σε μανιέρες γλυκερής παρελθοντολαγνείας, κατορθώνει αβίαστα κάτι που τυχάρπαστοι καπηλευτές συναισθήματος δεν καταφέρνουν ποτέ με τις δουλειές τους .Σε κάνει να αισθάνεσαι πως πάντα βρισκόσουν εκεί. Μετά από αυτό ο κόσμος του είναι και δικός σου.

 

FIMTERRA OBSCURA
Radio Flyer
Time Bandits
The Neverending Story

MUSICA
Red House Painters: Ocean Beach
Sigur Ros: VON (ο Hornscheimer αναφέρει στα credits ότι τελείωσε το comic με τη συνοδεία της μουσικής τους)
Suffer In Silence: The Figure Of Aghost To Come

 

Παρασκευή 7/10, το απόλυτο ninja, sci-fi έπος ΚARATE: BLIND ESCAPE, προβάλλεται σε αίθουσα όπου μπορείτε να το απολαύσετε με τη παρέα φίλων και σπορακίων. MHN TO ΧΑΣΕΤΕ! HISTORY IN THE MAKING!!!!! (πληροφορίες στο www.cavestudioz.com)



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi