Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
06-05-05

Amniotic Love

Συντρίμμια σκέψεων, βομβαρδισμένες ψυχές, αδικοχαμένα συναισθήματα. Χρειαζόμαστε την ένταση των στιγμών, το συστατικό που κάνει τη ζωή να μη θάβεται κάτω από την φθορά του χρόνου, να αχνολαμπυρίζει έστω και σαν φωσφορίζουσα φτηνή ανάμνηση. Το ακόλουθο graphic novel δεν βουλιαζει σε νοσταλγικούς στρόβιλους μελαγχολίας. Είναι δυνατό σαν τη ζωή.

LONDON'S DARK

Writer: James Robinson

Artist: Paul Johnson

Letterer: Trevs Phoenix

Escape/Titan Books





Το LONDON'S DARK εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1989 από την βρετανική εκδοτική Escape σε συνεργασία με την Titan Books. Έτσι δόθηκε το βήμα στον James Robinson και τον Paul Johnson να εκδόσουν τη πρώτη τους δουλειά ως ένα, τροπον τινά, follow-up στην επιτυχία του VIOLENT CASES των McKean και Gaiman. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικά ξεχωριστό.

James Robinson (STARMAN, GOLDEN AGE) και Paul Johnson μας δίνουν μια ελεγειακή ιστορία για στιγμές που χάθηκαν. Χωρίς να κυλιούνται σε βούρκους κενής νοσταλγίας καταφέρνουν να μας παρασύρουν σε μια αλληλουχία έντονων στιγμών. Στο Λονδίνο του 1940 όπου εκτυλίσσεται το LONDON'S DARK, τα φώτα παραμένουν κλειστά το βράδυ, ως μέτρο προστασίας για τους βομβαρδισμούς. Στο σκοτάδι το μίσος, η βία και η εκμετάλλευση βρίσκουν καταφύγιο. Ο σαδιστικά βίαιος φόνος ενός ανθρώπου θα στοιχειώσει τις στιγμές ενός μέντιουμ, της Sophie. Αυτό δεν την εμποδίζει να ερωτευτεί τον Jack και έστω κι αν οι συνθήκες τους οδηγούν τελικά σε ένα παροξυσμό βίας, τα συναισθηματά τους θα ανασυρθούν ανέπαφα από τα συντρίμμια.

Ιστορία μυστηρίου με αρμόζουσες δόσεις υπερφυσικού στοιχείου, το LONDON'S DARK ξεχωρίζει για τον τρόπο που σμιλευει μια υπέροχη ρομαντική ιστορία από ένα γρανιτένια ρεαλιστικό υπόβαθρο. Ο Robinson μας δίνει υπέροχους χαρακτήρες και συγκινητικά απλούς διαλόγους. Για ακόμη μία φορά, η απλότητα δείχνει μαγευτικά ανάλαφρη, χάρη στις σελίδες που γεμίζει το υπέροχο ασπρόμαυρο μωσαικό του Johnson. Το Λονδίνο αποκαλύπτει τη νεφελώδη παρουσία του ανάμεσα σε σκιές που τρεμοπαίζουν και τον εκκωφαντικό θόρυβο των βομβαρδισμών. Για αυτό το λόγο είναι υπέροχο να ξεχωρίζει ανάμεσα στο χάος της σκοτεινής πραγματικότητας μια μια ιστορία ξεκάθαρη, απλή.

Ναι, το κεντρικό της σημείο είναι η αγάπη. Χωρίς τραγικές περιπλοκές. Όπως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα.

 

FILMTERRA OBSCURA

Hope And Glory
The Life And Death Of Colonel Blimp
Lifeboat

MUSICA

Paradise Lost: Draconian Times
My Dying Bride: The Light At The End Of The World
Electric Wizard: Come My Fanatics



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi