Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
22-04-05

Red Room Reveries

Πριν από κάποια χρόνια αντιμετώπιζα τα έργα της Charlotte Bronte στη καλύτερη περίπτωση με θυμηδία και στη χειρότερη με αίσθηση οδύνης. Το αριστούργημα του David Hine συνετέλεσε στην εξιλέωση της JANE EYRE με ανατριχιαστικό τρόπο.

STRANGE EMBRACE

Story & Art: David Hine

Lettering: Ellie Deville

Active Images




Δεν γνωρίζω τη δουλειά που έχει κάνει ο David Hine ως συγγραφέας του DISTRICT X. Είμαι πάντως σίγουρος πως το STRANGE EMBRACE, με όλο το μεγαλείο που μπορεί να διαθέτει ένα τέτοιο αρρωστημένο αριστούργημα, δεν θα πλησίαζε τα γραφεία της Marvel. Mε τη γοητεία αλλά και την ανησυχητικά επώδυνη αίσθηση οικειότητας ενός παιδικού εφιάλτη, το συγκεκριμένο graphic novel σοκάρει και αιχμαλωτίζει τους αναγνώστες χωρίς ενδεχόμενο γυρισμού.

Με επιρροές από το μυθιστόρημα JANE EYRE της Charlotte Bronte, το STRANGE EMBRACE, είναι βυθισμένο σε έντονα γοτθικές, ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Ο κεντρικός χαρακτήρας, ένα παιδί με το όνομα Sukumar, διαθέτει την αθωότητα του χαρακτήρα της Jane Eyre και μπλέκει άθελα του σε ένα ντελιριακό, ονειρικό ξέσπασμα. Ο Alex τον σαγηνεύει και τον παρασύρει σε μια εξομολόγηση που θα τον οδηγήσει στη λήθη και στον πόνο. Θαμμένοι σε αποτρόπαια βέλα του παρελθόντος, όλοι οι επισκέπτες του Alex έχουν μια ιστορία να πουν. Ο θάνατος είναι λύτρωση σε έναν ανελέητο στρόβιλο ανικανοποίητης σεξουαλικότητας, καταπιεσμένων επιθυμιών και βιασμένων ονείρων. Ο αβοήθητος Sukumar, o Anthony Corbeau και οι γονείς του μπλέκονται σε μια θύελλα γεγονότων και αποκαλύψεων που γνήσια σοκάρουν.

Το σενάριο του Hine διεκδικεί ανεπιτήδευτα λογοτεχνικές δάφνες που άλλα graphic novels πασχίζουν να αποκτήσουν. Με λυρικά σκοτεινό τρόπο περιγράφει απελπισμένους χαρακτήρες και τη μιαρή φύση της δυστυχίας τους. Το γεγονός ότι οι βασικοί του ήρωες θυμίζουν και αναδεικνύουν την απόγνωση των χαρακτήρων της Charlotte Bronte, με μια υποβόσκουσα ρυπαρή λαβκραφτική ατμόσφαιρα, είναι μόνο ένας από τους λόγους που καθιστούν το STRANGE EMBRACE μοναδικό. Το σκίτσο του Hine είναι τόσο υποδόρια τρομαχτικό που οι ελάχιστες βίαιες σκηνές καίνε ακόμα περισσότερο τον αμφιβληστροειδή σου. Πραγματικά ορισμένα πάνελ είναι επώδυνα σοκαριστικά. Νιώθεις πως αυτή η αγκαλιά θα σε συνθλίψει για να σε κρατήσει μαζί της για πάντα. Με δαιμονική ακρίβεια το επιτυγχάνει. Δεν θέλω να σκέφτομαι πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο David Hine με την επόμενη δουλειά του... η βρετανική σκηνή πάντως ήδη επωφελήθηκε από αυτό το μακάβρια αριστουργηματικό πόνημα του.

FILMTERRA OBSCURA

Jude
The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover
The Wicker Man

MUSICA

Isis: Panopticon
Neurosis: Through Silver In Blood
Fantomas: Delirium Cordia



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi