Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
04-03-05

Dopes To Infinity

Η πραγματικότητα ανατινάζεται. Αλλεπάλληλα ρήγματα στο χωροχρονικό συνεχές βομβαρδίζουν την αντίληψη σου. Ήρθε το Τέλος; Όχι. Αυτή είναι μόνο η αρχή... Προσδεθείτε! Σαν βόμβα νετρονίου ανασταίνει τις εγκεφαλικές σας συνάψεις το...

BRYAN TALBOT'S
BRAINSTORM

Writer & Artist: Bryan Talbot

Alchemy Books

Από το Portobello Road, ανάμεσα σε φρικιά, χίπηδες και καμένες φάτσες, ήρθε για να αλλάξει το κόσμο όπως τον ξέρουμε, το BRAINSTORM COMIX του Bryan Talbot. Mε οπαδούς συγκροτήματα όπως οι Hawkwind (των οποίων το απίστευτο space έπος, BRAINSTORM έδωσε και το όνομα του στο comic) και συγγραφείς- τοτέμ για την κουλτούρα της εποχής όπως ο Michael Moorcock, το BRAINSTORM COMIX συνέτριψε τόνους εγκεφαλικού ιστού στο διάβα του.

Έντονα επηρεασμένος από τον Lewis Carroll, ο Talbot μας παρασύρει σε ένα ταξίδι αναζήτησης της Απόλυτης Πραγματικότητας, μέσα από τον καθρέφτη των παραισθήσεων που αποκαλούμε καθημερινότητα. Εντυπωσιασμένος τόσο από τον Robert Crumb, όσο κι από τους Bilal και Moebius, ο Talbot πλάθει ιστορίες σε ένα μεθυστικά θελκτικό χαρμάνι. Ο Chester Hackenbush, εμβληματικός χαρακτήρας για το βρετανικό underground (πέρασε ως tribute στις σελίδες του SWAMP THING ως Chester Williams από τον Moore) περνά τις Πύλες της Αντίληψης για να βυθιστεί στο απόλυτο trip, οπού εχθρός είναι μονάχα το υποσυνείδητο του. Σύντροφοί του, η φαντασία του, ένα παπαγολόμορφο κουτάκι Pez, ένας Zen τσοπεράς που ακούει στο όνομα Butterfly Kid και μια knight of hallucination με το όνομα Amanita. Θρησκεία, φιλοσοφία, διανόηση, καλυμμένα με ένα τεράστιο ζαχαρένιο παραπέτασμα LSD είναι ο συνδυασμός στοιχείων που καθιστούν αυτό το comic ένα αριστούργημα.

Εκτός από τον Chester, από τις σελίδες του BRAINSTORM ξεπήδησε και ο Luther Arkwright στην ιστορία The Papist Affair. Mε τη σειρά του, το ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT θα επηρεάσει το "brit pack" των βρετανών συγγραφέων (συμπεριλαμβάνοντας τους Alan Moore, Grant Morrison, Neil Gaiman καθώς και αργότερα τον Warren Ellis), τόσο με την ευρύνοια και τη ριζοσπαστικότητα του σεναρίου, όσο και με το εντυπωσιακότατο (Corbenοειδές αρχικά) σκίτσο του Talbot.

Η επιρροή που άσκησε στη βρετανική σκηνή το BRAINSTORM COMIX μέσα σε 3 χρόνια παρουσίας (1975-78) και 6 τεύχη δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί: είναι κολοσσιαία και δεδομένη. Εδαφιαία υπόκλιση λοιπόν σε έναν άνθρωπο που ουσιαστικά έδωσε πνοή στη σκηνή των βρετανικών underground comics όσο ο Hendrix στην κιθάρα και με το κουτί της Πανδώρας που άνοιξε με το BRAINSTORM COMIX, συνεχίζει ακόμα να μας συνθλίβει το μυαλό.

Long Live Bryan Talbot!!!!!

MUSICA

Hawkwind: Space Ritual
Jimi Hendrix Experience: Electric Ladyland
Monster Magnet: Dopes To Infinity

FILMTERRA OBSCURA

Willy Wonka & The Chocolate Factory
Barbarella
Zardoz



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi