Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
04-08-06

Devo Skincraft

SKIN GRAFT: THE ADVENTURES OF A TATTOOED MAN

Writer: Jerry Prosser

Artist: Warren Pleece

Letterer: Gaspar Saladino

Cover Photographer: Gavin Wilson

Logo & Cover Designer: Richard Bruning

Tattoo Work & Model: Jonathan Shaw

Editor: Karen Berger

 

Χωρίς αμφιβολία, τα περισσότερα credits που έχουν περάσει από τη στήλη. Για αυτό το λόγο και ο πρόλογος ήταν περιττός (νομίζω). Αυτό το mini series, πάντως, έχει να πολλά πράγματα, πέρα από το μεγάλο ensemble cast.

Το όνομα του Jerry Prosser, πιθανότατα, φέρνει στο μυαλό πολλών το σενάριο του στο ALIENS: HIVE και τη συνεργασία του με τον Kelley Jones. Η εντελώς σάπια γραφή του ήταν πάντως αυτή που τον έκανε summer star της παρούσας στήλης το προηγούμενο καλοκαίρι για το hit EXQUISITE CORPSE.

Στο SKIN GRAFT συνεργάζεται με τον Warren Pleece (2000A.D., ΚINETIC, DEADENDERS, HELLBLAZER). Το αποτέλεσμα παραμένει ενδοσκοπικά σκοτεινό, όπως και στην περίπτωση του EXQUISITE CORPSE. Τα χρώματα του Pleece, στην αρχή, ίσως να χτυπάνε στο μάτι, αλλά είναι καταλλήλως φωτεινά ώστε να τονίζουν την καταχνιά του κεντρικού θέματος.

"Skin Graft" θα μπορούσε να σημαίνει σάρκινο μόσχευμα, στη συγκεκριμένη περίπτωση. O John Oakes είναι ένας μικροεγκληματίας, ο οποίος στην φυλακή γνωρίζει τον Tattooed Man (Abel Tarrant) και γίνεται προστατευόμενός του. Χωρίς να γνωρίζω το background του εν λόγω χαρακτήρα στο DC Universe, η χρήση του από τον Prosser γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σε παρασύρει ιδιαίτερα σε χείμαρρο κολάν και κάπας. Ο Tarrant βρίσκει την έμπνευση στο σώμα του Oakes (ο οποίος έχει μόνο ένα τατουάζ, μια νεκροκεφαλή με τον υπότιτλο "Born To Lose", το οποίο, ουσιαστικά, αποτελεί και οικογενειακή παράδοση) και χρησιμοποιεί το δέρμα του Oakes ως καμβά για το μεγαλύτερο έργο του. Ο Tarrant δίνει μυστικιστικές προεκτάσεις στη δερματοστιξία και η μέθεξη σάρκας και μελανιού είναι σχεδόν απόλυτη. O Prosser δίνει ιδιαιτέρως έντονα σεξουαλικά υποχρώματα στη διαδικασία (με πιο ήπιο τρόπο απ' ότι στο EXQUISITE CORPSE) ενώ ο Pleece δίνει τον καλύτερό του εαυτό όταν απεικονίζει τα διάφορα στάδια.

Όπως ο Tarrant, έτσι και ο Oakes, αποκτά δυνάμεις με τα συγκεκριμένα τατουάζ. Πιο συγκεκριμένα, αποκτά ένα είδος ενεργειακού πεδίου που απορροφά αυτούς που τον απειλούν σαν μαύρη τρύπα (από την οποία δεν βγάζει το ψωμί του). Το πρόβλημα είναι πως ο Oakes δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως τις δυνάμεις του και πως οι εχθροί που απορροφά εμφανίζονται σαν τατουάζ στο δέρμα του. Πλην αυτού, ουσιαστικά, γίνονται ερινύες που κατοικοεδρεύουν μόνιμα στο μυαλό του.

Μετά από 5 χρόνια, ο Oakes βγαίνει από τη φυλακή και μετατρέπεται σε αστέρα tattoo artist, που μεταφέρει την ψυχική σύνδεση που έχει αποκτήσει με τη δερματοστιξία, στους πελάτες του. Κάποια στιγμή, πελάτισσές του αρχίζουν να δολοφονούνται με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο: κάποιος αφαιρεί τα tattoos του Oakes από το σώμα τους σα να κατεβάζει αφίσα συναυλίας από το δρόμο.

Οι αναζητήσεις του Oakes τον φέρνουν στην Ιαπωνία, όπου γίνεται μαθητής ενός master της τέχνης, ο οποίος αναγνωρίζει τις μυστικιστικές της προεκτάσεις. Ο γιος του έχει ακολουθήσει το σκοτεινό μονοπάτι της τέχνης και αποδεικνύεται πως αυτός συλλέγει τους σάρκινους καμβάδες του Oakes.

Ο άξονας της ιστορίας περιστρέφεται, πάντως, γύρω από την ερωτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Oakes και της εγγονής του ευεργέτη του. Η σχέση τους βαθαίνει και εξελίσσεται μέσω των τατουάζ που κάνει στο σώμα της. Όταν τελικά αντιμετωπίζει τον πατέρα της, η κοπέλα σκοτώνεται στη μάχη (όπου εμπλέκεται και ο Tattooed Man), ενώ ο παππούς της απορροφάται κατά λάθος από το δέρμα του Oakes.

Το μπόλιασμα σάρκας σε ψυχή ολοκληρώνεται στο τέλος. Ο Oakes έχει αφιερώσει τις μέρες του στο να δώσει στο δέρμα του, τη μορφή που έχει η ψυχή του. Ο κύκλος κλείνει και το μόσχευμα βρίσκει το δρόμο του μέσα από στοιβάδες δέρματος. Is that de-evolution?

 

MUSICA
Devo: Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!
Murder City Devils: In Name and Blood
Enslaved: Ruun

 



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi