Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
13-05-05

Revolution Supernova

Όταν νιώθεις την αδρεναλίνη να κυριεύει τις αισθήσεις σου και τις εγκεφαλικές σου συνάψεις να δοκιμάζουν την αντοχή των κρανιακών τοιχωμάτων, δεν υπάρχει διαφυγή. Θα ανατιναχτείς σε ψηφίδες ενέργειας, άσκοπα γεμίζοντας το περιβάλλοντα χώρο ή... θα εστιάσεις.

HEART OF EMPIRE

Writer/Artist: Bryan Talbot

Colorist: Angus McKie

Letterer: Ellie DeVille

Dark Horse Comics





Συνεχίζοντας την πλοκή του ADVENTURES OF LUTHER ARKWRIGHT, το HEART OF EMPIRE είναι μεγαλοπρεπέστατα επικό και υπερβολικά αυτάρκες για να χαρακτηριστεί ως απλά ένα sequel. Ο Bryan Talbot επιστρέφει το 1999 με ένα graphic novel που κυκλοφόρησε σε 9 δόσεις. Με τη συνοδεία του Angus McKie στο χρώμα, η ιστορία της ανθρώπινης εξέλιξης και της αναζήτησης της απόλυτης αντίληψης γνωρίζει νέα ύψη.

Χωρίς περαιτέρω χαρακτηρισμούς, περισσότερο αρμόζοντες σε διαφημιστικό φυλλάδιο, απλά να ειπωθεί οτι ο Τalbot επιστρέφει με τρόπο που ξεφτιλίζει όλους όσους δυνητικά δεν πίστεψαν σε αυτόν. Ο εφιαλτης του, όχι μόνο πήρε χρώμα αλλά και την ξερή μυρωδιά του γλυκόπικρου χιούμορ. Χωρίς παρελθοντολαγνεία στο μυαλό του, ανασταίνει το μύθο του Arkwright και μας δίνει άλλη μια ματιά στο παρόν και στο μέλλον μιας ετεροχρονισμένης Βρετανίας. Ο ίδιος ο Luthher εμφανίζεται πολύ αργά και στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκονται τα παιδιά του. Η αίσθηση οικειότητας με χαρακτήρες απο το ADVENTURES δεν σοδομίζεται με φτηνές μανιέρες. Οι χαρακτήρες όπως ο Hiram και η Rose επιστρέφουν αλλά πουθενά δεν υπάρχει ίχνος καψίματος φούρνου μικροκυμάτων. Τους βλέπουμε μέσα από τα μάτια του δημιουργού τους ως πλήρως ανεπτυγμένους χαρακτήρες και όχι ως σκιές της παλιάς τους σημασίας.

Η επανάσταση είχε τελειώσει και φαινομενικά ακόμα και ο κύκλος της εξέλιξης είχε ολοκληρωθεί. Δεν περιμένεις όμως να δείς τον Luther με βουδιστική κελεμπία για να καταλάβεις πως υπάρχει περισσότερο βάθος στις ονειροπολήσεις του Talbot στο χάος της ύπαρξης (μπορείς πάντως να εκτιμήσεις τη βάναυσα αυτοσαρκαστική του διάθεση).

Θεωρίες συνομωσίας, faux βικτωριανές διαφημίσεις που κυκλοφόρησαν δύο μολις μήνες μετά το πρώτο τεύχος του LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN (συγχρονικότητα θα πει κάποιος αν και υπήρχαν για πολλά χρόνια στα σκαριά προτού καταφέρει να εκδοθεί το HEART OF EMPIRE) και ξεκαρδιστικές εκδοχές σημείων αναφοράς για τη σύγχρονη βρετανική πραγματικότητα κλιμακώνονται σε μια κοσμογονικά έντονη έκρηξη. Εverything dies στο τέλος και νομοτελειακά όλα αρχίζουν ξανά. Μια μελαγχολία που παραπέμπει στο THE ADVENTURES OF BARON MUNCHAUSEN, σε κάνει να αιωρείσαι άσκοπα νιώθοντας πως είδες τη Μεγάλη Αλήθεια και μετά αποφάσισες να πας μια βόλτα στα δισκάδικα.

Ο Talbot αριστουργηματικά καταλήγει στο συμπέρασμα πως το τελος είναι η αρχή. Αψεγάδιαστα σε ρίχνει στη κουνελότρυπα και σε τραβάει πάλι πίσω. Έχει σωθεί ο ίδιος και το status του παραμένει ακλόνητο και απλησίαστο. Όμως εμείς δε μπορούμε να ξεφύγουμε και συνεχίζουμε να διαγράφουμε αυνανιστικά ομόκεντρους κύκλους. Η βελόνα χαράσσει το βινύλιο και το τρώει με τρόπο ψυχοφθόρο. Η καρδιά της αυτοκρατορίας εμβολίστηκε και οι πύλες της Αντίληψης έχασκαν ανοιχτές για ακόμα μια φορά χάρη στον Bryan Talbot. Eίναι δικό μας πρόβλημα το αν δε ρίξαμε μιά κλεφτή ματιά. Γι’ αυτό στο μυαλό μας θα βρωμάει πάντα το πτώμα κι ο δολοφόνος δε θα υπάρχει πουθενά.

 

FILMTERRA OBSCURA
Adventures Of Baron Munchausen
Time Bandits
The Charge Of The Light Brigade

MUSICA
Can: Tago Mago
High On Fire/ Ruins: Split 7"
Kid Koala: Carpal Tunnel Syndrome



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi