Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
14-10-06

A Guide To Vices

AN ALPHABETICAL BALLAD OF CARNALITY

Written & Illustrated by: David Sandlin

Edited by: Monte Beauchamp

 

Fantagraphics Books


O Monte Beauchamp, επί σειρά ετών εκδότης του Blab!, έχει επανειλημμένως δώσει πειστήρια των κριτηρίων και της αισθητικής του, είτε μέσα από άρθρα-δοκίμια, είτε πολύ πιο άμεσα μέσω της δουλειάς του για την προαναφερθείσα (uber σημαντική) underground ανθολογία. Μέσω αυτής της έκδοσης (που έχει ως tag τον όρο Α Blab! Picto-Novelette), το λάβαρο της παρακμής (κατά underground ευαγγέλιο), κυματίζει ψηλά.

O David Sandlin μέσω της δουλειάς του στο παρελθόν (σε διάφορες ανεξάρτητες εκδόσεις) συνδυάζει την αποδοκιμασία του για το έργο της Εκκλησίας με τις δικές του εμμονές και την αγάπη του για την country μουσική. Ο ίδιος χαρακτηρίζει το έργο του, SINLAND, ως: "Dante's Divine Comedy meets Hank Williams". H δουλειά του σε αυτή την αυτοτιτλοφορούμενη μπαλάντα είναι ένας παιάνας για τις ηδονές της σάρκας. Η μελωδία της τελειώνει με την δυσάρεστη νότα της αντικατάστασης του πάθους με τον θρησκευτικό φανατισμό.

Κάθε γράμμα του αλφαβήτου αποτελεί την έναρξη μιας στροφής του τραγουδιού. Μέσα στις 26 σελίδες του, περνάει μπροστά από τα μάτια μας όλος ο καμβάς του υποσυνειδήτου του Sandlin με παρανοϊκά μιαρές και γλοιώδεις πινελιές. Παράλληλα το έργο του διατηρεί την ποτισμένη στο αλκοόλ σεξουαλικότητα της βραχνάδας ενός Tom Waits καθώς περνάμε από τα στάδια του χρονικού μιας παράφορα παθιασμένης σχέσης.

Φτάνοντας στο ζενίθ της ηδονής βλέπουμε χρώματα και φιγούρες που δεν διαφέρουν πολύ από την κόλαση που περιγράφει αργότερα ο Sandlin. Από τα δίστιχά του φαίνεται να έχει εκλείψει η συμβατική έννοια των λέξέων καλό και κακό. Βυθισμένος στα εφιαλτικά μονοπάτια της χώρας του Do-as-you-please, ο Sandlin εξερευνά την ηδονή με την άνεση ενός ροκαμπιλά μαρκήσιου Ντε Σαντ.

Από τον σαδομαζοχισμό μέχρι την αιμομιξία και από τον πόνο στην ανελέητη βία, η σεξουαλική φύση των τεκταινόμενων σε αυτή τη μπαλάντα δεν γνωρίζει όρια. Με το βλέμμα ενός μεθυσμένου παρατηρητή, άλλες πράξεις περιγράφονται με θλίψη και έμμεση αποδοκιμασία και άλλες με ευφορία. Ετούτος ο outlaw φτάνει τα όρια του όταν κάποιες από τις πράξεις που είναι οριακά καταδικαστέες, αντικαθιστώνται τελικά από τον μονομανή θρησκευτικό φανατισμό. Με ένα απίστευτο κλείσιμο που παρουσιάζει τον κεντρικό ήρωα να κραδαίνει στο ένα χέρι ένα όπλο και στο άλλο την αγία γραφή ο Sandlin μας αποχαιρετά με αυτά τα λόγια:

Μy religion now takes the place of your once warm body and still beautiful face...

Musica:

Θρησκεία, ενοχικά συμπλέγματα και true grit όπως και στη παραπάνω μπαλάντα συναντούμε στο έργο της αγίας τριάδας των Woody Guthry, Hank Williams και Johny Cash. Bαπτιστείτε άφοβα στην κολυμβήθρα του δόγματός τους.



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi