Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
26-01-07

Kaleidoscopic Burritos

Πίσω από την αριστουργηματική teen horror αλληγορία του BLACK HOLE, κρύβεται μια μακάβρια και γοητευτική αίσθηση του χιούμορ. Για όσους δεν την διακρίνουν, μέσα σε μια μαύρη τρύπα, υπάρχει πάντα η άκρη ενός burrito.

HARD-BOILED DEFECTIVE STORIES

Writer/Artist: Charles Burns

Edited & Designed by Art Spiegelman & Francoise Mouly

Penguin Books

Για την ακρίβεια, το HARD BOILED DEFECTIVE STORIES εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1988 από την Pantheon Books σε Η.Π.Α και Καναδά. Η παρούσα έκδοση του 1990 αποτελεί reprint της Penguin Books για την Μεγάλη Βρετανία (Η έκδοση με τον τίτλο EL BORBAH, που κυκλοφόρησε αρχικά σε hardcover και προσφάτως σε softcover, από την Fantagraphics Books, αποτελεί επίσης reprint της αρχικής συλλογής από την Pantheon Books). Όλες οι συλλογές φέρουν τη σφραγίδα της ανθολογίας RAW (και συνεπώς και το editing των Spiegelman και Mouly).

O El Borbah είναι ένας luchador (παλαιστής της Lucha Libre) που δουλεύει ως ντετέκτιβ. Στα πλαίσια της δουλειάς του, δεν έχει εγκαταλείψει την ενδυμασία της παλαιότερής του ζωής. Η μάσκα μένει με ευσυνειδησία στο πρόσωπό του, είτε δέρνει κάποιον, είτε τρώει στοίβες μπουρίτος, είτε προσπαθεί να εξιχνιάσει κάποιο μυστήριο. Μέσω των περιπετειών του, ο Charles Burns ξεδίνει, συνδυάζοντας το noir με την καρτούν αισθητική. Με κάθε ειλικρίνεια, ο El Borbah φαντάζει σαν υβρίδιο του Strong Bad και του Bender. 'Αξεστος, μέγιστος κάφρος, εξιχνιάζει φουτουριστικής υφής μυστήρια με ελάχιστη προσπάθεια και πάντα με έντονη περιφρόνηση για τους πελάτες του. Το χιούμορ του Burns, που δύσκολα διαφαίνεται σε άλλες του δουλειές, εδώ ξεχωρίζει σαν τρίχα που βουλώνει το νεροχύτη. Σκηνές από τις πέντε ιστορίες της συλλογής, ελαττωματικές και συναρπαστικές (στο μεγάλο, trademark format της ανθολογίας RAW), σε κοιτάνε κατάφατσα...


Robot Love

Με εναρκτήρια σεκάνς σε ένα robot love πάρτι, όπου ένας εκ των θαμώνων έχει μια τεράστια κατσαρίδα δεμένη με γάζες στο στήθος του και στο βάθος, ρομπότ χορεύουν -μανιωδώς- κάτι που θυμίζει τσάρλεστον, το "Robot Love" ξεκινάει με πάταγο. Γονείς ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν το βλαστάρι τους που έχει μπλέξει σε κύκλωμα ρομποτολαγνείας. Ο Borbah κυνικά μπουκάρει σε μια συγκέντρωση ρομποτόφιλων και εντοπίζει το νεαρό, ο οποίος έχει ενδώσει στη μόδα αντικατάστασης των μελών του σώματος του με αντίστοιχα ρομποτικά. Σπάζοντας μεταλλικές κλειδώσεις και σκορπίζοντας μπουλόνια, σέρνει τον cyber άσωτο πίσω στους γονείς του, οι οποίοι ενθουσιασμένοι του αποκαλύπτουν πως αυτοί έχουν αρχίζει να αντικαθιστούν τα μέλη τους εδώ και χρόνια. Επιθεωρώντας τα νέα του χέρια, σχεδιάζουν την επόμενη μεταμόσχευση, ενώ ο Borbah τους αποχαιρετά με την ατάκα: "I'll expect a check in the mail; my usual fee, plus a huge bonus... or i'll be back with a can opener."


Dead Meat

Υπάλληλος στο εργοστάσιο παρασκευής Bovine Burgers εξαφανίζεται. Ο Borbah αναλαμβάνει να την εντοπίσει για λογαριασμό του άντρα της. Μετά από... σουγκλακική μπούκα στο εργοστάσιο, ανακαλύπτει πως η γυναίκα ήταν μέρος μιας ομάδας υπαλλήλων-πειραματόζωων που υφίστανται brainwashing τεχνικές και πειράματα με χημικά που προκαλούν εξάρτηση στους καταναλωτές για να δοκιμάζουν τα νέα προϊόντα. Η εγκεφαλική τήξη που επήλθε την ώθησε στην αυτοκτονία. Αιμορραγώντας (αλλά αδιαφορώντας για το γεγονός), ο Borbah ανακοινώνει το εύρημα του στο σύζυγο, μόνο για να εισπράξει την απάντηση πως η ιστορία πρέπει να μη διαρρεύσει, γιατί μόλις έχει ολοκληρωθεί μια μεγάλη επένδυση εκ μέρους του στην Bovine Burgers. Aτάραχος ο σύζυγος, δηλώνει πως, έτσι κι αλλιώς, τα γουστάρει αυτά τα μπιφτέκια. Σοκαρισμένος, αλλά σταθερά κυνικός, ο Borbah προτιμά να κλείσει την βραδιά πηγαίνοντας να φάει τσίλι... επικίνδυνα κοντά σε ένα Bovine Burgers.


Love In Vein

Ξεφυλλίζοντας τσόντα με επικό εξώφυλλο (Bongo Butt και βινυλιωμένο πισινό τοποθετημένο αναλόγως), ο Borbah αναλαμβάνει μια υπόθεση εξαφάνισης ανηλίκων. Στην τράπεζα σπέρματος όπου οδηγείται η αναζήτηση του, βρίσκει τον ένοχο υπάλληλο, που προσπαθεί να δημιουργήσει στρατιά με το σπόρο του (αντικαθιστώντας όλα τα δείγματα με δικό του απόθεμα). Το cult που δημιουργείται βάζει ένα σχέδιο σε λειτουργία που αφήνει τον Borbah αποσβολωμένο. "I WASN'T PAID ENOUGH TO PUT UP WITH THIS KIND OF CRAP!"


Με χαρακτήρες και εμμονές που θα βγουν στην επιφάνεια και σε άλλες δουλειές του (δυσμορφία, ασθένειες, σεξ, εξάρτηση), το HARD BOILED DEFECTIVE STORIES εμπεριέχει, κυριολεκτικά, το σπόρο του Burns για τους εφιάλτες που έπονται. Εδώ χάνονται μέσα στα burritos, τη μπίρα και τα πορνοπεριοδικά, με τρόπο που συνθέτει ένα απολαυστικό, darkly fun comic, που μπορεί σας κάνει να τσιτάρετε τη μουσική και να... Rock the Borbah!

 

ΜUSICA

Χμm... τί είδους μουσική θα πείτε. Λοιπόν, η μία προτεινόμενη εναλλακτική είναι οι Tito and Tarantula, γνωστοί και από την residency τους στο Titty Twister! To album τους, ΗUNGRY SALLY & OTHER KILLER LULLABIES, δεν περιέχει τα hits από το soundtrack του FROM DUSK TILL DAWN, αλλά επιδεικνύει πιο εύγλωττα το ταλέντο του Tito Larivva (ο frontman της μπάντας, του οποίου η πορεία χρήζει προσοχής, από τους θρυλικούς Plugz μέχρι το soundtrack του REPO MAN).

Η δεύτερη εναλλακτική για πιώματα τεκίλας με τον Borbah, είναι οι Brujeria, μέχρι πρότινος στιγματισμένοι από την παρουσία του Cazares (Fear Factory) είναι μια ισπανόφωνη, uber-death metal μπάντα, με punk-o-grind ταχύτητες και τρελό χαβαλέ.

 



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi