Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Βασίλη Σάκκου
01-07-05

Rude Awakening

Τα πράγματα όντως έχουν αλλάξει. Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Μάλλον αυτό είχαμε στο μυαλό μας από τότε που ήμασταν παιδιά. Φόβος, παράνοια, σκοτάδι, ντελιριακή ευτυχία είναι μόνο ψήγματα της υπερβατικής εικόνας που ζήσαμε το περασμένο Σάββατο. Απλή αφορμή για στήλη το παρακάτω τεύχος.

SKULL # 4: Special Issue: Lovecraft

Artists: Various

Writers: Various

Edited by: Gary Arlington

Last Gasp

Ο μύθος του ίδιου του H.P. Lovecraft στοιχειώνει το μυαλό όσο και οι ιστορίες του. Πώς μια έννοια ή ενα πρόσωπο γιγαντώνεται στο συλλογικό ασυνείδητο ώστε να αποκτά μυθικές διαστάσεις είναι πολλές φορές ανεξήγητο. Μια παρέα φρικαρισμενων underground artists από το 1972 αποτίουν φόρο τιμής στο έργο του Lovecraft αφιερώνοντας του ένα τεύχος της horror σειράς SKULL της Last Gasp.

H Last Gasp, μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες του αμερικάνικου underground, ξεκίνησε από το γκαράζ του Ron Turner και εξεφραζε τόσο το δικό του δημιουργικό όραμα όσο και του Gary Arlington που ήταν υπεύθυνος για την ονομασία των περισσοτέρων εκ των σειρών της. Καλλιτέχνες σαν τον Robert Crumb, τον Gilbert Shelton και φυσικά τον Justin Green (από την Last Gasp εκδόθηκε το αριστούργημα BINKY BROWN MEETS THE WHOLY VIRGIN MARY) εβγαλαν τις δουλειές τους απο τη Last Gasp και οριοθέτησαν το underground. H κάβλα που διεκρινε τις τριπαρισμένες προσπάθειες της εταιρείας πέρασε και στην ανθολογία τρόμου SKULL.

Στο συγκεκριμένο τεύχος οι Simon Deitch, Dan Sheridan και J. Jaxon μεταξύ άλλων τιμούν με τη δουλειά τους τόσο τον Lovecraft όσο και τον Αugust Derleth. Zoφερή ατμόσφαιρα και αγνό, ανόθευτο σαπιλίκι γεμίζουν τις σελίδες και βουτάνε τον αμφιβληστροειδή σε ελώδη βάθη. Stoner horror στα καλύτερα του, σε ίστορίες που, είτε είναι μεταφορές ιστοριών του Lovecraft, είτε αναδίδουν την ανάλογη μιασματική μυρωδιά. Καείτε και απολάυστε το.

Τhis Was The Final Warning...

 

FILMTERRA OBSCURA
In The Mouth Of Madness
White Zombie
Black Sabbath

MUSICA
Black Sabbath: Paranoid
Soilent Green: Golgotha
Goatwhore: The Eclipse Of Ages Into Black

 

Αυτό δεν ήταν τόσο σάπιο ούτε αντάξιο των προσδοκιών οποιουδήποτε. Θέλω να περιγράψω πως νιώθω μετά τους Black Sabbath, αλλά δεν μπορώ. Έχω ξυπνήσει απότομα. Κάτι μου λέει πως από δω και μπρός όσοι ήμασταν εκεί θα μπούμε σε tribute mode. Για πάντα.



pictopia breeds... archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi