Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
04-08-05

Jikan Jikan Tsumaranai

"Πότε-πότε βαριέμαι": δεν είναι μια ιδιαίτερα καλή δήλωση από κάποιον που είναι σε διακοπές, αλλά είναι επίσης αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Δεν το καταλαβαίνω... Πώς είναι δυνατόν μια παρέα παιδιών και εφήβων που βρίσκονται σε διακοπές, να συμπεριφέρονται σαν υπερήλικες; Έρχομαι στη Χίο, στο ίδιο χωριό της Νοτίου Ακτής τα τελευταία 20 χρόνια και γνωρίζω πολλούς από τους προαναφερθέντες ανθρώπους από τότε που μπουσουλούσαν (ή μπουσουλούσαμε μαζί). Κάθε καλοκαίρι ήταν μια τεράστια γιορτή από την ώρα που βρισκόμασταν, μέχρι τότε που χώριζαν οι δρόμοι μας για να ξανασυναντηθούμε τον επόμενο χρόνο. Υπήρχαν πολλές χαρές, κάποιες λύπες, κάποιοι τσακωμοί όπως συνηθίζεται μεταξύ φίλων, ζευγαριών, "εχθρών" όπως τότε τους αντιλαμβανόμασταν και πολλές εναλλαγές αυτών που ενέπιπταν σε κάθε κατηγορία. Πάντα όμως περνούσαμε καλά. Ωστόσο τα τελευταία 2-3 χρόνια, λες και ξαφνικά έχασαν τη διάθεση, όχι για κάτι νέο, όχι για κάτι συγκλονιστικό, αλλά για να διασκεδάζουν. Καρφωμένοι σε σπίτια, σε καρέκλες καφετέριας, μα πάνω από όλα σε μια μιζέρια και μια απίστευτη βαρεμάρα, αρχικά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι βλέποντάς τους να κάνουν σαν τρόφιμοι ορνιθοτροφείου και μετά απλώς (όπως λέει και ένας φίλος μου) έρχεται το "de-watering", γνωστό αλλέως πως και ως ξενέρωμα. Με συγχωρείτε που γκρινιάζω, αλλά πότε-πότε βαριέμαι και πότε-πότε δεν έχω πού να το πω. Ωστόσο, θα προσπαθήσω αυτή μου η διάθεση να μην φανεί μέσα από τα αντικείμενα της σημερινής στήλης.

 

Μια λοιπόν και μπήκε ο Αύγουστος, συνδεόμενος πέρα από ήλιο, ζέστη και θάλασσα με ηλιοκαμένες γυναικείες υπάρξεις στην παραλία, σήμερα θα έχει την τιμητική του ο Ken Akamatsu, δημιουργός πολλών, μα πάρα πολλών γυναικείων χαρακτήρων που ξυπνούν τους σιελογόνους αδένες μας. Έτσι ξεκινάμε με το...

 

LOVE HINA

O Urashima Keitaro είναι ένας ατζαμής και λίγο αφηρημένος 19χρονος ο οποίος, τελειώνοντας το σχολείο, προσπαθεί επανειλημμένα να μπει στο Πανεπιστήμιο του Tokyo, άλλως γνωστό ως Tokyo U ή Toudai. Όντας ήδη στον δεύτερο χρόνο που προσπαθεί, δεν βλέπει το όνειρό του να γίνεται σύντομα πραγματικότητα. Πάνω λοιπόν που οι γονείς του τού λένε ότι δεν μπορούν να συντηρούν οικονομικά πλέον το εγχείρημά του, εμφανίζεται η γιαγιά του η οποία τον κάνει διαχειριστή του παλιού ξενοδοχείου της οικογένειας, του Hinata Inn. Η μικρή λεπτομέρεια που παρέλειψε να του αναφέρει, είναι ότι πλέον το κτήριο έχει μετατραπεί σε σύμπλεγμα γυναικείων κοιτώνων.

Έτσι ξεκινάει το χάος, καθώς ο αφελής ήρωάς μας πρέπει να γίνει αποδεκτός και να καταφέρει να συζήσει με την ευέξαπτη -πλην έξυπνη και όμορφη- Naru Narusegawa, την φίλη της, μέθυσο και παμπόνηρη Konno Mitsune, την αυστηρή ακόλουθο των πολεμικών τεχνών Aoyama Motoko και τη θεοπάλαβη -πλην ιδιοφυή- μικρή Αφρικάνα, Kaolla Su. Στην πορεία, ο Keitaro, θα περιμαζέψει και ένα θλιμμένο νεαρό κορίτσι, τη Shinobu Maehara, και θα την προσθέσει στη νέα του παράξενη οικογένεια. Έτσι, λίγο ως πολύ, συμπληρώνεται το καστ των χαρακτήρων. Μια λεπτομέρεια που μαθαίνουμε αρκετά σύντομα είναι το γεγονός ότι ο Keitaro κάνει τα πάντα για να μπει στο Toudai επειδή αυτή την υπόσχεση είχε δώσει με το κορίτσι που αγαπούσε ως παιδί, σε μια παιδική χαρά κοντά στο Hinata Inn. Ουσιαστικά η ιστορία είναι μια σειρά από περιστατικά που συνθέτουν μια ρομαντική κωμωδία, με υπόβαθρο το γεγονός αυτό. Κάποια στιγμή ο Keitaro γνωρίζει μια πληθωρική, εξίσου αφηρημένη με τον ίδιο και αναιμική κοπέλα, τη Mutsumi, η οποία επίσης προσπαθεί να μπει στο Toudai επειδή είχε δώσει μια υπόσχεση σε κάποιον ως παιδί. Εκεί ο Keitaro αρχίζει να αναρωτιέται μήπως αυτή είναι το κορίτσι των αναμνήσεών του, ενώ ταυτόχρονα έχει αρχίσει να έχει αισθήματα για τη Naru.

Μέσα από φανταστικά ταξίδια πάνω σε απίθανα mecha στα νησιά των ιπτάμενων χελώνων, μέχρι διακοπές, μυστήρια στο παρελθόν και ενίοτε αυστηρές παραδόσεις που προέρχονται από τις οικογένειές τους, οι ήρωές μας θα μάθουν το πιο σημαντικό πράγμα: να γελάς, να ελπίζεις και αν βρέχει και βραχείς, απλώς την επόμενη φορά να θυμηθείς να έχεις ομπρέλλα. Έτσι λειτουργεί αυτός ο μικρός, απέραντος κόσμος. Είναι σαν ένα στρεβλωμένο όνειρο που ξέρεις ότι θα ήταν διαφορετικό αν πίστευες στον εαυτό σου ή αν ήξερες τι κάνεις λάθος, μα πρέπει να το ζήσεις ξανά και ξανά μέχρι να βρεις τη λύση. Μπορεί κανείς να κλειστεί στον εαυτό του και στις ευχάριστες αναμνήσεις και τα όνειρα, μέχρι να βρει τη δύναμη να πιστέψει ότι ο κόσμος τελικά μπορεί να είναι όπως τον θέλει, αρκεί να τον πλάσει. Αυτά θέλει να περάσει ο Ken Akamatsu στον αναγνώστη του, με αστείρευτο χιούμορ, όμορφες γυναίκες που έχουν την τάση να χάνουν τα ρούχα τους και με μια κωμική αφέλεια που θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Οι 12 τόμοι κυκλοφορούν από την Tokyopop.

Στο LOVE HINA υπάρχουν καμιά δεκαριά γυναίκες όλων των ειδών, ηλικιών και ψυχοσυνθέσεων, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από τον κεντρικό ήρωα. Στη νέα του σειρά ο δημιουργός ανεβάζει τον αριθμό σε 31 (!), κοινώς τις μαθήτριες μια τάξης σχολείου θηλέων. Ο λόγος για το...

 

MAHOU SENSEI NEGIMA (NEGIMA: MAGISTER NEGI MAGI)

Το στυλ εδώ είναι λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο του Akamatsu. Προφανώς η παρέλαση από γυναίκες, οι οποίες τείνουν πολύ συχνά να χάνουν τα ρούχα τους, είναι μια απαραίτητη σταθερά, αλλά είναι εντυπωσιακό ότι όλες έχουν πολύ συγκεκριμένη ιστορία και χαρακτήρα. Η ιστορία ξεκινάει καθώς ένας αριστούχος δεκάχρονος μάγος αναλαμβάνει να διδάξει σε ένα γυμνάσιο θηλέων στην Ιαπωνία. Ο Negi Springfield, νεαρός Βρετανός gentleman, οφείλει να φέρει αυτή τη δοκιμασία σε πέρας προκειμένου να αποκτήσει επισήμως την άδεια του μάγου.

Εκεί αρχίζει ο πανικός: έχετε δει γυναίκες να κάνουν επίθεση αγάπης σε πιτσιρίκι; Ε, αυτό ακριβώς είναι και η πρώτη αντίδραση στον Negi. Σταδιακά όμως από μασκώτ της τάξης αρχίζει να κερδίζει τον σεβασμό των 31 μαθητριών του. Ισορροπώντας μεταξύ της συγκάλυψης της μαγείας του, της προσπάθειας να βοηθήσει τα ντουβάρια της τάξης να διαπρέψουν, να γλιτώσει από τις ελαφρές τάσεις παιδεραστίας των μαθητριών του και να αντιμετωπίσει από Golem μέχρι Βρικόλακες, το γέλιο που προκαλεί είναι ασύλληπτο. Το manga συνδυάζει έξυπνα το χιούμορ με τη μαγεία και το μυστήριο, καθώς πολλές από τις μαθήτριες του Negi δεν είναι ακριβώς ό,τι φαίνονται και ο ίδιος αναζητά την ταυτότητα του πατέρα του, του θρυλικού Southern Master.

O Akamatsu φροντίζει να ρίξει τον προβολέα σε όλους τους χαρακτήρες, αναπτύσσοντας όμορφα τις προσωπικότητές τους. Κάποιοι είναι αδύναμοι και θα δεχθούν τη βοήθεια του μικρού μάγου, ενώ άλλοι ξέρουν ακριβώς πού βρίσκεται η θέση τους στο στερέωμα και θα γίνουν πολύτιμοι σύμμαχοι και φίλοι (προσωπικό φαβορί η Nagase Kaede). Κάποιοι θα ξεκινήσουν ακόμα και σαν εχθροί, αλλά τελικά μέσα από την παλαβομάρα, το μυστήριο τη μαγεία και το τσιτσίδωμα, το manga περιστρέφεται γύρω από τις καθημερινές ανθρώπινες σχέσεις. Τύφλα να ‘χει ο Harry Potter! Ήδη κυκλοφορούν οι πρώτοι 6 τόμοι από τη Del Rey.

 

Ζητώ συγνώμη για την έλλειψη φωτογραφιών στο σημερινό κείμενο, αλλά όπως προανέφερα, βρίσκομαι σε διακοπές σε ένα χωριό της Χίου και οι τεχνολογικές δυνατότητες εδώ είναι τρομακτικά περιορισμένες. Υπόσχομαι πως θα επανορθώσω.

Bakuma-dono

 shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi