Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
17-08-05

Modorimashita (I'm Back!)

Όπως είπα (ή δεν το είπα;) και την προηγούμενη φορά, πλέον έχω επιστρέψει full time στην Αθήνα και θα με υποστείτε πλέον χωρίς λάθη και διακοπές (τουλάχιστον εκ μέρους μου ελπίζω). Δεν είναι όλα ρόδινα: γύρισα διότι έχω διάβασμα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Βλέπετε, ελπίζω να τελειώσω πλέον, καθότι η ελληνική εκπαίδευση και με έχει κουράσει και στην πορεία μου μπήκαν ιδέες για πράγματα πιο ενδιαφέροντα μετά. Ωστόσο, ας μην σας πρήξω με τα δικά μου και ας αφήσω την ονειροπόληση για αργότερα. Κάνει ζέστη, έχει υγρασία και κάποιοι από εμάς είμαστε εδώ. Δεν λέω, έχει τα πλεονεκτήματά του αυτό (τεχνολογικά κυρίως), αλλά ακόμα και μια μπανιέρα γεμάτη νερό δεν είναι θάλασσα...

 

Σήμερα ξεκινάμε με μερικές ανακοινώσεις, οι οποίες αφορούν αυτό που ΕΙΧΑ πει την προηγούμενη φορά: τα "καινούργια πράγματα". Αυτό βασικά συνίσταται σε δύο περιοδικά "events" που θα κάνουν την εμφάνισή τους εδώ. Το πρώτο είναι το Flash! Shyashin, το οποίο μεταφράζεται ως "Flash! Photograph" και είναι λογοπαίγνιο σχετικό με το flash photography (για το οποίο είμαι διαβόητος, δεδομένου του υπερβολικά έντονου φλας της μηχανής μου και της ψύχωσής μου με τις φωτογραφίες). Ουσιαστικά πρόκειται για ένα τμήμα της στήλης το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του μια φορά το μήνα, ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο, όπου θα παρουσιάζεται κάποιο άτομο (ή εν ανάγκη ομάδα ατόμων) που σχετίζεται με τα manga ή/και τα anime. Μπορεί να είναι mangaka (manga creator), animator, director, seiyuu (voice actor/actress), cosplayer, συγκρότημα, music idol, οτιδήποτε γενικά μπορεί να σχετίζεται με τον otakισμό.


Utada Hikaru, μια από τις διασημότερες seiyuu και πασίγνωστο j-pop idol.)

 

Το δεύτερο είναι το Shyoubu Ya Kettou, μεταφραζόμενο ως "Match Or Duel", δηλαδή αγώνας ή μονομαχία, όπου η διαφορά έγκειται στο αν είναι φιλικός συναγωνισμός ή θανάσιμη πρόκληση. Μεταξύ ποιών; Μα προφανώς μεταξύ χαρακτήρων από διαφορετικά manga και anime! Τώρα, θα μου πείτε ότι αυτό είναι κλεμμένο από το Last Man Standing που κάποτε έβαζε το WIZARD και πλέον το ANIME INSIDER. Θα δεχτώ ότι προφανώς είναι εμπνευσμένο από εκεί, αλλά η διαφορά είναι ουσιώδης: ενώ βασικά τα προαναφερθέντα περιοδικά μετά από λίγο γύρισαν το θέμα σχεδόν εξ ολοκλήρου στο κωμικό (ενώ είχαν ξεκινήσει πολύ καλά με τον Vampire Hunter D εναντίον της Saya από το BLOOD: THE LAST VAMPIRE, στο πρώτο τεύχος του INSIDER, όταν ακόμα λεγόταν ANIME INVASION), εδώ όταν θα έχουμε KETTOU θα γίνεται προσπάθεια για σοβαρή λογοτεχνική περιγραφή μιας υποθετικής μάχης (μέχρι θανάτου βεβαίως) μεταξύ των χαρακτήρων.

Όταν έχουμε Shyoubu, μπορεί πάλι να είναι μάχη αλλά υπό μορφή φιλικού συναγωνισμού ή να έχει το κωμικό στοιχείο, με χαρακτήρες να συναγωνίζονται σε πράγματα που υποτίθεται ότι ειδικεύονται (ή ειδικεύονται στο να καταστρέφουν). Για παράδειγμα, διαγωνισμός μαγειρικής μεταξύ της Akane Tendou από το RANMA 1/2 και της Asuna Kagurazaka από το MAHOU SENSEI NEGIMA (Θεός φυλάξει αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο - είναι και οι δύο άχρηστες πέρα από κάθε φαντασία). Αυτό επίσης θα εμφανίζεται μια φορά το μήνα, ξεκινώντας από την επόμενη φορά.

Για αμφότερα αυτά τα events μπορείτε να στέλνετε e-mail ζητώντας τον πρωταγωνιστή του Flash! Shyashin ή τους αντιπάλους στο Shyoubu Ya Kettou. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ικανοποιώ τις ενδεχόμενες επιθυμίες σας (Θεέ μου, πού πάω να μπλέξω...).

 

Μια και ανέφερα το VAMPIRE HUNTER D, να σας κάνω μια λογοτεχνική πρόταση. Εννοώ βεβαίως την πρώτη από τις νουβέλες του Hideyuki Kikuchi, με τον ομώνυμο τίτλο, στην οποία και βασίστηκε η πρώτη ταινία! Είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον ότι αυτή είναι η πρώτη σε μια ΣΕΙΡΑ από νουβέλες του ιδίου συγγραφέα, με πρωταγωνιστή το διάσημο dhampir (half-vampire και για όσους έχουν δει τις ταινίες, η απόδοση "dunpeal" ή οτιδήποτε παρόμοιο, είναι απλώς κακή κατανόηση της ιαπωνικής γλώσσας - δείτε τη στήλη Space Opera και το αφιέρωμα στην ονοματολογία του GUNDAM SEED για περισσότερες λεπτομέρειες). Το εξώφυλλο, καθώς και οκτώ ασπρόμαυρες εικόνες υπογράφει ο διάσημος Yoshitaka Amano, γνωστός για τα character designs του FINAL FANTASY, των ταινιών VAMPIRE HUNTER D, καθώς και τα SANDMAN: DREAM HUNTERS, ELEKTRA/WOLVERINE: THE REDEEMER κ.α. Για όσους δεν έχουν δει την πρώτη ταινία, συνιστώ να το διαβάσετε πριν τη δείτε. Αν πάλι την έχετε δει και το διαβάσετε τώρα, θα καταλάβετε πολλά πράγματα που δεν είναι προφανή στην ταινία και θα παρατηρήσετε πολλές ενδιαφέρουσες αλλαγές.

Ο τόπος και ο χρόνος είναι ίδια, στην πόλη δηλαδή της Ransylva, το 12090 μ.Χ. Οι βασικοί χαρακτήρες είναι επίσης ίδιοι, αλλά ορισμένοι παίζουν αρκετά διαφορετικό ρόλο στην υπόθεση του βιβλίου από ότι στο σενάριο (ο Rei-Ginsei, ο μεταλλαγμένος που στρεβλώνει το χωροχρόνο, είναι όλα τα λεφτά στο βιβλίο). Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του βιβλίου είναι ότι δίνει μια σαφή εικόνα του γιατί ο κόσμος βρίσκεται στην άθλια, περίπου steampunk κατάστασή του και εξηγεί γιατί βρίθει από όλα τα μυθολογικά πλάσματα που μπορεί κανείς να φανταστεί. Η γλώσσα είναι αρκετά γλαφυρή και οι περιγραφές προσεγμένες, δίνοντας έμφαση στο γοτθικό χαρακτήρα που θέλει να περάσει στις ιστορίες του ο Kikuchi. Τέλος, η εικόνα του D που παρουσιάζεται στη νουβέλα είναι πολύ πιο ξεκάθαρη από αυτήν της ταινίας και διαφαίνεται πολύ περισσότερο ο χαρακτήρας του μέσα από γεγονότα που έπρεπε να αλλοιωθούν η να απαλειφθούν χάριν της οθόνης. Η νουβέλα κυκλοφορεί από τη DMP και αναμένεται η δεύτερη, με τίτλο VAMPIRE HUNTER D: RAISER OF GALES, της οποίας παρουσιάζεται ένα σύντομο απόσπασμα στο τέλος της πρώτης.

 

Έτσι φτάνουμε (λίγο πιο σύντομα από άλλες φορές), στο...

REVIEW: D.N.ANGEL

Ο Niwa Daisuke είναι ένας φαινομενικά κανονικός 14χρονός. Μπορεί η μητέρα και ο παππούς του να τον υποβάλλουν σε μια αδικαιολόγητα σκληρή εκπαίδευση με πάσης φύσεως κινδύνους, αλλά κατά τα άλλα ονειροπολεί, πηγαίνει στο σχολείο και το πρώτο επεισόδιο μάς τον παρουσιάζει έτοιμο να κάνει ερωτική εξομολόγηση στη συμμαθήτριά του, Harada Risa (λόγω της ιδιομορφίας της ιαπωνικής γλώσσας μπορεί να λέγεται και Lisa, αλλά δεν μας ενδιαφέρει αυτό ιδιαίτερα).

Μετά από μια πρωινή μυστικιστική τελετουργία με τον παππού και τη μητέρα του (οι οποίοι μετά μιλάνε σαν να μην έγινε και τίποτε, συζητώντας για πρωινό), την παράξενη συνάντησή του με τον συμμαθητή του Hiwatari Satoshi και την παραλίγο απόρριψη από την Risa (ναι, προλαβαίνει να του πει πόσο καλός ΦΙΛΟΣ είναι και πόσο της αρέσουν οι ψηλοί και μυστηριώδεις τύποι), μέσα από το σώμα του αναδύεται ο Kaitou Dark Mousy. Καθώς ο Daisuke γίνεται μια μικρή συνείδηση στο κεφάλι του Dark, ο οποίος τώρα έχει δώσει στο σώμα του μικρού μας φίλου αυτήν ακριβώς την ψηλή και μυστηριώδη εμφάνιση, ο θρυλικός κλέφτης κάνει την πρώτη του θεαματική κλοπή, δίνοντας σε τελευταία φάση ένα παθιασμένο φιλί στη δίδυμη της Risa, Riku (αν και δίδυμες έχουν πολύ διαφορετικό στυλ και design, οπότε τις ξεχωρίζουμε).

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, μας δίνεται η αίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι παραπάνω από ακόμα μία ρομαντική κωμωδία με στοιχεία αποκρυφισμού. Δύο άγγελοι παλεύουν μπροστά σε ένα σκοτεινό μονόλιθο, παρά την ιλαρή της συμπεριφορά, μακριά από τα μάτια και τ' αυτιά του Daisuke, η οικογένειά του μιλάει πολύ σοβαρά για ένα σκοτεινό πεπρωμένο και ο ψυχρός Hiwatari Satoshi τον παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς στη φανταστική πόλη Azumanocho αρχίζουν έργα τέχνης να ζωντανεύουν, Μονόκεροι και φαντάσματα του παρελθόντος να ταράζουν τη ζωή των ανθρώπων, ο Daisuke και ο Dark, από άβολοι συγκάτοικοι στο ίδιο σώμα γίνονται πιστοί φίλοι. Μέσα από την ανάπτυξη της υπερφυσικής τους σχέσης, ο Dark αποκαλύπτει τον αληθινό του εαυτό και ο Daisuke ωριμάζει.


(Hiwatari Satoshi & Niwa Daisuke)

Το anime βασίστηκε στο ομώνυμο manga της Υukiru Sugisaki, συγγραφέα του CANDIDATE FOR GODDESS (έγινε επίσης anime, αν και ανολοκλήρωτο, από το Studio Xebec). Η ιστορία λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική πόλη, βασισμένη (τουλάχιστον αρχιτεκτονικά) στο Παρίσι και τη Ρώμη. Η ιστορία κινείται γύρω από το μυστήριο των έργων τέχνης τα οποία, έχοντας απορροφήσει ένα μέρος της ψυχής, των επιθυμιών και των συναισθημάτων των δημιουργών τους, αναστατώνουν ή φέρνουν και σε κίνδυνο τους κατοίκους της πόλης. Το πρώτο τέταρτο της σειράς εισάγει τους βασικότερους χαρακτήρες και μας δίνει μια γεύση για την εξέλιξη, παραθέτοντας με υπόνοιες και γρίφους τα πρώτα στοιχεία της πλοκής. Στο κομμάτι αυτό τα επεισόδια φαίνονται λίγο ως πολύ ανεξάρτητα αν και παραθέτουν "τις άκρες του μίτου" που θα μας οδηγήσει σε έναν λαβύρινθο αποκαλύψεων.

Στα επόμενα περίπου 14 επεισόδια εισάγονται οι υπόλοιποι χαρακτήρες και αναπτύσσονται οι σχέσεις μεταξύ του Daisuke και του Dark, αλλά και μεταξύ των δύο με τις δίδυμες Harada. Εν ολίγοις, με μαεστρία στήνονται τα σκηνικά σαν σε θέατρο για την κορύφωση του έργου και οι χαρακτήρες ωριμάζουν αρκετά για να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα γεγονότα και τους εαυτούς τους. Στο τελευταίο πλέον τέταρτο της σειράς αρχίζουν να δίνονται οι λύσεις, πρώτα στα μικρά και σταδιακά στα μεγαλύτερα, έως και κοσμογονικά προβλήματα που έχουν τεθεί ως τότε. Στο τέλος κάποιοι θα κάνουν μέχρι και ύστατες θυσίες για να επανέλθει η ισορροπία, αφήνοντας μια γλυκόπικρη αίσθηση στον θεατή.

Ας δούμε τώρα τους κυριότερους χαρακτήρες:

Niwa Daisuke: Αρχικά αφηρημένος, ονειροπόλος και ρομαντικά αφελής, ο μικρός Daisuke ανακαλύπτει πως στα 14 του ήρθε η σειρά του να φιλοξενήσει στο σώμα του τον θρυλικό κλέφτη Dark. Μέσα από τις περιπέτειές του αποκτά αυτοπεποίθηση και κουράγιο, αποφασίζοντας τελικά πως θα επωμιστεί τον πόνο για να προστατέψει αυτούς που βρίσκονται κοντά του. Παρά το υπερφυσικό πλαίσιο, είναι ένας χαρακτήρας με του οποίου τα προβλήματα και τις ανησυχίες ταυτίζεται κανείς εύκολα (αν τα έχει περάσει).

Kaitou Dark Mousy: Μια κομψή, αρρενωπή και φαινομενικά ανεύθυνη φιγούρα με μαύρα αγγελικά φτερά. Πριν τον Daisuke βρισκόταν στο σώμα του παππού του, Daiki και πριν από αυτόν στο δικό του πατέρα, άγνωστο μετά για πόσες γενιές πίσω. Παρά τη συμπεριφορά δανδή εφήβου, έχει αιώνες στην πλάτη του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η αυτοπεποίθηση, το θάρρος, το θράσος και τελικά η ωριμότητα που πρέπει να αποκτήσει ο Daisuke. Πέρα από την υπερφυσική αποστολή του, γίνεται ένας πιστός φίλος και δάσκαλος για τον νεαρό ήρωα. To παράξενο "κουνελόγατο" της οικογένειας Niwa (με το κλισέ όνομα "With") είναι άμεσα συνδεδεμένο μαζί του και με πολλά ανεξήγητα φαινόμενα.

Harada Kyoudai (αυτό σημαίνει "αδέλφια" και χρησιμοποιείται unisex): Δίδυμες κι όμως τόσο διαφορετικές. Η Risa κομψή, ελκυστική, προληπτική και αρχικά αφελής στα όρια της ανοησίας. Η Riku έξυπνη, δυναμική, ωριμότερη και πρακτική. Η πρώτη είναι το πρότυπο της κλασικής, εκνευριστικής και κακομαθημένης έφηβης, η δεύτερη το ελκυστικό αγοροκόριτσο. Αμφότερες θα ωριμάσουν σιγά-σιγά και θα βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, ερχόμενες σε επαφή με τον Daisuke και τον Dark. (Ναι, τη Risa θα θελήσετε να την πνίξετε!)

Hiwatari Satoshi: Ένα παιδί πολύ ωριμότερο από τους άλλους τη ηλικίας του. Μυαλό ξυράφι, καρδιά πέτρα και όψη παγωμένη (είναι ο ορισμός του νεαρού bishounen). Είναι ένας χαρακτήρας με πολλά μυστικά και πολύ πόνο. Μέχρι το τέλος αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται η μοίρα του να είναι σκληρή σε όλη τη γραμμή. Είναι από τους πιο δραματικούς χαρακτήρες.

Krad: Το αρνητικό του φιλμ για τον Dark. Ντυμένος στα λευκά, ξεγελάει κρύβοντας το αληθινό του πρόσωπο πίσω από το παροιμιώδες δάχτυλό. Δεν ενδιαφέρεται να κρυφτεί, απλά να δώσει μια αίσθηση της ειρωνείας σε αυτούς που προσωρινά ξεγελά. Είναι σκληρός, άκαρδος και πανούργος.

Niwa Emiko: Στη γενιά της δεν γεννήθηκε αγόρι στην οικογένεια Niwa και έτσι πέρασε μια γενιά πριν ξαναεμφανιστεί ο Dark. Θαύμαζε τόσο τον πατέρα της που ήθελε και η ίδια να γίνει Phantom Thief. Δεδομένου ότι δεν μπορούσε, έψαχνε κάποιον που θα δεχόταν να της κάνει ένα γιο, ώστε τουλάχιστον να γίνει μητέρα του θρυλικού Dark. Όταν ο Dark αφυπνίζεται, μοιάζει να αγνοεί τον Daisuke αλλά στην πραγματικότητα αγαπάει εξίσου και τους δύο της "γιους".

Niwa Daiki: Ο πατέρας της Emiko ήταν ο προηγούμενος Phantom Thief. Οι γνώσεις του για τα παράξενα αντικείμενα τέχνης, καθώς και για τις δυνάμεις και τις προηγούμενες αποστολές του Dark αποδεικνύονται ανεκτίμητες στον νεαρό εγγονό του. Τόσο ανεκτίμητες που του σώζουν τη ζωή...

Niwa Kosuke: Ο πατέρας του Daisuke εξαφανίστηκε από τότε που ο ήρωάς μας ήταν 2 ετών. Απότομα επιστρέφει σπίτι και στην οικογένειά του σαν να μην είχε λείψει ούτε μία μέρα. Με τρόπο που φαίνεται μόνο ο ίδιος να γνωρίζει, σώζει τη ζωή του γιου του πάμπολλες φορές, προσφέροντας το μοναδική δύναμη που κατέχει: τη ζωή του.

Το καστ συμπληρώνεται με διάφορους χαρακτήρες, περισσότερο ή λιγότερο σημαντικούς, ανθρώπους και μη. Κανείς δεν είναι περιττός, κανείς δεν έχει βρεθεί στην πλοκή τυχαία ή για να "γεμίσει το κενό". Είναι ενδιαφέρον ότι χαρακτήρες οι οποίοι δεν υπήρχαν αρχικά στο manga και οι οποίοι προστέθηκαν κατόπιν συγκατάθεσης της δημιουργού στο anime, δένουν όμορφα με την υπόλοιπη πλοκή και προσθέτουν πολύ θετικά στοιχεία.

Το anime έχει πολύ όμορφο σχέδιο και animation που συνδυάζεται άψογα με τη μουσική της σειράς. Ένα μίγμα από 2D και 3D πλαισιώνει τους χαρακτήρες σε ένα αρκετά ρεαλιστικό κόσμο (αν και είναι αλήθεια ότι μεριές-μεριές το 3D γίνεται αδέξιο, όταν δεν έχει ιδιαίτερη βαρύτητα). Το anime εισάγει τον θεατή σταδιακά στο μύθο και τον καθηλώνει με τα αινίγματα που παρουσιάζει μέσα από φαινομενικές συμπτώσεις και ασύνδετα γεγονότα. Οι χαρακτήρες είναι ένα υγιές αμάλγαμα συμπαγούς και αιθέριου, υπερφυσικού και ανθρώπινου. Είναι αξιόλογο ότι μερικοί είναι εξαιρετικά αντιπαθείς χωρίς να είναι απαραίτητα κακοί. Είναι αντιπαθείς με τον καθημερινό τρόπο που σου δίνει το δικαίωμα να βγάζεις το άχτι σου πάνω τους. Η πλοκή είναι εξαιρετική και η ανάπτυξη προσεγμένη. Βεβαίως έχει όλα τα ρομαντικά και υπερφυσικά κλισέ (παρεξηγήσεις, ανόητοι τσακωμοί, αμηχανία κλπ.), παρόλο που τα παρουσιάζει μέσα από διαφορετικό πρίσμα. Τέλος, όταν το anime είχε αρχίσει να φτιάχνεται, το manga δεν είχε ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ορισμένα "παραπατήματα" δεδομένης της άγνοιας των συντελεστών για το τέλος του σεναρίου (αν και οι αλλαγές που έγιναν, όπως είπα, πιστεύω ότι προσθέτουν στην ομορφιά του σεναρίου, παρά αφαιρούν από αυτήν).

Όλα τα παραπάνω ελαττώματα φαίνονται όταν κάποιος εστιάσει υπερβολικά στη λεπτομέρεια και χάσει την ουσία της αφήγησης και του εικαστικού συνόλου. Το εκπαιδευμένο μάτι (κοινώς το μάτι του κατεστραμμένου otaku ή ενδεχομένως του φοιτητή γραφικών ή καλών τεχνών) μπορεί να δει τις ατέλειες, αλλά οι περισσότεροι θα πρέπει να τις αναζητήσουν επίμονα. Σε αυτήν την περίπτωση, ούτως ή άλλως, δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν. Μη ξεχνάτε ότι εδώ μιλάμε για μέσο ψυχαγωγίας. Αν σας αρέσουν τα παραμύθια, η δράση και το μυστήριο, πιστεύω πως θα το λατρέψετε. Εγώ του δίνω ένα 8 στα 10.

 

Αυτά από εμένα, με καλεί το διάβασμα (Μηχανική ΙI)
και την επόμενη φορά ετοιμαστείτε για... Shyoubu Ya Kettou!

Bakuma-dono

...και όπως πάντα το pin-up της εβδομάδας, σήμερα με τον Niwa Daisuke...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi