Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
08-09-05

Shopping Therapy

Πριν ξεκινήσουμε, μια σημείωση: όχι, δεν ξέχασα τα Profiles αλλά το γεγονός ότι σήμερα -καθώς και χθες- έδινα εξετάσεις στη σχολή (καταραμένο αδηφάγο Φυσικό Αθηνών, κάποια μέρα θα βγω από το τσιμεντένιο στομάχι σου - ελπίζω το πολύ σε μερικούς μήνες), δεν μου επέτρεψε την πολυτέλεια του απαραίτητου χρόνου για να δουλέψω επαρκώς το event. Ως γνωστόν δεν μου αρέσει να κάνω μισές δουλειές, οπότε προτίμησα να αθετήσω αυτή τη φορά την υπόσχεση του Profile στην πρώτη στήλη του μήνα (καλό σας μήνα παρεμπιπτόντως). Λίγη υπομονή και σε μια εβδομάδα θα το έχετε.

Για να μην αρχίσετε δε τις εικασίες και τα conspiracy theories, θα σας πω από τώρα το όνομα που θα φιλοξενηθεί στο πρώτο FLASH! SHYASHIN του SHINJUKU EXPRESS: Rumiko Takahashi. Αν οι λέξεις INU YASHA, MAISON IKKOKU και MERMAID FOREST δεν σας λένε τίποτα, οι απορίες σας θα λυθούν την επόμενη φορά.

 

Επίσης μια διόρθωση στη στήλη της προηγούμενης φοράς: η cosplayer του GENSHIKEN δεν είναι η Konoka Ohno, αλλά η Kanako Ohno.

 

Για να στραφούμε στα σημερινά, ποιος είναι, ως γνωστόν, ο ευκολότερος τρόπος να χαλαρώσεις λίγο από την ένταση όταν περνάς μια περίοδο της ζωής σου που είσαι μέσα στην πίεση (π.χ. όταν έχεις εξετάσεις); Ύπνος; Μόνο αφού τελειώσουν τα βάσανα (αλλιώς βλέπεις παλαβά όνειρα και ξυπνάς θέλοντας να ξανακοιμηθείς και δεν σε παίρνει). Πιοτό; Hangover (και εξακολουθείς να έχεις δουλειά). Γυναίκες; Κόπος (ειδικά αυτόν τον καιρό μια διάθεση...). Όπως μπορούμε να μάθουμε και από τις προαναφερθείσες, ο πιο απλός τρόπος είναι να ξοδεύεις χρήματα σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Μετά βρίσκεσαι μπροστά στην απόγνωση της άδειας τσέπης, αλλά τη ώρα που αποκτάς "ακόμα ένα πράγμα που πάντα ήθελες", έχεις μια αίσθηση απίστευτης ευφορίας και ειδικά στην περίπτωση ενός otaku, σου προσφέρει συνήθως και αρκετές ώρες ευχαρίστησης αφού το αγοράσεις (δεν μπορείς να κυκλοφορείς με τα καινούργια σου ρούχα μέσα στο σπίτι ή τέλος πάντων δεν είναι πρακτικό, ενώ μπορείς να διαβάζεις το καινούργιο σου manga στην τουαλέτα). Ακολουθώντας λοιπόν αυτή τη λογική, τις τελευταίες μέρες μετά από κάθε εξέταση έχω ελαφρύνει σημαντικά το πορτοφόλι μου στο κέντρο της Αθήνας, πληθαίνοντας τα αντικείμενα του otakισμού μου. Τι υποδεικνύει το shopping list του Bakuma-dono αυτόν τον καιρό; Πάμε:

Από το Solaris: το CLΑΜP NO KISEKI VOL. 3 από 12 μιας σειράς αφιερωμάτων στη δουλειά των διάσημων mangaka, συνοδευόμενων από exclusive φιγούρες σκακιού εμπνευσμένες από τους χαρακτήρες τους. Εν συνεχεία το LUNAR LEGEND TSUKIHIME VOL. 1, παιχνίδι για PC που έγινε anime και μετά manga το οποίο μεταφράστηκε από τη DrMasters, με θέμα τους βρικόλακες.

Από τις φιγούρες μικρού μεγέθους της Yamato, τον Alucard από τη σειρά HELLSING και από τις παρομοίου μεγέθους φιγούρες της Trading Arts, τη Lust από το FULLMETAL ALCHEMIST (και σύντομα θα πάω να πάρω και τον Edward Elric).

Από τον Ελευθερουδάκη (πάνω στην Πανεπιστημίου): το GENSHIKEN VOL. 1 του manga (σας το είχα πει ότι θα το έκανα σύντομα review). Να σημειώσω εδώ ότι στο εν λόγω βιβλιοπωλείο, στο Παιδικό Τμήμα θα βρείτε τα manga της Del Rey (XXX-HOLIC, TSUBASA RESERVOIR CHRONICLE, NODAME CANTABILE, OTHELLO και άλλα). Τι βρίσκει κανείς στα πιο απίθανα μέρη...

Από το τυπογραφείο Ωκύτυπον (πάνω στη Σόλωνος): μια εκτύπωση σε μουσαμά μεγέθους Α1 της ηρωίδας από το OTOGI ZOUSHI (scanned and Photoshopped by yours truly) για αφίσα.

Από ένα μαγαζί χωμένο σε μια πόρτα της Ακαδημίας, το οποίο βρήκα ανοιχτό στις 11: 00 το βράδυ(!): το πρώτο (ιαπωνικό) volume του anime MONSTER, το οποίο μου είχε συστήσει τις προάλλες η φίλη και μέλλουσα συνεργάτιδα του COMICDOM, Μυρτώ Τσελέντη. Εδώ μάλιστα έζησα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του shopping therapy καθώς ανακάλυψα ότι το πρώτο volume είχε 2(!) DVD για ένα σύνολο 13 επεισοδίων σε τιμή μικρότερη από αυτήν ενός συνηθισμένου DVD (4-5 επεισόδια συνήθως).

Αυτά, που λέτε, ήταν οι μικρές χαρές και ανάπαυλές μου τις τελευταίες δύο εβδομάδες που, κατά τ' άλλα, έχω εξετάσεις και μου τη δίνει όσο δεν πάει άλλο. Ωστόσο ανακάλυψα ότι είναι σε κάποιο βαθμό λυτρωτικό, περίπου σαν να πονάς και να σου δίνουν μορφίνη (και εξίσου εθιστικό). Αλλά όταν κανείς είναι otaku, ο εθισμός είναι παλιά ιστορία. Έτσι λοιπόν ας περάσουμε σε μερικά reviews...

 

GENSHIKEN

Με ευχαρίστηση ανακάλυψα ότι από το πρώτο volume του GENSHIKEN, έχουν μεταφερθεί σχεδόν τα πάντα αυτούσια και στο anime. Είναι γενικά δύσκολο να μένει μια σειρά πιστή στο manga που την ενέπνευσε και συνήθως συμβαίνει μόνο σε αυτές με μεγάλο μήκος επεισοδίων, ώστε να είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί κάθε λεπτομέρεια (FUSHIGI YUUGI, MARMALADE BOY). Ωστόσο, αν η σύγκριση με τον πρώτο τόμο αποτελεί ένδειξη, είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το θέμα GENSHIKEN αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα. Βεβαίως, υπάρχουν και ένα-δυο πράγματα που είναι αποκλειστικά στο manga.

Πρώτον έχουν συμπεριληφθεί οι τέσσερις πρώτες έγχρωμες σελίδες χωρίς καμία αλλαγή και μετά ακολουθούν ασπρόμαυρες και μεταφρασμένες (πράγμα που το θεωρώ πολύ σωστό διότι δίνει μια ιδέα για το πώς ήταν η πρωτότυπη έκδοση). Δεύτερον, στο τέλος κάθε κεφαλαίου έχει δύο μικρά gag που σχετίζονται συνήθως με τα γεγονότα και δίνουν την αίσθηση του "τι δεν θα βλέπατε στα παρασκήνια". Αν δεν απατώμαι, κάποια από αυτά έχουν συμπεριληφθεί και στο anime υπό τη μορφή μικρών clips με διαλόγους, στο τέλος κάθε επεισοδίου μετά τα credits. Τέλος, υπάρχουν μερικά όμορφα pin-ups στην αρχή κάθε κεφαλαίου, μερικά μάλιστα δείχνοντας πράγματα που πιθανώς δεν γίνονται ούτε στο manga ούτε στο anime (όπως τα μέλη του Genshiken ντυμένα για cosplay σε μια φωτογραφία με άλλες δύο cosplayers), καθώς και profiles των χαρακτήρων. Στον τόμο αυτό περιλαμβάνονται τα γεγονότα από την εγγραφή του Sasahara στο Genshiken μέχρι και την εγγραφή της Ohno. Μία ένσταση έχω: πιθανώς να οφείλεται σε αποφυγή σύγκρουσης για δικαιώματα χαρακτήρων, αλλά διάφορες αναφορές σε υπαρκτά manga και anime είναι τελείως λάθος με φρικτότερο από όλα την αναφορά του Tanaka στον Parn και την High Elf Deedlit (χαϊδευτικά Deed) από το RECORD OF LODOSS WAR, ως "Pan και Dade", όπου ο χαρακτήρας Dade είναι αρσενικό (p. 147)!!! Επίσης στο profile του Madarame (p.85), το anime που του αρέσει δεν λέγεται SPIRITED AFAR, αλλά είναι το γνωστό SPIRITED AWAΥ του Miyazaki. Αλλοι όμως τίτλοι αναφέρονται κανονικά, οπότε οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είναι αβλεψία των μεταφραστών. Τόσο στο anime, όσο και στο manga γίνεται αναφορά στο KUJIBIKI UNBALANCE, ένα manga που εκδίδεται από την Kodansha και έχει γίνει και anime. Στο τέλος του τόμου παρατίθενται σχετικές πληροφορίες μια και η σειρά αναφέρεται συχνά μέσα στο GENSHIKEN.

 

ALICE 19TH

Η Yuu Watase, δημιουργός των AYASHI NO CERES και FUSHIGI YUUGI μεταξύ άλλων, κάνει μια προφανή αναφορά στον τίτλο του manga της στη γνωστή ηρωίδα του Lewis Carroll. Ωστόσο στο διάσημο αυτό αφηγηματικό όχημα σταματάει η ομοιότητα: "τι ανακάλυψε η Αλίκη όταν ακολούθησε το λευκό -εν προκειμένω- κουνέλι;" Η Alice Seno είναι η μικρότερη από τις δύο κόρες της οικογένειας, πάντα στη σκιά της μεγάλης της αδελφής, Mayura. Η Mayura είναι αγαπητή στο σχολείο, τη σέβονται και γενικά η Alice νιώθει πάντα ως "απλώς η μικρή της αδελφή". Το πρόβλημα της Alice είναι ότι ποτέ δεν εκφέρει τη γνώμη της, από φόβο μήπως δυσαρεστήσει και κατά συνέπεια ποτέ δεν υπερασπίζεται τον εαυτό της. Δεν βοηθάει καθόλου ότι είναι αθεράπευτα ερωτευμένη με έναν από τους πιο επιθυμητούς νεαρούς στο σχολείο της, ο οποίος εκτός των άλλων φαίνεται ότι θα καταλήξει με την αδελφή της.

Ένα πρωί, η Alice βλέπει ένα λευκό κουνέλι στη μέση του δρόμου, έτοιμο να γίνει χαλκομανία από ένα φορτηγό. Ξαφνικά ακούει φωνές που της λένε να μην ασχοληθεί διότι "τι σημασία έχει ένα κουνέλι;" Ωστόσο η Alice σφίγγει τα δόντια και τινάζεται στη μέση του δρόμου για να σώσει το μικρό ζώο. Τη στιγμή εκείνη ένα παράξενο σύμβολο φωτίζει το υπόβαθρο πίσω της, ακριβώς πριν τη σώσει από βέβαιο θάνατο ο Kyou Wakamiya, ο νεαρός που προαναφέραμε. Γεγονότα που την οδηγούν να χάσει και να ξαναβρεί μετά το μικρό ζώο θα την φέρουν πιο κοντά με τον Kyou, ενώ αυτός ήδη αναρωτιέται τι πρέπει να απαντήσει στην αδελφή της. Το κουνέλι αποδεικνύεται ότι είναι ένα πλάσμα που λέγεται Nyozeka, το οποίο προσπαθεί να πείσει την Alice ότι είναι μία από τους Lotis Masters, Κυρίους των Ιερών Λέξεων. Η πρώτη λέξη που απέκτησε, το "Κουράγιο" εμφανίζεται ως μικρό κόσμημα σε ένα βραχιόλι. Από εκεί και πέρα τα πράγματα παίρνουν μια μυστήρια τροπή, καθώς η Alice παροτρύνει τον Kyou να αποφασίσει αν θέλει την αδελφή της και μετά σιχαίνεται τον εαυτό της και ζηλεύει. Σε μια συναισθηματική έκρηξη, κατά λάθος εξορίζει την αδελφή της στον σκοτεινό Κόσμο της Εσώτερης Καρδιάς. Εκεί ξεκινούν οι περιπέτειές της καθώς μπαίνει σε αυτήν την παράξενη διάσταση για να αναζητήσει την αδελφή της χρησιμοποιώντας τη δύναμη των Λέξεων. Ωστόσο ένας Lotis Master έχει υποχρεώσεις όχι μόνο απέναντι στα κοντινά του πρόσωπα, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα, κάτι που η ντροπαλή Alice θα ανακαλύψει σε ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι.

Η Yuu Watase παίρνει ένα γνωστό θέμα συζήτησης -"οι λέξεις μπορούν τόσο να πληγώσουν, όσο και να θεραπεύσουν"- και του δίνει μια τελείως διαφορετική διάσταση μέσα από ένα συνδυασμό σανσκριτικής και κλασικής δυτικής μαγείας, όπου η δύναμη των Ιερών Λέξεων τροφοδοτεί φανταστικές δυνάμεις. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια εξαιρετικά εικονογραφημένη άποψη πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από το πρίσμα μιας απίστευτα γραμμένης μεταφυσικής περιπέτειας. Προσοχή, είναι shoujo manga οπότε να περιμένετε πολλά "pretty boys and girls". Κυκλοφορούν και οι 7 τόμοι από τη VIZ.

 

Meanwhile In... (Αυτό είναι το νέο feature όπου θα κάνω περαιτέρω reviews σε επόμενους τόμους manga που έχουν ήδη εμφανιστεί σε παλιότερα installments).

THE TAROT CAFE VOL. 2

Στο δεύτερο τόμο του manhwa (θυμίζω: κορεάτικο manga) της Sang-Sun Park στρέφουμε πάλι το βλέμμα στην καφετέρια της Pamela και τους μυστήριους θαμώνες της. Καταρχήν ολοκληρώνεται η ιστορία του αλχημιστή, της σκληρόκαρδης πριγκίπισσας και του γελωτοποιού που έφτιαξε για αυτήν με μια πραγματικά Θεία Δίκη. Στη δεύτερη ιστορία, "Werewolf Boy", γνωρίζουμε με θεαματικό και βίαιο τρόπο τον Aaron Gawain, έναν νεαρό Λυκάνθρωπο που καταλήγει να δουλεύει για την Pamela. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, μαθαίνουμε κάτι πολύ βασικό για την Pamela και μας δίνονται μερικά στοιχεία για τη φύση του φίλου της του Belus, ο οποίος φαίνεται να σχετίζεται με τον μυστηριώδη θετό πατέρα του Aaron, Nebiros. Τέλος, στην τρίτη ιστορία, "Witch Hunt", η Pamela μπλέκει με μερικούς wannabe σύγχρονους ιεροεξεταστές και συναντά έναν παλιό γνωστό. Στο κεφάλαιο αυτό αποκαλύπτεται η Σκοτσέζικη καταγωγή της και μεγάλο μέρος της ιστορίας που την κάνει αυτή που είναι. Δεν θέλω να σας το χαλάσω αλλά η ιστορία σχετίζεται με προκαταλήψεις, μάγισσες που καίγονται στην πυρά και μυστηριώδεις ξένους που κάνουν υποσχέσεις.

 

Έτσι φτάνουμε και σήμερα στο...

REVIEW: FULL METAL PANIC!

Συνδυάζεται ένα πολεμικό δράμα με ρομάντζο; Προφανώς. Συνδυάζεται το πολεμικό δράμα με το ρομάντζο και το περιστασιακό gag; Συνδυάζεται... Συνδυάζονται όλα αυτά με ψυχικές δυνάμεις, απίστευτη τεχνολογία, mecha και άφθονη δράση; ΑΜΕ! Αλλωστε αυτή είναι και η συντομότερη δυνατή περιγραφή του FULL METAL PANIC!, το οποίο ήδη έχει κάνει ένα τελείως κωμικό spin-off (FULL METAL PANIC? FUMOFFU!) και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και δεύτερη σειρά. Το anime βασίστηκε στο ομώνυμο manga των Shouji Gatou και Retsu Tateo το οποίο έχει μεταφραστεί από την ADV. Η Kaname Chidori είναι καλή μαθήτρια, πρόεδρος της τάξης της, όμορφη, δυναμική και γενικά ένα από τα μεγαλύτερα icons του σχολείου. Εκτός των άλλων όμως υπάρχει περίπτωση σύντομα να αφυπνιστούν μέσα της παράξενες δυνάμεις που θα τη βάλουν σε κίνδυνο και θα την κάνουν στόχο μυστικών οργανώσεων που θέλουν να τις εκμεταλλευτούν. Εδώ μπαίνει ο Sagara Sosuke, νέος μαθητής στο σχολείο της, σφιγμένος, καχύποπτος και με μια ουλή στο αριστερό μάγουλο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Sosuke ανήκει στη μυστική οργάνωση MITHRIL, μια ανεξάρτητη στρατιωτική ομάδα που αναλαμβάνει την αντιμετώπιση απειλών από παγκόσμιο μέχρι τοπικό επίπεδο, υπό πλήρη μυστικότητα. Βεβαίως είναι δύσκολο να τους εντοπίσουν όταν η βάση τους είναι το Tuatha De Danaan (όνομα αρχαίας φυλής Κελτών Θεών), ένα τεράστιο υποβρύχιο απίστευτης τεχνολογίας, σχεδόν αδύνατον να εντοπιστεί. Καπετάνιος του υποβρυχίου και Αρχηγός της οργάνωσης είναι η Theresa Testarossa, μια νεαρή κοπέλα με μεγάλες διοικητικές ικανότητες και αποφασιστικότητα. Ο Sosuke από την άλλη ήταν μισθοφόρος από τα 9 του χρόνια στο Helmajistan και ποτέ δεν σταμάτησε να βρίσκεται από το ένα πεδίο της μάχης στο άλλο: κατασκοπία, καμουφλάζ, σαμποτάζ, διάσωση, σε όλα είναι ικανότατος και έτοιμος πάντα να μπει στην πρώτη γραμμή για τους συντρόφους του. Η αποστολή που του δίνεται είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον καχύποπτο νεαρό στρατιωτικό, καθότι βλέπει παντού ανύπαρκτους -συνήθως- κινδύνους, τρομοκράτες και ενεργεί ανάλογα (σε αυτό έγκειται βασικά το κωμικό στοιχείο της σειράς). Ο άνθρωπος είναι στρατόκαυλος, αλλά όχι για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το ότι υπήρξε στρατιώτης όλη του τη ζωή. Βεβαίως, ανάμεσα στο πλήρωμα του Danaan έχει αποκτήσει μια θετή οικογένεια στο πρόσωπο της Theresa, της μανιακής καταναλώτριας αλκοόλ Melissa Mao και του γυναικά sniper, Kurtz Weber.


Thersa και Chidori

Από τη στιγμή που τοποθετείται ως σωματοφύλακας της Chidori αρχίζουν τα ευτράπελα, μέχρι να αρχίσουν οι απόπειρες απαγωγής, οι αεροπειρατείες και οι αποστολές διάσωσης και καταστροφής ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση και τον αδυσώπητο Gauln. Στον κόσμο που συμβαίνουν όλα αυτά, η τεχνολογία έχει συμπεριλάβει στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς τα Arm Slaves (AS), ένα είδος mecha για του οποίου το τελευταίο μοντέλο είναι το κλειδί η Chidori. Αλλά δεν θέλω να σας κάνω spoil το υπόλοιπο, οπότε θα περιοριστώ να πω ότι η Chidori θα ωριμάσει με τρόπους που δεν είχε διανοηθεί ποτέ της, ο Sosuke θα ανακαλύψει ότι μερικές φορές για να επιζήσεις πρέπει να θες να γυρίσεις κοντά σε κάποιους που σε περιμένουν και ότι ο πόλεμος είναι απλώς μια φρικτή ανάγκη και όχι ένας τρόπος ζωής. Για το κάπως χλιαρό του τέλος μεταξύ άλλων θα το κατεβάσω στα 7,5 στα 10, αλλά από animation και σενάριο επί συνόλου το προτείνω ανεπιφύλακτα.

 

Αυτά για σήμερα.
See you in 7,

Bakuma-dono

...και στο pin-up η Kaname Chidori...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi