Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
26-10-05

Nostalgia Part Two

Μετά λοιπόν από τόσο καιρό ήρθε η ώρα για το δεύτερο installment του "Nostalgia". Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για μια σειρά από στάσεις του ειδικού δρομολογίου του SHINJUKU EXPRESS, μέσα από τις παιδικές αναμνήσεις (των περισσοτέρων από) μας. Από την εποχή δηλαδή που βλέπαμε τα κινούμενα σχέδια με τα τεράστια μάτια όπου οι χαρακτήρες μάτωναν και ενίοτε πέθαιναν. Σήμερα λοιπόν θα ρίξουμε μια ματιά στο προσωπικό μου φαβορί και ίσως τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του ιαπωνικού visual culture ο οποίος πάτησε ποτέ το πόδι του στην Ελλάδα: τον CAPTAIN HARLOCK (UCHYUU KAIZOKU HARLOCK). Με αρκετή φαντασία θα διακρίνετε το διαστημόπλοιό του, Arcadia, στο logo της παρούσας στήλης.

Για κοιτάξτε πάνω δεξιά. Σας θυμίζει κάτι;

Πατέρας του ο Leiji Matsumoto, σύγχρονος του "Θεού των Manga" Osamu Tezuka, εμπνευστής και θεμελιωτής του σύγχρονου (υπερβολικά λεπτομερούς) mecha και της space opera. Η πιο ζωντανή σκηνή που έχω στο μυαλό μου από τον ασθενικά λεπτό πειρατή (πέρα από το περίφημο trailer όπου εμφανίζεται στο πηδάλιο του Arcadia), τον δείχνει οχυρωμένο σε ένα μισογκρεμισμένο σπίτι μαζί με μια κοπέλα, καθώς εχθρικά πυρά τους περιτριγυρίζουν. Έπειτα κάποιος αξιωματικός περνάει πάνω από τα χαλάσματα και με μια διαγωνίως κατερχόμενη σπαθιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ, βγάζει το δεξί μάτι του μισοσηκωμένου Harlock και συνεχίζοντας το κόψιμό του σκοτώνει την κοπέλα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, αφήνοντάς την σε μια λίμνη αίματος. Έπειτα ο κοντοπίθαρος φίλος του Harlock τον πηγαίνει στην αποβάθρα του Arcadia και διαφεύγουν στο διάστημα.

Χρόνια αργότερα και αναζητώντας τη συγκεκριμένη σειρά, σήμερα κατέληξα με μια συλλογή από ταινίες και OVA, αλλά τη σειρά βρήκα μόνο πριν δύο χρόνια, διασπαρμένη σε μια τεράστια συλλογή από μεταχειρισμένα γαλλικά DVD: σε κάθε δίσκο περιλαμβάνονταν επεισόδια από διαφορετικές παιδικές σειρές, οι οποίες είχαν προβληθεί στη γαλλική τηλεόραση. Εκεί είδα το ALBATOR 78 και το ALBATOR 84, όπως τα αποκαλούν οι Γάλλοι, αλλά ομολογώ ότι ο otakισμός μου έχει τα όριά του (HARLOCK σε κοινό DVD με το ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΠΟΝΥ; Έλεος!). Μεταξύ των ταινιών αυτών είναι και το ARCADIA OF MY YOUTH (WAGA SEISHUN NO ARCADIA 1982, ε ρε τι φτιάχνανε όταν γεννιόμουν), το οποίο αφηγείται πώς ακριβώς κατέληξε ο ήρωας ως πειρατής του διαστήματος. Όπως αποδείχθηκε, η παιδική μου μνήμη με εξαπάτησε διότι ακριβώς αυτής της ταινίας την αρχή είχα δει και τα γεγονότα, αν και οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα, εξελίσσονται αρκετά διαφορετικά.

Όμως προτρέχω. Εικαστικά τη μορφή του Harlock ο Matsumoto πρωτοδημιούργησε το 1953 σε ένα από τα πρώτα του manga, το GUN FRONTIER (Media Blasters). Εκεί ο Franklin Harlock Jr. συναντάει τον samurai Oyama Tochirou και μια πρώτη εκδοχή της Emeraldas (αντίστοιχης ύστερης πειρατίνας του διαστήματος). Μέσα στην επόμενη δεκαετία ο αρχετυπικός του πλέον ήρωας (και διάφοροι σχεδιαστικά όμοιοι συγγενείς του) έκανε την εμφάνισή του σε πολλές ιστορίες του, πολεμικές με φόντο τον Β' Παγκόσμιο (THE COCKPIT - Unlicensed), SF (QUEEN EMERALDAS - ADV, GALAXY EXPRESS 999 - VIZ, UCHYUU SENKAN YAMATO - Unlicensed) και άλλες. Ο Matsumoto έγραψε την οριστική saga του Harlock το 1977. Τον ίδιο χρόνο την παρουσίασε στην εταιρία Toei Αnimation και αυτή με τη σειρά της συνέθεσε ένα αρκετά πιστό anime που έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία στις 14 Μαρτίου 1978. Αν και το ανολοκλήρωτο (!) manga αριθμούσε μόνο 5 τόμους, γέννησε μια βασική σειρά 42 (!!) επεισοδίων και πολλά OVA και ταινίες (DER RING DAS NIBELUNGEN: GREAT HARLOCK, MUGEN KIDOU SSX και άλλα).

Το σενάριο του HARLOCK έχει ως εξής: Κοντά στο τέλος του 30ου αιώνα, ο πληθυσμός της Γης είναι σαν ένα υπερτροφικό, καλοταϊσμένο και υπάκουο βρέφος. Το ενωμένο, πλην διεφθαρμένο Solar Government διοικεί τον πλανήτη δίχως καμία διαμαρτυρία... Εκτός από αυτήν ενός νεαρού μονόφθαλμου καπετάνιου που σηκώνει στο αστρόπλοιό του τη σημαία της ελευθερίας: τη νεκροκεφαλή και τα κόκαλα. Ο ήρωας αρχικά είναι διαρκώς κυνηγημένος από τη Γήινη Κυβέρνηση και τον εκπρόσωπό της, Count Zero. Όταν όμως εμφανίζεται η απειλή των Mazones, παράξενων, ανθρωπόμορφων φυτικών πλασμάτων των οποίων η Βασίλισσα Raflesia θέλει να καταλάβει τη Γη αφού την «αδειάσει» από γήινους, ο Harlock βρίσκεται στο πλευρό της Γης και τελικά αφήνει την ανθρωπότητα να χτίσει ένα νέο (και κατά προτίμηση καλύτερο) μέλλον από το παρελθόν της.

Όσο αφορά το τι συνέβη με το HARLOCK στη Δύση (ή μήπως θα έπρεπε να λέω "HERLOCK"; Δείτε και το Storm Brewing - 25-08-05), μετά το προπατορικό αμάρτημα της Harmony Gold με το MACROSS, σειρά είχε ο δύσμοιρος πειρατής. Στα μέσα της δεκαετίας του '80 δοκίμασαν να κάνουν πάλι μια μίξη, αυτή τη φορά του HARLOCK με το QUEEN MILLEΝNIA, μια άλλη saga του Matsumoto, σχετική με το γενεαλογικό δένδρο του πειρατή αλλά στην οποία ΔΕΝ εμφανιζόταν! Έτσι η σειρά δεν είχε καμία συνοχή και σύντομα βρέθηκε στην αφάνεια, αλλά τα δικαιώματα παρέμειναν της εταιρίας μέχρι το πρόσφατο μεταφραστικό κόλπο του δημιουργού για την δημιουργία του αξιοπρεπέστατου remaster της Geneon (Storm Brewing - 25-08-05).

Υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να ειπωθούν για το συγκεκριμένο χαρακτήρα και όλη τη μυθολογία, αλλά και παραφιλολογία γύρω από τον ίδιο και τις συγγενείς δημιουργίες του Matsumoto. Ωστόσο, αυτό θα ξεπερνούσε το στόχο των Nostalgia και θα το φυλάξω για μελλοντικές στήλες, αποκλειστικά αφιερωμένες στο Leiji-verse.

Shinjuku Stalker

Σχετικό λοιπόν με όλη τη θεματολογία του Nostalgia και όλη τη ζημιά που επί συνόλου έχει κάνει η Harmony Gold, θα ενδιαφέρει πολύ τους old-school hardcore otaku το γεγονός ότι η ADV απέκτησε (επιτέλους) τα δικαιώματα του πρωτότυπου MACROSS TV Series (CHOUJIJU YASAI MACROSS). Ίσως ήρθε η ώρα για ένα από τα πιο θρυλικά remaster. Αν και η εταιρία ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να κάνει για πρώτη φορά (επίσημη, το bootleg το έχω και εγώ) αγγλική μεταγλώττιση, είναι προφανές (τουλάχιστον από οποιασδήποτε μη ολιγοφρενούς απόψεως marketing) ότι θα κυκλοφορήσει επιτέλους η αυθεντική σειρά με αγγλικούς υπότιτλους! Επίσης από την ίδια εταιρία σύντομα κυκλοφορεί το πρώτο DVD του SHADOW SKILL TV Series (Waaaay back στο 15-06-2005).

Η Elle Ragu του SHADOW SKILL

Από τη VIZ σύντομα θα κυκλοφορήσουν ένα must-buy και ένα must-avoid. Το πρώτο είναι η συλλογή από τα (απίστευτα καλά - τσεκάρετε οπωσδήποτε από το www.gendou.com τα κομμάτια W-H-Y, My Will, I Am) OST του INUYASHA και το δεύτερο τα DVD του SAIKANO (SAISHYU HEIKI KANOJYO: "SHE, THE ULTIMATE WEAPON"). Το δεύτερο είναι ίσως το πιο ανούσια κλαψιάρικο, επαρκώς κακοσχεδιασμένο και πλήρες από lame χαρακτήρες anime των τελευταίων ετών με μεγάλο promotion. (To μόνο που το σώζει - ίσως - είναι τα εφέ και το animation).

Σχετικά με κάτι που είχα αναφέρει την προηγούμενη φορά (Kaiju Column - 19-10-05), πήγα στο εν λόγω avant-premiere του HOWL'S MOVING CASTLE (HAORU NO UGOKU SHIRO) και είχα την τύχη να δω στη μεγάλη οθόνη το anime στα Ιαπωνικά με ελληνικούς υπότιτλους. Μη με καταριέστε! Αυτό έχει τα καλά και τα άσχημά του, ειδικά αν ξέρεις πέντε γράμματα (Ιαπωνικά) και βλέπεις τα λάθη. Βεβαίως, αν πω ότι δεν το ευχαριστήθηκα, θα γίνω ψεύτης. Όταν και εάν πάτε να το δείτε, ρίξτε μια ματιά τριγύρω για τις τέσσερις διαφορετικές cartes-postales που λογικά θα διατίθενται όπως λέμε «τσαμπέ».

Τα σχόλιά μου είναι τα ακόλουθα: πρώτον, ο Miyazaki είναι Miyazaki (a good thing, for you non-perceiving dummies) και αυτό εξαιρείται της δημοκρατικής συζητήσεως. Το animation είναι εξαιρετικό, το ίδιο και τα character designs (έζησα να δω bishounen του Miyazaki, αυτό κι αν είναι...). Το χιούμορ είναι επίσης εξαιρετικό και αν η ταινία σε κερδίσει, σου μένει αξέχαστη. Τονίζω όμως το «ΑΝ». Βλέπετε, εμένα με κέρδισε, αλλά άλλους (ιδιαίτερα otaku purists, hardcore old-school Miyazaki fans κλπ.) πιθανόν να τους δυσαρεστήσει το γεγονός ότι ο Ιάπωνας παραμυθάς φεύγει από την πεπατημένη που χάραξε ο ίδιος και κάνει το storytelling του αρκετά πιο «Δυτικό», αρκετά (να τολμήσω;) πιο... Disney. Βεβαίως, η ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Ουαλής Diana Wynn Jones, αλλά και το LAPYUTA, CASTLE IN THE SKY (TENKI NO SHIRO LAPYUTA) βασίστηκε εν μέρει στο τρίτο ταξίδι του Gulliver του Jonathan Swift. Ωστόσο δεν θα μπορούσε ποτέ να πέσει θύμα αντίστοιχων παρατηρήσεων με την τελευταία του ταινία. Το πραγματικά στενάχωρο είναι ότι κατά την (ραγδαία ομολογουμένως) εξέλιξη, παραμένουν μερικές (εξηγήσιμες κατόπιν συζητήσεως) ασάφειες και ορισμένα σημεία φαίνονται να παρουσιάζουν κενό στη συνοχή. Αν αυτό οφείλεται στο πρωτότυπο έργο ή στο adaptation, δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά το σίγουρο είναι ότι αυτή η ταινία θα δεχτεί ΚΑΙ αρνητική κριτική (βέβαια «τα παιδιά της Disney» θα τη δεχτούν πολύ πιο εύκολα - is that a good thing;).

Ξέρετε Ότι…;

Το manga TENJHO TENGE της CMX είναι λογοκριμένο από διάφορες υπερβολικά βίαιες ή έντονου σεξουαλικού περιεχομένου σελίδες, σε αντίθεση με το ομώνυμο anime από την Geneon. Νομίζατε ότι το "MATURE THEMES" στο PREVIEWS είναι για πλάκα;

Το DVD του NAUSICAA OF THE VALLEY OF THE WIND της Buena Vista ήταν στην κορυφή των best-sellers για το πρώτο μισό του 2005. Miyazaki αθάνατε! Τι, τσάμπα δούλευε το manga 10+ χρόνια;

Bookworm

Sorry παίδες, αλλά δεν έχω να παραθέσω κάτι καινούργιο εδώ σήμερα. Hey, παλιότερα δεν θα σας το έλεγα καν! Be grateful!

Meanwhile in...

FLAME OF RECCA (RECCA NO HONOO) VOL. 2 (also from waaay back, 01-06-05): Πώς αλλάζουν τα πράγματα. Όταν είχα πρωτογράψει για το RECCA δεν είχα σκεφτεί καν ότι μπορεί να έφτιαχνα αυτό το section ή ότι θα ασχολιόμουν ξανά πριν δω το anime (ναι, υπάρχει και είναι ΜΕΓΑΛΟ!). Ωστόσο, here we are και για να είμαι συνεπής βάζω το εξώφυλλο του πρώτου τόμου και του δεύτερου, καθότι στο αρχικό άρθρο είχα βάλει απερίσκεπτα τον τόμο 6.

Ο Recca έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Tokiya Mikagami, έναν προβληματισμένο νεαρό (και τον μοναδικό κραυγαλέο bishounen του manga) που βλέπει στο πρόσωπο της Yanagi τη νεκρή μεγάλη του αδελφή. Όμως ο Tokiya δεν είναι ένας τυχαίος τρελός. Είναι άριστος ξιφομάχος και έχει στα χέρια του το Ensui, ένα από τα μαγικά αντικείμενα των Hokage Ninja, οι οποίοι φαίνεται να συνδέονται με κάποιο τρόπο με τον Recca. Πάνω από όλα όμως, ο Tokiya κατανοεί σε κάποιο βαθμό τον όρκο τιμής, τον οποίο έχει υποβάλλει ο Recca στον εαυτό του προστατεύοντας τη Yanagi και σέβεται τη δύναμη του νεαρού shinobi που ελέγχει τις φλόγες. Στην πορεία κατανοούμε το μέγεθος της δύναμης της Yanagi και ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στον μυστήριο και στανικό Kurei και τον πατέρα του. Εντωμεταξύ η Kagehoshi αποκαλύπτεται πως (ίσως) είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό από ότι δείχνει!

Πάνω που ο Recca είναι έτοιμος να μάθει περισσότερα για τους Hokage με τη βοήθεια του δασκάλου ιστορίας του, δύο παράξενοι τύποι (ο ένας τουλάχιστον οπλισμένος με ένα άλλο όπλο των Hokage) εμφανίζονται στο σπίτι, απαγάγουν τη Yanagi και τον καθηγητή και αφήνουν τον Recca αβοήθητο και ανήμπορο να δράσει.

NEGIMA VOL. 2: στον δεύτερο τόμο ο νεαρός μάγος-καθηγητής Αγγλικών σε σχολείο θηλέων, Negi Sprinfield, έχει τη δυνατότητα να έρθει πιο κοντά στις μαθήτριές του με έναν πολύ παράδοξο τρόπο. Ο Διευθυντής του σχολείου του αναθέτει να καταφέρει το τμήμα του να μην είναι τελευταίο στις εξετάσεις: αν τα καταφέρει, θα γίνει πλέον κανονικός δάσκαλος της Mahora Academy (και θα έχει τα περιθώρια να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του σαν μάγος), αν όχι…

Ο συνακόλουθος πανικός και οι διάφορες φήμες φέρνουν τον Negi και τα τούβλα της τάξης του (οι "Baka Rangers": Fei Ku, Kaede, Makie, Yue, Asuna) στα έγκατα της Μεγάλης Βιβλιοθήκης της Ακαδημίας, εις αναζήτηση του μυθικού βιβλίου του Μάγου Melchizadek. Παγίδες, Golem και άλλα πολλά τους περιμένουν εκεί, αλλά τι θα καταφέρουν τελικά αν δεν είναι πίσω στην ώρα τους για το διαγώνισμα; Στον υπόλοιπο τόμο παρουσιάζονται κάποιες ιστορίες μέσα από τις οποίες ο Negi μαθαίνει λίγα περισσότερα πράγματα για τις μαθήτριές του και αρχίζει να κατανοεί περαιτέρω τις μεταξύ τους σχέσεις και ορισμένων την προσωπικότητα.

More action and bloodshed in...

REVIEW: WEIB KREUZ GLUHEN (KNIGHT HUNTERS: ETERNITY)


Είχα πει ότι κάποια στιγμή θα ασχολιόμουν με το sequel της πρώτης σειράς (Once More... Jikan Jikan Tsumaranai - 10-08-05). Εδώ συμβαίνουν κάποια παράδοξα. Καταρχήν το design των χαρακτήρων (καλών, κακών και μη) είναι πολύ διαφορετικό από την πρώτη σειρά (πράγμα το οποίο οφείλεται σε διαφωνία μεταξύ της character designer και των δημιουργών-που αποτελούν και ομώνυμο συγκρότημα). Ακόμα και sequences από την πρώτη σειρά έχουν ξανασχεδιαστεί με τα νέα designs. Βεβαίως ότι οι χαρακτήρες παραμένουν bishounen ανθοπώληδες-assassins δεν αλλάζει. Το animation και τα designs είναι κλίμακες ανώτερα από του πρώτου anime (εκτός από τον Youji ο οποίος εδώ είναι άθλιος κατά τη γνώμη μου) αλλά το σενάριο πάσχει λίγο...

Το νέο design του Aya

Ας τα πάρουμε από τη αρχή: Ο Aya, o Omi, ο Ken και ο Youji είναι τέσσερις νεαροί με τραυματικό παρελθόν, οφειλόμενο σε έναν και μόνο άνθρωπο, τον Takatori. Στο τέλος της πρώτης σειράς ο Aya έχει σώσει την αδελφή του και οι υπόλοιποι έχουν βρει σε κάποιο βαθμό τη λύτρωση από τους προσωπικούς τους δαίμονες. Είχαν όμως ήδη συνειδητοποιήσει ότι δεν ανήκαν στους Weiβ μόνο από τη δίψα τους για εκδίκηση και έτσι συνεχίζουν το έργο τους.

Δεδομένου ότι ο νέος Persian (κωδικός αυτού που δίνει τις αποστολές) είναι ο Omi, έχουν προστεθεί στην αρχή της σειράς δύο νέοι Weiβ, o Kyo και o Sena. Οι έρευνες των δύο σε μια Ακαδημία Μαθησιακής Ελίτ αποκαλύπτουν τη σύνδεση με την μυστική οργάνωση που έλεγχε τον Takatori, τους Ezztet. Γενικός Διοικητής Επιχειρήσεων υπό τους Ezztet είναι ένα άτομο με τον τίτλο «Epitaph». Καθώς περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως και τα πτώματα συσσωρεύονται, οι Weiβ θα βρεθούν σε τέτοιο σημείο απόγνωσης που σχεδόν θα διαλυθούν. Ωστόσο και πάλι, με αιματηρές θυσίες, άφθονη δράση (και ρεαλιστικούς αυτή τη φορά θανάτους και αιματοχυσία), θα φτάσουν το στόχο τους.

Το νέο design του Crawford

Η σειρά εικαστικά είναι εξαιρετική και με αποδεκτό σενάριο, αλλά το επίπεδο του δράματος της πρώτης σειράς παραμένει ανώτερο. Οι εκπλήξεις εδώ δεν είναι πάρα πολλές διότι είναι η δοκιμασμένη (αν και καλή) συνταγή. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νέα designs των Schwarz (οι οποίοι παραδόξως θα βοηθήσουν τους Weiβ), στο ρόλο των κακών είναι εξαιρετικοί και πραγματικά μισητοί οι Rozenkreuz (η επόμενη γενιά υπερφυσικών μαχητών από τους Schwarz) και από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες είναι οι Crashers, οι οποίοι έχουν κωδικά ονόματα παρμένα από το σκάκι και είναι οργάνωση παράπλευρη με τους Weiβ.

Rozenkreuz

Βεβαίως να μην παραβλέψουμε ότι και αυτή η σειρά έχει εξαιρετικά τραγούδια με προσωπικές επιλογές το opening (Waiting) και το ending (Stone Roses). Πιστεύω ότι η σειρά θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχε σχεδιαστεί με μεγαλύτερο μήκος από τα 13 της επεισόδια. Με μικρό bias 7 στα 10. Αν σας άρεσε η πρώτη, αξίζει να τη δείτε.

 

Ato de ni,
Bakuma-dono

...και στο pin-up o Ken από τους Weiβ...

P.S Ξέρω ότι αναρωτιέστε τι απέγινε εκείνο το κακόμοιρο feature/event, ονόματι SHYOUBU YA KETTOU, μετά την πρώτη του εμφάνιση. Αν και οι κριτικές και τα σχόλια ήταν πολύ ενθαρρυντικά, στην πορεία και ετοιμάζοντας το δεύτερο ανακάλυψα ότι το αρχικό του format για το SHINJUKU EXPRESS ήταν μάλλον άβολο για διάφορους λόγους, οπότε προς το παρόν θα το παγώσω, μέχρι να βρω έναν σωστό τρόπο παρουσίασης μέσα στο site. Όχι, ΔΕΝ σας δουλεύω και στους κακόπιστους, ελπίζω ότι σύντομα θα έχω κάτι πειστικό να δείξω (Απιστοι Θωμάδες ή όχι, εγώ παλάμες δεν τρυπάω όμως!).

 shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi