Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
17-11-05

Day In, Day Out

Χαίρετε και σήμερα! Ομολογώ ότι δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα να συζητήσω πριν περάσω στα επιμέρους features. Life is good but it could be better, day in and day out, προσπαθώ να κρατάω το μυαλό μου σε εγρήγορση, αλλά είναι μερικές μέρες που απλώς θέλω να κοιμάμαι σαν να μην έχω άλλο στόχο (εκτός από το να διαβάσω τα comics δίπλα στο κρεβάτι μου, hehe). Maybe I'm getting old (χωρίς παρεξήγηση Ηλία). Από την άλλη ίσως αρχίζω να περνάω στην κακή φάση του otaku. Βέβαια το γεγονός ότι αρχίσαμε να παίζουμε με ένα φίλο μου ένα adaptation-μίγμα του FULLMETAL ALCHEMIST και του NARUTO σε AD&D, βελτιώνει τα πράγματα... But I digress.

 

Shinjuku Stalker

Σήμερα έχω μπόλικα για σας, εδώ. Ξεκινάμε με μερικές ανακοινώσεις νέων κυκλοφοριών: καταρχήν έχουμε το BLOOD+, τη συνέχεια της ταινίας BLOOD: THE LAST VAMPIRE του 2000. Πρόκειται για μια σειρά 26 επεισοδίων από την ίδια εταιρία, Production I.G. H ταινία είχε εκπληκτικό συνδυασμό από 2D και 3D animation, αλλά χώλαινε σοβαρά στο σενάριο δεδομένου ότι είχε διάρκεια μόλις 48 λεπτών. Εκεί, η νεαρή Saya Otonashi είναι ένα αθάνατο πλάσμα με μυστηριώδη προέλευση, το οποίο κυνηγάει Chiropterans (βρικόλακες με τερατώδη μορφή που μεταμορφώνονται σε ανθρώπους για να προσεγγίσουν τη λεία τους). Η αναστάτωση σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση της Ιαπωνίας τη φέρνει αντιμέτωπη με μια στρατιά τέτοιων πλασμάτων (κατ' εντολή του αμερικανικού στρατού). Η συνάντηση καταλήγει σε μια σειρά από απίστευτα αιματηρές σεκάνς, εκπληκτικού animation. Τέλος. Όχι ακριβώς: το 2002 κυκλοφόρησε ένα είδος one-shot συνέχειας της ταινίας, υπό τον τίτλο BLOOD THE LAST VAMPIRE 2002 (δείτε παρακάτω στο Bookworm).

Η ιστορία της ταινίας εκτυλίσσεται κατά το 1966. Η σειρά εκτυλίσσεται στη σημερινή εποχή, το 2005, σχεδόν 40 χρόνια αργότερα. Η Saya έχει, κατά τα φαινόμενα, ξεφύγει από τους Αμερικανούς αφέντες της και ζει μια αθώα και ήσυχη ζωή στην Okinawa. Ωστόσο, όλα θα αλλάξουν όταν εμφανιστεί ένας μυστηριώδης τσελίστας, ο Hagi, ο οποίος κουβαλάει μαζί του ένα ξίφος. Ένα ξίφος που ισχυρίζεται ότι ανήκει στη Saya... Η Saya έχει γίνει redesigned και το περιβάλλον έχει γίνει προσπάθεια να μείνει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Η σειρά έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην Ιαπωνία από τις 8 Οκτωβρίου. Αυτά για τα οποία δεν έχει ακουστεί αν θα φτάσουν στην αμερικανική αγορά (άρα και σε μας), είναι τρία manga: ένα adaptation της σειράς, μια ιστορία με φόντο τη Ρωσική Επανάσταση του 1917 και άλλη μία με πρωταγωνιστή τον μυστηριώδη Hagi. Δεδομένης όμως της παλιότερης επιτυχίας, τόσο της ταινίας, όσο και του manga στην Αμερική, είναι μάλλον θέμα χρόνου (τουλάχιστον έτσι λέγεται στο ANIME INSIDER #25, p. 59).

 

Horror and more horror! Για κάποιο λόγο είναι της μόδας και δεν μας πειράζει καθόλου! Μπορείτε να φανταστείτε τον director mega-shoujo σειρών όπως το FANCY LALA και την character designer των PRETEAR και PRINCESS TUTU (equally mega-shoujo) να φτιάχνουν μαζί horror anime; Και όμως είναι αλήθεια. Ο λόγος για το JIGOKU SHOUJO (HELL GIRL), το νέο anime από τους προαναφερθέντες Takahiro Omori και Mariko Oka αντιστοίχως.

Το Hell Communications είναι ένα σχεδόν μυθικό forum στο internet, όπου κανείς έχει πρόσβαση μόνο τα μεσάνυχτα ακριβώς, κάθε βράδυ. Λέγεται ότι αν κάποιος το βρει και γράψει ένα παράπονο εναντίον συγκεκριμένου ατόμου, τότε η Hell Girl θα εμφανιστεί για να τραβήξει το εν λόγω άτομο μέσα στις φλόγες της Κόλασης. Το animation έχει αναλάβει το Studio Deen (FRUITS BASKET, GRAVITATION) και η σειρά θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ιαπωνία μέσα στο Φθινόπωρο. Επίσης ένα manga adaptation θα αρχίσει σύντομα να εμφανίζεται στην εβδομαδιαία ιαπωνική ανθολογία NAKAYOSHI. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα επισκεφτείτε το www.jigokushoujo.com.

 

Τι παίρνετε αν προσθέσετε τον χαρακτήρα του Osamu Tezuka, Black Jack, τον χειρουργό με τα χέρια του Θεού και τον σκιτσογράφο που έκανε το adaptation του BATTLE ROYALE σε manga; To νέο manga BLACKJACK NEO με σενάριο του αείμνηστου Osamu Tezuka και artwork του Masayuki Taguchi, ιδιαίτερα ταιριαστό με τις αιματηρές ιατρικές του περιπέτειες. Η σειρά θα αρχίσει να εμφανίζεται σύντομα μέσα στην ιαπωνική ανθολογία YOUNG CHAMPION.

 

Ανακοινώθηκε από τη VIZ Media για το 2006 η κυκλοφορία του τετράτομου manga READ OR DIE, adaptation της πρώτης νουβέλας του Hideyuki Kurata. Το σχέδιο είναι του Shutaro Yamada. Το manga παρουσιάζει ιστορίες πριν από τα τρία OVA και το TV Series (επίσης γραμμένα από τον Kurata), όπου μαθαίνουμε πώς η Υomiko Readman γνώρισε τη Nenene Sumiregawa, γνωρίζουμε τον χαμένο μεγάλο της έρωτα και διαφωτιζόμαστε ως προς το παρελθόν της. Το continuity του READ OR DIE είναι ελαφρώς παράξενο, οπότε αναμένετε περισσότερα σε επόμενο installment. Ο πρώτος τόμος θα κυκλοφορήσει Φεβρουάριο στην Αμερική.

 

Επίσης το Μάρτιο θα κυκλοφορήσει ένα παλιό διαμάντι το οποίο είναι βέβαιο ότι επηρέασε manga όπως το DNANGEL. Πρόκειται για το thief drama BLACK CAT του Yabuki Kentaro, με πρωταγωνιστή έναν άλλο θρυλικό κλέφτη, με χαρακτηριστικά γάτας και ένα XIII σε τατουάζ στο στήθος του.

 

Τέλος, αναφορικά με κάτι παλιότερο, το πρώτο volume του HELLSING ULTIMATE OVA θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 9 Δεκεμβρίου και κάποια στιγμή μέσα στο 2006 από τη Geneon, στην Αμερική.

 

Bookworm

BLOOD THE LAST VAMPIRE 2002: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αποτελεί ένα είδος συνέχειας στην ταινία. Δεκαετίες μετά τη σφαγή στην αμερικανική στρατιωτική βάση, συγκεκριμένα το 2002, η Saya Otonashi καλείται από τους (ακόμη Αμερικανούς) αφέντες της να εξαλείψει τα Chiropterans που τρέφονται από εφήβους, ακολουθώντας μια σειρά δολοφονιών. Η αλήθεια είναι ότι οι βρικόλακες έχουν κρυφτεί ακόμα βαθύτερα στις σκιές και η Saya έρχεται αντιμέτωπη με ένα παράξενο σκότος, αυτό στις ψυχές των εφήβων που προσπαθεί να σώσει: γελοιοποιούν, βιάζουν, εξευτελίζουν τους συνανθρώπους τους με στόχο την πρόσκαιρη ικανοποίηση.

Η Saya, ακολουθώντας ένα αιματηρό μονοπάτι, θα οδηγηθεί στη Maya, ένα Chiropteran που αποζητά τον έρωτα και την αγάπη με πολύ αφύσικο τρόπο. Είναι το πρώτο δείγμα, το πρώτο αποτέλεσμα των πειραμάτων τους, η εργαστηριακή πρόγονος της Saya... Μπορεί η κυνηγός να σκοτώσει ένα πλάσμα με το πρόσωπό της; Ας σημειωθεί εδώ ότι όλος ο τόμος έχει γίνει δια χειρός Benkyo Tamaoki, ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες ερωτικού manga της δεκαετίας του '90. Το ταλέντο του διαφαίνεται συνδυάζοντας έναν παράτολμο ερωτισμό με μια αιματηρή διάθεση και βγάζοντας στην επιφάνεια ένα αμαρτωλό συνοθύλευμα αντάξιο των καλύτερων ταινιών τρόμου.

 

Ξέρετε Ότι...;

...η φωνή του Howl στο HOWL'S MOVING CASTLE είναι ο Takuya Kimura της j-pop μπάντας SMAP; Οι SMAP (Sports and Music Assemble People) είναι πιθανότατα η pop μπάντα που έχει επιβιώσει περισσότερο από κάθε άλλη παγκοσμίως.


Φωτογραφία από την Chiaki Kawarabayashi (domo arigatou Chi-san!)

Δημιουργήθηκαν το 1988 και εξακολουθούν να έχουν τεράστια επιτυχία, με συμμέτοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές (όπως μία που ήταν εξ' ολοκλήρου δική τους, το SMAP X SMAP του1996) και διαρκή παρουσία στο ιαπωνικό μουσικό στερέωμα. Δύο single τους (YOZORA NO MUKOU-BEYOND THE NIGHT SKY και SEKAI NI HITOTSU DAKE NO HANA-THE ONLY FLOWER IN THE WORLD) έχουν πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Μετά την αυτομόληση ενός μέλους, στη μπάντα έχουν παραμείνει τα υπόλοιπα 5.

 

Meanwhile in...

HELLSING VOL. 3: Μετά την καταστροφή που υπέστη η οργάνωση Hellsing από τους αδελφούς Valentine, οι μοναδικοί που έχουν απομείνει από το παλιό προσωπικό είναι η Seras, ο Alucard, ο Walter και φυσικά, η Integra. Έτσι αναγκάζονται να προσλάβουν τους Wild Geese, τους μισθοφόρους του μονόφθαλμου δανδή, Vernedead. Ο Alucard, η Seras και ο Vernedead θα πάνε στη Νότιο Αμερική σε αναζήτηση του Millennium Project, μιας τρελής ιδέας που φαίνεται να αναστήθηκε από τις στάχτες που αφήσανε πίσω τους ο Alucard και ο Walter 50 χρόνια πριν.

Εκεί όμως οι πράκτορες των Ναζί θα τους περιμένουν υπό την ηγεσία ενός παράξενου άντρα, ονόματι Tubalcain Alhambra. Καθώς οι στρατιώτες πέφτουν σαν τις μύγες μπροστά στη φρικαλέα δύναμη του Alucard, θυμίζει στον κόσμο ποιος είναι, παλουκώνοντας καμιά εικοσαριά έξω από το ξενοδοχείο που διαμένουν οι τρεις τους. Καθώς ο Vernedead και η Seras προετοιμάζουν τη διαφυγή τους, ο Tubalcain έρχεται solo αντιμέτωπος με τον πάλαι ποτέ Βασιλιά των Βρικολάκων...

 

Κατά τα γνωστά λοιπόν φτάσαμε στο...

 

REVIEW: FINAL FANTASY VII: ADVENT CHILDREN


Cloud

Πολλά ειπώθηκαν περιμένοντας να καταφτάσει η πολυσυζητημένη ταινία στα χέρια μας. Δεν μας απογοήτευσε καθόλου. Η ταινία ξεκινάει με την αφήγηση ενός μικρού κοριτσιού για το πώς κατέληξαν τα πράγματα στη σημερινή τους κατάσταση. Εξηγεί για την εταιρία Shinra που κατάφερε να χρησιμοποιήσει το Lifestream, την ουσία μεταξύ ζωής και θανάτου, την ουσία των πλανητών ως πηγή ενέργειας. Εξηγεί πώς δημιούργησε τους Soldier, αυτούς που πήρανε και θάψανε την Jenova, η οποία απειλούσε να καταστρέψει τον πλανήτη, πέφτοντας από το διάστημα. Αναφέρεται στον Sephiroth, ο οποίος μαθαίνοντας πώς γεννήθηκε χάρη σε ένα φρικτό πείραμα, κατέληξε να μισεί τα πάντα. Μάχες μεταξύ του πρώην Soldier, Cloud και των συντρόφων του ενάντια στη Shinra, ενάντια στον Sephiroth, ο θάνατος της Aerith, τελευταίας των Αρχαίων: ο πλανήτης κουράστηκε και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Lifestream σαν όπλο, σταματώντας όλους τους πολέμους.


Jenova

Η καταστροφή ήταν ανυπολόγιστη, αλλά οι άνθρωποι επιβίωσαν και συνέχισαν. Ξαναέχτισαν τις πόλεις τους και βρήκαν ένα ρυθμό μετά την τραγωδία. Τότε ξέσπασε το Geo-Stigma, μια αρρώστια που φαίνεται να είναι η εκδίκηση του ίδιου του πλανήτη. Ο Cloud προστατεύει και φροντίζει, μαζί με την Tifa, όσα ορφανά μπορούν, αλλά στην πραγματικότητα ψάχνει μια αφορμή για να πεθάνει, μη μπορώντας να ξεπεράσει το θάνατο της Aerith.


Tifa

Τότε εμφανίζονται τρεις νέοι με ασημένια μαλλιά: ο Loz, Ο Yazoo και ο αρχηγός τους, Kadaj. Αποκαλούν τον Cloud "Μεγάλο Αδελφό" και αναζητούν το κεφάλι της Mητέρας τους, της Jenova. O ιός, η Shinra, οι τρεις νεαροί, η Jenova, όλα είναι δεμένα σε ένα παράξενο μυστήριο και ο Cloud, προσβεβλημένος από τον ιό, προσπαθεί να παραιτηθεί από τον κόσμο. Όμως μια γνώριμη φωνή πέρα από τους ζωντανούς δεν τον αφήνει. Καθώς τα παιδιά της Jenova σπέρνουν τον τρόμο και την καταστροφή κλέβοντας τα Materia που είχε στη φύλαξή του ο Cloud, οι παλιοί σύντροφοι ξαναμαζεύονται για να δώσουν μία ακόμη μάχη: ο Cid, ο ερειστικός μηχανικός, η νεαρή ninja Yuffie, η Tifa, ο κυνικός Vincent Valentine, ο Barret με το οπλοπολυβόλο αντί για χέρι, ο Cait Sith μαζί με τον Red XIII.


Vincent

Τελικά, η μάχη και η τύχη του πλανήτη θα κριθεί από τον Cloud και τον Kadaj, αυτόν που πήρε το κεφάλι της Jenova, αυτόν που έχει μέσα του τα γονίδια του Sephiroth. Η τελευταία μάχη γίνεται μεταξύ δύο παλιών συντρόφων, μεταξύ δύο άσπονδων εχθρών. Για τα παιδιά, για τον πλανήτη, για τους φίλους.


Kadaj

Οι σκηνές μάχης είναι εκπληκτικές, το animation άπταιστο, η μουσική ιδανική και το σενάριο αγγίζει πέρα για πέρα το θεατή. Αξιζε η αναμονή, πέρα από κάθε αμφιβολία. Αριστα 10.


Best Loved Villain: Sephiroth

 

Mata ato ne,
Bakuma-dono

...και στο pin-up o Cloud Strife...

 shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi