Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
01-12-05

Nostalgia Part Four - Blood?

"Είσαι ο Λοκ ο Σούπερμαν"; "Λένε ότι είσαι 100 χρονών, ίσως και παραπάνω". Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τους υπότιτλους του αγγλικού μεταγλωττισμένου (τρέχα γύρευε) CHOJIN LOCKE: ο Locke, ήρωας από την εποχή των πολέμων της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας, έχει αποσυρθεί σε έναν πλανήτη όπου ζει την ήρεμη ζωή ενός βοσκού.

Όταν οι μυστηριώδεις επιθέσεις από ESPers, εναντίον στρατιωτικών βάσεων σε πλανήτες και δορυφόρους αρχίζουν να αυξάνονται, ο Διευθυντής Ασφαλείας της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας, Ryu Yamaki, φεύγει σε αναζήτηση του θρυλικού Locke. Τι είναι όμως οι ESPers; ESP είναι η ακροστιχίδα του Extra-Sensory Perception και συνήθως χρησιμοποιείται για τηλεπαθητικούς. Ωστόσο, στην εν λόγω ταινία anime περιγράφει όλους όσους έχουν ψυχικές δυνάμεις ποικίλων μορφών (τηλεκίνηση, τηλεμεταφορά, ψυχικές ριπές, θεραπεία και άλλα πολλά). Πίσω από τις επιθέσεις κρύβεται η άριστα εκπαιδευμένη ομάδα της ESPer Cornelia, η οποία δέχεται διαταγές από τη Lady Khan, στα πλαίσια του Project Millennium. Όμως, ακούστηκε πριν 10 χρόνια ότι η Lady Khan σκοτώθηκε σε ένα φοβερό ατύχημα. Στο άκουσμα του ονόματός της, ο Locke παρατάει το φλάουτό του και ξαναβάζει τη στολή του πολεμιστή για να λύσει το μυστήριο.

Εντωμεταξύ, στην Ακαδημία Khan, νεαρά άτομα εκπαιδεύονται στη χρήση δυνάμεων ESP και κατά τα φαινόμενα η νεαρή Jessica είναι αυτό που ψάχνανε: μια ESPer ικανή να εντοπίζει τους ομοίους της και να στρέφει την ίδια τους τη φύση εναντίον τους. Ξεκινώντας από την Ακαδημία, ο Locke θα αναζητήσει τον τεχνητό αστεροειδή Khan όπου κρύβεται η μυστηριώδης ενορχηστρωτής των επιθέσεων. Στο μεταξύ η Jessica υποβάλλεται σε πλύση εγκεφάλου που δείχνει τον Locke να σκοτώνει τον πατέρα της και τοποθετείται μέσω "συμπτώσεων" και με τεχνητή αμνησία κοντά στον Yamaki, ο οποίος την ερωτεύεται. Προσπαθώντας να σκοτώσει τον Locke, πέφτει σε κώμα.

Από πλανήτη σε πλανήτη και από κίνδυνο σε κίνδυνο, ο Locke θα φτάσει στον τεχνητό πλανήτη, αφού αντιμετωπίσει την Cornelia και τους συντρόφους της. Μπορεί ο καθένας τους να διαθέτει κάποιες δυνάμεις, αλλά ο Locke είναι ένα πλάσμα αρχαίο, πολύ αρχαιότερο από όλους τους, εξοπλισμένος με όλες τις δυνάμεις των ESPers και ακόμα περισσότερες. Έτσι φτάνει μπροστά στη Lady Khan, ένα φρικιαστικό απομεινάρι, μια παρωδία ανθρώπου που μάζεψε γύρω της δεκάδες ESPers φλομώνοντάς τους στο ψέμα και με στόχο να ξεφορτωθεί τον Locke πριν κυριέψει το Γαλαξία.

Τη συνέχεια δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς: ο Locke αποκαλύπτει την απάτη της Lady Khan, παίρνει την Cornelia και τους υπόλοιπους με το μέρος του και καταφέρνει να τους σώσει πριν συντριβούν πάνω στον ήλιο γύρω από τον οποίο βρίσκεται σε τροχιά ο τεχνητός αστεροειδής. Η Jessica ξυπνάει από το κώμα και μένει με τον Yamaki και όλα τα loose ends τακτοποιούνται. Χρόνια αργότερα, όταν τα μαλλιά της Cornelia έχουν γκριζάρει (και αφού έχουν σβήσει τις αναμνήσεις της από τη συνωμοσία για να αποφύγει τη φυλακή), όλοι όσοι έζησαν τα γεγονότα της ταινίας βλέπουν από μακριά ένα κατακόκκινο αντικείμενο, λαμπρό σαν μικρό αστέρι, να διασχίζει το Γαλαξία: αυτός είναι ο Locke...

Η ταινία αυτή καθεαυτή σήμερα δεν αποτελεί τίποτα το ιδιαίτερο παρά μόνο για τους λάτρεις του ρετρό (παρών!). Ωστόσο για την εποχή εκείνη είχε καλό animation, έξυπνους διαλόγους και ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην πλοκή και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Βεβαίως το βασικό είναι ότι όσοι την είδαμε ως παιδιά είχαμε μια πολύ βασική απορία: "Αίμα; Τί, πέθανε; Μα δεν γίνεται, είναι παιδικό. Τί, ο Λοκ ζει; Μα αφού το ρομπότ τον τρύπησε στο στέρνο και το στομάχι...". Πράγματα συνηθισμένα πλέον στα anime και ήδη παρόντα τότε στην Ιαπωνία (από την εποχή του Tezuka, no less), μας άφηναν έκπληκτους, αψηφώντας τις λιγοστές μας αντιλήψεις για τον κόσμο (π.χ. όταν αιμορραγείς για ώρες από στέρνο και στομάχι και είσαι μέσα σε μια λίμνη αίματος, ΔΕΝ επιζείς). Επίσης, είχε αρκετές σκηνές απροκάλυπτης γύμνιας από τους γυναικείους χαρακτήρες (μάλιστα με θηλές, πράγμα που γενικά σήμερα αποφεύγεται).

Η ιστορία όμως του χαρακτήρα είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την ταινία. Γεννήθηκε τη δεκαετία του '50 από το χέρι του Yuki Hijiri και μετά από 30 περίπου χρόνια (!) εμφανίσεων και δημοσιεύσεων σε πάμπολλα περιοδικά, απέκτησε τη δική του ταινία μεγάλου μήκους το 1984 (Shochiku/Nippon Animation). Ένας χαρακτήρας manga που δημιουργήθηκε περισσότερα από 50 χρόνια πριν, ακόμα και σήμερα είναι γνωστός έξω από την Ιαπωνία και ένα από τα κορυφαία ρετρό του είδους.

Όχι ακριβώς σαν sequel, μα με σαφείς αναφορές στην ταινία, μερικά αργότερα κυκλοφόρησαν δύο OVA με τίτλο CHOJIN LOCKE: NEW WORLD COMMAND, στα οποία ο Locke και άλλοι τέσσερις ESPers χάνουν τη μνήμη τους και ο μόνος τρόπος να την ξαναποκτήσουν είναι να υπακούσουν στις εντολές ενός μυστήριου πλάσματος που λέγεται Elana.

Στο πρώτο επεισόδιο βλέπουμε τον Locke να ψαρεύει παρέα με τον ηλικιωμένο πια Yamaki, όταν νιώθει ένα παράξενο κάλεσμα που θα τον βάλει σε νέες περιπέτειες. Στην πορεία θα αποκτήσει τέσσερις φίλους στο πρόσωπο των τεσσάρων αρχικά αγνώστων. Πριν λύσει το μυστήριο του τεχνητού πλανήτη TSAR και των 20000 ESPers φυλακισμένων μέσα του, θα ζήσει ξανά την απώλεια και τον πόνο. Όταν ανακαλύψει ότι τα πάντα ήταν μια πλεκτάνη ενός άλλου ESPer που έκανε χρήση του υπερυπολογιστή ELANA, θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση από τον κρυμμένο τους εχθρό με τον χειρότερο τρόπο: θα του δώσει συναισθήματα.

Νομίζω ότι με τα OVA δεν ήρθαμε ποτέ σε επαφή τηλεοπτικά, αλλά η ταινία αποτελεί μια ανάμνηση χαραγμένη στην ελληνική otakιστική μνήμη.

 

Shinjuku Stalker

Τέλειωσε το FULLMETAL ALCHEMIST και δεν έχετε δει ακόμα την ταινία; Αναρωτιέστε τι θα κάνετε αφού δείτε την ταινία και πού θα ξαναδείτε αλχημιστές; Have no fear! Η Sunrise ετοιμάζει τη νέα σειρά CLUSTER EDGE που αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ο Agate Fluorite, ένας 15χρονος που φοιτά στην ακαδημία CLUSTER E.A. και έχει το μυαλό του βασικά στο μοντελισμό αεροπλάνων. Με φόντο ένα κόσμο παρόμοιο με την Ευρώπη των αρχών του 20ου αιώνα (αναμένετε εκπληκτικά visuals ευρωπαϊκού στιλ) και την ύπαρξη της αλχημικής επιστήμης (!), ο ήρωάς μας θα βρεθεί σε μεγάλους μπελάδες όταν αρχίσει να κάνει αυτό που οι άλλοι αποκαλούν "θαύματα".

 

Από τον Οκτώβριο έχει αρχίσει να προβάλλεται στην ιαπωνική τηλεόραση το anime BLACK CAT (Day In, Day Out - 17/11/05), βασισμένο στο ομώνυμο manga του Yabuki Kentaro. Ο Train Heartnet ήταν κάποτε ο κορυφαίος δολοφόνος της οργάνωσης Chronos, με το προσωνύμιο Black Cat. Όταν αποφασίζει να ξεφύγει από την οργάνωση και να ζήσει ελεύθερος, ο κίνδυνος και οι μπελάδες θα τον ακολουθήσουν παντού. Το anime θα έχει και ορισμένα πρωτότυπα storylines που δεν υπήρχαν στο manga.

 

Το PARADISE KISS της Ai Yazawa έγινε anime (Studio Madhouse) και ήδη προβάλλεται στην ιαπωνική τηλεόραση. Η Yukari είναι φύτουλας. Όχι, μισό λεπτό: ΦΥΤΟΥΛΑΣ! Είναι οξύθυμη, πλήρως αφιερωμένη στο διάβασμα για τις εισαγωγικές της και ανταγωνιστική. Όταν τα μέλη ενός οίκου avant-garde ρούχων με όνομα Paradise Kiss την προσεγγίζει για να γίνει το μοντέλο τους, φυσικά φρικάρει. Ασφαλώς στην πορεία αρχίζει να θαυμάζει τους παράξενους νέους φίλους της και (gasp!) να απολαμβάνει τη μόδα και την παρέα ενός συγκεκριμένου νεαρού. Ένα καταπληκτικό μίγμα εφηβικού δράματος και κωμωδίας σε συνδυασμό με εκπληκτικά designs. Το PARADISE KISS αρχικά δημοσιευόταν στο ZIPPER, ένα ιαπωνικό περιοδικό μόδας και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα πριν φτάσει να μεταφραστεί σε 10 γλώσσες!

 

Ποιος θα είναι ο επόμενος ρόλος του Samuel L. Jackson; Μήπως το MATRIX BUBBLEGUM CRISIS: THE HONEST-TO-GOD-FINAL-CHAPTER-OF-A-REALLY-BAD-FLICK; Όοοχι, αυτή τη φορά υποδύεται τον Afro-Samurai, έναν νεαρό πολεμιστή με ένα βουνό μαλλιά, ένα τεράστιο σπαθί και την επιθυμία να εκδικηθεί για τον θάνατο του πατέρα του στα χέρια του ξιφομάχου Justice. Μάλιστα η live-action ταινία θα προβληθεί πριν καν το μεταφρασμένο ντεμπούτο του manga ή του anime. Wait for it...

 

Για τους Αμερικάνους αποτελεί είδηση ότι πλέον την Ανοιξη θα κυκλοφορήσουν σε DVD το HOWL'S MOVING CASTLE (HAORU NO UGOKU SHIRO) και το MY NEIGHBOR TOTORO (TONARI NO TOTORO) μεταφρασμένα, με υπότιτλους, language selections, extras κ.λπ. κ.λπ.. Σύμφωνοι, έτσι συμπληρώνεται ο κύκλος των ταινιών του Miyazaki στα Αγγλικά (12 τον αριθμό), αλλά ας είμαστε σοβαροί: οι Γάλλοι έρχονταν όταν οι Αμερικάνοι πήγαιναν.

 

Τέλος για σήμερα, με ένα ενδιαφέρον νέο για τους creme de geek: η Yamato Toys θα βγάλει νέα σειρά trading figures τεσσάρων ιντσών (περίπου 10 εκατοστά), με θέμα το GENSHIKEN. Οι αγαπημένοι μας geeks έρχονται μαζί με τμήματα της αίθουσας του ομίλου και η σειρά περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την Ohno και την Kasukabe με ενδυμασία cosplay, καθώς και τη δεύτερη με μαγιό! Για τους πιο φυσιολογικούς otaku θα κυκλοφορήσουν από το FFVII: ADVENT CHILDREN ο Bahamut, ένα Shadow Creeper και το νέο Sierra του Cid.

 

Ξέρετε Ότι...;

...η Αμερικανίδα voice actress της Lynn Minmei στο ROBOTECH, Reba West, ντρεπόταν τόσο πολύ να τραγουδήσει το τραγούδι που σώζει την ανθρωπότητα οπότε... την μεθύσανε;!

 

...ορισμένοι σταθμοί στο Νότο της Βορείου Αμερικής (ξέρετε τώρα, Ku Klux Klan, κρεμασμένοι νέγροι και "Sweet Home Alabama") παραλείψανε ορισμένα επεισόδια του ήδη edited ROBOTECH για να μη φανεί καθόλου το ειδύλλιο μεταξύ Roy Fokker και Claudia Grant; Μικτός έρωτας; Λευκός με μαύρη; Απαράδεκτο!

 

Συγχωρήστε με για την έλλειψη τόσο του Bookworm όσο και του Meanwhile in... αλλά έχω πήξει στη δουλειά και δεν προλαβαίνω. Υπόσχομαι να επανορθώσω στο επόμενο installment όπου θα κάνει την εμφάνισή του και το FLASH! SHYASHIN με θέμα τον θρύλο Leiji Matsumoto!

 

Without further ado...

 

REVIEW: TEXHNOLYZE

Παιδιά, ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ πώς στα κομμάτια προφέρεται αυτό, αλλά ο φίλος Γιάννης Δαλκίδης ισχυρίζεται ότι προφέρεται όπως και το "technolyze". Shiranai ("δεν ξέρω").


Ichise minus one arm...

Αυτή τη φορά, ο Yoshitoshi Abe (SERIAL EXPERIMENTS LAIN, HAIBANE RENMEI - see Torture Garden (or: A Day At The Dentist) - 14/09/05) και το Studio Madhouse συνθέτουν μια φουτουριστική δυστοπία όπου ζουν και εξελίσσονται οι χαρακτήρες. Όλα ξεκινούν σε μια υπόγεια πόλη μεταλλωρύχων, τη Rukusu, όπου ο νεαρός Ichise συμμετέχει σε αγώνες μποξ για να βγάλει τα προς το ζην. Είναι ένας σιωπηλός νεαρός που ζει μόνο για να λιανίζει τους αντιπάλους του στο ρινγκ. Μετά το θάνατο των γονιών του, η μόνη του διέξοδος και χαρά είναι η βία.

Όλα θα αλλάξουν όταν η μάνατζέρ του διατάζει να του κόψουν το δεξί χέρι και εν συνεχεία, όταν της επιτίθεται, χάνει και το ένα του πόδι. Στην πόλη αυτή που σφύζει από έγκλημα, ο μόνος που πασχίζει να αποτρέψει έναν καταστροφικό πόλεμο συμμοριών είναι ο Kaego Onishi, κεφαλή του εγκληματικού συνδικάτου Organo (βλέπε "όργανο της τάξης" ή τη βιολογική ερμηνεία του οργάνου). Αυτός περιμαζεύει τον ημιθανή Ichise και διατάζει να του αντικαταστήσουν τα χαμένα μέλη με άλλα, τεχνολογίας "texhnolyze". Σαν αποτέλεσμα, αποκτά υπερφυσική δύναμη και ταχύτητα, αλλά γίνεται μέλος της Organo.

Η συνάντησή του με την Ran, μια μικρή κοπέλα που έχει την ικανότητα να προβλέπει το μέλλον, θα πυροδοτήσει τα γεγονότα που δίνουν τροφή στην πλοκή. Η Ran έχει δει πως ο Ichise μπορεί στο μέλλον να είναι υπεύθυνος για την καταστροφή της πόλης. Οι μοίρα αυτών των δύο δένεται άρρηκτα με αυτήν του Onishi και του Yoshii, ενός μυστηριώδη άνδρα από την επιφάνεια. Ποιος θα γίνει καταστροφέας και ποιος σωτήρας; Τέσσερις ζωές σε έναν κόσμο που καραδοκεί σαν πεινασμένο κτήνος, τέσσερις άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν το μέλλον μιας αφιλόξενης πόλης.


Ran

Είναι ένα ώριμο και σκοτεινό SF δράμα που καθηλώνει με τους χαρακτήρες του. Το παν εδώ είναι η ατμόσφαιρα και όχι τα λόγια (π.χ. στο πρώτο επεισόδιο κανείς δεν μιλάει για τουλάχιστον 10 λεπτά). Ριζικά αντίθετοι χαρακτήρες καταλήγουν να εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο και κατ' επέκταση από αυτούς, το περιβάλλον τους. Ο Abe δείχνει με αυτή του τη δουλειά ότι μπορεί να τα καταφέρει σε οποιοδήποτε είδος, είτε αυτό είναι κωμωδία, γλυκόπικρο δράμα ή μια σκοτεινή ιστορία, ωμή όσο ένα φρεσκοσφαγμένο ζώο.

Η σειρά αυτή έχει κάτι το νιχιλιστικό και απελπιστικό. Η ωμότητα δε με την οποία παρουσιάζεται, μπορεί σε μερικούς να θέσει δυσάρεστα ερωτήματα που ευλόγως αποφεύγουν. Το animation είναι εξαιρετικό, τα character designs όπως πάντα έξοχα και η μουσική αρμόζουσα. 8 στα 10 (αν και δεν είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μου από προσωπικής απόψεως). Τα DVD κυκλοφορούν από τη Geneon.

 

Jya ne,
Bakuma-dono

...και στο pin-up η αταίριαστα αθώα Ran...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi