Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
15-12-05

Fresh For Oi' Otaku

Ελπίζω ότι θα συγχωρήσετε την παράφραση (έως και λογοκλοπή πλην της τελευταίας λέξης) από τα BOONDOCKS του Aaron McGruder. Απλώς τυχαίνει να αγόρασα πρόσφατα το BOONDOCKS TREASURY: A RIGHT TO BE HOSTILE, το οποίο και ξεκοκάλισα μέσα σε τρεις ημέρες (think 800 strips). Είναι έξυπνο, εθιστικό, αστείο και καυστικό, με αποτέλεσμα αυτές τις μέρες να μου έχουν κολλήσει διάφορες φράσεις από black lingo, οι οποίες εμφανίζονται εκεί μέσα. Ξέρω ότι δεν σχετίζεται με τα manga (ίσως σχεδιαστικά σε κάποιο βαθμό) και ξέρω ότι δεν είναι καινούργιο. Still, a great read. Χαίρετε λοιπόν και σήμερα, μετά από μια εβδομάδα απουσίας λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας.

Είπα, θα προσπαθήσω να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα αλλά "το μεν πνεύμα πρόθυμο, η σαρξ επίσης πρόθυμη, η Εφορία όμως...". Ναι, είμαι ανάμεσα στους διάφορους κακομοίρηδες που θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα διότι δεν κατέθεσαν "Συγκεντρωτικές Δηλώσεις Πελατών-Προμηθευτών" (ως όφειλαν, άλλο που δεν τους ενημέρωσε κανείς όταν κατέθεταν ΦΠΑ, φορολογικές δηλώσεις, έκαναν έναρξη εργασιών κ.λπ.). Συγχαρητήρια στο κράτος που κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες, ντύνει τους υπευθύνους με μεταξωτά βρακιά και εμάς με τρύπιες σωβρακοφανέλες. Μπράβο ρε μαλάκες! Το ταμείον είναι μέιον και πάτε να βγάλετε το έλλειμμα βάζοντας "πρόστιμα" (είναι δε τόσο έξυπνοι που στείλανε την ειδοποίηση και σε μισθωτούς και ένα σωρό άλλο κόσμο που δεν εμπίπτει στην κατηγορία που έχει υποχρέωση υποβολής του εν λόγω χαρτιού.) Για να δούμε: 500000 πρόστιμα επί 200 με 500 (από ότι ακούγεται and I quote: "ε, δεν ξέρουμε ακόμα") ευρώ έκαστο= 100000000-250000000 ευρώ. Όχι και άσχημα: πάλι κάτι θα τσιμπήσουν τα υμέτερα "φτωχαδάκια"...

Τέλος πάντων, φτάνει η γκρίνια και προχωρούμε στα δικά μας. Το νου σας σύντομα για το report από το Manga Workshop που έγινε στην Αθηναΐδα και το οποίο παρακολουθήσαμε με τη Λήδα Τσενέ, τον Γιάννη Κουρουμπακάλη και τη Μυρτώ Τσελέντη.

 

Shinjuku Stalker

Τη Δευτέρα έγιναν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Japan Extravaganza στην Αθηναΐδα, το οποίο περιλαμβάνει έκθεση manga, kimono και διάφορες δραστηριότητες (ιαπωνική καλλιγραφία, origami κ.α.) και θα διαρκέσει μέχρι τις 08/01/2006. Συνδυάζεται δε με το Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων και σαν μέρος του θα προβληθούν στην Αθηναΐδα το HOWL'S MOVING CASTLE και η ταινία SHADOW SKILL αυτήν την Παρασκευή. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 210-3232586 ή στείλτε e-mail στο info@gjcc.gr.

 

IGPX. Τι είναι το IGPX; Καταρχήν είναι τα αρχικά του Immortal Grand Prix. Δεύτερον, είναι ο τίτλος του νέου (και πρώτου) διεθνούς anime από την Production I.G. (animation), την Toonami (script) και την Bandai Entertainment (DVD & Marketing). Αμερικανικό σενάριο, ιαπωνικό animation: εκ πρώτης όψεως δεν φαντάζει καλό, όμως για πρώτη φορά ίσως οι άθλιοι Yankees να κάνουν κάτι αξιόλογο για το ιαπωνικό visual culture. Εν έτι 2048, για τα τελευταία 25 χρόνια το διασημότερο άθλημα είναι το IGPX, ένα μίγμα από αγώνες Rally και Mecha Combat.


Team Satomi

Οι διαγωνιζόμενοι, χωρισμένοι σε ομάδες των τριών, οδηγούν τα mecha ονόματι IG, διανύοντας τρεις φορές μια διαδρομή 60 χιλιομέτρων με ταχύτητα περί τα 350 km/h. Στο δεύτερο γύρο, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα πραγματικής μάχης με τα mecha τους (στην ίδια πάντα ταχύτητα), με στόχο να καθυστερήσουν ή να βγάλουν εκτός συναγωνισμού τους αντιπάλους τους. Οι πρώτες εικόνες έχουν δείξει εκπληκτικά 3D γραφικά για τα ρομπότ και τους αγώνες, σε συνδυασμό με πολύ καλά character designs για τους χαρακτήρες (όλων των ειδών, φύλων, φυλών και προσωπικοτήτων). Μένει να δούμε αν η ποιότητα παραμένει σταθερή σε όλο το anime και πώς τα πάει από σενάριο. Η σειρά έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση, οπότε εμείς είμαστε στην αναμονή για DVD ή fansubs.

 

Η σειρά BLOOD+, συνέχεια της ταινίας BLOOD: THE LAST VAMPIRE (Day In, Day Out - 17/11/05), θα έχει μήκος 52 επεισοδίων και έχει αρχίσει να προβάλλεται στην Ιαπωνία από τις 7 Οκτωβρίου.

 

Η Dark Horse ανακοίνωσε ότι πήρε τα δικαιώματα για το OLDBOY των Garon Tsuchiya και Nobuaki Minegashi, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη επιτυχημένη κορεάτικη ταινία.

 

Από τη VIZ θα κυκλοφορήσει το Γενάρη το πρώτο volume του VIDEO GIRL LEN, φυσική συνέχεια του VIDEO GIRL AI του Katsura Masakazu.

 

Επίσης το Γενάρη, από την Infinity Studios θα κυκλοφορήσει το BLOOD ALONE του Masayuki Takano, όπου περιγράφεται η διεστραμμένη σχέση μεταξύ μιας αισθησιακής βρικόλακα και ενός νεαρού συγγραφέα.

 

Κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το πρώτο επεισόδιο του HELLSING ULTIMATE OVA (Torture Garden (or: A Day At The Dentist) - 14/09/05) και εμείς αναμένουμε τα fansubs τρίβοντας τα χέρια μας. Όσο για τους Αμερικάνους, η Geneon θα βγάλει τα DVD σε περίπου ένα χρόνο. Zannen desu nee ("too bad")...

Κυκλοφόρησε αγαλματίδιο 7 ιντσών (περίπου 18 εκατοστά) της Seras Victoria από το HELLSING, βασισμένο στην εμφάνισή της στο vol. 7. Για 35 άθλια δολάρια (το βλέπω γύρω στα 40+ ευρώ) νομίζω ότι πραγματικά ΑΞΙΖΕΙ!

 

Bookworm

Μετά από καιρό, έχω επιτέλους κάτι καινούργιο για εδώ και ξεκινάμε με το...

HIPIRA HC: Δεν έχει καμία σχέση με το manga που έχουμε συνηθίσει. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα manga βιβλίο με παραμύθια όπως αυτά που συνήθιζαν να μας διαβάζουν οι μαμάδες μας όταν ήμασταν της αγκαλιάς (άντε μέχρι 5-6 ετών). Τα δε ονόματα που το υπογράφουν είναι εντυπωσιακά: οι ιστορίες είναι του Katsuhiro Otomo, δημιουργού του AKIRA και η εικονογράφηση του Shinji Kimura. Ο Kimura έχει ζωγραφίσει τα backgrounds σε ταινίες όπως το URUSEI YATSURA 2: BEAUTIFUL DREAMER και το MY NEIGHBOR TOTORO και έχει κάνει production designs για πολλές ταινίες anime.

Οι ιστορίες εκτυλίσσονται την πόλη Saruta, μια πόλη όπου κατοικούν μόνο βρικόλακες και άλλα υπερφυσικά πλάσματα και όπου ο ήλιος δεν ανατέλλει ποτέ. Ο Hipira είναι ένας μικρός σκανδαλιάρης βρικόλακας που σκαρώνει φάρσες και μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες. Όταν επισκέπτεται τον πύργο του Πρεσβύτερου της Πόλης, μέσα από ένα μυστήριο πείραμα αποκτά έναν μικροσκοπικό φωτεινό φίλο, τον Soul. Μαζί θα μπλεχτούν σε ακόμα περισσότερες περιπέτειες, θα τρομοκρατήσουν ολόκληρη την πόλη και θα βρουν τρόπο να ξανακρύψουν τον Ήλιο όταν αυτός κάνει τη εμφάνισή του. Είναι απλώς παραμύθια; Είναι αλληγορίες; Δεν έχει σημασία. Είναι διασκεδαστικά, ίσως λίγο διδακτικά και πάνω από όλα στο ύφος δύο σπουδαίων δημιουργών. Κυκλοφορεί από την Dark Horse.

 

MANIAC ROAD VOL. 1: Καταρχήν να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τη Μυρτώ Τσελέντη η οποία πάντα εφιστά την προσοχή μου σε κάτι ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Κατά δεύτερον, μπορείτε να προσθέσετε τον τίτλο αυτό στα απαραίτητα αναγνώσματα που παρατέθηκαν στο Geeks Like Us - 31/08/05...

Το MANIAC ROAD του Shinsuke Kurihashi περιστρέφεται γύρω από τον Takezou Muto, ένα νεαρό otaku με μια δόση ιδιοφυΐας. Όταν βρίσκεται λιπόθυμος στο δρόμο (περιμένοντας μια εβδομάδα δίχως φαΐ για να αγοράσει ένα σπάνιο video-game), τον περιμαζεύουν οι αδελφές Kinushima. Οι τρεις αδελφές έχουν ένα μικρό μαγαζάκι ηλεκτρικών ειδών που πάει για κλείσιμο και αυτές κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο από τα χρέη των ιατρικών λογαριασμών του αποθανόντος πατέρα τους. Ο Takezou όμως αναγνωρίζει μέσα σε μια αποθήκη τα μοντέλα πλοίων του αποθανόντος κ.Kinushima, ενός από τους διασημότερους μοντελιστές της εποχής του.

Πουλώντας τα μοντέλα, πλην αυτών που φέρουν τα ονόματα των τριών αδελφών, σώζει το μαγαζί τους. Όταν βρίσκεται πνιγμένος στα χρέη από τη σπιτονοικοκυρά του και άστεγος, η ευγενική Haruna, μεγαλύτερη από τις αδελφές, προσφέρεται να τον βοηθήσει. Μέσα από τρελές καταστάσεις, απρόσμενη βοήθεια και ιλαρότατη αντιπαλότητα, ο Takezou θα χρησιμοποιήσει την ευρηματικότητα και το otakικό πάθος του για να δημιουργήσει το Maniac Road,το νέο μαγαζί και στέκι για otaku στην Akihabara! Παλαβό, διασκεδαστικό και ως ένα βαθμό πολύ αληθινό...

 

Meanwhile in...

ALICE 19th VOL. 3: Μόλις οι ήρωές μας επιστρέφουν στο σπίτι της Alice για να συζητήσουν τα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και να πάρουν μια ανάσα (Otaku Sleepover - 02/11/05), κάνει την εμφάνισή του ένας νέος κίνδυνος: αυτή τη φορά είναι όντως η αδελφή της Alice, Mayura, η οποία έχει απαγάγει τον πατέρα τους και τον έχει φυλακίσει μέσα στον Κόσμο της Εσώτερης Καρδιάς. Χαμένος μέσα στις αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας, ο κ. Seno αρνείται να επιστρέψει στο παρόν όπου έχει αρχίσει να μην καταλαβαίνει τη συμπεριφορά των παιδιών του.

Όταν ο Kyou, ο Frey και η Alice μπαίνουν μαζί με τη Nyozeka στο βασίλειο των αναμνήσεων αυτών, ανακαλύπτουν ότι ουσιαστική ισχύ εκεί μέσα έχουν μόνο τα Lotis της Alice. Αναζητώντας τον πατέρα και την αδελφή της, ενώ οι φίλοι της αντιμετωπίζουν έναν Δαίμονα της Νόσου, η Alice έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο για πρώτη φορά με το πλάσμα που έχει κυριεύσει την αδελφή της, τον Darva, Κύριο των Maram και Αρχοντα των Σκοτεινών Λέξεων. Μετά από πολλή προσπάθεια, οι τρεις ήρωες καταφέρνουν να φέρουν πίσω τη Mayura και των πατέρα των δύο αδελφών. Όμως η Mayura δεν είναι αυτή που ήταν και όταν ανακαλύπτει τα συναισθήματα του Kyou για την αδελφή της, τον καταριέται: αν ακούσει λόγια αγάπης από οποιονδήποτε πλην της ίδιας, θα πεθάνει! Τώρα αρχίζουν πραγματικά οι δοκιμασίες...

 

YOTSUBATO VOL. 3: Η αξιαγάπητη πρασινομάλλα συνεχίζει τις σκανταλιές, τις γκάφες και μαθαίνει περισσότερα για τον κόσμο γύρω της. Μα είναι δυνατόν να είσαι 6 ετών και να είσαι τόσο στον κόσμο σου; Βεβαίως! Αρκεί να σε λένε Yotsuba. Βρίσκει ένα τετράφυλλο τριφύλλι και το δίνει δώρο (σουβενίρ, όπως λέει) στην Asagi, ανάβει πυροτεχνήματα με τις τρεις αδελφές και τη φίλη τους Torako (και βάζει ένα πάνω στο καπό του αυτοκινήτου της), ανακαλύπτει ότι ο γιγάντιος Jumbo είναι... ανθοπώλης;!

Περισσότερο γέλιο, τρυφερότητα μα κυρίως παλαβομάρα από τον/την (είπαμε, δεν ξέρουμε...) δημιουργό του AZUMANGA DAIOH. Η Yotsuba γίνεται Flower Cupid και προσφέρει λουλούδια σε περαστικούς τη μέρα του Bon Festival (κάτι σαν το δικό μας Ψυχοσάββατο, όταν επιστρέφουν οι ψυχές των νεκρών αλλά όχι τόσο μακάβριο), πάει στο Ζωολογικό Κήπο, γνωρίζει τον πατέρα της Asagi, της Fuka και της Ena και παρακολουθεί το φεστιβάλ πυροτεχνημάτων. Ένα ιδιόμορφο παιδί που όμως δεν δυσκολεύεται να παρατηρήσει για τα πυροτεχνήματα: "α, άνθισε" ("hanabi", το πυροτέχνημα στα ιαπωνικά, σημαίνει "λουλούδι από φωτιά").

 

FLASH! SHYASHIN: Leiji Matsumoto

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Leiji Matsumoto και πώς είναι δυνατόν οποιοσδήποτε otaku σέβεται τον εαυτό του να μην τον μάθει; Πατέρας του UCHYUU KAIZOKU HAAROKU (SPACE PIRATE CAPTAIN HARLOCK), της QUEEN MILLENIA (QUEEN OF A THOUSAND YEARS), του GINGA TETSUDOU 999 (GALAXY EXPRESS 999) και του UCHYUU SENKAN YAMATO (SPACE BATTLESHIP YAMATO, γνωστό ως STAR BLAZERS ή ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΑΡΓΩ) μεταξύ άλλων, εισήγαγε στο visual culture τα υπερλεπτομερή mecha και τα αξέχαστα διαστημόπλοια της δεκαετίας του '70 και '80.

Γεννήθηκε το 1938 και σε ηλικία 15 ετών, ο Matsumoto δημοσίευσε το πρώτο του manga, MITSUBACHI NO BOUKEN (ADVENTURES OF A BEE) στην ανθολογία MANGA SHOUNEN, αφού κέρδισε τον αντίστοιχο διαγωνισμό. Στα τέλη της δεκαετίας του '60 κέρδισε το Kodansha Culture Award για το OTOKO OIDON (I AM A MAN), όπου περιγράφει τις φτωχές συνθήκες ζωής του σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα κατά τα φοιτητικά του χρόνια. Η εικόνα αυτού που έμελλε να γίνει ο διασημότερος χαρακτήρας του, πρωτοεμφανίζεται σε ένα manga τύπου Old West (GUN FRONTIER). Ο Franklin Harlock Jr. συναντάει στην ιστορία αυτή τον Oyama Tochirou και μια πρώτη εκδοχή της Emeraldas, της "πειρατικής αδελφής" του διάσημου Καπετάνιου (1972).

Ο διάσημος πειρατής, Captain Harlock, δημιουργήθηκε το 1977 και ο τίτλος του διήρκεσε μόλις 5 τόμους, ενώ ως δευτερεύων χαρακτήρας είχε κάνει την εμφάνισή του στο UCHYUU SENKAN YAMATO και στο GALAXY EXPRESS 999. To 1978 o Captain Harlock μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από την Toei Animation και στην πορεία απέκτησε μια ταινία τύπου origin (CAPTAIN HARLOCK: WAGA SEISHUN NO ARCADIA) το 1984 και μια σειρά OVA βασισμένη στο DER RING DAS NIBELUNGEN - SIEGFRIED του Wagner, το 1997.

Το Leijiverse είναι πολύ μπλεγμένο διότι βασικά ο δημιουργός πήρε ένα αρχέτυπο ηρωικού παρανόμου ("Tall Dark Stranger" όπως γράφει και στο ANIME POSTER ART), με εμμονή σε μια συγκεκριμένη σχεδιαστική τεχνοτροπία (ακατάστατο μαλλί που πέφτει στο πρόσωπο, σοβαρά μάτια με μια υποψία θλίψης κ.λπ.) και το μετέβαλλε σε ορισμένα σημεία ανάλογα με την ιστορία που ήθελε να πει. Ουσιαστικά όμως, όλες οι ιστορίες του Matsumoto κινούνται γύρω από μοναχικούς νεαρούς που ενηλικιώνονται και ωριμάζουν μέσα από αντιξοότητες, είτε αυτές είναι η φτώχια και η ανέχεια, είτε ο πόλεμος και η παρανομία. Λόγω όμως της τάσης αυτής, είναι πολύ δύσκολο να φτιάξουμε μια συνεκτική σειρά από χρονολογίες και σειρές που αποτελούν τη saga του CAPTAIN HARLOCK και είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να παραβλέψουμε ορισμένα πράγματα ή να κάνουμε παραδοχές αντίθετες με τα υπάρχοντα έργα.

Πρόσφατα πάντως, ο CAPTAIN HERLOCK ξαναγεννήθηκε από τη φαντασία του δημιουργού του και τα χέρια του Rintarou με τη σειρά OVA ENDLESS ODYSSEY - OUTSIDE LEGEND. Για περισσότερα πάνω στο ζήτημα αυτό μπορείτε να ανατρέξετε στα Storm Brewing - 25/08/05 και Nostalgia Part Two - 26/10/05. Δράμα, περιπέτεια, κουρσάροι, SF. Ο Matsumoto δημιούργησε ένα νέο ρεύμα που ακόμη και σήμερα καλά κρατεί.

Αν και ήθελα να βάλω φωτογραφία του δημιουργού, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω καμία εκτός από ορισμένες τόσο μικρές που θα παραμορφώνονταν στη μεγέθυνση.

 

Έτσι, φτάνουμε επιτέλους στο...

 

REVIEW: HAPPY LESSON και HAPPY LESSON ADVANCE


Αριστερά προς δεξιά: Yayoi Sanzein, Shitennou Uzuki, Ninomai Kisaragi, Ichimonji Mutsuki, Gokajou Satsuki

Δεν χρειάζεται να αναρωτηθείτε ιδιαίτερα γιατί έβαλα τις δύο αυτές σειρές μαζί. Πρακτικά αποτελούν ένα αδιαίρετο σύνολο, με προσθήκη απλώς κάποιων χαρακτήρων ή έμφαση σε ορισμένους αφανείς της πρώτης σειράς. Το σενάριο φαίνεται μάλλον απλοϊκό και κινείται γύρω από τον Hitotose Chitose, έναν μαθητή Λυκείου ο οποίος αρχικά, όντας ορφανός, άρχισε να μένει μόνος του, όταν έφτασε σε ηλικία να φύγει από το ορφανοτροφείο. Μουντός, σιωπηλός και αφηρημένος, δεν τον ένοιαζε τίποτα εκτός από τις αναμνήσεις από το ορφανοτροφείο και ουσιαστικά έμοιαζε κενός και αδιάφορος.


Chitose

Όταν 5 καθηγήτριές του μαθαίνουν ότι είναι ορφανός, αποφασίζουν να γίνουν μαμάδες του και να μετακομίσουν στο ευρύχωρο σπίτι του για να τον φροντίζουν. Αυτές είναι οι: Ichimonji Mutsuki, καθηγήτρια Κλασσικής Λογοτεχνίας και όπως το λέει το όνομά της, ένας μοναδικός άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη, τρυφερότητα και υπομονή, Shitennou Uzuki, η μικροσκοπική καθηγήτρια Καλών Τεχνών, pop idol, μανιακή cosplayer και η ψυχή της διασκέδασης, Sanzein Yayoi, η νοσοκόμα του σχολείου, περιστασιακά ιέρεια Shinto και πιθανώς η ωριμότερη (και πιο sexy) από τις μαμάδες του Chitose, Gokajou Satsuki, η φανατική καθηγήτρια γυμναστικής, καταναλώτρια αλκοόλ και γενικά "αγοροκόριτσο" του σπιτιού και τέλος η Ninomai Kisaragi, η συνεσταλμένη, παλαβή και αρκετά επικίνδυνη επιστήμονας, καθηγήτρια Φυσικών Επιστημών του σχολείου. Πρόκειται για ένα έντονα fan-service (ωραίες γυναίκες, minus ρούχα κ.λπ.) anime το οποίο πιθανότατα βασίστηκε σε κάποιο παιχνίδι dating sim.

Στα πρώτα 3 OVA που κυκλοφόρησαν, γίνεται σαφές ότι όλοι οι γυναικείοι χαρακτήρες είναι αρχέτυπα που λατρεύουν οι otaku. Στο πρώτο TV Series εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ του Chitose και των μαμάδων, καθώς και με τις δύο θετές του αδελφές (είχαν δώσει υπόσχεση ότι θα ζήσουν μαζί όταν φύγουν από το ορφανοτροφείο). Αυτές είναι η μικρόσωμη και γλυκιά Minazuki και η αχόρταγη Hazuki, πλέον διάσημη τραγουδίστρια της pop. Βεβαίως η σειρά έχει άφθονο χιούμορ, λίγο δράμα και πολλές, πολλές ωραίες γυναίκες. Το καστ συμπληρώνουν η Fumitsuki, άριστη μαθήτρια και επίμονη θαυμάστρια (και επικρίτρια) του Chitose και η Kanna, παλιά φίλη (και εξίσου παλαβή αλλά όχι τόσο επιτυχημένη εφευρέτης) της Kisaragi-mama.


Kanna

Στο δεύτερο TV Series η ιστορία οπισθοδρομεί λίγο στις σχέσεις των χαρακτήρων ώστε να υπάρξει η δυνατότητα εξερεύνησης της προσωπικότητας κάθε καθηγήτριας και της αποκάλυψης ορισμένων μυστικών. στο μεταξύ κάνει την εμφάνισή της η Nagatsuki Kuron, μια Κινέζα που λατρεύει την Mutsuki-mama. Όταν η Kuron ήταν παιδί και η Mutsuki ακόμα μαθήτρια Λυκείου, οι δύο τους είχαν αναπτύξει μια σχέση μητέρας-παιδιού. Έτσι, χρόνια αργότερα, η κόρη ενός αρχηγού της κινεζικής Μαφίας πάει στην Ιαπωνία σε αναζήτηση της "θετής" της μητέρας. Στην πορεία θα έρθει σε σύγκρουση με τον φαινομενικά ψυχρό Chitose, τον οποίο θεωρεί αχάριστο απέναντι στην Mutsuki. Στην πραγματικότητα είναι ένας χαρακτήρας πολύ κλειστός, ο οποίος δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματά του, αλλά τρέφει βαθιά αισθήματα για τη νέα του οικογένεια, ακόμα και για την εριστική νέα Κινέζα αδελφή του.

Είναι χαλαρή σειρά με πολύ ωραία designs, ορισμένες καλές ιδέες στο σενάριο αλλά χωρίς τρομακτική συνοχή ή ρυθμό. Αν θέλετε να δείτε κάτι για διάλειμμα από κάτι πιο βαρύ, είναι ότι πρέπει. Μάλλον 6 στα 10 θα έλεγα, αν και δεν με δυσαρέστησε κάπου συγκεκριμένα. Εν συγκρίσει όμως με άλλα για τα οποία έχω μιλήσει εδώ, ε, τόσο της βάζω.

 

Αυτά για σήμερα
Mata raishyu,
Bakuma-dono

 

...και στο pin-up o Captain Harlock...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi