Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
01-01-06

Shinnen No Ichiban Supeshiara (New Year's First Special)

Χαίρετε, χαίρετε, αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά κι αρχή καλό μας... SHINJUKU! Α, δεν θέλω γκρίνιες για την προηγούμενη εβδομάδα, σας το είχα πει: τα μάτια σας ανοιχτά για το New Year's Special. Πώς θα το κάνεις special, αν δεν έχεις αρκετό χρόνο; Αλλωστε, μέχρι σήμερα θα τρέχατε για ψώνια, θα κάνατε εξόδους μέχρι αργά για να σπάσει η ρουτίνα και θα κοιμόσασταν μακαρίως μετά από τρελά φαγοπότια. Τώρα όμως αρχίζει νέα χρονιά (ημερολογιακώς) και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να σας... μπει, παρά διαβάζοντας την αγαπημένη σας στήλη (ουστ ψωνάρα, ουστ ρε!). Πιάστε λοιπόν ένα μελομακάρονο (μακριά από το keyboard όμως) και ακολουθήστε με.

 

Shinjuku Stalker

Ένα Christmas treat πριν ξοδέψετε όλο τον εορταστικό μποναμά: στο Solaris έχει έρθει (εδώ και περίπου 10 μέρες) μια φρεσκότατη παραγγελία manga, συμπεριλαμβανομένων των άφαντων τίτλων της CMX και των γενικά σπάνιων αριστουργημάτων που εκδίδει η VIZ. Δεδομένου ότι τέτοιες παραγγελίες (λόγω της "εξυπνάδας" των Αμερικάνων) έρχονται ανά μεγάλα χρονικά διαστήματα, συνιστώ να πάτε εκεί το γρηγορότερο. Όποιος πρόλαβε το manga είδε. Όσο για τίτλους, θα δείτε μερικούς στα παρακάτω features αναλυτικά, αλλά ενδεικτικά να αναφέρω ούτως ή άλλως τα CHIKYU MISAKI, THE DEVIL DOES EXIST, SWORD OF THE DARK ONES, LAND OF THE BLINDFOLDED, FROM EROICA WITH LOVE (quite gay, but who am I to judge?), TESTAROTHO (από τη CMX), NARUTO, HUNTER X HUNTER, DEATH NOTE, FULLMETAL ALCHEMIST, FUSHIGI YUUGI: GENBU KAIDEN (πολύ καλύτερο από το πρώτο FUSHIGI YUUGI), VIDEO GIRL AI (από τη VIZ).

 

Στην Αμερική έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο DVD του θεοπάλαβου anime JANGARU WA ITSUMO: HARE NO CHI GUU (κυκλοφορεί με τον τίτλο HARE+GUU). Ο Hare είναι ένα μαυράκι που ζει σε ένα εκμοντερνισμένο χωριό στη μέση της ζούγκλας, με την ελαφρώς παλαβή μαμά του. Παίζει με τους φίλους του, πάει σχολείο και του αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια. Όλα αλλάζουν, όταν, μέσα στην αποβλακωμένη καλοσύνη της, η μητέρα του υιοθετεί την ορφανή Guu. Το γεγονός ότι η Guu είναι ένα παμφάγο τέρας με δυνατότητες άπειρων μεταμορφώσεων, χρήσης μαγείας, τηλεπάθειας και μέσα στο στομάχι του οποίου κατοικεί ένας ολόκληρος πολιτισμός, σημαίνει μόνο άπειρο γέλιο και βάσανα για τον Hare. Αλλωστε, η Guu χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις ικανότητες αυτές για να του κάνει τη ζωή κόλαση. Δεδομένου ότι το directing βρίσκεται στα χέρια του Tsutomu Mizushima (CRAYON SHIN-CHAN, GENSHIKEN, XXXHOLIC), μπορούμε να αναμένουμε... τρελό φροϋδικό χιούμορ!

 

Η J.C. Staff ανέλαβε το adaptation σε anime του KARIN. Πρόκειται για το manga που εκδίδεται σε συνέχειες στην ανθολογία της Kadokawa Shoten, GEKKAN DRAGON AGE (βλέπε Freezing Hell - 24/11/05). Η Karin έχει δύο μεγάλα προβλήματα: όχι μόνο ανήκει σε οικογένεια βρικολάκων, αλλά το σώμα της παράγει αφύσικα πολύ αίμα, ώστε να χρειάζεται να το αποβάλλει αντί να το απομυζά από τη λεία της (αν δεν το κάνει, αφύσικες ποσότητες αίμα πετάγονται από τη μύτη της. Η βρικολακική αυτή ανωμαλία την καθιστά ικανή να κυκλοφορεί στο φως της μέρας και την κάνει να τρέμει το σκοτάδι. Κάθε βρικόλακας αντιδρά έντονα σε διαφορετικού είδους αίμα. Όταν η Karin συναντάει τον άτυχο Kenta Usui (ζει μόνος με τη μητέρα του και δύσκολα τα βγάζουν πέρα), συνειδητοποιεί ότι αυτή αντιδρά έντονα στο αίμα των κακότυχων. Αν και προσπαθεί να τον αποφύγει, συχνά τυχαίνει να συναντηθούν, με αποτέλεσμα λίμνες αίματος, αστείρευτο γέλιο και αρκετή δόση ρομάντζου.

 

Όπως είχα πει και στο προηγούμενο installment, οι εταιρίες και τα διάφορα ενημερωτικά έντυπα του χώρου εκμεταλλεύονται την εορταστική περίοδο για να κάνουν recap της χρονιάς, να μιλήσουν για τα πεπραγμένα και να παραθέσουν προτεινόμενες λίστες δώρων. Έτσι, από νέα δεν υπάρχει τίποτα άλλο αυτόν τον καιρό και περιμένουμε νέες ανακοινώσεις πλέον από Γενάρη.

Να σημειώσω ωστόσο ότι χάρη στον φίλο Μανώλη Ποτετσιανάκη, πλέον βρίσκεται στα χέρια μου όλο το TRINITY BLOOD (δες Nostalgia Part Three - The Fondest Memory - 10/11/05) και σύντομα θα έχετε review!

 

Ξέρετε Ότι...;

...η Mari Iijima, voice-actress της Lynn Minmei στο αρχικό ιαπωνικό MACROSS, θα συμμετέχει και στο αγγλικό dub της ADV; Όπως είχε αναφερθεί (Nostalgia Part Two - 26/10/05), η ADV πήρε τα δικαιώματα για να βγάλει σε DVD το πλήρες, μεταγλωττισμένο δυστυχώς, MACROSS (αν και πάντα έχουμε την ελπίδα του feature ιαπωνικών με αγγλικούς υπότιτλους).

 

Bookworm

Ε, ρε, και τι δεν έχω εδώ για σας. Πάμε...

TWILIGHT OF THE DARK MASTER: Ένα πολύ 80's manga από τον Saki Okuse. Κλασσική φόρμα τύπου "Tall Dark Stranger vs Demons and Gangsters". Ο Tsunami Shijo είναι ένας μυστήριος άνδρας που διατηρεί ένα γραφείο ντετέκτιβ στον πλέον κατεστραμμένο Shinjuku. Μια μέρα, δέχεται την επίσκεψη της Shizuka Tachibana, η οποία του ζητάει να βρει ένα... Oni! Εξηγεί ότι ο εραστής της, Eiji Kuraza, άρχισε να έχει διάφορα συμπτώματα τα οποία οδήγησαν σε μια φρικαλέα μεταμόρφωση. Αφού πήρε αυτή την εφιαλτική μορφή και σε μια έξαρση τερατώδους πάθους, κατέστρεψε μέρος από το σώμα της, εξαφανίστηκε. Τώρα, με διάφορους εγκληματίες με... παράξενα χαρακτηριστικά να κάνουν την εμφάνισή τους, η Tachibana ελπίζει ότι είναι η ευκαιρία να ξαναβρεί τον Eiji και να τον απαλλάξει από τη φρικτή του ύπαρξη.

Αυτό το manga δεν έχει ούτε μυστήριες δολοπλοκίες, ούτε βαθιές αγάπες ή το "αγωνίζομαι για αυτούς που προστατεύω". Είναι ένα manga όπου ο ήρωας είναι ένας αγέραστο πλάσμα με την ικανότητα να καταστρέφει τα πάντα χρησιμοποιώντας το "Στοιχείο της Φωτιάς" και μοναδικό του σκοπό την εξόντωση των Oni. Είναι ένα manga όπου το "κορίτσι της υπόθεσης" είναι μια πόρνη με κατά το ήμισυ τεχνητό σώμα. Είναι ένα manga που μπλέκει τη μαφία με το υπερφυσικό, με αποτέλεσμα την αδιάκριτη σφαγή πολλών αθώων, την έντονη δράση και άπειρες, καλοσχεδιασμένες σκηνές μάχης. Σε ένα manga όπου και οι ίδιοι οι ήρωες είναι τέρατα, δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς, εκτός από τα αισθήματα μιας πόρνης και δεν υπάρχει λύτρωση εκτός από το θάνατο. Αν και ο ίδιος ο δημιουργός πιθανολογεί ότι κανείς δεν θα το διαβάσει, έχει μια συγκεκριμένη αισθητική που μπορεί να αρέσει στους λάτρες του σκοτεινού ρετρό.

Δεδομένου ότι θα κάνω review όλους τους τόμους μαζί, θα εμφανιστούν όλοι σε αυτό το section.

 

SWORD OF THE DARK ONES: Το manga έχει βασιστεί στις νουβέλες του Yasui Kentaro, ενώ το adaptation έκανε ο Kotobuki Tsukasa, βασιζόμενος στα designs του Tasa. Βρισκόμαστε στην Αυτοκρατορία της Asgard, η οποία ζει με το φόβο των διαρκών επιθέσεων από τους τερατώδεις Dark Ones. Οι Dark Ones εμφανίστηκαν περίπου 5000 χρόνια πριν και από τότε όλες οι πόλεις έχουν γίνει οχυρά. Ωστόσο, αυτό δεν άρκεσε. Έπρεπε να εμφανιστούν άνθρωποι πρόθυμοι να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να αντιμετωπίσουν αυτά τα πλάσματα: οι Mercenaries. Οργανωμένοι σε συντεχνίες, οι άνθρωποι αυτοί χαρακτηρίζονται από ένα γράμμα, ανάλογα με την εμπειρία τους, από το E (κατώτατη βαθμίδα) μέχρι το S και τελικά το SS, όπου κατατάσσονται οι θρυλικοί Mercenaries. Ένας τέτοιος είναι και ο Leroy Schwartz, ο άνδρας με το κωδικό όνομα Black Lightning. Αυτά μας διηγείται στην αρχή του πρώτου τόμου το σπαθί του Leroy, ο Ragnarok.

Όλα ξεκινούν όταν ο Leroy συνοδεύει σαν σωματοφύλακας ένα καραβάνι από πόρνες στην εμπορική πόλη Alpas. Φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι που τον μίσθωσαν ξέρουν περισσότερα για αυτόν από όσα αποκαλύπτουν... Κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο, τον επισκέπτεται η Lena Northlight, μια αδίστακτη πληρωμένη φονιάς. Αν και δεν γίνεται σαφές το γιατί, το μίσος του για τη γυναίκα είναι ολοφάνερο. Αυτή, με εκπληκτικό θράσος, του ζητάει να σώσει τη μικρή της αδελφή από την Εταιρία Δολοφόνων Crimson Despair. Καθώς αποκαλύπτεται η σχέση του πορνείου Scarlet Lady με την εταιρία δολοφόνων, ο Leroy έρχεται αντιμέτωπος με μερικά από τα ισχυρότερα μέλη της και τελικά φτάνει μπροστά στον αρχηγό της, Harman Cartel, έναν τιγρόμορφο Dark One!

Στο τέλος του manga, παρατίθενται βοηθητικά στοιχεία που εμφανίζονται στις νουβέλες, background information, καθώς και κάποια μυστικά που βοηθούν στην κατανόηση της πλοκής.

 

SWORD OF THE DARK ONES VOL. 2: Την ίδια στιγμή που ο Cartel και ο Leroy έχουν μια λεκτική διαμάχη για το ποιόν τους, για το γεγονός ότι ο Cartel αναρωτιέται αν θα έπρεπε να προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τους ανθρώπους ή να ενεργεί σαν το τέρας που τον χαρακτηρίζουν, ένας νεαρός βγαίνει από τα καιόμενα συντρίμμια του Scarlet Lady. Στο χέρι του κρατάει το παρατημένο Ragnarok, που έμεινε εκεί από την τελευταία μάχη. Καθώς κατευθύνεται προς το αρχηγείο του Cartel, διασταυρώνεται με μια άμαξα, όπου ένα μυστήριος άνδρας γυμνώνει τα δόντια του, διαισθανόμενος την παρουσία του.

Στο μεταξύ ο Cartel, προσπαθώντας να αποδείξει στον Leroy ότι είναι εξίσου τέρας με τους Dark Ones, ξεκινά μαζί του μια λυσσαλέα μάχη δίχως έλεος. Όταν ο Leroy αρχίζει να χάνει τον έλεγχο, ο Ragnarok φτάνει εγκαίρως (ναι, είναι ο νεαρός) για να τον σταματήσει. Καθώς τα πράγματα εξελίσσονται με τον Cartel να πιάνει αιχμάλωτη τη Lena και τον υποτακτικό του να τσακίζει το σώμα του Leroy ενώ αυτός παραμένει ακίνητος, ξυπνάει μέσα από τον Mercenary κάτι ανίερο: η πραγματική του μορφή, αυτή ενός τεράστιου και πολύ συγκεκριμένου Dark One! Καθώς ο Ragnarok επεμβαίνει ακόμα μια φορά για να επαναφέρει βίαια τον Leroy, την εμφάνισή του κάνει ο μυστηριώδης άνδρας από την άμαξα, ο Charvert. Ο τόμος κλείνει με τον Cartel να απάγεται από τον Charvert, έναν Upper Dark One (γενικά οι Dark Ones που βλέπουν οι άνθρωποι είναι οι Lesser, άντε Middle) και μετά αυτός να βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Leroy.

 

SWORD OF THE DARK ONES VOL. 3: Ο Leroy έρχεται αντιμέτωπος με τον Charvert, έναν Dark One Vampire με την ικανότητα να ελέγχει το σκοτάδι και τον ίδιο το χώρο. Αναδιπλώνοντας το χώρο, δημιουργεί εκρήξεις κενού οι οποίες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Leroy μαθαίνει την ιστορία του Ragnarok ή για την ακρίβεια, ίσως του τελευταίου εναπομείναντος ξίφους του Ragnarok Series. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ανθρώπινης φυλής μπροστά στον αφανισμό, τα ξίφη αυτά και η αυτοθυσία των πολεμιστών κατέστρεψαν τους περισσότερους Upper Dark Ones, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να επιβιώσουν. Με επινοητικότητα και τη βοήθεια του Ragnarok, ο Leroy νικάει τον Charvert ο οποίος καταφέρνει να ξεφύγει.

Αφού η Lily, τελευταία των Crimson Despair εκτός από τον Cartel τον ίδιο, δείχνει στον Leroy πού βρίσκεται η αδελφή της Lena, ο ξιφομάχος πάει να σώσει την απαχθείσα Lena και τον Harman Cartel. Φτάνοντας σε μια παλιά εκκλησία, έρχεται πάλι αντιμέτωπος με τον Charvert, τον οποίο κατατροπώνει οριστικά. Έπειτα, συναντάει τον μυστηριώδη Ashgan, έναν τεράστιο τιγρόμορφο Dark One, πατέρα του Cartel. Η αλήθεια για την καταγωγή του Cartel αποκαλύπτεται, καθώς και το σχέδιο του Ashgan να συνδυάσει την δύναμη των Dark Ones με την επινοητικότητα των ανθρώπων. Το manga καταλήγει σε μια θεαματική μάχη μεταξύ των τριών απρόθυμων συμμάχων και του τερατώδη Ashgan. Είναι εντυπωσιακό ότι η μάχη αντικατοπτρίζει τις ιδεολογίες των χαρακτήρων, καθώς μαίνεται μεταξύ της ανθρωπότητας (ή τουλάχιστον των εκπροσώπων της και την επιθυμία προσαρμογής στην κοινωνία της) και μιας υπερφυσικής, αδίστακτης φυλής που επιθυμεί την απόλυτη κυριαρχία. Σημειωτέον, η Lena έχει σαν σύντροφο των Fenrir, τον Λύκο των Ουρανών. Η Αυτοκρατορία της Asgard, ο Ragnarok, ο Fenrir, είναι χρήση μιας αλληγορίας από τη νορβηγική μυθολογία που παραπέμπει στο Λυκόφως των Σκοτεινών Θεών που είναι οι Dark Ones.

 

Μια σύντομη, περιεκτική και άκρως απολαυστική σειρά για τους λάτρεις του fantasy, punk or otherwise.

 

Για να μη μείνουμε όμως μόνο στις επικές σφαγές κοιτάξτε και το...

 

LAND OF THE BLINDFOLDED: Το όνομά της είναι Otsuka Kanade και έχει ένα μυστικό... Αν ο κόσμος ήταν μια χώρα ανθρώπων με δεμένα μάτια, το πανί που σκεπάζει τα μάτια της... πότε-πότε φεύγει και μπορεί να δει το μέλλον! Όταν η Kanade αγγίζει κάποιον, μερικές φορές βλέπει το άμεσο μέλλον του και έχει αποφασίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει, αν χρειάζεται. Μια μέρα συναντάει τον Naitou Arou, έναν πρόσχαρο νεαρό που τα "μάτια" του είναι τελείως ανοιχτά και μπορεί πάντα αγγίζοντας κάποιον ή κάτι να δει το παρελθόν.

Οι δύο θα γίνουν εύκολα φίλοι, αν και ο Arou είναι της άποψης να μην επεμβαίνει κανείς στα γεγονότα διότι οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι όντως "τυφλοί" και δεν μπορούν να εκτιμήσουν την παρέμβαση. Όταν η Kanade πληγώνεται προσπαθώντας να βοηθήσει τη φίλη της (η οποία δεν το παίρνει καθόλου, μα καθόλου καλά), ο Arou θα είναι εκεί για αυτήν. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ένας νέος μαθητής στο σχολείο, ο κυνικός Namiki Masahiro, αποδεικνύεται πως έχει τις ίδιες ικανότητες με την Kanade, αλλά θεωρεί ότι δεν τον αφορούν τα τεκταινόμενα και αν δεν έχει συμφέρον να επέμβει, ας γίνει ό,τι θέλει. Είναι ένα κλασσικό, πολύ καλογραμμένο shoujo ρομάντζο, με μια δόση υπερφυσικού για να κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα, καθώς οι χαρακτήρες προσπαθούν να ταιριάξουν σε μια κοινωνία ανθρώπων τόσο διαφορετικών από τους ίδιους.

 

Meanwhile In...

FLAME OF RECCA VOL. 4: Όπως είχαμε δει στον προηγούμενο τόμο (Freezing Hell - 24/11/05), οι ήρωές μας πέφτουν (κυριολεκτικά) στην παγίδα του αδίστακτου Kurei. Μετά την πτώση τους, ξυπνούν σε μια υπόγεια στέρνα και αρχίζουν πάλι να προσπαθούν να βρουν τον Kurei μέσα στο τεράστιο και γεμάτο παγίδες κτίριο. Την ίδια στιγμή ο Tokiya αντιμετωπίζει τον Kaoru Koganei (ο οποίος έχει ακόμα ένα όπλο των Hokage, το Kougon Ankin) και καταφέρνει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στον μυστηριώδη εχθρό τους. Όταν ο Domon, η Fuko, η Ganko και ο Recca συναντούν τον διεστραμμένο Mokuren (που έχει το Kodama των Hokage, το οποίο του επιτρέπει να κάνει το σώμα του ξύλο και να ελέγχει τα φυτά - βλέπε πολλά ξύλινα παλούκια από κάθε κατεύθυνση), οι κραυγές πόνου της Yanagi ξυπνούν μια πρωτόγνωρη οργή στον Recca, ο οποίος κάνει το προφανές: καίει τον Mokuren!

Με τα πολλά ξαναφτάνουν μπροστά στον Kurei, ο οποίος τους δείχνει το πιο δυνατό του χαρτί: η φλόγα του σατανικού Enjutsu-shi (Fire Sorcerer) είναι ένας θηλυκός δαίμονας από φωτιά, η Kurenai, απέναντι στην οποία οι φλόγες του Recca φαίνονται παιχνίδι. Ακόμα και με τη βοήθεια του Tokiya, οι ήρωές μας αδυνατούν να χτυπήσουν έστω και λίγο τον Kurei. Ακόμα όμως και μετά από τα χτυπήματα της Kurenai, ο Recca στέκεται, έτοιμος να πεθάνει για να προστατέψει τη Yanagi. Τότε η Kagehoshi εμφανίζεται και τον συμβουλεύει να βγάλει το περιβραχιόνιό του, αυτό που περιορίζει τις φλόγες του: από το σώμα του Recca πετάγεται ο Δράκος με τα Οκτώ Κεφάλια, ένας πανίσχυρος Θεός της Φωτιάς! Με ανεξάντλητη ισχύ και αδύνατον να ελεγχθεί, η Kagehoshi πιστεύει ότι ήρθε το τέλος για τον γιο της. Ωστόσο ο Recca πείθει τον έναν από τους Δράκους να τον βοηθήσει και κατατροπώνει τον Kurei. Οι Δράκοι αποφασίζουν να παραμείνουν στο σώμα του Recca και να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το παιδί. Έχοντας σώσει τη Yanagi και τον Tatesako, πάνε στο σπίτι της Kagehoshi η οποία τους λέει όλη την ιστορία για το παρελθόν του Recca και του Kurei. Όσο δίνονται εξηγήσεις, τρεις νέοι εχθροί εμφανίζονται...

 

NEGIMA VOL. 4: Μετά τη μάχη με την Evangeline (δες Nostalgia Part Three - The Fondest Memory - 10/11/05), αποκαθίσταται προσωρινά η ησυχία στη ζωή του μικρού μάγου. Μέχρι βεβαίως... το ταξίδι για το Kyoto! Η εκπαιδευτική εκδρομή γίνεται ταυτόχρονα αποστολή, καθώς ο διευθυντής του Mahora Academy στέλνει τον Negi ως αγγελιοφόρο στον Διευθυντή του Kansai Magic Assosiation, για να εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ των Μάγων Ιαπωνικής Ανατολής και Δύσης.

Καινούργια στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο για την εγγονή του Διευθυντή και συγκάτοικο του Negi και της Asuna, Konoka Konoe, καθώς και για την απόμακρη μαθήτρια-ξιφομάχο, Setsuna Sakurazaki. Γιατί το Kansai Magic Association θέλει να απαγάγει την Konoka; Γιατί η Sakurazaki την προστατεύει ενώ παραμένει απόμακρη; Τι σχέση είχαν στο παρελθόν; Μέσα σε όλα αυτά, η Nodoka (μετά από πολλή παρότρυνση από τις φίλες της και πολλή άντληση θάρρους) εξομολογείται στον Negi ότι της αρέσει και η Kazumi Asakura ανακαλύπτει το μυστικό του, ότι είναι μάγος. Μπόλικη μαγεία και δράση, κάμποσο ρομάντζο, ευτράπελα διλήμματα ("μα είμαι καθηγητής της, τι θα κάνω;" Το ότι είσαι δεκάχρονο και αυτή κοντά στα 16 δεν σου λέει τίποτα ρε;), πλοκή που βαθαίνει κατά επίπεδα και... πολλές κοπέλες με σοβαρή έλλειψη ρούχων! Το NEGIMA είναι κάθε φορά μια απόλαυση.

 

FLASH! SHYASHIN: Yoshihiro Togashi

Μια και έχει την τιμητική του πιο κάτω, ας δούμε προς τι η πώρωσή μου. Ο Yoshihiro Togashi γεννήθηκε το 1966 στην περιφέρεια Yamagata της Ιαπωνίας. Έκανε το ντεμπούτο του στην ανθολογία manga WEEKLY SHONEN JUMP το 1986 με το TONDA BIRTHDAY PRESENT.

Το πιο γνωστό του έργο, το YU YU HAKUSHO, δημοσιεύτηκε κατά τη δεκαετία του '90, πάλι στο WEEKLY SHONEN JUMP, την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του περιοδικού (μαζί με διασημότητες όπως το SLAM DUNK του Inoue Takehiko, και το DRAGONBALL του Akira Toriyama). Είναι επίσης το έργο για το οποίο έχει δεχθεί και την πιο αρνητική κριτική, καθότι ο φόρτος εργασίας προς το τέλος του, είχε σαν αποτέλεσμα να χάνει ημερομηνίες ή να κάνει κακό σχέδιο. Ωστόσο το YU YU HAKUSHO έγινε anime με πιστούς θαυμαστές και ορκισμένους πολέμιους.

Μετά το YU YU HAKUSHO έκανε το LEVEL E. Από τα φαντάσματα και τους δαίμονες, στους εξωγήινους και σε μηνιαία κυκλοφορία, ήταν μια πολύ πιο αβίαστη και επιτυχημένη δουλειά. Το 1994 έλαβε το 39ο Shogakukan Manga Award.

Από το 1998 έχει κάνει (και ακόμα καλά κρατεί) την εμφάνισή της η τελευταία του δουλειά, HUNTER X HUNTER (βλέπε παρακάτω), ένα εκπληκτικό fantasy/martial arts manga με ένα από τα καλύτερα σενάρια του είδους (πάλι στο γνωστό εβδομαδιαίο που αναφέραμε πιο πάνω). Αριθμεί πάνω από 17 τόμους και ευχόμαστε... καλή συνέχεια! Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι είναι παντρεμένος με τη Naoko Tkaeuchi, δημιουργό της διάσημης (και για εμένα διαβόητης) SAILOR MOON.

 

Έτσι φτάνουμε στο πρώτο...

 

NEW YEAR'S REVIEW: HUNTER X HUNTER

Για να μας μπει καλά ο χρόνος που λένε... Είναι ίσως το καλύτερο anime που είδα φέτος! Δεν πίστευα ότι κάτι θα ξεπερνούσε το GANKUTSUOU (και οπτικά σίγουρα δεν το ξεπερνάει και παραμένει στην κορυφή της λίστας μου, μισό χιλιοστό πιο κάτω), το MELODY OF OBLIVION, το HAIBANE RENMEI, το GUNDAM SEED τόσο ξεκάθαρα στο μυαλό μου. Και όμως... Ένα anime του 1999 (ολοκληρώθηκε το 2001, βασισμένο σε manga που ξεκίνησε το 1998 στο WEEKLY SHONEN JUMP της Sueisha, no less) έκλεψε την παράσταση χάρη στο ταλέντο του Yoshihiro Togashi.

Ο Gon Freaks, ένας συμπαθέστατος δωδεκάχρονος, ζει ανέμελα παίζοντας και ψαρεύοντας στο Whale Island. Μια μέρα, ευρισκόμενος σε κίνδυνο από ένα Kitsuneguma (Fox-Bear), σώζεται από τον Kaitou, έναν Hunter. Ο Kaitou του λέει πως δάσκαλός του ήταν ο Jin Freaks, ένας διάσημος Hunter και ότι ο Kaitou πρέπει να περάσει τη δοκιμασία του να τον βρει. Ο Gon, ο οποίος ζει με την αδελφή της μητέρας του (την οποία αγαπάει σαν μητέρα του), ανακαλύπτει ξαφνικά ότι υπάρχουν πάρα πολλά που δεν ξέρει για τον πατέρα του και τα οποία σκοπίμως δεν του έχει πει η θεία του. Κάνοντας επίμονα ερωτήσεις και παρακαλώντας με κάθε τρόπο τη θεία του να του δώσει την άδεια, αποφασίζει να λάβει μέρος στις δοκιμασίες για να γίνει Hunter και έτσι να βρει τον πατέρα του. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινούν οι περιπέτειές του και βρίσκει τους μελλοντικούς του συντρόφους ήδη από το ταξίδι προς την κοντινή ήπειρο, από το Νησί της Φάλαινας. Αυτοί είναι ο Kurapica, ένας ξανθός νεαρός, ο τελευταίος από μια φυλή πολεμιστών και ο Leorio, ένας επίδοξος φοιτητής ιατρικής.


Από πάνω προς τα κάτω: Gon, Kurapica, Leorio, Killua.

Ο Kurapica θέλει να γίνει Black List Hunter για να κυνηγήσει τους φονιάδες που εξόντωσαν τη φυλή του και έκλεψαν τα μάτια τους (όταν θυμώνουν, τα μάτια τους παίρνουν ένα έντονο κόκκινο χρώμα που διατηρείται μετα θάνατον). Ο Leorio θέλει να γίνει Treasure Hunter για να ζήσει άνετα και ξέγνοιαστα με χαμένους θησαυρούς (στην πραγματικότητα για να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά φοίτησης στην Ιατρική Σχολή). Ο Gon είναι χαρισματικό παιδί σαν τον πατέρα του και πολλοί αναγνωρίζουν τον Jin Freaks στη συμπεριφορά του: διαισθάνεται τις αλλαγές στον καιρό, έχει απίστευτη αντοχή και δύναμη για την ηλικία του δίχως ιδιαίτερη εξάσκηση και σχεδόν όλα τα ζώα τον συμπαθούν, όσο επικίνδυνα και αν είναι. Επίσης, σχεδόν όλοι όσοι τον συναντούν θέλουν για κάποιο λόγο να τον βοηθήσουν.

Κατά τη διάρκεια του Hunter Exam, ο Gon θα κάνει έναν ακόμα φίλο, τον Killua Zoldyaeck, γόνο της πιο θρυλικής οικογένειας πληρωμένων δολοφόνων. Ο Killua επιθυμεί να ξεφύγει από το επάγγελμα του δολοφόνου: σε όλο το Hunter Exam υπάρχουν μόλις 6-7 από τα περίπου χίλια άτομα που μπορούν να τον συναγωνιστούν σε πολεμικές ικανότητες και ο ίδιος είναι περίπου στην ηλικία του Gon. Έτσι για τον Killua οι εξετάσεις είναι σαν παιχνίδι και ο λόγος που συμπαθεί αρχικά τοn Gon είναι ότι τα πάντα που συμβαίνουν γύρω του έχουν ενδιαφέρον. Μέσα από το Hunter Exam, οι τέσσερις αυτοί θα γίνουν αχώριστοι. Εκεί θα συναντήσει για πρώτη φορά ο Gon και τον (κατά κάποιο τρόπο) ανταγωνιστή που θα επηρεάσει περισσότερο τη ζωή του, τον Hisoka. Ντυμένος με στολή ακροβάτη/κλόουν, είναι απίστευτα δυνατός, αδίστακτος, μυστηριώδης, αλλά... όχι ακριβώς κακός. Είναι λες και αναζητά ενδιαφέροντες, δυνατούς ή με ανεξερεύνητες δυνατότητες ανθρώπους για να επηρεάσει τη ζωή τους, πολεμώντας τους ή όχι.

Η σειρά έχει 62 επεισόδια στα οποία εκτυλίσσονται τα ακόλουθα story arcs: Πρώτα είναι το "Hunter Exam", μετά το arc γύρω από την οικογένεια του Killua και την προσπάθεια του Gon, του Leorio και του Kurapica να τον αποσπάσουν από την παράξενη οικογένειά του. Το θέμα της φιλίας εδώ τονίζεται έντονα καθώς ο Gon υπομένει απίστευτες πληγές για να φτάσει στον φίλο του. Έπειτα είναι το "Celestial Tower Arc", όπου ξεχνάμε για λίγο τον Kurapica και τον Leorio (πλην σύντομων ματιών στο τι κάνουν εκείνον τον καιρό), ενώ ο Gon και ο Killua πάνε στη μεγαλύτερη αρένα του κόσμου για να βγάλουν λεφτά και να γίνουν πιο δυνατοί. Εκεί ξανασυναντούν τον Hisoka (με νέο, άψογο design, by the way) και μαθαίνουν από τον Wing (έναν ντόμπρο, συγκρατημένο Hunter) για το nen, την εκδοχή του Togashi για το chi, το οποίο δίνει υπερφυσικές δυνάμεις στους χρήστες του. Αυτή είναι και η πραγματική τελική δοκιμασία για να γίνεις Hunter: να αφυπνίσεις το nen σου. Αυτό χωρίζεται σε 6 ειδικότητες και ο καθένας έχει απόλυτη ειδίκευση στο προσωπικό του nen. Το τελευταίο storyline (το οποίο έχει αποκλίσεις από του manga, καθότι δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη τότε, αλλά και πάλι είναι πολύ έξυπνα στημένο) σχετίζεται με τους Genei Ryodan, αυτούς που δολοφόνησαν τη φυλή του Kurapica. Οι τέσσερις φίλοι θα ξαναβρεθούν στο York Shin City (New York City) για το μεγαλύτερο battle-showdown που έχετε δει ποτέ, όπου εμφανίζεται σχεδόν και όλη η οικογένεια του Killua (πιστέψτε με: SCARY!).

Αν και το manga συνεχίζεται ακόμη και το anime κλείνει με ένα απίστευτο cliffhanger, δεν νιώθεις ότι είναι ημιτελές. Προφανώς, η ιστορία δεν έχει τελειώσει, αλλά έχεις μια καλή αίσθηση closure σχεδόν στα πάντα. Μπορώ να πω ότι το anime αυτό έχει πιθανώς τον καλύτερο villain που έχω δει ποτέ σε οποιοδήποτε μέσο τύπου comics, manga, anime, cartoon, ταινία, οτιδήποτε (καλά, για βιβλίο δεν παίρνω όρκο). Ο Hisoka είναι ένας χαρακτήρας που μπορεί να λατρεύεις, να μισείς, να σε μπλέκει, αλλά πάνω από όλα τον θαυμάζεις και μάλλον τον συμπαθείς. Έχει πραγματικά μια δική του ερμηνεία σωστού και λάθους, καλού και κακού, έναν τελείως δικό του κώδικα ηθικής, σχεδόν ακατανόητο. Είναι σαν θεομηνία με ανθρώπινη μορφή και διαίσθηση του αναξιοποίητου δυναμικού. Το anime αυτό έχει βάθος σε κάθε επίπεδο, εκπληκτικά plot twists, συνεκτικά storylines και εθιστικούς χαρακτήρες. Έχεις την αίσθηση ότι θα έπρεπε να ξέρεις κάτι παραπάνω, αλλά αυτό συμβαίνει με τα adaptations manga που συνεχίζονται ακόμη, 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του TV series. Υπάρχουν επίσης τρία OVA, με τα δύο τελευταία να καλύπτουν περίπου το επόμενο story arc, "Greed Island".

Όλα αυτά συν ωραία (αν και λίγο ρετρό) designs, καλό animation, εξαιρετική μουσική και τέλος πάντων, από εμένα ένα άριστα 10, φουλ κομπλέ.

 

Αυτά λοιπόν, καλή χρονιά σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του COMICDOM στον καθένα (και καθεμία) για διαφορετικούς λόγους. Be well guys, let's keep it up.

SHINNEN OMEDETOU GOZAIMASU!
BAKUMA-DONO

...και στο pin-up τρεις Hisoka, έτσι για να φανεί η πώρωση...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi