Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
05-01-06

OK... Now What?!

Είναι κλασσικό, δεν είναι; Κάνουμε προετοιμασίες, παίρνουμε αποφάσεις για το νέο έτος, μεγαλόσχημες ανακοινώσεις στους γύρω μας για τις εν λόγω αποφάσεις και τελικά...; Ε, τελικά, νερώνουμε το κρασί μας, όλο και συντομότερα κάθε χρόνο, μέχρι που φτάνουν οι υποσχέσεις στους εαυτούς μας και τους γύρω μας να είναι απλά τυπικές. Έτσι, εγώ δεν θα πω τίποτα τέτοιου είδους, για να μην βγω ψεύτης. Απλώς, καθότι μυστηριωδώς δεν κατάφερα να βρω κανέναν από το COMICDOM για τα "Καλή Χρονιά", "Καλά να μας μπει" και τα τοιαύτα, θα ευχηθώ εδώ στους φίλους συν-comicdom-ίτες καλή χρονιά, καλή συνέχεια σε όλους μας και καλό κουράγιο σε εκείνους που ήταν και εξακολουθούν να είναι η ραχοκοκαλιά (και ενδεχομένως η έμπνευση) του εγχειρήματός μας. Keep it real!

 

Δυστυχώς, ακόμα δεν έχει προκύψει τίποτα ιδιαίτερα φρέσκο ή τίποτα που δεν ξέρετε ήδη, οπότε η στήλη θα είναι ελαφρώς περιορισμένη σήμερα. Ελπίζω, ωστόσο, ότι, μετά τη σύντομη βόλτα μου στο κέντρο, θα έχω νέα καλούδια για εσάς.

 

Shinjuku Stalker

Να σας αναφέρω ωστόσο ένα little known fact: από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2005 έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στην Ιαπωνία το manga HELLSING: THE DAWN, στην ανθολογία YOUNG KING OURS, πάλι δια χειρός Kouta Hirano. Η ιστορία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε γίνεται για πρώτη φορά γνωστό το Millennium Project. To Hellsing Agency στέλνει τον, νεαρό τότε, Walter C. Dornes και τον Alucard να ερευνήσουν το ζήτημα και να προλάβουν την καταστροφή που θα αποτελούσαν νεκροζώντανοι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή των δυνάμεων του Αξονα.

Τώρα το πότε και κατά πόσο θα δούμε μεταφρασμένο το εν λόγω manga, μόνο το μέλλον θα μας δείξει. Ωστόσο δεν αποκλείεται να βρείτε ερασιτεχνική (αυτό επ' ουδενί σημαίνει "κακή") μετάφραση στο internet (εδώ εγώ βρήκα το TRINITY BLOOD).

 

Bookworm

Τώρα υπομονή... Στο προηγούμενο installment το ξεφτίλισα.

 

Meanwhile In...

3 X 3 EYES VOL. 2: Πάει κάμποσος καιρός (Otaku Sleepover - 02/11/05), αλλά τώρα στρέφουμε ξανά τον προβολέα στην Pai και τον Yakumo. Αφού ο Yakumo έχει κάνει τους φίλους του να αρχίσουν να δέχονται το γεγονός ότι είναι αθάνατος, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της: ένας δαίμονας με την ικανότητα να ελέγχει όποιον μολύνει με το δάγκωμά του, επιθυμεί την αθανασία που μπορεί να δώσει η τελευταία Sanjiyan και έτσι καταλαμβάνει το σώμα της Natsuko, φίλης του Yakumo. Μετά από μια φρικτή μάχη, ο Yakumo αποφασίζει να παρατήσει το σχολείο και να επιστρέψει στην εκδοτική Yogeki στο Hong-Kong. Φαίνεται ότι η Lin-Lin βρήκε το Αγαλμα των Ανθρώπων, το μαγικό αντικείμενο που ίσως βοηθήσει τους ήρωές μας να ξαναγίνουν άνθρωποι.

Εκεί, αρχικά, συναντούν τη Meishin, αδελφή του Steve Lon, ενός medium και εξορκιστή, φιλικού προς τη Yogeki. Μαθαίνουν ότι ο Lon έχει απαχθεί, μαζί με σχεδόν όλα τα κομμάτια του Αγάλματος. Τα γεγονότα τους προλαβαίνουν και σύντομα οι τρεις νεαροί (η Pai είναι πολύ μακράν του "νεαρή", αλλά για ευκολία...) βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργάνωση ενός δαίμονα που θέλει να χρησιμοποιήσει το Αγαλμα σε μια παράξενη τελετουργία. Ο Yakumo αρχίζει πλέον να εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι είναι αθάνατος, αν και η σχέση του με τη Sanjiyan αρχίζει να γίνεται ασαφής. Τι σημαίνει ένας θνητός για αυτό το πλάσμα αφού τον κάνει Wu; Πόσο διαφορετική προσωπικότητα έχει η Pai όταν το Τρίτο της Μάτι είναι κλειστό; Ποιος είναι ο Βασιλιάς Kigan στον οποίο θέλει να κάνει θυσία ο δαίμονας και τι θυμίζει στην Pai; Αυτά και άλλα ερωτήματα παρουσιάζονται καθώς κάνει τη μεγάλη του είσοδο ο Benares, ένα ακόμα Wu; Μα δεν είναι ο Yakumo ο τελευταίος, αν η Pai είναι η τελευταία Sanjiyan;

Κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στο σπίτι της χήρας Hoang και αφού έχουν περάσει τρομακτικές δυσκολίες, μετά από μια τρυφερή σκηνή ο Yakumo και η Pai θα ξαναχωριστούν. Μέσα σε ένα εκτυφλωτικό φως, ο νεαρός Wu θα χάσει το κορίτσι που αγαπάει. Τότε ξεκινάει το μεγάλο, μοναχικό του ταξίδι για την αναζήτησή της, με πρώτο προορισμό τα βάθη της Κίνας...

 

ARM OF KANNON VOL. 2: Καταρχήν βλέπουμε τι πραγματικά συνέβη στο εργαστήριο όπου κρατούσαν τον Mao (way back στο Torture Garden (or: A Day At The Dentist) - 14/09/05). Δεκάδες μεταλλαγμένα τέρατα εστάλησαν εναντίον του και τα εξόντωσε, κατακρεουργώντας τα σχεδόν δίχως προσπάθεια. Αφού σκότωσε τους επιστήμονες της οργάνωσης και ξέφυγαν με την αδελφή του από το εργαστήριο, δέχτηκαν τη βοήθεια ενός γέρου ερημίτη, τον οποίο επίσης είχε κάποτε καταλάβει το Arm of Kannon.

Εντωμεταξύ, η εταιρία Garama στέλνει τους τερατώδεις πράκτορές της, τους Manma, για να βρουν τον Mao και η αναζήτηση θα γίνει αγώνας δρόμου μεταξύ αυτών και του CIRO (Cabinet Information/Research Office). Καθώς ο Mao γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, μεθώντας με τη νέα του δύναμη και καθώς οι διώκτες του πλησιάζουν, ο πολεμιστής από το Ναό Isurugi κάνει την εμφάνισή του. Πλέον όλοι οι παίκτες έχουν συγκεντρωθεί και το παιχνίδι του μακελειού ξεκινάει. Θα μείνει κανείς ζωντανός για να ακολουθήσει και να αντιμετωπίσει την ενσάρκωση του θεού Baal;

 

GENSHIKEN VOL. 3: Την τελευταία φορά που είδαμε τους αγαπημένους μας geeks (Nostalgia Part Three - The Fondest Memory - 10/11/05), είχαν γνωρίσει την αδελφή του Kanji Sasahara, ένα ενοχλητικό δείγμα τυπικής χαζογκόμενας, η οποία αμέσως λάτρεψε τον Kousaka. Τώρα είναι Ανοιξη και βέβαια καιρός για... πλαστικά μοντέλα! Ο αρχιμάστορας του Genshiken, Tanaka, δίνει μαθήματα μοντελισμού στην Ohno και τον Sasahara, πράγμα που (βεβαίως) προκαλεί αντιδράσεις από την Kasukabe. Εντωμεταξύ ο Madarame δέχεται μια σαφή υπενθύμιση του πόσο ανίκανος είναι με τις γυναίκες και για πρώτη φορά βλέπουμε την σοβαρή του (λέμε τώρα) πλευρά.

Καλοκαίρι μετά και τα geeks πάνε στην πλαζ. Ω, θεοί! Βεβαίως, η αδελφή του Sasahara από πίσω. Φτάνει μέχρι και να πάει σε manga convention θεωρώντας ότι έχοντας τα ίδια γονίδια με τον αδελφό της (big mistake), μπορεί και αυτή να γίνει otaku. Είναι απιστία προς τη γκόμενά σου να βλέπεις τσόντες, έστω animated; Θα το μάθουμε και αυτό, όπως και ΔΕΝ θα μάθουμε τι ΑΚΡΙΒΩΣ έκανε ο Sasahara αφού πήρε τον νέο του υπολογιστή. Όλα αυτά και μια φωτιά θα βάλουν σε νέους μπελάδες το Genshiken. Το σπαρταριστό (και αρκετά όξινο) χιούμορ του Kio Shimoku, βασισμένο στη ζωή των otaku, επιστρέφει και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγω να μην αυτοσαρκαζόμαστε! Have fun!

 

Έτσι, κάπως σύντομα, φτάνουμε στο...

 

REVIEW: TRINITY BLOOD (Ναι! Το είχα υποσχεθεί, σωστά;)

Ένα εξαιρετικό anime, από πολλές απόψεις. Στο μέλλον, μετά από ένα γεγονός που όλοι θυμούνται ως Armageddon, έχουν κάνει την εμφάνισή τους από τις σκιές του κόσμου, σαν πολιτική δύναμη... οι Βρικόλακες! Βέβαια αυτό είναι ένας προσβλητικός όρος και η πολιτικά ορθή λέξη είναι "Methuselah". Είναι όλα τα βαμπίρ αιμοδιψή τέρατα με μόνο την κυριαρχία πάνω στους ανθρώπους στο μυαλό τους; Όχι, άλλωστε γι' αυτό και υπάρχει το New Human Empire με πρωτεύουσα το Βυζάντιο, όπου βαμπίρ και άνθρωποι συνυπάρχουν (σχεδόν) αρμονικά, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Αυτοκράτειρας.

Ο ήρωάς μας είναι ο Abel Nightroad, ένας ιερέας από το Βατικανό, πρόσχαρος, ευγενικός και ολίγον γκαφατζής. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αερόπλοιο πίσω στο Βατικανό, βρίσκεται εν μέσω αεροπειρατείας από ένα βαμπίρ. Μετά το Armageddon, μεγάλο μέρος της τεχνολογικής γνώσης χάθηκε (εκτός βέβαια από αυτό που κατέχουν οι Methuselah και κάποια ψήγματα που έχουν οι άνθρωποι). Αυτό αναφέρεται ως Lost Technology. Αν και το βαμπίρ χρησιμοποίησε κάποιο πρόγραμμα για να πάρει τον έλεγχο του αερόπλοιου, ο Abel χωρίς δυσκολία και προς μεγάλη έκπληξη της εκπαιδευόμενης πιλότου, επαναφέρει στα χέρια της τον έλεγχο χειροκίνητα.

Εκεί που αναρωτιόμαστε πώς ο νεαρός ιερέας κατέχει τέτοιες γνώσεις, έρχεται αντιμέτωπος με το βαμπίρ, στην κορυφή του αερόπλοιου. Τότε παίρνει μέρος της πραγματικής του μορφής, του Crusnik (πιθανώς παραφθορά του Kreshnik, ένα είδος σαμάνου κυνηγού τεράτων στη Σλαβική Μυθολογία), κατά 30%. Η μορφή του γίνεται εντυπωσιακή και θανάσιμη και χωρίς δυσκολία εξοντώνει τον βρικόλακα. "I am a Crusnik, a vampire that drinks the blood of other vampires".

Ο Abel, εκτός των άλλων, ανήκει στην AX, τη μυστική υπηρεσία του Βατικανού υπό την Καρδινάλιο Catherina Sforza (την οποία είχε σώσει ως παιδί). Στο Βατικανό, ο Πάπας είναι ένας φοβισμένος νεαρός, ανδρείκελο στην πολιτική διαμάχη μεταξύ της Καρδινάλιου Sforza και του Καρδινάλιου Medici. Ωστόσο, συνολικά οι κινήσεις του Βατικανού αποσκοπούν στη διατήρηση ισορροπίας μεταξύ Methuselah και ανθρώπων και οι κινήσεις τη Sforza στην αποκατάσταση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο φυλών.


Cardinal Catherina Sforza

Στο δρόμο του στέκεται η οργάνωση Rozenkreuz Orden, μια διεθνής σπείρα από βρικόλακες που θέλουν να καταστραφεί ολοκληρωτικά ο πλανήτης για να επιζήσουν από τις στάχτες του οι βρικόλακες. Αποτελούμενη από φανατικά μέλη όπως ο Panzer Magus (Battle Mage) και ο μισητός Marionettenspieler (Puppetmaster), ακολουθούν τυφλά τις εντολές του μυστηριώδη Cain.


Marionettenspieler

Στην πορεία, ο Abel θα χάσει φίλους και θα αποκτήσει νέους, καθώς και μερικούς εχθρούς (προσωπικούς, γιατί γενικά...). Μία τέτοια φίλη είναι η Esther Blanchett, μια νεαρή κοπέλα που εκδίδεται με σκοπό να πάρει εκδίκηση για το φόνο των γονιών της. Ο Abel θα την σώσει και θα την εντάξει στους πράκτορες του AX, ενώ θα αποκαλυφθεί ότι ο ρόλος της στην παγκόσμια ισορροπία πρόκειται να είναι πολύ μεγαλύτερος.


Esther Blanchett

Το TRINITY BLOOD έχει την ιδιομορφία ότι θεωρεί δεδομένα ορισμένα πράγματα, τα οποία δεν αναφέρονται πάντα ξεκάθαρα. Έτσι ο θεατής έχει πάντα την αίσθηση του μυστηρίου. Δίνοντας, όμως, πάντα τη βαρύτητα στον Abel, αυτό συμβαίνει με τρόπο που ο θεατής να μπορεί να το παραβλέψει εστιάζοντας πάνω του. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι, ενώ το πρότυπο του γκαφατζή χαρακτήρα με απίστευτη δύναμη είναι σύνηθες, ο Abel όσο πάει και χάνει την (έστω πλασματική) αθωότητά του και επιστρέφει στις ρίζες του. Προκειμένου να δώσει ένα τέλος στον παγκόσμιο εφιάλτη (με τον οποίο φαίνεται να σχετίζεται), θα γίνει αδίστακτος.


Cain & Abel - Αντίθεση χρωμάτων και χαρακτήρων

Παρά την έντονη δράση, το προσωπικό βάθος των χαρακτήρων και το μυστήριο, το anime αυτό έχει έντονο κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα, εικονίζοντας πειστικά τις καταστάσεις σε μια μετα-αποκαλυπτική κοινωνία, απειλούμενη από τρομοκρατικές ενέργειες παγκόσμιας κλίμακας. Όλα είναι ένα παιχνίδι cloak and dagger μεταξύ του New Human Empire, του Βατικανού, της Albion και του Rozenkreuz Orden.

Το βέβαιο είναι ότι, το manga στο οποίο βασίστηκε, είναι τόσο λεπτοδουλεμένο και με τόσα στρώματα μυστηρίου στην υπόθεση, ώστε η μεταφορά σε 24 επεισόδια να είναι ελαφρώς προβληματική. Έχουμε σκηνές και flashbacks που εξηγούν ορισμένα πράγματα, αλλά υπάρχουν και κάποια κενά που πιθανώς μόνο το manga να μπορεί να εξηγήσει. Ωστόσο έχουμε εξαιρετικά designs, φοβερά CG για την τεχνολογία και πολύ ενδιαφέροντες χαρακτήρες και σενάριο που εκτυλίσσονται και καταλήγουν με αληθινά goth τρόπο. Είναι ένα εξαιρετικό gothic-punk anime, το οποίο συνιστώ σε όλους του λάτρεις του είδους, καθώς και σε αυτούς του horror. Αφοβα ένα 8 στα 10 (ναι, έπρεπε κατά τη γνώμη μου να είναι μεγαλύτερο.

 

...και στο pin-up Cain και Abel, για να μην ξεχνάμε τα κλισέ...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi