Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
19-01-06

Here We Go Again!

Χαίρετε και πάλι! Πάει κάμποσος καιρός, το ξέρω και συγχωρήστε με. Είναι πάλι καιρός εξετάσεων για τη σχολή και αυτές είναι οι κρισιμότερες σε αυτό το στάδιο, οπότε αναγκάστηκα να κάνω τον, ομολογουμένως ενοχλητικό, διακανονισμό που ανακοινώθηκε προ εβδομάδας περίπου στο site. Ναι, πράγματι, μέχρι τότε έχω εξετάσεις... Σήμερα όμως είμαι μαζί σας και πέρα από τα (επιτέλους φρέσκα) νέα, θα σας κάνω μερικές ανακοινώσεις για το τι πρόκειται να επακολουθήσει (σε γενικές γραμμές) μέσα στους επόμενους μήνες.

 

Καταρχήν θα έχουμε την επιστροφή των παρεμβαλλόμενων στηλών "Nostalgia", δύο ή τριών ακόμα, για να καλυφθούν το AREA 88, με μικρές αναφορές κάποια ακόμα λιγότερο γνωστά anime όπως το LENSMAN και ενδεχομένως το MACROSS, που άλλωστε είχε ξεκινήσει όλη αυτή τη συζήτηση (ages ago στο Storm Brewing - 25/08/05). Ωστόσο, το MACROSS με βρίσκει διστακτικό, καθότι πάμπολλες αναφορές έχουν γίνει κατά καιρούς, τόσο από εμένα, όσο και από τα διάφορα έντυπα του χώρου, ελληνικά και ξενόγλωσσα, με θέμα τις καταβολές του ROBOTECH και τους επιγόνους του. Θα δούμε στην πορεία.

 

Με αφορμή την ανάγνωση του βιβλίου του Γιάννη Κουκουλά, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΟΜΙΚΣ: ΗΡΩΙΔΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ (το οποίο ξεκίνησα πρόσφατα), έκανα αρχικά την εξής σκέψη: "Πώς και ο Γιάννης δεν έχει συμπεριλάβει καμία ηρωίδα ιαπωνικής προέλευσης στην, ομολογουμένως εξαιρετική, λίστα του;" Καθώς διάβαζα τον πρόλογο, τόσο του Γιάννη, όσο και του Αβραάμ Κάουα (όπου βρίσκεται ένα εντυπωσιακά no-nonsense depiction του sex μεταξύ Superman και Lois Lane, μεταξύ άλλων), συνειδητοποίησα ότι οι γυναίκες της έντυπης Δύσης έχουν υποστεί πολύ χειρότερη μεταχείριση σαν οντότητες, από ότι οι αντίστοιχες της Ιαπωνίας. Μετά από αρκετή σκέψη, κατέληξα σε μερικές πρόχειρες ιδέες για μια σύγκριση και (αν υπάρχει) αναλογία μεταξύ των γυναικών του βιβλίου και κάποιων άλλων των manga. Βεβαίως, δεν σκοπεύω να γράψω βιβλίο πάνω στο θέμα, αλλά νομίζω ότι ένα άρθρο με περαιτέρω ανάλυση θα χρίζει ενδιαφέροντος. Wait for it (πιθανότατα την επόμενη φορά), όσο εγώ καταβροχθίζω τις έντυπες γυναίκες του Γιάννη.

 

Τέλος (προς το παρόν, μέχρι να σκεφτώ κάτι άλλο), Manga και RPG; Manga και RPG! Καιρό τώρα θέλω να γράψω κάτι τέτοιο και μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα. Τα καλά, τα κακά, τα άσχημα, οι παρωδίες, τα αντιδάνεια. Θα γελάσει κάθε πικραμένος!

 

Special Feature: Γκάφες του Bakuma

Ανατρέχοντας στα παλιότερα installments, ανακάλυψα ότι έχουν γίνει δύο γκάφες εικονογράφησης για τις οποίες ποτέ δεν εξιλεώθηκα, αλλά ούτε και επανόρθωσα, Ευτυχώς η μία αποσβέστηκε χάρη στην ετοιμότητα των editors. Καταρχήν στο Japan Extravaganza (Reporting... Sort Of) - 22/12/05, στο review για το POPOTAN, η τρίτη κατά σειρά εικόνα είναι άσχετη και κάπως μπλέχτηκε εκεί από τα αρχεία του αφιερώματος στο KABAMARU (Nostalgia Part One - 30/09/05). Η εικόνα που θα έπρεπε να είχε εμφανιστεί εκεί ήταν...


...η μεσαία αδελφή από το POPOTAN, Mai

 

Στο review δε του TRINITY BLOOD, η πρώτη εικόνα, αν και απόλυτα σχετική, δεν ήταν αυτή που είχα κατά νου (μη με ρωτάτε πώς τα έμπλεξα... mahou! Μαγεία!). Αντιθέτως ήταν...

 

Gomenasai! Shit happens, οπότε θα πάω να κρεμαστώ για τα εγκλήματά μου...

 

Αρκετά λοιπόν με τις ανακοινώσεις και την πάρλα και προχωρούμε στο...

 

Shinjuku Stalker

Αμερικανικές ιδέες και ιαπωνικό animation; Ξανάγινε πριν χρόνια και κανείς μας δεν ξέχασε τους Thundercats. Τώρα, σπάει το νέο κύμα συνεργασιών και εμείς αναμένουμε με ανυπομονησία το αποτέλεσμα. Έχουμε και λέμε:

POWERPUFF GIRLS Z: Η Cartoon Network ήρθε σε επαφή με τη θρυλική Toei Animation (DRAGONBALL, CANDY CANDY, μεταξύ πολλών άλλων, τα έχουμε πει χίλιες φορές) και της ανέθεσε να "mangoποιήσει" τις τρεις μικρές ηρωίδες. Βέβαια, πλέον δεν θα είναι τόσο μικρές, το σχέδιό τους θα αναβαθμιστεί κατά κλίμακες ολόκληρες και θα μετονομαστούν σε Momoko, Miyako και Kaoru. Τεράστια σφυριά, σαπουνόφουσκες και άλλα αγαπημένα στερεότυπα του είδους "Magical Girl Anime", μαζί με σεκάνς μεταμόρφωσης και ολοκαίνουργια designs από τη Miho Shimogasa (SAILOR MOON, CUTIE HONEY FLASH). Α, και βέβαια ο καθηγητής γίνεται πλέον πιτσιρίκος-τζιμάνι.

 

Στα χέρια της Gonzo έχει ήδη φτιαχτεί και προβάλλεται στην Αμερική το G.I.JOE SIGMA SIX από τον Σεπτέμβριο και πλέον επισήμως ετοιμάζεται το anime adaptation του WITCHBLADE. Σε αντίθεση με την τηλεοπτική αμερικανική σειρά (με μαύρο τον Nottingham και σχεδόν τραβέλι την Sara Pezzini), το ιαπωνικό anime που θα κάνει το ντεμπούτο του τον ερχόμενο Απρίλιο, έρχεται με κλασσικό πακέτο επιτυχημένου μυστικισμού από το στούντιο που έφτιαξε το TRINITY BLOOD, το SPEEDGRAPHER και το BASILISK. Το σενάριο λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία του 2100, όπου η αστυνομικός Masane γίνεται η νέα κληρονόμος του μυθικού όπλου (το οποίο τη μεταμορφώνει σε μια ημίγυμνη κοκκινομάλλα, θανάσιμη πολεμίστρια -θυμίζει αυτό σε κανέναν άλλο Red Sonja;). Το DVD θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Απρίλιο του 2007, ενώ εμείς περιμένουμε εναγωνίως τα fansubs.

 

Τέλος, κατά εντυπωσιακό τρόπο, αναμένουμε το animated feature βασισμένο... στον HIGHLANDER. Τον αθάνατο ήρωα έχουν ενσαρκώσει ποικιλοτρόπως και με ποικίλα επίπεδα επιτυχίας, πολλοί ηθοποιοί, τόσο τηλεοπτικά όσο και στη μεγάλη οθόνη. Αν και προσωπικά θα παραμένω πάντα fan των HIGHLANDER I και II (Cristophe Lambert και Sean Connery ως Ramirez, can't beat that), θα εμπιστευτώ το ταλέντο του... Yoshiaki Kawajiri! Ναι, σωστά διαβάσατε: το Studio MADHOUSE και ο αρχιτέκτονας των VAMPIRE HUNTER D: BLOODLUST και NINJA SCROLL έχουν αναλάβει τη δημιουργία της ταινίας HIGHLANDER: VENGEANCE. Το DVD αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο τελευταίο τέταρτο του 2006 και εμείς περιμένουμε με κομμένη την ανάσα.


Από το VAMPIRE HUNTER D: BLOODLUST

 

Η Tokyopop ανακοίνωσε ότι στο πρόγραμμα των εκδόσεών της είναι το X-KAI της Asami Toujou, με θέμα τις περιπέτειες που κινούνται γύρω από ένα ανθοπωλείο και πληρωμένους εκτελεστές. Σας θυμίζει κάτι; Ναι! Παρωδία του WEIB KREUZ! Μερικές δεν θα συνέλθουν...

 

Bookworm

Υπομονή παίδες, I am working on it. Την επόμενη φορά ετοιμαστείτε για CAPTAIN HARLOCK! Χάρη στην γαλλική εκδοτική Kana, έχω πλέον στα χέρια μου τους 5 μοναδικούς τόμους που εξέδωσε ποτέ ο Matsumoto για τον διαστημικό του πειρατή.

 

Meanwhile in...

FLAME OF RECCA VOL. 5: Τρεις κατώτεροι υποτακτικοί του Kurei, αλλά ο καθένας με το madogu του, οι Sanbagarasu, επιτίθενται στο κρησφύγετο της Kagero. Οι ήρωές μας τους αντιμετωπίζουν με σχετική ευκολία, αλλά όχι πριν χτυπηθεί η Kagero. Βεβαίως, είναι αθάνατη, αλλά πάνω στον πανικό του ο Recca την φωνάζει "μητέρα" και η σχέση τους αρχίζει να αποκαθίσταται. Εντωμεταξύ, η φλόγα του Recca μοιάζει να συμπεριφέρεται περίεργα, ακόμα και με το tekkou. Έτσι ο Recca αποφασίζει να ελευθερώσει τους Δράκους για δεύτερη φορά και να προσπαθήσει να ελέγξει τις δυνάμεις τους. Μετά από μια μάχη τιτάνιων διαστάσεων, η οποία σημαδεύει ανεξίτηλα το περιβάλλον γύρω του, ο Recca έχει θέσει στην υπηρεσία του τους Δράκους Saiha και Nadare.

Όσο συμβαίνουν αυτά, ο Kurei και ο σατανικός, θετός πατέρας του, Mori Kouran, ετοιμάζονται για το Urabotosatsujin (Assassin's Tournament), ένα παράνομο τουρνουά όπου επιτρέπονται όλα τα όπλα, οι σκοτωμοί και πάσης φύσεως φρικαλέα στοιχήματα. Ο Kurei προκαλεί τους ήρωές μας να εμφανιστούν εκεί, αν τολμούν να τον αντιμετωπίσουν. Έτσι συντίθεται το Team Hokage, με αρχηγό τον Recca και μέλη τον Tokiya, τον Domon και τη Fuko. Για να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρέπει όμως να βάλουν ενέχυρο κάτι πολύτιμο, το οποίο και θα χάσουν αν νικηθούν. Η Yanagi προσφέρεται...

Έτσι ξεκινάει η πορεία των ηρώων μας μέσα στο θανάσιμο τουρνουά με τελικό στόχο τον Kurei. Πρώτα έρχονται αντιμέτωποι με τους Ku, μια ξεπεσμένη ομάδα (κατά βάση) έντιμων εκτελεστών που προσπαθούν να ανακτήσουν την τιμή τους. Έχουν πάρει τα ρίσκα και τώρα ξεκινάει ο αγώνας τους...!

 

NEGIMA VOL. 5: Ένας πολύ χορταστικός τόμος γεμάτος άφθονη δράση και λίγο ρομάντζο. Ο δεύτερος στο Kyoto Story Arc, όπου όλα ξεκινούν με μια πλεκτάνη από την Asakura και... τον Chamo-kun! Η paparazzi της Mahora Academy κόντεψε να σκοτωθεί όταν πίεσε τον Negi να αποκαλύψει την ιδιότητά του ως Μάγος. Τώρα συνεργάζεται με τον χνουδωτό του φίλο για να γράψει την ιστορία της χρονιάς. Ο Chamo εκμεταλλεύεται τις πληροφορίες της Asakura για να κρίνει ποια από τα κορίτσια του τμήματος είναι κατάλληλα για Ministrae Magae. Είναι πάρα πολλά. Έτσι οργανώνουν εν αγνοία του φίλου μας τον "Φιλήστε-Τα-Χείλη-Του-Negi Διαγωνισμό", ώστε να έχει η Asakura στοιχεία για τη μαγεία του και ο Chamo κάρτες από προσωρινά Ministra Contracts. Δεν σας λέω τίποτα άλλο εκτός από: 6 διαφορετικοί Negi, κεντρική πίστα η ντροπαλή Nodoka Miyazaki! Επιτέλους δε, ο Negi αντιμετωπίζει το γεγονός της εξομολόγησής της (βλέπε Shinnen No Ichiban Supeshiaru (New Year's First Special) - 01/01/06 και ναι, by the way, ήταν "Supeshiaru" και όχι "Supeshiara").

Μετά από τα γεγονότα αυτά, το Kansai Magic Association κινείται ξανά για να πιάσει την Konoka. Αυτή τη φορά η Setsuna, η Asuna, η Nodoka (πλέον δεύτερη Ministra του) και ο Negi ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν τη φίλη τους από τους μυστηριώδεις Μάγους και Δαίμονες. Η μάχη είναι ανελέητη, με τακτικές και λύσεις απρόβλεπτες και περαιτέρω αποκαλύψεις για το ταλέντο του νεαρού Μάγου. Στο τέλος του τόμου, με πολύ εντυπωσιακό τρόπο, αποκαλύπτεται κάτι το απίστευτο για την Konoka, που κανείς τους δεν περίμενε...

 

LAND OF THE BLINDFOLDED VOL. 2: Η αγάπη αρχίζει να ανθίζει μεταξύ των δύο υπερφυσικών μας εφήβων: της Kanade που βλέπει το μέλλον και του Arou που βλέπει το παρελθόν. Η Kanade παίρνει ένα μικρό μάθημα για τα συναισθήματα από τη φίλη της Eri και ο Arou, έχοντας δει κάτι στο παρελθόν, αναλαμβάνει τον Όμιλο Κηπουρικής ως το μοναδικό μέλος. "Το μέλλον χτίζεται από τις ελπίδες των ανθρώπων αγόρι μου! Γι' αυτό και το βλέπω τόσο ξεκάθαρα!" είχε πει ο γέρος καθηγητής, πριν καν γεννηθεί ο Arou. Έτσι, αναζητώντας το όνειρο που έβλεπε εκείνος ο άνθρωπος, την έννοια του προσωπικού οράματος, σκάβει και ιδρώνει και φυτεύει.

Στο μεταξύ μαθαίνουμε ότι ο ψυχρός Namiki πουλάει το ταλέντο του σε κάποιον επιχειρηματία για να βγάζει λεφτά. Για πρώτη φορά τον εγκαταλείπει η ενόρασή του, καθώς δεν μπορεί να βγάλει την Kanade από το μυαλό του. Διακρίνεται σιγά-σιγά η αλλαγή στον αδιάφορο χαρακτήρα του, καθώς η ζεστή και πρόθυμη να βρεθεί σε κίνδυνο, προκειμένου να αλλάξει το μέλλον, Kanade, λιώνει την παγωμένη του καρδιά. Ένα κουτάβι, το μέλλον , το παρελθόν, η φιλία και μία εξομολόγηση που δεν έχει εύκολη διέξοδο. Εφηβικό ρομάντζο, με μια πινελιά μυστήριο και πιτσιλιές ονειροπόλησης. Στο τέλος του τόμου περιλαμβάνεται μια εξαιρετική ιστορία, ανεξάρτητη από την πλοκή, όπου δυο ʼγγελοι, ένας με δρεπάνι και ένας δίχως πια φτερά, ανακαλύπτουν τη θαυμαστή φύση των ανθρώπων.

 

Και δυστυχώς το...

 

REVIEW είναι ορφανό διότι δεν έχω δει τίποτα ολοκληρωμένο τελευταία. Μπορούσα πάντα να γράψω για κάτι που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, δεν είναι; Until next time, οπότε θα επανορθώσω για τις σημερινές ελλείψεις.

 

...και στο pin-up μερικά πράγματα ως "ενέχυρη" αποζημίωση...

 


Clockwise from left: Ester Blanchett, XXX (Tres Ikusu), Abel Nightroad από το TRINITY BLOOD


Speedgrapher


Ο Setsuna από το ANGEL SANCTUARY της Kaori Yuki

 shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi