Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
04-05-06

Boom! Part 1

Η βόμβα έσκασε, το convention είναι εδώ και το COMICDOM θυμίζει δωμάτιο γεμάτο με πανικόβλητα Lemmings. Πού θα πάμε; Πώς θα πάμε; Τι θα κάνουμε; Ολοκληρώθηκε το τάδε, πώς θα οργανώσουμε το δείνα; Πάνω από όλα, ψυχραιμία, αλλά ποιος την έχασε για να τη βρούμε εμείς; Δεδομένων αυτών των γεγονότων και καταστάσεων, η σημερινή στήλη θα χωρίσει σε δύο τμήματα, μικρότερα από ότι συνήθως, ώστε συνολικά, τίποτα να μη μείνει έξω, αλλά και το σύνολο να είναι πιο εύχρηστο.

Ένα άλλο νέο που θέλω να ανακοινώσω πριν περάσω στα κυρίως features, είναι η συμμετοχή μου στον δικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Games Radio. Πλην αυτού του Σαββάτου -για προφανείς λόγους- κάθε Σάββατο, 14:00 με 16:00, μπορείτε να συντονίζετε τον υπολογιστή σας και να ακούτε την εκπομπή "Ο Κόσμος του Anime", με παρουσιαστές άλλον έναν Ανδρέα, το Γιώργο και εμένα, των οποίων επίθετα δεν θα αναφέρω εδώ για λόγους (όπως είπα και στην πιλοτική εκπομπή μας) εθνικής ασφάλειας (heh). Αν είστε περίεργοι να δείτε ποιοι πραγματικά είμαστε και τι ακριβώς λέμε και κάνουμε, μπορείτε είτε να μας ακούσετε, είτε να εκφράσετε τις όποιες απορίες (ή/και απόψεις) σας στο forum του site (ή στο αντίστοιχο channel του mIRC, στον server GRNET, στο #games). Κάθε Κυριακή δε, 24:00 με 02:00 το βράδυ, συντονιστείτε πάλι για να ακούσετε "Da Orkz", εκπομπή αφιερωμένη σε tabletop RPG, card games και άλλα συναφή. Μέσα στο site, υπάρχει πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σταθμού, καθώς και οδηγίες για το πώς θα ακούσετε εμάς ή όποιες άλλες εκπομπές θέλετε, σχετικές με πάσης φύσεως ζητήματα gaming. Λόγω, λοιπόν, της ιδιαίτερης φύσης της σημερινής στήλης, σήμερα θα παρακάμψουμε το Feminine Crisis και προχωράμε στο...

 

Shinjuku Stalker

Η Production I.G., μετά την εκπληκτική επιτυχία που είχε το μικρού μήκους feature βασισμένο στο XXXHOLIC των CLAMP, αποφάσισε να συνεργαστεί εκτενώς με τις δημιουργούς, για την παραγωγή ενός πλήρους τηλεοπτικού anime, το οποίο αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται στην ιαπωνική τηλεόραση μέσα στο Μάιο. Fansubs, here we come! Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια σειρά αποκρυφιστικού μυστηρίου (ενίοτε και χιούμορ), η οποία συχνά τέμνεται με το TSUBASA RESERVOIR CHRONICLE. Αν και η μεταφορά του TSUBASA σε πρώτη φάση ήταν κάπως απογοητευτική, ελπίζουμε πως αυτή η μεταφορά θα δικαιώσει την μέθυσο πανίσχυρη μάγισσα, Yuuko.

 

Κυκλοφόρησε από τη VIZ το CLAYMORE, μια θηλυκή και συναισθηματικά πιο ήπια μορφή του BERSERK (σύμφωνα με τις φήμες). Σε απροσδιόριστο, προς το παρόν, τόπο και χρόνο, οι άνθρωποι που κατοικούν στις κατάξερες επαρχίες πέφτουν θύματα των Yoma, ανθρωποειδών τεράτων που τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα. Η μόνο γραμμή άμυνας είναι οι πολεμιστές Claymore, οι οποίοι παίρνουν το όνομά τους από τα τεράστια σπαθιά που κρατούν και οι οποίοι κρύβουν ένα φοβερό μυστικό. Το CLAYMORE ακολουθεί τα βήματα της Claire και έχει διάχυτο ένα συναίσθημα ήσυχης μελαγχολίας. Νομίζω ότι αν σας άρεσε το SWORD OF THE DARK ONES, αυτό εδώ δεν θα σας απογοητεύσει.

 

Επίσης από τη VIZ, κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος του MONSTER, του Naoki Urasawa. Ο γιατρός Kenzo Tenma σώζει τη ζωή ενός μικρού παιδιού γερμανικής καταγωγής, για να ανακαλύψει, όμως, ότι 9 χρόνια αργότερα, έχει μετατραπεί σε ψυχοπαθή δολοφόνο. Ένταση και δράμα σε ιατρικό περιβάλλον, το MONSTER μοιάζει με τον μικρό πλην ωριμότερο αδελφό του BLACKJACK και της RAY.

 

Η Tokyopop χτύπησε μεταφραστικά δικαιώματα για το PORTRAIT DE PETITE COSSETTE, δια χειρός Asuka Katsura , βασισμένο στο ομώνυμο 3-μερές OVA τρόμου. Πλέον, έχω τα OVA στα χέρια μου και σύντομα θα έχετε την άποψή μου για το όλο ζήτημα.

 

Έχω μερικά ακόμη, αλλά όπως είπαμε, αναμείνατε το μέρος 2...

 

Ξέρετε Ότι...;

...η κυκλοφορία του FINAL FANTASY VII: ADVENT CHILDREN στην Αμερική, μετατοπίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές πριν την τελική ημερομηνία άφιξης (25η Απριλίου); Ακόμη δεν είναι γνωστό αν τηρήθηκε... Από πότε έχουμε τα fansubs (οέο);

 

Bookworm

Αναμείνατε το GODCHILD next time.

 

Meanwhile in...

RAY VOL. 3: Πάει καιρός από τότε που μιλήσαμε για τη θηλυκή, σύγχρονη συνεχίστρια του BLACKJACK (τόοοοτε, στο Otaku Sleepover - 02/11/05). Στον τρίτο τόμο, η Ray πρέπει, σε πρώτη φάση, να διαλευκάνει το μυστήριο της Red Ribbon, του δεύτερου παιδιού που φαίνεται ότι διασώθηκε από τη φάρμα οργάνων. Είναι η Ribbon σύμμαχος ή κατάσκοπος, φίλη ή εχθρός και γιατί συμπεριφέρεται τόσο περίεργα; Η απάντηση ίσως σας αφήσει άναυδους.

Στο μεταξύ η Ray θα αναλάβει μια υποβρύχια εγχείρηση για την αφαίρεση ενός παράξενου μύκητα, θα φροντίσει έναν κασκαντέρ και θα αποκαλύψει τη αλήθεια πίσω από ένα μυστηριώδη ασθενή. Φαίνεται όμως ότι η Ray είναι πολύ πίσω στο παιχνίδι και ότι φέρεται και άγεται με αόρατα νήματα από τους παλιούς της βασανιστές. Είναι ο έμπιστος συνεργάτης της κάτι άλλο από αυτό που φαίνεται ή μήπως η εμφάνιση μιας τρίτης επιζώντα είναι άλλο ένα περίπλοκο σχέδιο για να την ρίξει ακόμα βαθύτερα στον ιστό τους; Ήταν άραγε ο Koichi, η πρώτη της αγάπη, τόσον καιρό, μια ανάσα δίπλα της; Το μυστήριο βαθαίνει και οι απαντήσεις κρύβουν άλλες, φοβερές ερωτήσεις.

 

LAND OF THE BLINDFOLDED VOL. 4: Την τελευταία φορά (Past Perfect - 31/03/06), είχαμε αφήσει τα πιτσουνάκια μας μετά από ακόμα μία σειρά περιπετειών σχετικών με το ιδιαίτερο χάρισμά τους, με τους δεσμούς μεταξύ τους να γίνονται όλο και ισχυρότεροι. Αυτή τη φορά, η κρίση θα έρθει καθώς βοηθούν την Πρόεδρο του Μαθητικού Συμβουλίου να βρει ένα χαμένο κόσμημα και αυτή θα ερωτοχτυπηθεί από τον Arou. Όμως και αυτός... την κοιτάζει έκπληκτος, με μια βαθιά θλίψη, ή επιθυμία, στα μάτια. Η Kanade έχει δει το μέλλον: η Πρόεδρος θα μιλήσει στον Arou για τα συναισθήματά της και αυτός θα της πει... Ε, αυτό θα το δείτε.

Στο μεταξύ, ο Namiki φαίνεται πως κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σπείρει την αμφιβολία ανάμεσά τους, προκειμένου να μπορέσει αυτός να κυνηγήσει την καρδιά της Kanade. Θα φτάσει όμως μέχρι τέλους; Εφηβικές ανησυχίες και μικρές κακίες και ψέματα μεταξύ φίλων - αυτά συνήθως διαλύουν τις παρέες και όχι κοσμογονικά γεγονότα. Η Kanade θα μάθει μερικές ακόμη αλήθειες για το αγόρι της και θα προσπαθήσει να του γίνει αληθινό στήριγμα. Α, και τα λαχανικά του κήπου του επιτέλους ωριμάζουν... Έφτασε η εποχή της συγκομιδής... σε πολλά επίπεδα.

 

Ελλείψει επαρκών εικόνων και δεδομένης της μεγάλης αγάπης μου για τις τρεις αυτές σειρές, το REVIEW: HUNTER X HUNTER OVAs θα πάρει αναβολή για το δεύτερο μέρος της στήλης αυτής.

 

Λίγη υπομονή και ελπίζω να σας δω όλους στο convention. COMICDOM CON ATHENS is here! Enjoy it! Επίσης ελάτε να μας ακούσετε στην ημερίδα όπου θα συμμετάσχουμε με τη Μυρτώ Τσελέντη. "Manga: Ένα Κοινωνικό φαινόμενο της Φαντασίας" (βαρύγδουπο, αλλά ελπίζω πως θα σας πείσουμε περί του λόγου το αληθές).

 

Jya ne,
Bakuma-dono

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi