Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
11-05-06

Boom! Part 2

Η βόμβα έσκασε, το convention ήρθε και έφυγε από μπροστά μας, αλλά όχι και από το μυαλό ή τα κουρασμένα κορμιά μας (τι λέω, Θεέ μου; Παραληρώ, αγνοήστε με). Μια πολύ ευχάριστη και καθ' όλα (με την εξαίρεση μερικών στραβοπατημάτων, εκτός του δικού μας ελέγχου) επιτυχημένη εκδήλωση, που προσωπικά πιστεύω ότι άφησε ιστορία στην Ελλάδα και ελπίζω ότι θα γίνει ο μπούσουλάς μας για το μέλλον. Περισσότερα θα διαβάσετε στα αναλυτικά άρθρα σχετικά με το Σαββατοκύριακο των 6 & 7 Μαΐου... σχετικά με το COMICDOM CON ATHENS 2006 διάολε!

Ναι! Τα καταφέραμε και παρ' όλο που τα εύσημα ανήκουν πολύ περισσότερο σε ορισμένους, διεκδικώ το δικαίωμα να πανηγυρίζω! Με όλα αυτά, σήμερα έχουμε το δεύτερο μέρος της ψαλιδισμένης στήλης Boom! και έπειτα, ελπίζω να μπορέσουμε να γυρίσουμε στην ενίοτε ενοχλητική, αλλά σίγουρα χρήσιμη ρουτίνα μας.

 

Να σημειώσω εδώ ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιστρέψω πλέον στον "Κόσμο του Anime" και λογικά θα με ακούσετε και "sDa Orkz". Είδα και τον Atrelegis στο convention και περάσαμε μερικά ευχάριστα λεπτά RPG geek αντιπαράθεσης. Τέλος πάντων, αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα τους, οπότε τώρα προχωράμε στο...

 

Special Feature: Feminine Crisis

Sakura Murakami - Η Μικροαστή: Η μία από τις δύο πρωταγωνίστριες της τηλεοπτικής σειράς MOMOIRO SISTERS, είναι η επίτομη της μικροαστής: αν και δεν είναι ιδιαίτερα νοικοκυρά, όπως είναι το Κατινάκι του Διογένη Καμένου, είναι ό,τι πλησιέστερο έχει να προσφέρει σε αρχέτυπο το ιαπωνικό animation: τριαντάρα, μόνη, εργάζεται οχτάωρα και μένει με τη μικρή της αδελφή, που είναι μαθήτρια. Όταν δεν έχει δουλειά (ή ακόμη και όταν βρίσκεται στο γραφείο), αναλώνεται σε σχόλια, συζητήσεις για λεπτομέρειες που εμφανίζονται σε γυναικεία περιοδικά, αδιάκριτες ερωτήσεις γύρω από σωματικές και σεξουαλικές λεπτομέρειες και με ανώριμο τρόπο, ανταγωνίζεται τη μαθήτρια αδελφή της. Είναι μια τυπική γυναίκα με τυπικές ανησυχίες, η οποία αν δεν ήταν τόσο κωμική, θα ήταν παντελώς αδιάφορη.

Αυτοπαρουσιάζεται ως χειραφετημένη, ανεξάρτητη και γυναίκα, που αλλάζει εραστές σαν τα πουκάμισα. Ωστόσο, βασικά, την απασχολεί το κουτσομπολιό, ζηλεύει τη συνάδελφό της με το αβίαστα ωραίο σώμα και ευμέγεθες στήθος και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να εκμαιεύει κεράσματα με στοιχήματα: όχι επειδή είναι φτωχή, αλλά επειδή της δίνει για λίγο το αίσθημα της ανωτερότητας. Στο τέλος, παρά όσα λέει, κάποια στιγμή η αίσθηση της ηλικίας της χτυπάει την πόρτα και αποφασίζει ότι πρέπει να βρει έναν άνδρα και να παντρευτεί, να φτιάξει μια οργανωμένη ζωή (όπως κάνουν πριν από αυτήν δύο συνάδελφοι). Αν και κατά τα πρότυπα της ιαπωνικής κωμωδίας, ουσιαστικά αναγκάζει έναν συνάδελφο να την παντρευτεί... δια ροπάλου. Σχεδόν ψυχαναγκαστικά, τον τρέχει από εδώ και από εκεί για να ζήσει σύντομα το όνειρο της νιόπαντρης μικροαστής. Η ανεξαρτησία, η χειραφέτηση, η απελευθερωμένη σεξουαλικότητα είναι πράγματα που πολύ εύκολα θυσιάζει στο βωμό του γάμου, προκειμένου να μην είναι μόνη όταν γεράσει, άσχετα που ολοφάνερα δεν αγαπάει τον άνδρα που διάλεξε (όχι ότι δεν τελεί τα εχμ... συζυγικά της καθήκοντα στο έπακρο και πάντα κωμικά, αλλά είναι λες και τον έπιασε με απόχη).

 

Mireille Bouquet - Η Αλαζών Τυχοδιώκτρια: Γόνος μιας παλιάς, πλούσιας σισιλιάνικης οικογένειας, η Mireille Bouquet είναι ανεξάρτητη πληρωμένη εκτελεστής, από τις καλύτερες και περήφανη για αυτό. Αν και της λείπουν πολλές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία, μέχρι αυτές να έρθουν και να τη στοιχειώσουν, δεν ασχολείται μαζί τους. Γνωρίζοντας ότι στον υπόκοσμο όλοι φοβούνται το κωδικό όνομα "Noir", δε διστάζει να το χρησιμοποιήσει ως ψευδώνυμο για την ίδια και τη συνεργάτιδα που ξαφνικά απέκτησε, την αμνησιακή Kirika. Μένει στο Παρίσι, ζει την καλή ζωή με κέφι και καλή διάθεση σαν απλό πλουσιοκόριτσο, ενώ η επιβίωσή της από μέρα σε μέρα δεν είναι καθόλου βέβαιη και η δουλειά της είναι να αφαιρεί ζωές.

Όταν γνωρίζει την Kirika, αποφασίζει να τη βοηθήσει να ανακτήσει το παρελθόν της -ένα παρελθόν που φαίνονται να μοιράζονται- και δηλώνει πως έπειτα θα τη σκοτώσει. Δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο η Kirika να είναι ικανότερη ή πώς ακριβώς θα αλλάξει η σχέση τους καθώς περνάει ο καιρός. Δεν την ενδιαφέρει. Ζει από μέρα σε μέρα, ζει τον κίνδυνο, έχει καυστικό χιούμορ ακόμη και απέναντι σε θανάσιμες καταστάσεις και γελοιοποιεί τους αντιπάλους της, πρωτίστως με τα λόγια της. Δεν ξέρει πότε και αν θα πεθάνει, δεν ξέρει ότι η επιλογή του κωδικού "Noir" έχει περισσότερα κρυμμένα νοήματα από όσα γνωρίζει οποιοσδήποτε ζωντανός άνθρωπος και μέχρι σχεδόν το τέλος της σειράς, δεν αντιλαμβάνεται τη δύναμη του αντιπάλου που αποφάσισε να προκαλέσει. Μέχρι δε να έρθει αντιμέτωπη μαζί του, δεν τη νοιάζει κιόλας. Αν επιβιώσει, όλα καλά και η ζωή μπορεί να συνεχιστεί ευχάριστα, δίχως να στερείται απολαύσεων. Αν όχι, όλοι πεθαίνουν κάποια μέρα, αλλά αν θέλουν να τη σκοτώσουν, πρέπει να είναι καλύτεροι και αυτό είναι μάλλον απίθανο...

 

Έτσι περνάμε στο...

 

Shinjuku Stalker

...με δυο νέα που υπολείπονται από την προηγούμενη φορά.

Κυκλοφόρησε από την Manga Entertainment το πρώτο DVD του KARAS, ενός anime που συνδυάζει έντονα στοιχεία 2D και 3D animation και το οποίο έχει γίνει αντικείμενο πολλών διαφωνιών από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η έναρξη της παραγωγής του. Η Yurine και ο Karas, ο πιστός της υπηρέτης, διατηρούσαν την ισορροπία μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και των πνευμάτων. Τώρα όμως ο αρχικός Karas επαναστάτησε και θέλει να εξαλείψει την ανθρωπότητα. Έτσι η Yurine δημιουργεί έναν νέο Karas για να πολεμήσει τον παλιό της ακόλουθο. Το anime έφτιαξε η Tatsunoko Productions (TEKKAMAN BLADE, NINJA TAI GATCHAMAN), ωστόσο γίνεται μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο ο συνδυασμός των δύο τεχνικών σχεδίασης είναι αποτελεσματικός. Ίδωμεν...

 

Η Tokyopop πήρε τα δικαιώματα για την έκδοση του manga adaptation του OTOGI ZOUSHI. Η τηλεοπτική σειρά έχει κυκλοφορήσει σε DVD από τη Media Blasters και εξιστορεί τις περιπέτειες μιας νεαρής κοπέλας στο Kyoto του 10ου αιώνα, η οποία προσπαθεί να σταματήσει έναν φοβερό λοιμό. Προκειμένου να το κάνει αυτό, μεταμφιέζεται και παίρνει τη θέση του άρρωστου αδελφού της. Ο πρώτος τόμος θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο.

 

Bookworm

GODCHILD VOL. 1: Το είχα υποσχεθεί και να το! Ένα από τα πολύ αγαπημένα πνευματικά τέκνα της Kaori Yuki, με χαρακτήρες των οποίων η δημοτικότητα έρχεται δεύτερη μόνο σε σχέση με αυτή των χαρακτήρων του ANGEL SANCTUARY. Βρισκόμαστε στο Λονδίνο των τελών του 19ου αιώνα: ο Cain Hargreave, μετά τον θάνατο του παρανοϊκού του πατέρα, έχει γίνει σε νεαρή ηλικία Κόμης και αρχηγός της οικογένειας. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά τα γεγονότα, καθώς και το hobby που ανέπτυξε ο νεαρός Cain για συλλογή δηλητηρίων, περιλαμβάνονται σε προγενέστερα comics της Kaori Yuki, όπως πληροφορούμαστε στην αρχή του τόμου. Αυτά είναι τα FORGOTTEN JULIET, THE SOUND HATCHED BY THE BOY, KAFKA και THE SEAL OF THE RED SHEEP. Ωστόσο, η δημιουργός φροντίζει να μας παρουσιάσει τους χαρακτήρες και ορισμένα από τα γεγονότα σε flashbacks, ώστε να μην έχουμε απορίες.

Ο τόμος περιλαμβάνει τις υποθέσεις "Mad Tea Party", "The Little Crooked House", "Black Sheep" και "Scold's Bridle". Κάθε ιστορία συνοδεύεται από στοιχεία που αφορούν την έμπνευση της από κλασσικά παραμύθια, ρητά ή έθιμα της Βικτοριανής εποχής. Κάθε υπόθεση έχει μια απόλυτα λογική εξήγηση, ακόμη και αν φαίνεται να εμπλέκεται η μαγεία ή ο μυστικισμός. Στη πραγματικότητα, κάθε φορά πίσω από τους φρικτούς φόνους ή άλλα συμβάντα αποκαλύπτονται απλοί άνθρωποι με βαθιές διαταραχές, μεγάλη διαστροφή ή απλώς φιλαργυρία. Γνωρίζοντας το στιλ της Kaori Yuki, υποπτεύομαι ότι σύντομα θα δούμε μάλλον και το υπερφυσικό στοιχείο να εμπλέκεται σε όλα αυτά, αλλά προς το παρόν κάθε μυστήριο έχει μια λογική εξήγηση που βρίσκει ο νεαρός Κόμης. Δεν θέλω να σας πω περισσότερα για το σενάριο διότι θα είναι πραγματικά spoiler και κάθε υπόθεση είναι πραγματικά αριστοτεχνικά γραμμένη.

 

Meanwhile in...

...the woods, only the sounds of silence are heard.

 

REVIEW: HUNTER X HUNTER OVA 1, HUNTER X HUNTER OVA 2 - GREED ISLAND, HUNTER X HUNTER OVA 2 - GREED ISLAND FINAL

Εδώ για άλλη μια φορά θα περιοριστώ να αναφέρω μερικά περιληπτικά στοιχεία για τις τρεις αυτές σειρές, καθώς η διάρθρωσή τους, όχι μόνο είναι εκπληκτική, αλλά εκπλήσσει ή αφήνει άναυδο με θαυμασμό τον θεατή σε κάθε ανατροπή.

Όπως είχα πει παλιότερα (Shinnen No Ichiban Supeshiara (New Year's First Special) - 01/01/06), το τηλεοπτικό HUNTER X HUNTER άφηνε μεγάλο cliffhanger, αν και απαντούσε σε πολλά ερωτήματα και έκλεινε πολλές υποθέσεις. Σε πρώτη φάση, δεν μαθαίνουμε πώς τελειώνει η σταυροφορία του Kurapica ενάντια στους Genei Ryodan. Στην πρώτη σειρά OVA, αυτό ακριβώς το story arc ολοκληρώνεται, με πολύ έξυπνο σχεδιασμό από τους ήρωές μας και με ιδιαίτερα δραματικό τρόπο, με τον Kurapica να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το Chain of Fate στις καρδιές των αντιπάλων του, προκειμένου να τους δεσμεύσει με φαινομενικά άρρηκτους όρκους. Περισσότερα δεν σας λέω, το τέλος είναι αρκετά απρόοπτο, αλλά βάζει μια τελεία, αφήνοντας χώρο για τη συνέχεια.


The Chain of Fate

Η δεύτερη σειρά OVA, με τίτλο GREED ISLAND, εξιστορεί τις (επιτέλους) αποτελεσματικές προσπάθειες του Killua και του Gon να πάρουν στα χέρια τους το παιχνίδι για Hunters, το οποίο φαίνεται ότι έφτιαξε ο πατέρας του Gon, Ging. Γεμάτος περιέργεια και ελπίζοντας να βρει στοιχεία για τον πατέρα του, ο Gon μπαίνει μαζί με τον Killua στο παιχνίδι. Αυτό το εννοώ κυριολεκτικά, καθότι η παιχνιδομηχανή φαίνεται να τους απορροφάει.


Killua's rare true smile

Στην πορεία θα συναντήσουν πολλούς νέους (όπως η αινιγματική Bisuke που φέρεται να είναι πολύ μεγαλύτερή τους, ενώ μοιάζει με κοριτσάκι) και παλιότερους χαρακτήρες (όπως κάποιοι από τους Genei Ryodan, που ψάχνουν τρόπο να ελευθερώσουν τον Lucifer Kuroro από την κατάρα του Kurapica. Η δεύτερη σειρά τελειώνει με τους ήρωές μας να αρχίζουν να μαθαίνουν τους πραγματικούς κινδύνους του Greed Island, καθώς και το γεγονός ότι ίσως να μην είναι αυτό που φαίνεται.


Bisuke

Η Τρίτη και τελευταία σειρά, με τίτλο GREED ISLAND FINAL (μήκους 14 επεισοδίων ενώ η άλλες δύο έχουν 8 επεισόδια έκαστη), κλείνει πλέον όλα τα loose ends, αφήνοντας περιθώρια για πιθανή συνέχεια. Η Bisuke προπονεί τους δύο φίλους (αφού έχει αποδειχθεί δυνατότερη και από τους δύο, καθώς και δασκάλα του Wing) και απελευθερώνει το απίστευτο δυναμικό τους. Όταν κρίνει πως είναι έτοιμοι, τους καθοδηγεί για να ολοκληρώσουν το παιχνίδι.


Razor

Στην πορεία θα πολεμήσουν έναν παλιό γνωστό του Ging, τον Razor, θα συμμαχήσουν με εντυπωσιακό τρόπο με τον Hisoka και θα ανακαλύψουν πραγματικά πόσο δυνατοί είναι. Η σειρά θα κλείσει με πάρα πολλές αποκαλύψεις, έξυπνες ανατροπές, αγωνία και επίδειξη μεγάλης ευφυΐας από τους δύο φίλους. Δεν σας λέω τίποτα περισσότερο παρά: η Bisuke είναι... άλλο φρούτο και ότι δεν έχω γνωρίσει πιο ειδεχθή villain από τον Bomber.

Δυστυχώς οι σειρές, όπως έχω ξαναπεί, δεν έχουν ακόμα μεταφραστεί για αγγλόφωνες χώρες, αλλά οι γαλλομαθείς μπορείτε να τις βρείτε μέσω του γαλλικού Amazon ή στα, αγαπημένα σε όλους μας, fansubs.

 

Jya ne,
Bakuma-dono

Αρκεστείτε σε αυτό το pin-up για σήμερα και την επόμενη φορά θα έχω μερικά ακόμη πολύ ωραία pics από το τρίτο OVA. Ωστόσο, να ευχαριστήσω τον Μανώλη Ποτετσιανάκη για την πολύτιμη βοήθειά του την ώρα που βαρέσαμε κρίση για τα pics αυτού του review. Σας χρωστάω και ένα FLASH! SHYASHIN και πλέον, την επόμενη φορά, όντως θα το έχετε. Λυπάμαι για την καθυστέρηση...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi