Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
22-06-06

Hot Summer Indeed... But This Is Ridiculous!

Δύο εβδομάδες απουσίας πάλι, με βλέπω να απολύομαι. Μπορώ να πω ότι κατανοώ πλήρως τα ευγενικά, όξινα σχόλια του Δημήτρη Σακαρίδη (ποιος νομίζετε ότι είναι ο τύπος που "βασανίζεται από τις εξετάσεις, είτε αυτές γίνονται, είτε όχι"; Η αφεντομουτσουνάρα μου!), έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αντί να αρχίσω πάλι τις απολογίες, θα πω την ουσιαστική αλήθεια, η οποία διέπει όλες σχεδόν τις φορές που έχω απουσιάσει. I couldn't do anything about it.

Ήθελα να αναφέρω, την προηγούμενη φορά, το γεγονός ότι μέχρι, είτε να χαθεί οριστικά η εξεταστική, είτε να βρεθεί μια λύση για αυτό το μπουρδέλο, η στήλη θα είναι απεριοδική (κοινώς δεν θα εμφανίζεται "κάθε...", αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να τη γράψω). Αντιλαμβάνομαι το πόσο άδικο είναι για τους αναγνώστες μου αυτό, αλλά ειλικρινά έχω φτάσει στα όριά μου, κυρίως διότι μου στερείται η δυνατότητα πραγματικού προγραμματισμού και αυτό με σκοτώνει, καθώς τρέχουν διάφορες δουλειές. Αν και μπαίνω στον πειρασμό να πιστέψω τον ΣΕΑ που θεωρεί πως ουσιαστικά το θέμα έχει λήξει, μπορώ να πω ότι παρακολουθώντας τακτικά την επικαιρότητα και το forum της σχολής, δεν είναι καθόλου απίθανο να γίνει ειδική ρύθμιση για τους επί πτυχίω φοιτητές, καθαρά ως crowd pleaser.

Τα περί μπανανίας τα είπαμε την προηγούμενη φορά... In other news, I am boiling in this ridiculously hot weather! Είπαμε, καυτά καλοκαίρια, καυτά σορτσάκια και διάπυρα γκομενάκια, αλλά αυτό έχει καταντήσει γελοίο. Δηλαδή, τι θα γίνεται τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο;;; Προτιμώ να μην το σκέφτομαι ή να μην υπάρχει τότε λόγος να το σκέφτομαι (ho hum hum). Τέλος πάντων, δεν θα κάτσουμε να συζητήσουμε τα μετεωρολογικά, απλά δηλώνω ότι ΕΧΩ ΣΚΑΣΕΙ!

 

Έτσι περνάμε στο τριπλό μας...

 

Special Feature: Feminine Crisis

Ebichu - Η Μυστακιοφόρος: Δεδομένου ότι δεν υπάρχει αυτού του είδους το χιούμορ στα manga ή τουλάχιστον σε οτιδήποτε έχω δει στη Δύση, στάθηκε αδύνατο να βρω έναν παραδοσιακά γυναικείο χαρακτήρα με λανθάνουσα τριχοφυΐα. Έτσι, στράφηκα στο προφανές και κυριολεκτικό: μια γυναίκα η οποία όχι μόνο μουστάκι έχει, αλλά όπως λέει και η ίδια "έχει τρίχες παντού". Πριν αρχίσετε να αηδιάζετε, τόσο που θα θελήσετε να κλείσετε το παράθυρο του site και να με διαγράψετε από τη μνήμη σας, να διευκρινίσω ότι δεν μιλάω για άλλη παρά τη γλυκύτατη EBICHU THE HOUSEKEEPING HAMSTER! (ORUCHUBAN EBICHU) Ανακουφιστήκατε τώρα που δεν μιλάω για καυτές καμπύλες με τρίχες πίθηκα Βαγγέλη; Η Ebichu, δημιουργία του Studio GAINAX, αποτελεί αδιάσειστο στοιχείο για την προβληματική ψυχολογία των ανθρώπων που έφτιαξαν το NEON GENESIS EVANGELION και ιδιαίτερα του Hideaki Anno, ο οποίος εμπνεύστηκε το άτυχο hamster.


Μην κοιτάτε που δεν φαίνονται τα μουστάκια. Θέμα animation...


Η Ebichu ζει με μια μοναχική γυναίκα ("goshyujin-sama" ή "gochyujin-chama", διότι το hamster τα "sh" τα λέει "ch". Σε απλή μετάφραση: "η κυρία της"), η οποία έχει σχέση (καθαρά σεξουαλική, άσχετα με το τι φαντασιώνεται) με τον "kaishounachi-kun" ("the worthless guy"). Η Ebichu, εκτός του ότι βάζει μπουγάδα, μαγειρεύει και τακτοποιεί το σπίτι της κυρίας της, το έχει πάρει πατριωτικά να βελτιώσει την ερωτική της ζωή, επεμβαίνοντας σε όλες τις λάθος στιγμές, δίνοντας άχρηστες συμβουλές ή παίρνοντας εξωφρενικές πρωτοβουλίες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλαπλές αιματηρές συγκρούσεις του άτυχου hamster σε τοίχους, ταβάνια και πατώματα. Βεβαίως, η Ebichu δεν είναι απλώς ο κακόμοιρος χαρακτήρας που γίνεται αντικείμενο βασανισμού. Μέσα στην "απέραντη αθωότητά" της, κάνει "γκάφες" που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυρία της, κάνουν μαύρη τη ζωή του kaishounachi ή φέρνουν σε αμηχανία το ζευγάρι και την παρέα τους. Όσον αφορά τις φιλοδοξίες και τα όνειρα της Ebichu, όταν ξεφεύγουν από τεράστια κομμάτια τυριού camembert, είναι το λιγότερο... "αφύσικα" για ένα γλυκό hamster. Όταν, δε, μπαίνει την ιστορία ο Maa-kun, συνάδελφος του kaishounachi και ερωτευμένος με την Ebichu, το anime παίρνει ΠΟΛΥ περίεργη τροπή...


Integra Wingates Fairbrook Hellsing - Η Επιζήσασα: Είναι προφανές ότι η όποια ομοιότητα στον τρόπο επιβίωσης και γενικότερα στο οτιδήποτε σχετιζόμενο με την ηρωίδα του Serpieri, είναι ανύπαρκτη (εντάξει, είναι και οι δύο γυναίκες αλλά αλλιώς δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση). Η Integra Hellsing, απόγονος του θρυλικού Abraham van Helsing, είναι μια σκληρή γυναίκα, επικεφαλής του Order of the Knights Protestant: Hellsing Agency, μιας βρετανικής οργάνωσης η οποία κυνηγάει βρικόλακες (κυρίως) και πάσης φύσεως άλλα τέρατα. Το ότι είναι επικεφαλής δεν την εμποδίζει να βρίσκεται διαρκώς στο πεδίο της μάχης με τα ανίερα τέρατα που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες της ή να είναι ψυχρή και θανάσιμη σε καταστάσεις κρίσης.

Είναι, όμως, αυτά που της προσδίδουν το τίτλο της επιζήσασας; Όχι. Όταν πέθανε ο πατέρας της (μάλλον), Sir Arthur Hellsing, η Integra βρέθηκε κληρονόμος της περιουσίας, αλλά και του τίτλου του. Αυτό δυσαρέστησε ιδιαίτερα τον θείο της, ο οποίος ξεκίνησε, μαζί με τα τσιράκια του, να σκοτώσει το νεαρό κορίτσι, κυνηγώντας τη μέσα στην έπαυλη-αρχηγείο της οργάνωσης Hellsing. 'Αμαθη, φοβισμένη και μόνη, βρήκε την ψυχραιμία να κρυφτεί από αυτούς που την καταδίωκαν και να φτάσει στο υπόγειο που της είχε αναφέρει ο πατέρας της, για την περίπτωση που θα βρισκόταν ποτέ σε κίνδυνο. Εκεί και την βρήκαν, πλάι σε ένα μουμιοποιημένο πτώμα, το οποίο μεταμορφώθηκε σε έναν πεινασμένο Alucard, ο οποίος ξύπνησε μόλις τον πιτσίλισε το αίμα της. Παρ' όλο που έγινε μάρτυρας μιας φρικιαστικής σφαγής από το παράξενο αυτό πλάσμα, διατήρησε την ψυχραιμία της αρκετά για να σφραγίσει μια νέα συμφωνία μαζί του, στην παράδοση της οικογένειας που υπηρετεί εδώ και αιώνες. Χρόνια αργότερα, η Integra έχει γίνει μια σιδηρά κυρία η οποία βρίσκεται σε έναν διαρκή, αφανή αγώνα θέλησης με τον απέθαντο υπηρέτη της, καθώς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε βρικόλακες Ναζί. Δεν τρελάθηκε, δεν κρύφτηκε μια για πάντα μακριά από τις εφιαλτικές λονδρέζικες νύχτες, αλλά πήρε στα χέρια της το σκήπτρο του αγώνα ενάντια σε τέρατα, προδότες Καθολικούς και με ατσάλινη πυγμή, ορίζει τον πιο θρυλικό βρικόλακα και την απόγονό του. Αν αυτή δεν είναι επιζήσασα, τότε ποια είναι;


Mayuka - Η Γυναίκα Παγίδα: Καλά, για όσους έχουν δει το TENCHI MUYOU: THE DAUGHTER OF DARKNESS, να κάνω μια μικρή διόρθωση ότι ίσως θα έπρεπε να είναι "το κορίτσι-παγίδα". Η Mayuka, αν και σαν χαρακτήρας δεν έχει καμία σχέση με τη Τζιλ Μπιοσκόπ, πόσο μάλλον ο κόσμος της με αυτόν της ηρωίδας του Bilal, είναι ο ορισμός του αρχέτυπου: δημιουργήθηκε τεχνητά από την εξωγήινη δαίμονα Yuzuha, με μίξη του δικού της DNA και αυτού του πρωταγωνιστή του anime, Tenchi Masaki. Ο σκοπός ήταν να εμφανιστεί ως κόρη (στην πραγματικότητα, πράγμα αδύνατον) του νεαρού Tenchi και να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα μαζί του. Έτσι θα ξυπνούσε τη ζήλια των άλλων εξωγήινων γυναικών που κονταροχτυπιούνται για χάρη του, της πειρατίνας Ryoko και της πριγκίπισσας Ayeka. Ο Tenchi θα αποξενωνόταν από τις πανίσχυρες προστάτιδές του και θα γινόταν πιο ευάλωτος. Όταν βρίσκεται μόνη της με τον Tenchi, η συμπεριφορά της από παιδική γίνεται πιο... θηλυκή.

Ο στόχος είναι η Yuzuha να παρακολουθήσει για ένα διάστημα την, κατά τ' άλλα ευτυχισμένη, ζωή του Tenchi και σταδιακά να την καταστρέψει και να τον απαγάγει. Όλα αυτά έχουν στόχο την εκδίκηση ενάντια στον παππού του, Katsuhito Masaki, με τον οποίο υπάρχει κάποιο μυστηριώδες προηγούμενο. Η Mayuka, από γλυκό κορίτσι, θα μετατραπεί σε ένα επιθετικό και μανιασμένο πλάσμα, το οποίο θα τραβήξει τον Tenchi και τους φίλους του σε μια άλλη διάσταση. Όμως, αν και η γενετική επεξεργασία της Yuzuha έδωσε στο κορίτσι ένα σώμα ικανό να μετατραπεί σε ζωντανό όπλο, ίσως το ανθρώπινο DNA και τα όσα έζησε ως "κόρη" του Tenchi να την βγάλουν από το μονοπάτι για το οποίο την προόριζε η δημιουργός της... Γεννήθηκε κυριολεκτικά ως παγίδα, αλλά ακόμη και οι πιο πετυχημένες παγίδες, εν δυνάμει, αφοπλίζονται.

 

Περνάμε στα νέα μας με...

 

Shinjuku Stalker

- Το πρώτο μας νέο έχει να κάνει με τη λογοκρισία, η οποία δεν εφαρμόζεται, απ' ότι φαίνεται, μόνο στις χώρες της Δύσης. Από το 1992, ο Shinnosuke Nohara, πρωταγωνιστής του manga και anime CRAYON SHIN-CHAN, βασανίζει φίλους και οικογένεια με τις απίστευτες γκάφες του, την έλλειψη κοινής λογικής και ανεπτυγμένης ηθικής. Η σειρά έχει φτάσει τα 400 επεισόδια και από ότι φαίνεται το Συμβούλιο Κατοίκων της Περιφέρειας της Hiroshima αποφάσισε ότι "δεν βοηθάει στο υγιές μεγάλωμα των παιδιών τους". Κοινώς, μαζεύτηκαν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, για να παρακολουθήσουν τα τρέχοντα anime της ιαπωνικής τηλεόρασης και αποφάσισαν ότι είναι ακατάλληλο για παιδιά. Προφανώς, θα ακολουθήσει γραφειοκρατικός αγώνας κ.λπ. κ.λπ. Στη Δύση, ωστόσο, η τύχη του κάφρου πιτσιρίκου είναι πολύ καλύτερη, μια και η FUNimation αγόρασε τα δικαιώματα για προβολή στην Αμερική (DVD ή τηλεόραση, δεν είναι ακόμη γνωστό). Εντωμεταξύ, στη Μέκκα της 9ης τέχνης του Παλαιού Κόσμου (Γαλλία), ο πιτσιρίκος του δημιουργού Yoshito Usui βρήκε νέο ζεστό σπιτικό στις εκδόσεις J'ai Lu.


- Το Studio GAINAX γιόρτασε τα εικοστά του γενέθλια, με το anime THIS UGLY YET BEAUTIFUL WORLD (KONO MINIKU MO UTSUKUSHII SEKAI). Ο Takeru Takemoto είναι ένας έφηβος δίχως σαφή σκοπό στο μυαλό του, πράγμα που τον βασανίζει και τον κάνει κυνικό. Μαζί με τον αφηρημένο φίλο του, Ryou, όμως, θα ανακαλύψουν ότι το να μην έχεις σχέδιο ή σκοπό είναι ενίοτε πιο ασφαλές. Όταν οι δύο τους θα δουν ένα φως από τον ουρανό να πέφτει στο δάσος, η περιέργειά τους θα αμειφθεί με ένα γυμνό κορίτσι που φαίνεται να βρίσκεται σε μια μήτρα από φως. Το όνομά της είναι Hikari ("Φως") και την ευχάριστη έκπληξη διαδέχεται ένα γιγάντιο εφιαλτικό μυριάποδο το οποίο την κυνηγάει. Έτσι ξεκινάει το anime αυτό, το οποίο εκ πρώτης όψεως φαίνεται τύπου "boys meet space-girls" (ναι, βρίσκει και ο Ryou ένα τέτοιο κορίτσι, την Akari).

Πράγματι, έχει αρκετά τέτοια στοιχεία, καθώς και κλασσικής κωμωδίας παρεξηγήσεων με μια δόση ρομάντζου και fan-service. Ωστόσο, η τερατώδης μεταμόρφωση του Takeru προκειμένου να προστατέψει τη Hikari, καθώς και άλλα στοιχεία και γεγονότα, υποδεικνύουν ότι ίσως ο νεαρός μας φίλος άρχισε να ερωτεύεται τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον Πλανήτη Γη. Όταν μιλάμε για τη GAINAX, (NGE, MELODY OF OBLIVION, FLCL), είναι προφανές ότι τίποτα δεν θα είναι αυτό που φαίνεται... Το πρώτο DVD κυκλοφορεί τον Ιούλιο από τη Geneon.


- Γουστάρετε anime με αποκρυφισμό και mecha, εμπνευσμένα από μεγάλους σταθμούς του δυτικού πολιτισμού; Ε, τότε, δεν πρέπει να χάσετε το KISHIN HOKO DEMONBANE της Kadokawa Shoten. Η εγκληματική οργάνωση Black Lodge ("Μαύρη Στοά", όπως λέμε "Μασονική"), καθοδηγούμενη από τον μάγο Master Therion (ahem, πού είναι, ρε παιδιά, ο Alistair Crowley) σκορπάει το χάος και δημιουργεί αναρχία στην πόλη Arkham (H.P.Lovecraft, anyone?). Ο Kozo Hadou, επικεφαλής της Hadou Corporation, η οποία έφερε την ευημερία στην πόλη, δημιούργησε κάτι σαν Θεϊκή Μηχανή που θα θέσει τέλος στις ενέργειες της Black Lodge. Το ρομπότ, όμως, είναι ένας ακίνητος όγκος μέταλλο, μέχρι να βρεθεί μέσα του ένας τόμος με ξόρκια, η πηγή δύναμης όλων των μάγων. Η εγγονή του Hadou, Ruri, προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ να βρει έναν τέτοιο μαγικό τόμο και αυτός βρίσκει ένα μικρό κορίτσι που ξέφυγε από τη Black Lodge.

Το όνομά της είναι Al Azif (!) και είναι το πνεύμα ενός από τα θρυλικότερα μαγικά βιβλία... (τι, θέλετε να σας το πω κιόλας;!). Το DEMONBANE TV SERIES είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project, του DEMONBANE 7, ακόμη βυθισμένου στο μυστήριο. Είναι όμως λογικό να υποθέσουμε, μια και έχει βασιστεί σε παιχνίδι για PS2, ότι θα περιλαμβάνει manga, computer και console games etc. Α, ναι, κάπου παίζει και ο Dr. Herbert West (DR. HERBERT WEST: REANIMATOR). Ας είναι τουλάχιστον καλό και συγχωρούμε την κλοπή.


- Η Media Blasters ξαναφέρνει κοντά μας έναν πάλαι ποτέ αγαπημένο ήρωα, τον Voltron! Σύντομα θα κυκλοφορήσει του πρώτο DVD του αμερικανικού VOLTRON: DEFENDER OF THE UNIVERSE, ενώ του χρόνου αναμένουμε τα αυθεντικά, uncut, HYAKUJU O GO-LION (HUNDRED BEAST KING GOLION) και KIKO KANTAI DAIRUGGER XV (ARMORED SQUADRON DAIRUGGER XV), κοινώς τις δύο σειρές που συνενώθηκαν για να φτιάξουν την αμερικανική Voltron Saga (VOLTRON και VEHICLE VOLTRON, αντίστοιχα).


- Το τελευταίο μας νέο για σήμερα είναι κάτι το οποίο έχει απασχολήσει πολύ κόσμο για αρκετούς μήνες και έχει γανώσει τα αυτιά των retailers: τι απέγινε το MEGATOKYO. Από την Ironcat στη Dark Horse και από τον πολυαναμενόμενο τέταρτο τόμο, πλέον στη CMX! Ναι, ο Fred Gallagher ζει και βασιλεύει και πολύ σύντομα (meaning: λογικά μέσα στο μήνα) θα έχουμε στα χέρια μας την έντυπη συνέχεια των misadventures των δύο αρχετυπικών geeks, Piro και Largo. Βέβαια, όσοι παρακολουθείτε τακτικά τα webcomics, ξέρετε ήδη τη συνέχεια, αλλά εγώ μένω πιστός στο έντυπο μέσο.

 

Bookworm

MONSTER VOL. 1: Καταρχήν, να ευχαριστήσω το Δημήτρη Σακαρίδη ο οποίος, κάνοντας βήματα προσέγγισης προς το ανατολικό κομμάτι του πολύχρωμου χάρτη των comics, μου παρέχει υλικό για διάβασμα. Το MONSTER το είχα υπόψη μου, είχα διαβάσει για αυτό, είχα δει λίγο από το anime (το οποίο, αν και καλό, δεν με είχε τρελάνει κιόλας). Δύο εβδομάδες πριν, τσουπ! Να 'σου ο Δημήτρης, με τον πρώτο τόμο ανά χείρας. Κατόπιν (πολύ) σύντομων διαπραγματεύσεων, το πήρα να το διαβάσω. Μπορώ να πω ότι έφυγε μέσα σε λιγότερο από... hmmm, ε, τέλος πάντων, σε πολύ λίγο! Για να κάνω μια αναγωγή στα όσα έχουμε συζητήσει παλιότερα εδώ, ο Naoki Urasawa θα μπορούσα να πω ότι γράφει τον σκοτεινό, εφιαλτικά ανθρώπινο ξάδελφο των BLACK JACK (Osamu Tezuka) και RAY (Akihito Yoshitomi).

Φεύγει το καρτουνίστικό σχέδιο και τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, φεύγουν η καταιγιστική, τύπου "two-fisted surgeon" δράση και τα μάτια με ακτίνες Χ και αντικαθίστανται από τη φρίκη του πραγματικού κόσμου. Ο νευροχειρουργός Kenzo Tenma είναι το ανερχόμενο αστέρι στο Eisler Memorial Hospital, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Αρραβωνιασμένος με την κόρη του διευθυντή, το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό ως επόμενου επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής. Ωστόσο, καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με το γεγονός ότι τα πάντα στο νοσοκομείο μοιάζουν να σχετίζονται με πολιτική και όχι με ανθρώπινες ζωές. Ίσως από τις πιο ανατριχιαστικές φράσεις είναι αυτή της αρραβωνιαστικιάς του: "άλλωστε, οι ζωές των ανθρώπων δεν δημιουργούνται με ίση αξία".

Σε συνδυασμό με άλλες φράσεις, απαιτήσεις και απόψεις του πατέρα της, ο Kenzo θα κάνει τη μικρή του επανάσταση, τηρώντας τη σειρά προτεραιότητας των ασθενών και σώζοντας ένα μικρό αγόρι αντί τον δήμαρχο. Έτσι ξεκινάει η πτώση του, μέχρι που, στα όρια νευρικής κρίσης, εύχεται αυτοί οι πολιτικάντηδες γιατροί που δεν ενδιαφέρονται για την ανθρώπινη ζωή, να πέθαιναν. Όταν η ευχή του πραγματοποιείται με τον πιο απρόσμενο τρόπο, δεν σκέφτεται καν πώς μια σειρά από φαινομενικά τυχαία γεγονότα πρόκειται να επιστρέψουν και να τον στοιχειώσουν 10 χρόνια αργότερα. Ήδη έχω πει πολλά, αλλά όχι αρκετά για να σας το χαλάσω, οπότε φροντίστε να το διαβάσετε! Το πιο απίστευτο: είναι μόνο η αρχή!

 

Meanwhile in...

FLAME OF RECCA VOL. 7: Πάει καιρός που έχουμε να μιλήσουμε για τον Recca και την Team Hokage (Bummer - 06/04/06), οι οποίοι την τελευταία φορά είχαν αρχίσει να αντιμετωπίζουν τους Uruha-Maboroshi. Ο Tokiya, χρησιμοποιώντας την φοβερή του δεξιοτεχνία σε συνδυασμό με έξυπνη στρατηγική, κατάφερε να νικήσει τον μεταλλαγμένο Mokuren και να σώσει τον Kaoru. Τώρα, όμως, ο Recca έρχεται αντιμέτωπος με το τελευταίο πείραμα του Genjuro, την Meno, η οποία χρησιμοποιεί τα μαλλιά της ως θανάσιμη λεπίδα. Γιατί, όμως, διστάζει να τον χτυπήσει; Γιατί κάθε λίγο ο Genjuro φαίνεται να την απειλεί με κάτι; Η αλήθεια θα εξοργίσει τον Recca, δίνοντάς του τη δύναμη να κάνει αυτό που άλλοι θεωρούν ακατόρθωτο.

Όταν αντιμετωπίσει τον Genjuro, θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο και είτε καθαρή τύχη, είτε ποιητική δικαιοσύνη, θα απελευθερώσουν από μέσα του μια δύναμη της φύσης, πιο τρομακτική από οποιονδήποτε άλλο δράκο έχει μέσα του ο νεαρός shinobi. Όταν λάμψει το μοναδικό μάτι του Setsuna, όσοι αντικρίσουν το βλέμμα του θα γίνουν στάχτη! Στο μεταξύ, οι υπόλοιπες ομάδες Uruha προχωρούν προς τον τελικό και ο Kurei σφαγιάζει, με ανίερη χαρά, ομάδες ολόκληρες, μόνος του. Η μοιραία συνάντηση πλησιάζει...


ALICHINO VOL. 3: Πέρασε πολύς καιρός, όχι μόνο για να έρθει ο τρίτος τόμος του ALICHINO, αλλά και για να δεήσω να τον αγοράσω και να τον διαβάσω, πράγμα το οποίο έγινε πολύ πρόσφατα. Την τελευταία φορά (waaaay back in Freezing Hell - 24/11/05) είχαμε αφήσει τον Ryoko και τον Tsugiri να αναζητούν τον φίλο τους, Enju, τον οποίο απήγαγε η εγωίστρια Matsurika. Αναζητώντας την και αφού ο Ryoko είδε ανάμεσα στο πλήθος της πόλης κάτι που τον τάραξε πολύ, θα έρθουν πάλι αντιμέτωποι μαζί της. Πολλά χρόνια πριν, ο Ryoko βρέθηκε αντικείμενο έριδας μεταξύ της Matsurika και μιας άλλης Alichino, της Miyobi. Καθότι αρνήθηκε τη Matsurika, αυτή μεταμφιέστηκε στη μνηστή του φίλου του Hibiki και του έκλεψε την ψυχή. Έτσι και ξεκίνησε το μεγάλο μίσος του Ryoko για τα Alichino και ιδιαίτερα την Matsurika, την οποία έχει σκοτώσει ξανά και ξανά.

Μη θέλοντας να μπλέξει τον Tsugiri στο παρελθόν του, προσπαθεί να τον κρατήσει μακριά. Όμως, ο νεαρός έχει ενστερνιστεί το γεγονός ότι έχει τη δύναμη του Kusabi και αποφασίζει να βοηθήσει. Έτσι, εν μέσω μάχης μεταξύ παλιών φίλων και εχθρών, αναπόλησης και θλίψης, ο Tsugiri και ο Ryoko θα γίνουν πραγματικοί φίλοι, έτοιμοι να σώσουν τον Enju από τον άρχοντα Roshoki. Στο μεταξύ, ένας παλιός γνώριμος ξανακάνει, μετά από πολλά χρόνια, την εμφάνισή του. Θα είναι, όμως, εχθρός η φίλος...; Να σημειώσω εδώ ότι υπήρχαν αμφιβολίες για την ολοκλήρωση του ALICHINO, λόγω του ότι έπαψε η κυκλοφορία του ιαπωνικού EYES COMICS, μιας διμηνιαίας ανθολογίας που το εμφάνιζε σε συνέχειες από το 1998 μέχρι το 2001. Ο τρίτος αυτός τόμος περιλαμβάνει συνέντευξη με τη δημιουργό, Kouyu Shurei, η οποία διαβεβαίωσε ότι ήδη εργάζεται πάνω στο τέταρτο και τελευταίο μέρος, που θα βγει κατευθείαν σε tankoubon (τα γνωστά μας τομάκια), χωρίς να περάσει από την εβδομαδιαία φάση. Δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, αλλά σύμφωνα με την Tokyopop, όταν αυτό γίνει, θα το μεταφράσουν.

 

Αναφορικά με το REVIEW, ισχύουν τα γνωστά: δεν έχω δει κάτι ολοκληρωμένο πρόσφατα, αλλά την επόμενη φορά ετοιμαστείτε για JANGARU WA ITSUMO HARE NOCHI GUU! Είναι και καλοκαιρινό...

 

B C-ing U soon (I hope)...
Bakuma-dono


...και μερικά αποικιακά, εποχιακά pin-ups...


The women of NGE take a break...



NADIA: THE SECRET OF BLUE WATER



Shinji and Asuka - If only...

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi