Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
20-07-06

Eigakan: Back on Track

Για να κάνω τη δραματική μου επανεμφάνιση, ας δανειστώ από το GANKUTSUOU:

"Mesdammes, monsieurs, bonsoir..." Χαίρομαι που τα γράμματα αυτά αντικρίζουν και πάλι φιλικά πρόσωπα, στα οποία έχουν κρατήσει συντροφιά για κάτι παραπάνω από τον τελευταίο χρόνο. Έλειψα για αρκετό καιρό, είναι αλήθεια, πέρασα και μία φάση όπου ένιωσα κάπως κουρασμένος με το πιστό μου όχημα του ιαπωνικού visual culture, αλλά σήμερα, επιτέλους, επιστρέφω. Κάθισα, τα σκέφτηκα, τα ζύγιασα, τα ξαναματαμέτρησα, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να θέλω να εγκαταλείψω το πόστο μου (ναι, και αυτό μου είχε περάσει από το μυαλό, του άθλιου προδότη).

Έστυψα το μυαλό μου πώς θα μπορούσε να αλλάξει αυτή η στήλη, ώστε να είναι περισσότερο time-effective και ομολογώ πως κατέληξα μόνο σε ένα σημείο: ήταν πολύ μεγάλη, ήτοι θα έπρεπε να τη μικρύνω. Αυτό, όμως, προϋπέθετε να πετάξω κάτι έξω και ομολογώ ότι το format που ακολουθούσα μέχρι τώρα βόλευε πολύ, από οργανωτικής απόψεως. Επίσης, δεν μπορούσα ξαφνικά να σουτάρω τη σφαιρική άποψη που προσπαθούσα να δίνω για το αγαπημένο μας hobby. What to do, what to do...? Βεβαίως, η ρήση είναι μία, όσο και αν φαίνεται άσχετη εδώ: "Divide and Conquer!" Ανακάλυψα ότι αν κάθε στήλη πατάει μόνο σε έναν από τους δύο πυλώνες του visual culture κάθε φορά (Anime ή Manga), θα μπορούσα να διαχειριστώ και να οργανώσω την αντίστοιχη ύλη πολύ πιο γρήγορα.

Έτσι, starting today, κάθε φορά, τα θέματά μου θα περιστρέφονται μόνο γύρω από anime ή γύρω από manga, ώστε στο τέλος του μήνα κανένα να μην μένει παραπονεμένο. Βεβαίως, τα Special Features και τα διάφορα άρθρα θα εμφανίζονται όπου και όποτε θέλουν και το Feminine Crisis, κατά το δυνατόν, κάθε φορά (ξεκινώντας πάλι από την επόμενη, όμως). Έτσι, θα έχουμε περισσότερο χώρο για αναλύσεις ή/και reviews, σε κάθε τομέα, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις καθυστερήσεις. Επίσης, θα προστεθούν μερικά "nuts 'n' bolts" εδώ και εκεί, αλλά αυτά θα τα ανακαλύψετε μόνοι σας, καθώς διαβάζετε (να σας δώσω και ένα incentive παραπάνω, hehe). Βεβαίως, ας μην είμαστε δυσκοίλιοι: αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα και εκτάκτως, από κατηγορία που δεν είναι η μέρα της, αυτό θα γίνεται με ειδικό entry.

Σε πρώτη φάση, θα ξεκινήσω γράφοντας για κάθε κατηγορία εναλλάξ, αλλά αν κάποια στιγμή βολέψει άλλη διαδοχή ή βολεύει εκτάκτως να επαναληφθεί ίδιου τύπου κατηγορία, αυτό και θα γίνει. Θα τα δούμε στην πορεία. Όταν το κυρίως θέμα μας θα είναι manga, μπροστά από τον τίτλο της εβδομάδας θα βλέπετε τη λέξη "Toshyokan" (="Βιβλιοθήκη"). Όταν είναι anime, όπως σήμερα, θα γράφει "Eigakan" (="Κινηματογράφος"). Για αρχή, αυτά από αλλαγές, ας μην αναλώσουμε την στήλη της επιστροφής σε εξηγήσεις και περιγραφές. 'Αλλωστε, όλο τον Αύγουστο θα είμαι εδώ και θα κρατήσω συντροφιά στους (και στις) ομοιοπαθείς. Όσοι φύγετε για κάπου πιο δροσερά, όπου κυκλοφορούν σφιχτά *******α με λιγοστά ρούχα, καλά να περάσετε και να μας διαβάζετε παραθήν αλώς.


Ξεκινάμε λοιπόν με...


Shinjuku Stalker

- Κυκλοφόρησε από τη Hirameki International το visual novel παιχνίδι της Karin, ANIMA MUNDI: DARK ALCHEMIST (θυμηθείτε το στο Bummer - 06/04/06). Σύντομα θα το έχω και στα χέρια μου, οπότε θα σας δώσω περισσότερες πληροφορίες και θα παραθέσω τις εντυπώσεις μου. Στο μεταξύ, δείτε μερικές εικόνες για να σας ανοίξει η όρεξη.


- Τα OVA του αξέχαστου AREA 88, τα οποία αποτελούν μέρος των νοσταλγικών μας αναμνήσεων, κυκλοφορούν σε DVD στην Αμερική, από τις 25 Ιουλίου. Η ADV, εκτός από την αυθεντική σειρά των τριών επεισοδίων, προσθέτει μερικές δόσεις extras, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, κάτι σαν παρουσίαση των πιλότων και μια συνέντευξη με τον δημιουργό του manga, Kaoru Shintani (είκοσι-τρεις τόμοι στο σύνολο, οι οποίοι μάλιστα έχουν μεταφραστεί, once upon a time, από τη VIZ!). Σε λίγο καιρό, δε, (υπολογίζω δυο-τρεις εβδομάδες το πολύ) θα επιστρέψει το feature Nostalgia, με αυτό ακριβώς το anime και εν καιρώ, θα γίνει reviewed το νέο σχετικό TV series. Wait for it!


- Κυκλοφόρησε το πρώτο DVD του THIS UGLY YET BEAUTIFUL WORLD, για το οποίο είχαμε μιλήσει στο Hot Summer Indeed... But This Is Ridiculous! - 22/06/06. Να κάνω εδώ μια μικρή διόρθωση, δεδομένου ότι η σειρά κυκλοφορεί από την ADV και όχι από τη Geneon, όπως είχα γράψει αρχικά. Gomen!


- Μετά το TRINITY BLOOD, έρχεται ένα νέο, πολλά υποσχόμενο anime με βαμπίρια, για τους fans του είδους. Πρόκειται για τη σειρά BLACK BLOOD BROTHERS του Studio Live & Group TAC, βασισμένο στις νουβέλες του Kohei Azano (δημοσιεύτηκαν σε σειρές στο DRAGON MAGAZINE). Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον βρικόλακα Jiro Mochizuki και τον αδελφό του Kotaro. Ο Jiro έγινε βρικόλακας από την Alice Eve στη δεκαετία του 1800 και 10 χρόνια πριν από την αρχή του anime, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου μεταξύ διαφορετικών βρικολάκων. Μια γενιά βρικολάκων καταγόμενων από τον Kowloon King, γνωστά ως Kowloon Children, εμφάνισαν την ικανότητα να μετατρέπουν σε βρικόλακα οποιονδήποτε δάγκωναν, δίχως να απαιτείται το σύνηθες τελετουργικό. Μετά την επέλασή τους στο Hong Kong (το περίφημο Kowloon Shock), o Jiro τους αντιμετώπισε και κατατρόπωσε το βασιλιά τους. Τώρα, όμως, φαίνονται να κάνουν την επανεμφάνισή τους, καθώς ο Jiro και ο αδελφός του προσπαθούν να συνεισφέρουν στην ανόρθωση της οικονομίας του Hong Kong, ως απεσταλμένοι της Ιαπωνίας. More when I learn more...


Το κανονικό design είναι in fact πολύ καλύτερο, αλλά δεν βρήκα σε μεγάλη ανάλυση...


- Κυκλοφόρησε σε DVD, από την Bandai Visual USA, το PATLABOR 2: THE MOVIE, σε δύο εκδόσεις, η μία πακεταρισμένη με τόνους καλούδια. Σκηνοθετημένο πάλι από τον Mamoru Oshii, το PATLABOR 2 λαμβάνει χώρα τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία, καθώς οι διοικητές της αστυνομίας Kiichi Gotou και Shinobu Nagumo ερευνούν τη σύνδεση ενός πρώην αξιωματικού της JSDF με μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων. Είναι από τις φορές που το mecha action συνδυάζεται (κατά τη γνώμη μου) εξαιρετικά με το detective work και την κοινωνική κριτική, καθώς στο Tokyo κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος... Η ειδική συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το "Making of...", βιβλιαράκι, με 144 σελίδες γεμάτες κριτικές, συνεντεύξεις με τους συντελεστές και character designs, καθώς και το μεταφρασμένο storyboard, τριακοσίων σελίδων, του Mamoru Oshii!


- Η Kyoto Animation έχει δρομολογήσει για το φθινόπωρο, ένα νέο TV series, βασισμένο στο dating sim KANON, του 1999. Έχοντας ήδη ένα anime (θυμηθείτε Kantan - 21/09/05) και κάποια manga και νουβέλες, που δεν έφτασαν σε μας, στο ιστορικό του, το KANON έχει γίνει ένα από τα "star multi-products" της Ιαπωνίας. Σε αυτό συνεισέφερε το βάθος των χαρακτήρων και η πραγματικά συγκινητική ιστορία γύρω από τις παιδικές αναμνήσεις ενός εφήβου και την αλληλεπίδρασή του με πέντε πολύ διαφορετικές κοπέλες. Αν θυμάστε, το ένα μειονέκτημα που είχα επισημάνει ήταν το μήκος της σειράς, το οποίο δεν επέτρεπε στους χαρακτήρες και το σενάριο να αναπνεύσουν αρκετά. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά.

 

Ξέρετε Ότι...;

...το CROMARTIE HIGH SCHOOL, manga του Eiji Nonaka, το οποίο κυκλοφορεί μεταφρασμένο, όπως και το αντίστοιχο anime, από την ADV, πλέον έχει και live-action ταινία;

 

Akiba Records

Εδώ είμαστε πάλι με το μουσικό μας feature. αν και σήμερα δεν έχω αφιέρωμα σε κάποιον συγκεκριμένα, θα σας παραθέσω ένα νέο playlist και ένα ενδιαφέρον νέο για τους λάτρεις της σύγχρονης ιαπωνικής μουσικής. Πάμε λοιπόν:

01_Pat Benatar_Invincible (δεν είναι από anime αλλά υπάρχει ένα πολύ ωραίο AMV με μοντάζ από GUNDAM WING, eheh)
02_Boys Be_Minna Ga Ii Ne (TV OP)
03_Bleach_D-tecnolife (TV OP 2)
04_Chobits_Let Me Be With You (TV OP)
05_Fushigi Yuugi_Itooshi Hito No Tame Ni (TV OP)
06_Ayashi No Ceres_One (TV ED)
07_Bleach_Ichirin No Hana (TV OP 3)
08_Megumi Hayashibara_Naked Mind
09_Mahou Sensei Negima (Happy Material (TV OP)
10_Metantei Loki Ragnarok_Rakuen No Tobira (TV OP)
11_Initial D_Civic Race
12_Melody of Oblivion_Will (TV OP)
13_Initial D_Nights of Fire
14_Tenchi Muyou_Pioneer


Μπορεί να κατηγορηθώ ότι, ίσως, το παρόν compilation να είναι πολύ cute, happy dance stuff (κυρίως), αλλά παίδες, τι θέλετε; Καλοκαίρι είναι, I go with the season (αν και δεν παύω να μισώ τη ζέστη!). Παρεμπιπτόντως, αν νομίζετε ότι δεν ακούω ή δεν ξέρω με τι μοιάζουν τα κομμάτια, πολλά μπορείτε να τα ακούσετε, ή να τα έχετε ήδη ακούσει, στην εκπομπή του Gamesradio.gr, "Ο Κόσμος των Anime", την οποία αυτήν την εποχή παρουσιάζουμε μαζί με τον Ανδρέα Πανόπουλο και τις Μαρία Κουλουμπαρίτση και Χαρά Κυπριτίδου. Να μας ακούτε ρε (Σάββατο 14:00 με 16:00, ναι, ξέρω είναι βάρβαρη ώρα)!


Όσο αφορά το νέο μας, από την Tofu Records θα κυκλοφορήσει (σε αμερικανική έκδοση, οπότε δεν είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί) το 18-EIGHTEEN της super-cute, Nana Kitade, το οποίο, μεταξύ των άλλων φοβερών της κομματιών, θα περιλαμβάνει το "Kesenai Tsumi" (FULLMETAL ALCHEMIST TV ED 1) και το "Pureness" από το BEET THE VANDEL BUSTER. Ψάξτε το!

 

Έτσι φτάνουμε σε ένα review το οποίο είχα υποσχεθεί από... Well, never mind. Τέλος πάντων, περνάμε στο...


REVIEW: JANGARU WA ITSUMO HARE NOCHI GUU (THE JUNGLE WAS ALWAYS NICE, THEN ALONG CAME GUU)


Love-love-love Tropicana! Guu & Weda

Πιο καλοκαιρινό, αστείο, πολύχρωμο και τελείως παρανοϊκό δεν γίνεται (επιφυλάσσομαι διότι υπάρχουν το GUU DELUXE και το GUU FINAL)! Είχα καιρό να δω σειρά (Είκοσι-έξι 25λεπτων επεισοδίων) με τόσο χιούμορ, ώστε να συναγωνίζεται το AZUMANGA DAIOH σε όλα τα προαναφερθέντα επίπεδα και το οποίο να δω με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο (υπήρχαν βέβαια και οι στιγμές όπου ήμουν στο πάτωμα και έβγαζα επιληπτικούς αφρούς από τα γέλια ή την προσπάθεια να κατανοήσω την υπόθεση.


Hare

Η ιστορία έχει κάπως έτσι: κάπου, σε κάποια ζούγκλα, ζουν ο ευγενικός και συμπαθητικός Hare και η μέθυσος, τεμπέλα, πλην τρυφερή (και πολύ σέξυ) μητέρα του, Weda. Η ζωή συνεχίζεται ανέμελα στη ζούγκλα, καθώς ο Hare πάει σχολείο για να κάνει μάθημα με τον κοιμισμένο καθηγητή τους, να παίξει με τους φίλους και τις φίλες του και να γυρίσει σπίτι για να παίξει video games. Τώρα, το πώς ακριβώς έχουν τρεχούμενο νερό, ηλεκτρισμό και άλλα κομφόρ της πόλης, αλλά σε "ζουγκλοειδή" μορφή, ας το αφήσουμε. Αυτό είναι το λιγότερο. Μήπως το πιο περίεργο είναι τα αστεία, ανύπαρκτα, αλλά με καθ' όλα γνωστή χρήση, ζώα; Όχι. Μήπως ο macho, πρεσβύτερος του χωριού, ο οποίος μεταδίδει σοφία σε όσους έχουν προβλήματα, πνίγοντάς τους μέσα στις τρίχες του στήθους του; Όχι.


Η σοφία των γηραιότερων. Τρίχες!

Κάποια μέρα, η Weda επιστρέφει σπίτι μαζί με ένα κατάλευκο κοριτσάκι με άσπρα μαλλιά και μεγάλα, αθώα, κόκκινα μάτια, τον ορισμό του kawaii! Δεν περνάνε τρία λεπτά (του επεισοδίου) αφού η Weda ανακοινώσει ότι αυτή θα είναι η νέα αδελφή του Hare, πριν το κοριτσάκι αλλάξει τελείως βλέμμα, αλλά και συμπεριφορά. Αναπτύσσει ένα μαύρο και άραχλο, ενίοτε ροζ, ενίοτε παρδαλό, χιούμορ, που μόνο αυτή φαίνεται να καταλαβαίνει και το οποίο μοιάζει να τρομοκρατεί (μιας και μόνο αυτός το παρατηρεί) τον Hare. Μήπως το χειρότερο είναι ότι κατάπιε και ξανάφτυσε τους συμμαθητές του, δίχως αυτοί να το πάρουν είδηση; Μήπως το πιο παράξενο είναι ότι στο στομάχι της υπάρχει ένας ολόκληρος άλλος κόσμος, όπου ζουν αλλόκοτα πλάσματα και ό,τι άλλο έχει καταπιεί; Μήπως το ότι παίρνει τις τρίχες του στήθους του γηραιού και τις κάνει άφρο περούκα; Αμ δε.


Guu: First impressions are everything but, the day after...

Τελείως τρελά και ξεκαρδιστικά (για μας) περιστατικά λαμβάνουν χώρα, με αυξανόμενη συχνότητα, η παράνοια του Hare διαρκώς εντείνεται και τα νεύρα του γίνονται τσατάλια. Γιατί φαίνεται να είναι ο μόνος φυσιολογικός; Γιατί είναι ο μόνος με ανησυχίες; Γιατί είναι ο μόνος που δεν μπορεί να χαλαρώσει και να πάρει τα πράγματα όπως έρχονται; Διότι έτσι αποφάσισε ο δημιουργός του. Διότι έτσι πεθαίνουμε από τα γέλια. Και μετά; Και μετά; Και μετά έρχεται ο αντιπαθής, ψυχωτικός, έχων lolita/gothette/you-name-it complex, γιατρός, που φαίνεται να γνωρίζει τη μητέρα του Hare. Τότε αρχίζει η πραγματική παράνοια και το πραγματικά αστείρευτο γέλιο.

Ποιά είναι πραγματικά η Weda, ποιά -ή τί- είναι η Guu, τί θέλει, γιατί κάνει αυτά που κάνει; Γιατί ο Hare δεν κολλάει πουθενά σε αυτά που γίνονται; Γιατί φαίνεται ο μόνος λογικός σε έναν κόσμο τρελών. Κάποια ερωτήματα θα απαντηθούν, σε αυτό που εγώ αποκαλώ "σενάριο-αφορμή" και κάποια άλλα όχι, αλλά δεν πειράζει. Η ζούγκλα πάντα είναι ωραία, ειδικά αφού ήρθε η Guu! Όσο για το τραγουδάκι του opening, "Love Tropicana" της Sister Mayo, είναι απλά εθιστικό, με τον πιο χαζό τρόπο. Είχα πρωτοαναφερθεί στο anime αυτό στο Shinnen No Ichiban Supeshiaru (New Year's First Special) - 01/01/06 και τώρα πλέον, σιγά-σιγά, το πρώτο installment ολοκληρώνεται από τη FUNimation. Να σημειώσουμε εδώ ότι το anime βασίστηκε στο ομώνυμο manga του Kindaichi Renjurou, αλλά δεν έχει ακουστεί τίποτα για μετάφραση.


The mysterious Pokute carry Rebecca...

Το animation και η μουσική εξυπηρετούν απόλυτα τη σειρά, χωρίς να είναι κάτι φοβερό. Αυτό δεν τα εμποδίζει να είναι απόλυτα διασκεδαστικά, ενώ η ύπαρξη του underlying σεναρίου απλά προσθέτει στην τρέλα. Είναι από τα anime που δεν είναι αριστουργήματα, αλλά δεν μετανιώνεις καθόλου αφού τα δεις (τουλάχιστον εγώ δεν μετάνιωσα, αλλά μετά είδα μερικές μαύρες και άραχλες σειρές για να σταματήσω να γελάω...). Νομίζω ότι αξίζει ένα 8 στα 10, για το είδος του. Από το επόμενο Eigakan, θα βλέπετε πιο αναλυτική βαθμολογία και τότε θα εξηγηθεί τι είναι και το κάθε rating που θα εμφανίζεται. Στο μεταξύ...

If you liked THIS one...

Anime
JANGARU WA ITSUMO HARE NOCHI GUU DELUXE OVA
JANGARU WA ITSUMO HARE NOCHI GUU FINAL OVA
AZUMANGA DAIOH
LOVE HINA
EXCEL SAGA
ABENOBASHI MAHOU SHOTENGAI

Manga
AZUMANGA DAIOH
YOTSUBATO
LOVE HINA


...και ένα χαρακτηριστικό pin-up...


Weda & Rebecca: Partners in Booze


Jya ne
Otomodachi Tachi!

Bakuma-dono

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi