Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
30-11-06

Toshyokan: Never A Break (Except For The Past Weekend)

Sadly (or gladly, αν οι περισσότεροι βαριέστε το intro-rant μου), δεν έχω κάτι ιδιαίτερο να παραθέσω, σήμερα, στην εισαγωγή μου. Η ζωή μου είναι hectic, με συνεχείς, διαβρωτικές αναταραχές. Έχοντας ολοκληρώσει το DUNGEON SIEGE, πλέον άρχισα να καίγομαι με το DUNGEON SIEGE II (courtesy του Θοδωρή Κασκάνη) και με περιμένει μετά (ή παραλλήλως) το UNREAL TOURNAMENT 2004 (*wink* for those who get it, hehe). Δυστυχώς, οι μέρες μου είναι προβλέψιμες και συνήθως καρφωμένες στον υπολογιστή, αυτόν τον καιρό... (ακόμα και οι διάφορες δουλειές μου δεν με ξεκολλάνε από αυτόν, διότι περιλαμβάνουν και πάλι πληκτρολόγηση) Anyway, without further ado...

 

Shinjuku Stalker

- Η CMX απέκτησε τα δικαιώματα για την έκδοση του GON, του Masashi Tanaka, το οποίο εξιστορεί τις (βουβές) περιπέτειες του τελευταίου δεινόσαυρου, σε μια εποχή πολύ μεταγενέστερη από την εξαφάνιση των συγγενών του. Είναι ο αγώνας ενός μοναχικού, μικροσκοπικού δεινοσαύρου, ενάντια στην τροφική αλυσίδα της φύσης, προκειμένου να βοηθήσει τους φίλους του. Πολύ όμορφες εικόνες, λεπτομερείς απεικονίσεις της φύσης και των ζώων και ένα μίγμα manga χιούμορ και LION KING περιπέτειας (αν και δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι προγενέστερο - νομίζω το GON). Να σημειώσουμε ότι ο μικρός δεινόσαυρος είναι τόσο δημοφιλής, ώστε ετοιμάζεται μια CG ταινία από τα Sprite Animation Studios, αλλά και μια cameo εμφάνιση στο TEKKEN 3 του 1998.


- Η Seven Seas Entertainment λανσάρει ένα νέο imprint, με όνομα "Light Novel", υπό το οποίο θα δημοσιεύονται πολλές γιαπωνέζικες νουβέλες. Το ντεμπούτο θα γίνει τον Απρίλιο, με 6 σειρές βιβλίων, τα οποία θα κοσμούν εικονογραφήσεις ποικίλλων Ιαπώνων καλλιτεχνών. Οι σειρές είναι: SHINIGAMI NO BALLAD των Nanagusa και Hasegawa, PITA-TEN των Koge Donbo και Yukari Ochai (η οποία συνεχίζει την ιστορία του δημοφιλούς, ομώνυμου manga), ICHIGO MASHIMARO (στο οποίο βασίστηκε το ομώνυμο anime) των Namuchi Takumi και Sakurako Kouno, KANOKON των Katsumi Nishino και Koin (ερωτικά τρίγωνα με παραδοσιακά, ιαπωνικά πνεύματα), GUN PRINCESS των Madoka Takadono και Katsumi Enami (ένα υβρίδιο gun fiction και medieval epic) και VAMP!, ένα gothic horror comedy στο οποίο συνεργάζεται η Enami με τον Ryougo Narita.


- Ένας πνευματικός απόγονος του HUNTER X HUNTER έρχεται στη Δύση. Ο λόγος για το O-PARTS HUNTER (666 SATAN στην Ιαπωνία), του Seishi Kishimoto, αδελφού του Masashi Kishimoto, δημιουργού του NARUTO. Η VIZ, προφανώς, θέλει να εκμεταλλευτεί τη φήμη του διασημότερου αδελφού, η οποία, μαζί με το παρόμοιο σχεδιαστικό στιλ των αδελφών, οδήγησε σε ντελίριο τους fans, όταν η σειρά εμφανίστηκε στο MONTHLY SHOUNEN GANGAN. Ο πρωταγωνιστής, Jio Freed, είναι ένας νεαρός κυνηγός O-Parts, αντικειμένων ενός χαμένου πολιτισμού, με μεγάλη ισχύ. Τα εν λόγω αντικείμενα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει μόνο κάποιος O.P.T (O-Parts Tactician) ή κάποιος απόγονος Δαίμονα ή Αγγέλου. Έτσι, ο Jio ενώνει τις δυνάμεις του, ως σωματοφύλακας, με τη Ruby Crescent, O.P.T. και κυνηγό θησαυρών, με στόχο τα θρυλικά O-Parts και την κατάκτηση του κόσμου! Ποιό είναι, όμως, το σκοτεινό μυστικό του Jio;

 

Ξέρετε Ότι...;

...το Manga Summit 2008 σχεδιάζει να διοργανώσει ένα διεθνές φεστιβάλ στο Tokyo International Museum, το οποίο θα απευθύνεται, κυρίως, σε διεθνείς θιασώτες του otaku visual culture; Μιλάμε για βολικές τιμές στα εισιτήρια, tour στην Akihabara και άλλα καλούδια για τους gaijin otaku! More news on that, as they come in...

 

Bookworm

Better luck next time...

 

Meanwhile in...

MONSTER VOL. 2: Πρώτη φορά αναφερθήκαμε στις περιπέτειες του λαμπρού χειρουργού, Kenzo Tenma, στο Hot Summer Indeed... But This Is Ridiculous! - 22/06/06. Τότε, μετά από μια σειρά από ατυχίες και λάθος πολιτικές κινήσεις, βρέθηκε σε δυσμένεια από τη διοίκηση του νοσοκομείου στο Düsseldorf, όπου δούλευε, επειδή έσωσε τη ζωή ενός παιδιού. Ωστόσο, η μυστηριώδης, ταυτόχρονη δολοφονία όλων όσων τον υποβίβασαν σε μια θέση κατώτερη των ικανοτήτων του, τον έκανε επικεφαλής του νευρολογικού τμήματος.

Δέκα χρόνια αργότερα και αφού άρχισε μια σειρά από δολοφονίες, οι οποίες θυμίζουν αυτές του νοσοκομείου, ο Tenma αναζητά τον δολοφόνο, το αγόρι που έσωσε, ονόματι Johan. Η δίδυμη αδελφή του παιδιού, Anna, είναι φοιτήτρια στο νομικό τμήμα της Χαϊδελβέργης και ζει με τους θετούς της γονείς (αν και δεν ξέρει ότι είναι θετοί). Όταν πλησιάζουν τα 20ά της γενέθλια, λαμβάνει ένα e-mail ότι κάποιος "θα έρθει να την πάρει". Έτσι, ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου για τον Tenma, ο οποίος προσπαθεί να βρει την Anna, ακολουθώντας τα ίχνη των διαδοχικών φόνων. Παλιοί στρατιώτες, ξεπεσμένοι δημοσιογράφοι, πληρωμένοι φονιάδες και εγκληματίες του συρμού, διασταυρώνονται μαζί του, δίνοντάς του στοιχεία, αλλά γεμίζοντάς τον και με ενοχές.

Τελικά, θα βρει την Anna και θα τη βοηθήσει να ξεφύγει, γυρνώντας, προσωρινά, στη δουλειά του. Η άρνησή του, όμως, να ξαναρχίσει τη σχέση του με την Eva Heinemann, θα την οδηγήσει να τον καταγγείλει για τους φόνους που έγιναν στο νοσοκομείο, πριν από 10 χρόνια. Έτσι, ο Tenma γίνεται φυγάς, βρίσκει έναν πρώην στρατιωτικό για να τον εκπαιδεύσει στη χρήση όπλου και ξεκινάει την αναζήτηση του Johan... προκειμένου να τον σκοτώσει!

Είναι εντυπωσιακό, όπως διαπίστωσα σε αυτόν τον τόμο, το γεγονός ότι ο Urasawa αποδίδει τα πραγματικά καλά, βαθιά χαρακτηριστικά στους άσχημους ή φθαρμένους χαρακτήρες του, ενώ κάνει το αντίθετο για όσους είναι οπτικά όμορφοι. Κλασσικά παραδείγματα για το πρώτο: κ.Maurer, ο αξύριστος και αφρόντιστος Tenma, οι διάφοροι ηλικιωμένοι που συναντά ο Tenma κατά την αναζήτησή του. Όσο για το δεύτερο, καταρχήν ο Johan ("Mein lieber Dr. Tenma. sehen sie mich! Sehen sie mich! Das Monstrum in meinem selbst so groβ geworden!" - "My dear Dr. Tenma, look at me! Look at me! The Monster inside me is getting ever so big!"), η Eva Heinemann, οι καλοβαλμένοι ντετέκτιβ. Γενικά, παίζει πολύ με το διαχωρισμό εσωτερικής και εξωτερικής ομορφιάς, πράγμα το οποίο κάνει το manga όχι μόνο ένα ενδιαφέρον αστυνομικό και ιατρικό thriller, αλλά και ένα πραγματικό ψυχογράφημα.

LAND OF THE BLINDFOLDED VOL. 5: Πάει καιρός (Boom! Part 1 - 04/05/06) που δεν έχουμε μιλήσει για τις ερωτευμένες περιστέρες της Tsukuba Sakura. Την τελευταία φορά, η σχέση της Kanade και του Arou έπαιρνε, επιτέλους, έναν πιο φυσιολογικό ρυθμό, ακόμα και με τον αστάθμητο παράγοντα των δυνάμεών τους (η πρώτη -συνήθως- βλέπει το μέλλον των ατόμων που αγγίζει, ενώ ο δεύτερο μπορεί αντίστοιχα να δει το παρελθόν, μέχρι και πολύ παλιά και με τέλεια λεπτομέρεια).

Σε αυτόν τον τόμο, λίγο καιρό πριν από μια χαλαρωτική εκδρομή στη θάλασσα, οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με ένα ρομάντζο, άσχετο με το δικό τους, μεταξύ ενός μαθητή που πρόκειται να αλλάξει σχολείο και μιας καθηγήτριας. Είναι μια ανομολόγητη αγάπη, που έχει βλαστήσει πριν από χρόνια και κινδυνεύει να μείνει για πάντα στη σιωπή. Όχι, όμως, αν μπορεί η Kanade να κάνει κάτι για αυτό.

Βεβαίως, στην εκδρομή, τα πράγματα δεν ήταν δυνατόν να πάνε τελείως ομαλά, οπότε ο Namiki και η Kanade παρασύρονται από τα ρεύματα (καθώς ψάχνουν το σκύλο του Namiki) και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο σε μια εσοχή των βράχων, τελείως χαμένοι. Ο Arou, για να τους βρει, κάνει μια τελείως απρόσμενη χρήση της δύναμής του, αγγίζοντας τη θάλασσα: αντί να ακολουθήσει το μονοπάτι των αναμνήσεων του νερού, γίνεται, περίπου, ένα με αυτό, προκειμένου να φτάσει κοντά στο κορίτσι που του έμαθε να μην φοβάται τον εαυτό του και τη γνώμη των άλλων.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του τόμου, ένας παλιός γνωστός του Arou, ο Honma Eichirou, τον πείθει να συνεργαστεί μαζί του για λογαριασμό της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας τη δύναμή του για να αποκαλύπτει κυβερνητικά εγκλήματα και απάτες. Ωστόσο, ο διακανονισμός αυτός τον κρατάει μακριά από την Kanade και τον κάνει να νιώθει διαφορετικός από τον πραγματικό εαυτό του. Μη φανταστείτε espionage και high action. Πρόκειται, απλώς, για μια ιστορία που δείχνει ότι, αν έχεις ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό, δεν είναι απαραίτητο να μη ζεις μια φυσιολογική ζωή. Ο τόμος κλείνει με μια μίνι ιστορία, όπου παρουσιάζεται η διάσωση του μικρού σκυλιού από τον Namiki, από την οπτική γωνία του σκύλου (fun fun fun). Η Tsukuba Sakura ακολουθεί το ίδιο μοτίβο, εφαρμόζοντας, απλώς, εναλλακτικά σενάρια. Παρ' όλο που δεν είναι κακό και διατηρεί τη συνοχή του, αν η δημιουργός δεν δώσει σύντομα έναν πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στο έργο της, θα αρχίσω να βαριέμαι από τον επόμενο τόμο.

 

Αυτά για σήμερα, δυστυχώς λακωνικά, διότι, ειλικρινά, δεν έχω καιρό για ανάσα και λόγω της γιορτής μου, τα τηλέφωνα δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε! Be well και υπόσχομαι να επανορθώσω την επόμενη φορά.


Sono ato ni,
Bakuma-dono



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi